Thursday, April 05, 2012

LOVE-HATE-LOVE

Mungkin ramai tau, aku tak berapa pandai nak kongsi cerita-cerita cinta.. *aih type cinta pon geli geleman* hahaha... Tapi seronok jugak kalau share kan.. hahaha.. saja mengundang rasa meluat orang ramai.. haih.. sekali sekali mengenyam, pe salah nye.. hehehe...

Kalau korang dah lama jadi readers blog kasihaleeya nie.. korang dah penah baca kot.. haha..tapi tu sikit-sikit jelah.. hari nie rasa mood mengada nak cerita di awal perkenalan ahkak masa muda-muda dulu -_____-" 

Percintaan kami bermula begini.. *Bluekkkkkkkkkkkkkhakktuihhhh* ok biasa-biasa jelah.. takmoh lah ayat novel segala.. geli tengkorak makincik nak menaipnyeeee... hehehe...*tarik napas dalam-dalam* sebab kisah ni panjang yeee.. 

Dulu lepas SPM aku keje kejap.. pastu baru further studies kat UiTM Shah Alam.. masa belajar aku ramai ler jugaks berboipren.. homaiiiii geli okeh..hahaha... nak mencari pasangan hidup.. kena lah kawan ramai-ramai.. hahah.. adik-adik jangan tiru macam ahkak yer.. orang suh gi belaja... ko sibuk berboifriend.. tapi cinta monyet lah yang lebih pon.. semua aku tak berkenan.. #bajetdiva .. nak kata aku fussy sangat tu taklah.. yang penting rupa paras bukan menjadi ukuran.. sebab kau agak-agak sikit boleh.. ko ingat ko cantek sangat nak demand lebih? 

Tapi aku bangsa cepat bosan.. lagi-lagi kalau jantan yang bangsa meleserrrrr-leserrr macam kucing jantan nie.. sekali haku swing.. meninggal.. ramai okeh kategori jantan-jantan macam nie.. paling tahap aku tak leh blah lah... nama pon jantan, so cuba jadi jantan sikit.. ini tak.. mengendeng je pandai.. pastu mengayat je lebih.. ko ingat perempuan cair sangat ngan ayat-ayat meleleh? boleh blah. 

pantang aku lelaki pukul perempuan.. tu nombor satu.. nombor dua, pantang aku lelaki asyik nak mintak duit perempuan.. tu yang major lah.. yang minor banyak lah lagi.. contoh tegedik-gedik, muka tak tau malu, buat lawak bodoh, busy body, kedekut, miang keladi dan yang seangkatan dengan nya.. 

Takyah lah aku nak cerita kisah aku kecewa bila aku dah betul-betul suka.. itu dah tutup buku... rasanya selama aku berkawan dengan orang.. adalah sorang kot yang betul-betul buat aku sakit.. tapi takpe.. jodoh pertemuan di tangan Tuhan.. so bila aku jumpa Pak Radie nie, dia orang kedua yang betul-betul buat aku rasa tak pernah bosan ;) Kalau kita terlalu adore lelaki tu.. dan lepas tu kita tak dapat.. kita akan kecewa.. kecewa to the max i tell u.. sebab tu ada istilah, kalau cinta, jangan bagi 100%.. bimbang kecewa.. dan sebolehnya pilihlah orang yang cintakan kita lebih dari kita mencintai dia.. ewah cakpung cakpung.. hehe.. 

Idok lah aku kata yang aku cinta laki aku sikit je.. dia cinta kat ai lagi banyak.. hahahha.. sama je kot? kot? haha.. ish tak yah bincang lah.. malu lah ai.. hehehe... 

Aku kenal Pak Radie pon sebab dia memang budak Shah Alam.. dan kebetulan aku study kat sana.. students Shah Alam biasanya beli makanan kat gerai Seksyen 2 Shah Alam tu je.. dan budak-budak yang memang berasal dari Shah Alam pon selalu lepak situ (Pak Radie lettewwww) heheh.. tapi sebelum aku kenal dia.. aku kenal ramai kawan-kawan dia.. so aku selalu lah nampak muka dia.. tapi takat-takat main mata angkat kening, angkat tangan, macam "eh-hai-blah" lagipon dia pon muka takde perasaan tengok ai yang jelita nie.. hek kau.. hehehe.. 

