Monday, April 30, 2012

Wedding Blogger terhangat Peej Burhan...

Hahaha... mati aku kene sekeh ngan Peej.. alaaa Peej, lek lah.. betul apa? Wedding of the year.. 

Aku gerak dari Enstek.. setelah berjanji manismu dengan Ceera..  nak jumpa kul 2.00 kat dewan Peej kawin nie.. pastu aku dah beli card nak tepek kat hadiah, tapi bijak.. lupa bawak tape.. maka tulis pakai pen kat pembalut hadiah je terus... hihi.. pastu kami pon masuk... wahhh suka sangat.. arch dia lawa.. arch yeh? kat entrance tu.. 


dah sign otograph, terus masuk ke dalam.. Jom kita jamu mata tengok deco meja makan beradab, pelamin, cake.. lawa.. aku suka semua..sebab simple tapi kelas ;)

putih bersih je kan? kalau ada tambahan pon mcm hijau-hijau daun gitew.. 


pastu dah terpisah-pisah duduk.. 

terserempak ngan KakChik pulak.. apa lagi bergambar ler kitew.. 

kawan kakchick amik kan gamba.. nak update FB lettew.. hehe

menurut sumber akak ni reader tegar Peej nie ;)

ok tukar no phone kejap.. 

ok berpindah meja ke sini pulak.. kita join Sepet, Jemah dan Ceera pulak... 

Eh si ceera nie.. orang pandang kamera, dia pandang ke lain pulak.. tengok sepet ngan jemah.. tak yah suruh.. tau je posing manje tau... #manjasangatpitam

bersama Schazaza pulak.. adik nie rajin melayan kat tweeter.. first time berjumpa di sini.. 

Hui Amaani kemain sombong ko yeh.. orang nak dukung dia tak moh.. siap tangan kebelakang menandakan 'saya tidak mahu, no no no'.. hahaha... lain kali cer ko hulur dia biskut ke, kuaci ke, jagung ke.. dia follow balik umah pon sanggup kalau ada makanan ;) 

Acih gak bagus.. selalu 'berangin' je dia.. tapi nasib kali ni dia ok.. leka main lampu lip lap agaknya.. 

anak Ceera si Keisha nie tak takut orang.. manja ok.. siapa nak dukung pon boleh.. pastu borak-borak topik mak-mak.. anak ko baper kilo.. konpiden je aku ingat Amaani tu nak dekat 20 kilo.. tekezut beruk si Ceera.. muahahah.... aku konpiden "Iyaaaaa betul".. sekali balik umah timbang, EH? baru 13kg.. muahhaha... aku rasa berat Acih kot yang nak dekat 20kg.. huhu.. anak ramai.. konpius ai tau.. hahah.. 

Hah tengok.. tukar anak kejap.. haha.. Hoih memang macam makcik-makcik gaya aku mendokong budak kan? hahaha... Amaani dia ingat ni umah agaknya.. hadoi... begolek2 plak atas lantai.. tak kosa nak layan.. 

ko kata apa? macam Ju On? muahah.. baik, lagi macam Ju On, lagi ahkak masukkan gamba kat blog..hahahha..mari saya kenalkan.. ni adik angkat saya yang paling manja mengada sopan santun lemah lembut rebutan malaya.. nama dia sepet.. eh semua kenal kan? dia suka guna ayat "apa pon tak boleh" dan lagi satu dia suka guna "tangan di dada mata ke atas" hahahahaaa.. 

sedang menonton anak sendiri buat kuak lentang atas lantai T__________T



Ok mari kita saksikan pengantin fofular kita... 

Wah kelas kan? aku suka la baju ko Peej.. ni kalau tempah baju raya ngan Bella ko agak-agak meletop tak harga? 

itu lah dia Dot.dot.dot yang dirahsiakan oleh Peej selama ini.. terbongkar lah sudah.. haha..Selamat Pengantin Baru Peej.. selamat berkejar-kejaran di rumah sendiri ;) eh? hahahaha.. tetiba suruh orang berkejaran.. 

cantik kan pelamin? macam freshhhh.. putih bersih dan segar.. 

Pengantin bergambar bersama family.. Eh lawa nye Noy time tu.. tapi aku macam segan nak tarik dia ajak begambar.. so lihat dari kejauhan je.. baju Noy lawa.. dan make up pon lawa.. 

bersama pengantin yang kepanasan.. haha.. pastu sound Peej.. kenapa ko tegak je.. ko sandar jelah kalau penat.. "photographer tak bagi aku sandar, dia suruh aku duduk tegak".. hahah.. takpe takpe.. sehari je penat jadi pengantin.. sabar jelah ye.. patut lah aku tengok tukang kipas yang kipas ko ngan bulu putih tu kemain laju lagi dia kipas.. ko suruh yeh? hahahha

hahah Peej dah berpeluh-peluh dah time nie, tapi muka senyummmmm je.. hahahah... kejap-kejap selak rambut..dah basah rambut melekat...hahah.. 

hah ni lah dia designer baju pengantin.. suka tengok Bella tu sebab dia lawa.. baju Bella polka dot ni pon lawa ;)

selingan kejap

Hah hamekkkk.. jarang tengok Peej romantik kan? takut jatuh tangga lettew.. hahaha.. 

