Monday, April 02, 2012

BBQ @ D'Alpina Sri Kembangan...

Kitorang plan untuk BBQ nie dalam masa 1 week..jumaat malam.. hehehe... actually ni semua geng2 masa gi Cameron Highlands 2003.. kengkawan sekolah Pak Radie.. kengkawan Fillanie juga ;)

Lama gila tak de sesi melepak sampai lembam.. since anak-anak pon memasing dah bederet kan.. so nak melepak sampai ke subuh tu dah susah ler sket.. sebab tu lah plan buat BBQ ni umah Kak Nana mommy Ieky.. eh mommy Rayyan and Keisha jugak.. haha anak dah 3 derrr.. 

Sampai bingit telinga aku dok dapat notification kreng krong kreng krong.. berbalas message fb.. hahah.. sudahnya aku bawak coleslaw and nasi goreng cina ;)

Coleslaw buk filla, resepi Kak Yati my SIL.. tq Kak Yati, semua suka ;)

Nasi Goreng Cina, resepi Wan.. hahah.. matiklah, buat nasi goreng pon sibuk call Wan.. heehhe... 7 pot, kang tak jadik, mampos guwe.. kuali dah lah comel.. bepeluh-peluh aku.. takut melimpah keluar..hehe.. 

haa ni best sangat!!! Kak Alia yang bawak.. apa tah nama dia? Kimbap? makanan korea ;) 
aku nak belajar buat ni nanti dah pandai kita gebang kat belog yeh? 

puding Roti Nana Padil.. 

hoiii hitam hangus... tapi sedap.. tapi aku tak merasa jagung tu!!! damnnn... menyesal!!!! 

sandwich telo

Lays Potato Crisps 

tuan marinate boleh sampai lambat plak dah.. hahah.. ktorang semua dah menggelupur kebuluran.. maka makanlah Kimbap, sandwich ngan nasi goreng dulu ;) dekat kul 10 baru masterchef sampai.. sib baik sedap gils marinate dia..

for kids.. 

sebenarnya salah satu sebab buat BBQ nie ialah nak celebrate cik abang nie.. darah muda nie.. nak kawin next week heheheeeeee.. panggilan manja dia is Barai.. hahahah.. adalah kisah kenapa dari zaman sekolah orang panggil dia Barai.. hahaha... ingat lagi dulu.. aku first time lepak minum ngan Pak Radie kat seksyen 9 Shah Alam tu.. Barai teman ;) eh first time ke masa tu? bih kurang lah.. masa baru-baru belajar nak teman tapi mesra la tuu.. hehehe... gila lah punya lama.. dulu Barai ni slim macam Pak Radie.. sebijik.. tapi aku tak mengerti kenapa Pak Radie yang dah kawin anak dah 2 badan tak naik-naik.. orang yang nak kawin ni pulak yang boleh debap.. eh debap plak.. berisi ;)

Tapi Barai ni lah orang paling baik sekali aku rasa.. hahah.. aku ngan Pak Radie pon kalau lepak kul 1-2 pagi kadang carik Barai.. maka kami melepak lah bertiga.. heheh.. pasni dah kawin tak tau lah boleh lagi ke tak? ajak lah cik kak awak sekali ye barai ;)

with Tuan Rumah and Baby Keishaaa.. heheh. tak boleh lah sebut Baby Keishaaa. dok teringat Amaani suka nauuu sebut Baby Keishaaa pastu buat aksi tegedik-gedik..hahah.. 

kaum perempuan.. eh dalam gambar kemain formal lagi kan..hahah.. padahallll hahahahah... 

tukang bakar

yang kiri tu pakai baju Songlap tu.. sapa kenal??? hahaha.. pelakon ye pelakon nie.... dari zaman spektra lagi tau.. heheheh.. sapa ingat banyak gak dia belakon baru-baru nie.. tapi lebih di belakang tabir lah gitew.. oh dia lah tukang marinate.. hadoiyaaaiiii.. 

eh macam kembar lah u olls ;)

Anak-anak dara

haaa ni acara yang dinanti-nantikan oleh budak-budak dan mak bapak budak.. beratur semuaaaa... 

ice cream pelangi.. sedap nyeeee... 


kenit Amaani pon dapat..habis ok.. eh tapi memula tu aku lah makankan sikit.. hehe.. makan banyak gila.. pastu dia buat show muntah kat tengah-tengah tu.. hahah.. panik mak tau.. 

mak orang pon dapat gak..


dah macam kubur dah haku tengok.. haha.. keje siapa lagi kalau bab mengarut nie kalau bukan laki aku.. 