Till one day nie... (eh ada cerita yang aku rasa tak sesuai nak share so aku pendekkan perkenalan kami) eh cemana eh? oh aku pernah kawan dengan sorang budak perempuan nie.. aku dah lupa nama dia.. tapi kitorang tak rapat sangat.. ada sekali nak keluar malam tu.. budak perempuan nie tumpang aku so dia ajak aku keluar sekali ngan dia.. tapi dia ajak aku singgah area Seksyen 2 tu kejap dia nak pass barang kat sorang budak lelaki nie.. budak lelaki tu ialah laki aku.. muahahha... bila aku siasat dia cakap Pak Radie nie macam ok-ok lah baru nak bermula ke apa? haishhhh... tercabar mak tau.. tapi sebab aku tak de feeling.. tapi aku kenal lah Pak Radie.. so macam.. ek eleh.. minah ni nak kat mamat rambut panjang ni, tapi aku tengok boyfriend dia keliling pinggang.. so aku macam ada rasa tak berapa best lah.. tapi aku tau diorang ni confirm tak jadi punyelah.. tengok gaya pon aku tau, ewah konpiden..hehe..

Eh, apasal aku lupa cemana aku boleh keluar ngan Pak Radie yeh? hahah.. kalau tak silap aku.. budak pompuan tu bagi aku phone number Pak Radie ke apa ntah.. aku rasa aku boring kot time tu.. takde kawan nak ajak lepak makan-makan.. so aku call dia.. (cover line padahaaallll) bila aku call.. aku cakap "jom minum?".. hahah.. gila dowh.. 1st date.. perigi yang carik timba.. well, aku tak de rasa apa-apa pon.. tapi ada rasa lain macam sikit, sebab selalunya timba yang carik aku.. hahahah.. pastu Pak Radie pon ok je.. tapi dia punye ok pon macam tak berapa nak excited lah.. ko tau lah perangai dia kan.. aku bajet dia nak cakap "OMG, u ajak i keluar date.. ok 2 minit ai sampai" muahahha.. NO.. dia bukan mcm tu.. hahah.. aku rasa dia cakap "Minum? petang tak leh arrr.. malam sikit lah".. ahhh macam tu lah kot.. gila memalukan ok.. dah lah gatal-gatal call orang ajak minum.. sekali orang tu busy.. malam sikit.. hahah.. padan muka aku.. eleh, cakap je lah nak kuar date malam-malam baru romantik.. hahahha...

Ok pastu kitorang pon keluar.. gi UpTown Damansara.. dulu zaman aku, situ jelah pon tempat paling happening ;) aku ingat lagi time keluar tu.. lepak kat mamak yang aku suka lepak tu.. dia duk depan aku.. borak.. cehh.. memula panggil nama je.. "Adie, Adie nak makan apa?" Blueeeeeeeekkkk *muntah pelangi* hahah tegeliat lidah mak tau.. "Apa-apa jelah Filla" hahah.. omg, kenot go... 

Pastu tukar Saya-Awak... lama lagi tukar Pa-Ma haha.. lama gila lepak sampai ke pagi.. baru aku tau dia ni kelaka gila babi rupanya.. aku asyik gelak sampai cramp-cramp perot.. baru nak maintain2 ayu.. rupanya silap.. silap besar... memang stok kalau borak satu kaki dah naik ke atas lah.. aku duduk besila atas kerusi.. hahahaa.. ok macam tu lah kisah dia.. pastu ko pempaham lah kan.. selalu lah jugak keluar sama.. tapi serious macam kawan je.. tak lebih tak kurang.. masa kawan dengan Pak Radie pon aku ada boyfriend lain.. yelah, aku ngan Pak Radie tak declare pon couple.. sukati aku lah nak ada boyfriend lain.. hehehe..

