Tuesday, April 03, 2012

Budak Kenit

ini budak kan.. kalau tengah hangin.. muka jadi cenggini.. sekarang ni sejak baik demam lagi lah hover.. tak leh tegur sikit.. menangis ajer... hoihhhh menggeramkan ok.. baru cakap sikit bibir dah cembeng.. kalau apak dia yang marah lagi lah hover.. terus meraung.. jangan ko ingat ko meraung ko akan dipujuk dengan pantas ye... 

Amaani pandai mengira dah.. hahah.. lembut je suara dia.. 

two
teeeee
four
five
six
eight
nine
yeayyyyyyy!!!

dan pandai nyanyi "uaiii lajuuuu-lajuuuu, ---, apa alam ajuuu, untum unga cineeeeee" 
pastu tanya papa "tul tak? tul tak?" sekali haku panggggggggggggggggggggggg kang.. 


perangai baru, suka main makeup aku... hari tu lek jer dia tenyeh eyeshadow.. yang kaler hitam plak tu.. dah belang-belang muka dia.. mcm askar wataniah baru kelua hutan.. siap becakap sorang kat cermin.. #bajetcun.

aku nampak dia dah betenggek atas meja solek.. baru jerit "Aaaamaaaaaa...." dia lagi laju.. terus dia libas-libas botol-botol perfume semua tu.. wahhhhh scaryyyyy... macam "sebelum mama tangkap aku, baik aku punggah habis-habis.. mana yang sempat lah".. 

*pitammakkau*




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

Aya Ariel said...

elelelelele comel nyer lah toncang rambut cam ni..baru nampak jelita sebelum usia dik..auww..auww..

Kesya pon suka main mekap..paling best...muncung mbibir suruh tenyeh lipstik..kadang2 aku pakai lipstik..pastu kiss dia..jadik laaa terpenyek sama lipstik tu kat bibir dia..pastu senggeng2 ngan apak..cantik tak..cantik tak..lempang kang!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hehe..mcm2 anak2 nie fila..merekalah yg hiburkan kitakan??

ikatankasihku said...

hahahaha..nade nade lah budak kenit ni..

Anonymous said...

no. seven mesti dowang susah sebut kan
my daughter pon cenggitu.
seven sebutannye jadi...'syeyeyeh..'
hehehe..!! lawak je...

Mama Tuah Melaty said...

hahahaha pagi-pagi baca cerita pasal amaani, bikin hati ceria saja. Filla, jap lagi kul 10 update lagi pasal amaani, pastu lunch hour, pastu kul 3, pastu kul 4.45 sebelum tamat opis hour. barulah gembira datang kerja sepanjang hari. hahaha. *mati aku kena ampuk dengan batang penyapu karang*

salwana nordin @ che'wa said...

comel amani dah bp;eh b'tocang..baru nampak gegurl :)

Anonymous said...

amaani comey!! *hugs*

Nazirah Azeman said...

comel nyer amaani

AYuNG said...

dh boleh ikat dh rambut budak kenit nih..hehe

aishluveaqish said...

ee...budak kenit ni dh bley ikat la rambur die...nk geget pipi....

Suriza Selamat said...

like mother like daughter..huhu...

Irfa said...

sama la ngan anak kecik aku tu (umo 2 tahun 3 bulan)

dia taknak sebut 1 dan 2
kalau mengira terus 3,4,5,6,7,8,9
hehe

skrg minat gile ngan lagu
'memang takde lelaki seperti aku
tapi yang lebih baik..banyak'
hapal tu