Sharol. Bangggg ice cream 3 scoop, saya nak banana, peach, choc chips, choc rice and almond for topping ye... 

ohemgeee.. i tell u, serious sedap to the max.. masing-masing dapat ice cream.. senyap.. tak berbunyi.. 

kena share bertiga.. banyak gila.. hehehe.. 

oh gamba ayam ngan kambiang tak sompek nak snap.. telan terus.. 

Abaremy.. 

dia ni memang suka kena kepit kepala cenggini.. 

semua leka makan icecream ;)

budak kenit ni ada dimana-mana.. jap kat dalam.. jap gi merayap kat luar nie.. haihh.. jumpa cat plak.. 

Amaani memang pencinta cat ok.. dia sukaaaaaaaaaa gila cat.. siap marah-marah kalau bagi makanan kat cat, pastu cat taknak makan.. ye lah, ko bagi biskut kering.. mana lah dia nak T________T

Budak-budak tak leh keluar. korang duduk dalam umah diam-diam.. mak apak kau ada games kat luar nie.. muahaha.... ktorang kalau lepak or gi vacation confirm ada game.. tak kira lah main card ke apa ke.. janji games.. memang pecah perot lah ketawa.. 

cabut undi.. heheh.. aku laki bini dapat satu group.. haruslah gempaks u olls ;)

game nie game teka tajuk lagu dan tajuk filem.. ko pepandai lah buat aksi cemana janji mulut tak bukak.. hahah.. kelaka nak mampos.. stok sakit perot ketawa... masa 3 minit je.. cukup minit ke-2, boleh pass kat kawan mintak bantuan, tapi markah tinggal 1/2 je.. antara tajuk lagu ktorang ialah "R n R Lu Punya Suka' kumpulan wings.. haha.. ko bayangkan cemana ko nak gayakan tu? muahah.. sian kumpulan lawan ;)

eh pastu sesi balas dendam.. kitorang kena teka tajuk lagu "Rintihan Kamaruzzaman" gila dow.. Pak Radie buat aksi merintih tak hingat.. sorang pon tak tau apa benda yang dia cuba buktikan.. hahahah.. sampai sekarang tak pasti wujud ke tak lagu tu? 

diskas lebih.. google tajuk lagu zaman sebelum piring hitam.. biar semput diorang tengok tajuk kita.. muahahahaa... 

siap ada spray air lagi.. eh tu bukan nak spray kumpulan lawan.. tapi spray kucing.. hahah... melepak main games, berborak apa semua sampai pukul 6 pagi.. syabas!!! anak-anak bergelimpangan tidur kat hall..muahah.. seronok gila lah.. macam tu lah kawan-kawan.. still keep in touch.. dari hingus meleleh, sampai beranak pinak.. 

next vacation boleh plan dari sekarang ;)

time ni dah kul 5 pagi kot. cargas lagi buat lawak.. hahaha... En. Padil tengah transform Pak Radie..sakit pundi kencing tegelak tau.. 

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

#pitam

#pitam

#pitam

kenapakah rambut kau jadi begitu? ai seram u olls.. 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Lindonut said...

AGH! all the food gila tempting!

Aya Ariel said...

wah wah wah..

tak muntah darah ke fillanie tgk bodi abg ketak2 mcm tu..ai pon serammm..hahah..

wooowwww..sedapppp gilrss babs nampaknye eskerim tu..bulan 5 nih pon tgh plan nak buat BBQ sempena bufday anak2..buat serentakkk...save bajet kan..huhu

Anonymous said...

Alaaa tak de gambar Kasih sama Ieky ke Kak Filla? hehe dah lama tak tnegok gambar budak berdua tu. Masih cam dulu atau malu2 kucing kekeke :P

Anonymous said...

klakaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dah dekat sangat dgn umah ila

Anonymous said...

sis, ble tak bagi resepi coleslaw tu? nampak sedap la.. =)

mer said...

kak, nk resipi coleslow ;D

mer said...

kak, mau resipi coleslow enak itu ;D

Anonymous said...

filla,barai tu nama sebenar dia apa?dulu masa sek menengah ada gak kawan org panggil barai..tgk muka cam dh lebih kurang..

Filla ~ Kasihs said...

anon: a'ah la, lupa snap acih and ieky :(

anon and mer: nanti ai bagi resepi kacang tanah tu yeh? eh resepi coleslaw ;)

anon: nama barai tu fauzan ;)

Melissa Mjb said...

eh, barai aka Fauzan. he will get married with my friend, Gee tomorrow night. :)