Ada sekali tu.. boyfriend lama tu.. siap bagi aku pakai handphone.. Nokia Banana yeh? wah, zaman tu dah kelas habis dah.. orang tak call pon aku buat-buat begayut.. nak belagak punye pasal -____-"
pastu budak tu ajak aku keluar.. aku bagi alasan apa ntah.. tapi aku tanak keluar.. eh kau ni melampau, henpon nak, ajak keluar tanak? hahah.. pastu aku keluar ngan Pak Radie.. tapi gi makan kat area Shah Alam je.. kat Seksyen 9 tu je.. aku pon duduk lah ngan Pak Radie.. macam biasalah kan.. ketawa macam hapa.. kemain lagi sekali masa ketawa-ketawa tu.. aku pusing belakang.. hamekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! boypriend tu belakang aku.. lekkkk je dia pandang.. muahah.. gila babeng kecut isi perot semua.. rasa nak muntah.. hahahah.. cakap Pak Radie nak gi toilet jap.. dalam toilet rasa nak pitam.. aku lompat-lompat taktau nak buat apa..hahaha.. #dasar.

Pastu aku tak lama lah.. aku cakap nak balik.. then balik je.. aku terus call boipren yang aku dah kantoi tu.. cakap nak jumpa.. bila aku jumpa je.. terus aku bagi balik henpon pisang dia tu.. nah hamek.. ai bukan jenis materialistik yang dahagakan henpon pisang free.. hahahahha.. gila punye pompuan.. wahhhh time nie gila la..budak tu merayu-rayu taknak break off.. hihi.. jahat gila aku.. bukan begitu lah.. cuma nya, aku rasa he's not the one.. so buat apa aku nak carry on.. gila pentingkan diri.. tapi tak pulak aku rasa semua ni sebab aku dah jumpa Pak Radie? takkk... 

Hanya close friends aku je tau cemana Pak Radie layan aku dulu... gila jual mahal okeh.. yang mana aku tak biasa dengan lelaki jual mahal.. hahaha.... aku jadi pompuan tehegeh-hegeh kat dia masa tu.. tapi tak delah tunjuk sangat.. yang aku tak leh lupa.. aku call cakap nak ajak kuar makan.. Pak Radie cakap ok.. aku besiap lah kemain lawa lagi.. pastu tunggu durian tak gugur.. aku pegi baring kat balcony umah.. kengkawan pon sedih tengok aku macam tu.. kengkawan suruh aku tukar baju.. memang confirm kau tak keluar.. kenapa tak salin baju tido? ok, tido kat lantai sejuk kat balcony, dengan lipstick semua tak buang.. menunjukkan aku protes.. aku sakit hati... hahaha... 

That is why aku cakap LOVE-HATE-LOVE ... ingat lagi masa bulan puasa.. aku ajak dia gi pasar ramadhan.. then nak beli and bukak puasa sama-sama.. dia punye tak nak keluar tu.. aku sampai tahap nak naik hangin lah.. tapi aku sabar je.. kalau dia cakap TAKNAK maka memang dia takkan keluar lah.. jangan lah kau paksa.. tapi aku dulu bukan stok paksa.. bila dia taknak aku act like aku tak kisah.. padahal??? bawak kereta laju-laju nangisss, nangisss, nangisss keluar hingusss... hahaha.. kesian aku tau time tu.. asyik lah di ignore...

Ada sekali aku gaduh besar.. masa tu dah tunang.. ada bukak puasa ngan kengkawan dia.. semua aku kenal pon.. pastu aku memang serious tak sangka yang dia malas nak amik aku kat umah parents aku kat Ampang.. padahal aku confident gila cakap kat mak aku yang aku keluar bukak puasa ngan Pak Radie dengan kengkawan dia.. aku dah siap pakai baju lelawa, siap teman mak aku gi Pasar Ramadhan.. rupanya memang serious betul-betul dia tak amik aku.. wth? dia cakap jauh..padahal diorang bukak puasa kat KLCC je pon.. omg, cemana aku boleh tunang pon aku confuse.. hahaha.. 

Masa tu aku gila punye sentap, sedih, semua feelings bercampur aduk.. aku tunang pon aku dah macam serba salah.. aku tatau decision aku betul ke salah.. sampai aku decide nak putus.. sebab aku a bit confuse masa tu.. pastu dia melepak kat Secret Recipe Sek.9.. masa tu kawan aku keja situ.. dia sms aku.. bagitau Pak Radie muka kusut masai.. dah nak masuk 4 jam duduk situ.. coke bergelas-gelas.. kenapa? sebab aku tak jawab call dia.. sms dia.. aku senyap.. seminggu aku diam.. kawan aku suruh aku datang jugak.. selesaikan.. memang aku datang sana time tu.. masa tu baru aku tengok dia macam frust.. bila aku cakap, aku rasa aku tak boleh dengan dia.. aku menyampah sebab dia selalu buat macam aku ni not that important in his life.. so aku fade up... gila drama swasta..hahaha.. dia pandang je mata aku.. aku kan keras hati.. aku buat muka bodoh je.. tapi aku ni bangsa tak sampai hati lah pulak.. ntah cemana, ok balik. tapi itu first time kot aku tengok muka dia sedih gila tapi tak keluar apa dari mulut dia.. cuma perkataan sorry.. 

Mungkin LOVE-HATE-LOVE ada baiknya.. sebab benci tanda sayang? yes? no? dan aku rasa bila ada sayang dan benci.. itu mungkin buat relationships lebih challenging dan tak boring ;) kalau asyik LOVE jek..hadoiyaiii.. boring giler kot? tapi tak semua boleh apply lah.. tengok jenis orang jugak.. aku ni pelik sikit.. bangsa cepat muak.. hahahha... 

dan selama 8 tahun perkahwinan.. sayang makin lebih.... dalam masa 8 tahun tipulah kalau hati aku ni tak bercelaru.. tapi alhamdulilah, hati aku cuba tetapkan hati dan bersungguh.. terima jodoh dan hargai.. seriously aku ngan Pak Radie tak banyak sangat persamaan.. kalau yang sama pon maybe outdoor activities je kot.. maksud tak sama tu dari segi makan.. dan perangai bila kita sehari-hari dengan dia.. kat umah ke.. memang lain lah.. 

macam aku suka singkong kau suka keju.. muahahaha... dulu aku selalu tak puas hati.. kenapa macam nie? kenapa tak macam tu? susah sangat ke apa aku nak? semua aku tak puas hati lah.. bila tak puas hati dengan perangai partner, mulalah bosan.. mulalah malas nak tengok muka.. 

tapi hari-hari aku cuba improve.. nak romantik sangat tu tak laaa.. Pak Radie?? hahaha.. memang tak laa.. kadang bila dia drive.. anak-anak takde, aku amik tangan dia.. pegang.. terus kejung.. malu ke? kau pe hal? pastu tak selesa sebab tangan dia panjang.. whateva #matakeatastangandidada

pasal bertekak tu jangan cakap la.. aku suka argue.. dia pun suka argue.. kang mula lah berjawab-jawab.. pastu Acih sound "Senyap!! Senyap!!! mama ngan papa senyap!!! jangan gaduhhhh".. muahah.. tapi tu bukan gaduh.. itu bertekak je T_______________T

Selalu lah ingat.. dalam perhubungan kita selalu di duga.. aku tak pernah kata yang rumahtangga aku bahagia gila... akan kekal selamanya.. tapi itulah doa aku siang malam.. semoga rumahtangga yang dibina akan berkekalan dan dilindungi-Nya.. aku cerita pung pang pung pang kat sini.. siapa tau? esok lusa ada perempuan lain di hati dia.. aku tak tau.. dan semoga aku pon diteguhkan hati jugak.. tak terpaut kat Aaron Aziz ke.. heheh.. 

So kita jalani jelah kehidupan kita selagi boleh.. kita jadikan kesilapan masa lalu sebagai satu titik permulaan untuk berubah menjadi yang lebih baik.. trust each other.. tunaikan tanggungjawab masing-masing.. satu je petua nak bagi, don't expect too much from your partner.. sebab kalau kau asyik ada high expectation ko akan memberontak bila apa yang kau expect kau tak dapat.. setiap manusia ada kekurangan dan kelebihan.. kita terlalu harapkan partner kita to be perfect..kenapa? ko perfect sangat ke nak suruh partner tu perfect? so terima kekurangan dan kelebihan masing-masing, tapi dalam masa yang sama try to improve.. usaha... jangan dah tau kelemahan, tapi tak de effort untuk berubah ;)


LOVE-HATE-LOVE

tak salah kot?








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

71 comments:

Arena said...

Suka entry ni. Hehe.

g-are said...

suweeeeeettttt sangat..kak filla saya baru kawen n br pregnant juga..hehe..saje nk share..nk happy macam kak filla jugak nanti...

$$ said...

kah..kah..kahh
akuu mmg "giler teringin" nk tau pasal cinta Mama&Papa Kasihs nie.

Anonymous said...

kak filla, sye silent reader akak..post ni buat sye rasa nk komen je...hehe post ni sgt sweet..nampak sgt akak syg giler3 kt husband akak..hehe BTW blog akak sgt informative..sukeee sangat..anak2 akak xyah ckpla..sumpah chomel gilers...hehe

s.z.a_s.z.a said...

perghhhhhhhhhhhhh... berkaca la mata ni baca...huuhhuhuhu~

ape kak? siap protes tdo kt balcony eh??? perghhhhhhhhhhhhhhhhh!!! gilerrrr ok...

lg satu... pegang tgn dlm kete kejung terus??? itu mcm kelakar pula...

anyway, im happy for both of you...semoga kak filla kekal bahagia selamanya bersama abg bront saya...

:)

Anonymous said...

yes kak filla... don't expect too much from our partner. tuh yg sentiasa saya pegang. kadang menyampah tgk org bajet laki die bagus sgt. laki die caring die sampai nk menunjuk nunjuk. nk jiwang sindri2 sudah. bukan pe kak... menyampah bile die mcm nak bgtau semorang yg laki die perfect. saya suka style pak radie. walau die nmpk ganas tapi dlm hati ade taman n x tunjuk2... i luv your family!!!

IrinaSairah said...

terbaekkk lah kak....

MamaIcha said...

ala, pagi2 u dah wat i sebak...teringat masa mula2 kenal, bercinta...sampai dah ada anak...mmg tak mudah tapi alhamdulillah sampai saat nie kami masih bahagia :)

amaniammar said...

sis...

tahniah ats talian kasih sayang ini..
ketawa terbahak2 di pg hari..
chumel jer kisah ini...
tp tahniah ats kehadiran dua PARI-PARI kecil yang mengukuhkan ikatan kasih kalian..
(tersenyum2 smpai ke sudah..)

smg kalian sentiasa LOVE-HATE-LOVE yer..
smg kasih sayang ini kekal ke syurga I'Allah..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Best!!!

O'gosh said...

inspiring...saya pun ada lebih kurang kes macam ni jugak...anyway, semoga kekal bersama LOVE-HATE-LOVE hendaknya...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mmm.. filla baiknye.. ila penah mtk putus sbb kes yg sama..lelaki tue cakap jauh nak amik ila.. sebelum2 tue ada jugak kes mcm "ignorance nie" so hingga tahp max ila cakap nak putus. max ila mmg max habis tak mo pandang belakang. lelaki tue datang umah & ajak bincang..makayahadik2 semua larik dalam bilik.. tp the desicion is final.. pastu baru jumpa hubby

baby Aniza said...

Nice entry Filla

..penah gak kantoi dengan boipren sbb kuar dengan org lain..di Shah Alam jugak haha!

Kemn Azmaili said...

really love this story la kak filla...touching ai....i ni reader u yg tegar tau!!!

NUNU EERA said...

kan.. alwaz improve ourself.. klu xperfect pn atleast better than be4..
ske n3 ni.. ;)

Cik Cyida said...

kak filla...
sweet sgt entry nie!!
(:

strawberi said...

best..best...haha

ok..sy doakan jugak..smoga kak filla tak terpaut ngan aaron aziz... :p

JAJA said...

ouchhh ! sweet n bestttt

NeenaAnuar said...

hehehe.. nice entry sis! love it so much!

anyway, perbezaan antara pasangan itu lah yg sebenarnya menjadi pelengkap antara satu sama lain... dan memang betol kite perlu usaha utk perbaiki dan lakukan apa yg terbaik buat diri kite dan pasangan kite kann kak!

Btw I will always pray for your happiness.. korang pasangan yg sempoii dan sangat secocok! insyallah moga kalian dirahmati Allah selalu & berbahagia hingga ke syurga! Aminn... :)

ChLoE said...

Sweeettt~~ Paling suke part Acih suruh Mama Papa diam jangan gaduh hehehe. So funny ;)

Anonymous said...

bukan pak radie pernah putus tunang ke dulu...sebelum akak..

Norasiah Nasir said...

tacing la filla....

Cik Dania said...

fuh! akhirnyaaaa...udah lama bacain blog buk filla..tp, entry kali ini betul2 best..sy silent reader akak selama ni..semoga kekal bahagia hgga ke akhir hayat ..^__^

MsCuya said...

salam kak filla,
sy belum kawen..partner saye ni boleh kate sebijik perangai mcm pak radie..rase mcm eh die ni nak ke tak kat aku?..give up jgk kadang2..skrg ni lantak ko la nak buat ape..mcm dah lali..hahaha..tp mmg kite xle expect too much..biase2 aje..~,~ cume trust each other..ade jodoh ade la..semoga hubungan kite semua kekal smpi bile2..aminn ~

Anonymous said...

hahahaha best la entry ni. korng mmg sempoi x jiwang sgt walaupun tahu dlm hati masing2 syg antara 1 sama lain. tak suka dgn certain org yg menunjuk2 mcm dorng la couple yg paling romantik sekali.bkn jeles tp jelek! apa pun uols mmg rawk! happy for both of u

semoga hubungan kalian kekal hngga ke syurga. :)

Anonymous said...

Salam kak filla....owh pas bca citer cinter ahkak ni, bru la sya tau...apa yg sya tau? sbb nya, sya ingt BF sya je yg cenggitu, yg bangsa xbrape nak tnjk syg n care ke hape....tp dia sgt memahami. Kdg2 sya rsa tekanan jgk la sbb bf kite xsma cam org len. so n3 akak kali ni sgt bguna okeh tuk jdkn teladan gak la..Tq 4 sharing okeh...;)

Anonymous said...

happy for you and radie....all the best for you and family...amin..

AR

Aya Ariel said...

alalala..romentiknyer lah..
part yang tak leh blah pegang tangan pak radie pastu kejung..sian dia...memalu ngan bini sdirik..hakhak (gelak dalam hati)

mesti acih ngan amaani tembam sonok baca love stori mamapapa nanti bila besar..heheh..

btw, amik gambar kat mana? cantik laa pulak..pak radie pon sporting nak posing sama..kat bali eh??

Anonymous said...

sweet la ko ni kak.... :)

miSsMawar... said...

baca ebtry nih rasa nak tergelak pun ada, sedih pun apa sbb SAMOLAH kita filla oiii... haku rasa kalo ngan designer nih mmg cengginilah kehidupan kita... filla jgn xtahu, masa i nk tunang pun mcm ni jugek.. i dh baling cincin tau tak kt dia sbb bengang kan perangai dia yg berhati kering.. gerammm tau... mmg xde love love love semedangggg... love hate love hate... kejap suke suke suke.. kecap lagik haku menchikkkk!!! hahaha... bab kene tinggal? i pun sama penah kene tinggal jln kaki balik rumah nangih2 dh la tgh hujan pulak tu!!

Anonymous said...

aku suke kau sbb kau bongok..hahaha.. love u filla

Shila Abu Hassan said...

Filla, 'fed up', bukan fade up. Other than that, cerita ni semanis vanila coklat stroberi.... banana pon adaaaaa XD

asyrafsuleiman said...

wah!kalo SPM buat karangan nih konfem A+ kak filla. =)nice story!

aishluveaqish said...

citer kak filla ni cm sama jek ngn kita....husben i pn bukan yg jenis romantik cm dlm drama tu.....but i know die sngt syg kt family...cme bkn jenis lelaki yg tujuk kasih syg.n hari2 mmng akan pot pet2....(gaduh2 manja)n kiteong becinta dr zaman sekolah(form 2)n now dh 8 taun kawen....mmng banyk belajar kn dlm umhtangga ni.....apepun sama2 kita doakn kebahagiaan....luv u kak filla....

Anonymous said...

omg bf sy mcm ni jgk. he treat me like im not important in his life. my friends kept asking me is this the guy u would want to marry because they believe laki kene tunjuk kasih syg gile2 pnye. tp sy tau die mmg pnyayang gile sbb whatever happen to us, he work very hard to fix it. n my dad is mcm tu jugak la hehe, so sy rs mmg jodoh sy lebih kurang mcm my daddyyyy. i agree with u about expecting too much, because if he is working hard to make this relationship happen, i think it will do.

bdbetm said...

once I frust dengan someone yang tinggal dekat mahligai. setelah berkali-kali I reject dia tiba masa dia reject I.. hambikk pukul tiga pagi kena jalan kaki balik ke permata. nasib baik takde mat kutu yang ambik kesempatan. ish bodoh!

sengih baca entry u this time filla. terimbau kenangan cinta kartun zaman belajar. wish all the best to u and family :)

l.e.e.a.a.n.w.o.n said...

was the best story lovehatelove ever..n last tu mmg betul2 boleh apply.. jgn expect tinggi sgt pd partner kite... apa-apa doa pada Allah semoga kit akan berkekalan bahagia ke anak cucu.aminnn dan tq fillanie...

Anonymous said...

Hi Filla

U are the best! I suka ur writing sbb tak GEDIK....dan nampak natural.......keep up the good work Filla!

mas ida suriani said...

homaii sebijik cam laki i perangai pak radie, kalau dia kate tak tu tak la, menangis air mata darah pun ko ade haku kesahhh? tapi tu jugak la yang jadi laki, rase nak click je like sejuta kali tapi takde button like la pulak, memang cute la u olls berdua ni, hehehe

cikirah said...

adoi kak.Filla , qira tergelak bace part nie ''"Adie, Adie nak makan apa?" ..hahha.. bile qira bace entry akak nie, pak.radie mcm boyfie qira , padahal kami dah nak bertunang ,. takot same situasi same ngn ka.filla jek..hahhahaah boyfie sy pn x romantik langsung , law dia ckp tak nk amek qira, jgn harap la dia nk amek qira..mimpi law dia datang..hahha wlau mcm mane pn , dia care n syg kat qira :)

Liyanaroxx said...

bestnyaaaaa!!!suka entry nih...bleh jadikan panduan nih~ hehehehe~!!

mamasuri said...

sweet...aku ngan laki aku pun kontra giler...ada jer tak kena...tp ok jer..gaduh2 tengking2 manja..pahtu cakap semula mcm tak pernah gaduh..heheh

Riena Haiqal said...

best ceta ni.. sama macam kitorang... tak sah kalau tak gaduh.. kadang2 saya naik fade up gak tapi try to sabar dan minta maaf..
LOVE HATE LOVE..

ita citot said...

best gilerrrrrrr!! (^_^)
semoga kekal bahagia ke akhirnya hingga ke syurga. amin... =)

SURIA AMANDA said...

aku suka entry ni...sangat comel....

Anonymous said...

aww.. I love this entry.. :)

Suriada Sulong said...

bgs kak filla nie. mcm hati kering tak cepat sentap. kl sy nie mcm hari2 nak sentap. ader jer benda tak kene sebab sy susah nak pecayakan lelaki. sebab yg sy jumpa sume lelaki yg jenis suka melayan perempuan. fed up gilerrrr.

mimi said...

yer...saya paham, laki i pun gitu... dan i sangat suka ayat u kak, "dont expect more from ur husband"... i kan suka baca novel, so berbunga hati bila baca novel arap2 laki pun mcm watak dlm novel tu..but tak ada langsung haha..frust kan.. jadi i setuju 100% dgn perenggan last sekali tu..huhu

hatim a.r said...

pestaim saya baca mula sampai habis entry banyak words cenggini. nanesssss. tapi tgk gambar pak radie tu mcm goodie-goodie je.akak plak yang otai lebih siap cekak pinggang semua haha. tapi betul jugak,tak boleh nk expect lebih2,syukur la dgn apa yg ada. budak perempuan zaman skrg ni byk nau layan cerita korea lepastu nk expect boipren romantik tahap dewa.geli tulang pinggul hoi

ini reen said...

aduhai :)

nifalnin... said...

serok baca n3 nih
terkesan dihati

mekaseh buk pilla...

ceklala said...

the best entry so far!sayang akk filla ketat2!muaahh!hehe

Filla ~ Kasihs said...

heheh.. seronok baca komen.. sebab kelaka.. terharu pon ada.. aih.. hati jelly jugak haku ni rupanya ;)

terharu atas doa kalian.. hehe kalian kauuuu!! haha.. terima kasih atas doa korang.. aku doakan u olls pon bahagia sama ;)

anon: pak radie penah bertunang sebelum ngan ai? ohhh tak tau plak, nanti ai check ngan mak mentua ai ;)

DiArY FaRaH JoE said...

sweet btul lah kak filla..
i like this story..
wpun pak radie mcm tue nmpak macho tau...hahaha..
sy doakan kak filla bhagia bersmanya hingga ke akhir hayat..:)

PutriesNoora said...

uwwaa...mahu menitis airmata...nasihat tu sgt beharga kot..tq kak...semoga kekal hingga syurga!amin=)

Cik Bambam said...

kagum giler baca entry akak nie... betol2 mcm drama melayu boleh wat komersil jadikan filem lar! huhuhu

ikafantasi said...

sy suka baca entry ni..
yg lawak gila tang baring kat balcony x salin baju..hehehe
semoga jodoh kak filla n pak radie sampai ke syurga..

Anonymous said...

Filla...awak sangat comel....

Miss Anne said...

like this ini berry berry much!!!
1000x like!
hhehe..gitu rupanya the story behind Filla & Pak Radie..
kalau crita lagi lebih mesti lagi best..hehehe..
betul lah,dlm satu rerlationship tuh kalau love jer memanjang blh bosan jugak dibuatnya kan..hehehe..
btw,hero kita sama tang rambutnya,panjangs gitu..*whateverme hahaha ;D

peej said...

tersengih aku membaca entry kau ni.
kita banyak persamaan la. aku pun cepat muak.
n aku rasa aku pun mengalami masalah love hate love tu.
n yes rasa macam betul ke keputusan aku ni.
sebab perangai totally different.
haih tah la.
tapi aku harap aku pun akan bahagian n kekal selamanya. macam kau ni. :D

suka entryyyy ni.
n yes. aku jugak dapat bayangkan kegelian menaip ni. aku pun tak reti nak express bagai ni. ;p

makcik aku nak alamat kau la.
nak hantar kad.
tak sudi ke nak datang?

Filla ~ Kasihs said...

Peej: hoih.. mestilah aku nak gi wedding kau.. aku nak jumpa remy ishak..hahah.. napa plak makcik ko plak nak alamat nie.... sayang, apa guna bbm... kang aku bagi address ;)

Anonymous said...

Mama doakan kalian kekal hingga keakhir hayat,kedua2nya 'PERBAIKI DIRI' mana yang kurang. Sayangi keluarga kedua belah pihak dengan IKLAS. Insya-Allah hidup kita diberkati Allah.

WAN....

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

nice love story!
akak... saya baca entry akak yg ni...
rasa sedih bercampur baur...
tp best sbb endingnya happy....
setiap org pasti ada kisah cinta mereka yg tersendiri kan....


semoga jodoh akak & pak radie berpanjangan hingga ke akhirnya...

fiza :3 said...

oh kak! i wish boleh share cerita ni kat fb. hahaha best sangat. banyak pengajarannya yg terkena kat batang idung sendiri. semoga akak tabah & bahagia selalu. Amin :)

nona hidayah said...

haduuuii..sweeetnyahh!! x sangka pak radie mcm tu..

yours said...

"tapi itu first time kot aku tengok muka dia sedih gila tapi tak keluar apa dari mulut dia.. cuma perkataan sorry.."

sumpah saya bole bayangkan muka pak radie mase ni. sedih smpi xle ckp pape. hukhukhuk...

Nur Dalila's said...

arghh baca entry kali nie tetibe rase nak mintak mahap dkt bf kite sekarang jugak. entry kali nie buat i sentap yo! semoga kekal dan bahagia ke akhirnye kak filla. ^^

Aya Ariel said...

ehhh...wan pon komen entry ahkak..hehe..semoga bahagian hinggaa hujung nyawa

NenetPenne (NP) said...

kita tak expect pasangan kita perfect kalau kita sendiri tak perfect tapi pasangan kita yang tak perfect tapi tak sedar diri mahukan yang perfect, alih2 kita ditinggalkan... so how??

kathy jem said...

sempoinye gmbr..i like...!

SyazaLuqman said...

Scroll satu satu post.memang best and menarik baca sis Fillanie! ur daughters soooo cute sama macam mama diorg. I like Acih punya video time dia tindik telinga, sushi king! So beautiful anak dara u ni. Btw, congrats on your 3rd pregnancy! Oh, and I love this entry so much. Sama kes like me, perigi cari timba and you know what, that was the most right decision i made and alhamdulillah, bahagia and doakan kami ke jinjang pelamin. Lots of love.