Pengantin Gojes... alamak, Amaani telepas.. 

hah kau.. romantik tak? hahah, abang, button lah.. tebukak tu.. meh ai button kan..hihihiiiikkkk... 


rambut ko dik.. dah jadi hapa dah.. 

Aniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... bangunnnnnnnn!!!!!! 

tengok rambut dia.. hahaha... 

nak balik jumpa lagi sorang reader.. haiiii ;) sempatlah bergambar sambil menitik-nitik peluh.. haha.. oiiitt sekarang musim panas.. rasa nak pitam.. kalau tengah panas.. terus masuk lif.. meraba aku kejap dalam lif sebab pandangan jadi gelap terus.. 

Sekian saja fillanie melaporkan untuk anda semua.. buat Peej dan keluarga, terima kasih kerana sudi menjemput kami... dan ucapan untuk pengantin, semoga berbahagia hingga hujung nyawa, jaga rumahtangga, cepat-cepat menimang anak.. eh, dah macam makcik-makcik lah pulak.. heheh..

"Selamat Pengantin Baru" 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

Anonymous said...

omg...awak suka carot kite...pic kita besar mcm tiang bendera kat dataran merdeka...nak tips kurus mcm awk pls...

-bella-

genuine1224 said...

geram tgk amaani!

Yusoff said...

meja kita sebelah2 je..tapi akak malu nak tegur bole? heheh

/darling8tabby

Irfa said...

oh peej dah kawen ker?tahniah utk psangan pengantin..moga kekal bahagia hingga akhir nyawa

awak duk enstek ker?hari2 lalu situ balik keje :)

Nieda said...

Dah kawin ker? Tahniah.

Nieda said...

Dah kawin ker? Tahniah.

strawberi said...

klaka je ble part konpiden berat amani 20kg..haha..mesti ceera heran sgt..kehkeh..sabo je laa

btw..nice sgt majlis tuh...slamat panten baru peej

ceera said...

lor, amik gambar aku sekali ke? aku ingat laki ko amik gambar engko bertiga je. tu pasal aku tak pandang. Kalau aku tau, aku buat gaya paling manish sekali.

JMR said...

cam best gk jadi pengantin ni ek..:-p

peej said...

hahah. kemain details entry kau. suka baca. romantik ke. padahal mmg gelupur ok nak turun naik. masa memula naik aku siap pijak baju. jalan senget macam ketam. hahahha. rupanya cara pakai baju tu. turun naik ke sepak baju ok. gituhhh. pasal butang tu. aku mmg marah. dia suka benar bukak. photog yang suruh perati. dah la majlis belum abis dia keluar merokok siap bukak coat, tie n keluarkan kemeja dia. kau marah ke tak. grrrrrrrrrrr....

apa2 pun thanks for coming. comel je amani tu. geram tengok masa kita amik pic tu. ada rezeki kita jumpa n lepak puas2 ok. sorry semalam tak dapat nak melayan n beramah mesra. :)

shuweet said...

Mak aiii godang nye sye...heww heww hewww...yeahhh am your silent reader tapi semalam gagah buangkan malu ber gambo ngan mu..hehehe...

Filla ~ Kasihs said...

anon bella: ya ampun.. selim lah awak tu... baju gojes, orangnya pon gojes..

genuine1224: hihi..

yusoff: huhu yang mana satuuuu...

irfa: ye sudah berpunya dia sekarang ;)parents saya yang duduk sana ;)

Nieda: ye sudey..

strawberi: haha itulah, wat malu jek..

ceera: yelah, ko nie.. len kali masuk ke tak masuk ko, ko senyum manish je.. haha

jmr: ye minggu depan awak pulak, insyaallah akak sampai..

peej: hahaha... sejak ko bz nie rindu plak kat ko.. hahah.. senget mcm ketam..kelaka.. kena sepak baju baru jalan yeh? oh baru ku tahu.. bila tahun ler nak lepak.. masa ko bujang pon tak sempat nak lepak.. ini kan pulak dah ada suami.. heheh

shuweet: hai, kemain menyala lipstick! ai like ;)

Puan NuNu.. ;) said...

terbaik la amani baring kat depan pelmin tu..
nnti nk ani jdi flower gurl bolehx kak??
bole la.. bole la.. *kelip2 mata..

kakchik@ella said...

suwit kan wedding dia? alalalaa .. gmbr kandid KC senget2 mulut pun ko masukkan ye? hahaha

Aya Ariel said...

comel ani..mesti sonok dia pegi pat wedding tu..siap2 landing lagi..bagus kau nak..

selamat pengantin baru peej

qery said...

nasib baik gambar saya ada...hehehe. Saya pun manja jugak kan? hahaha!

sharifah rosidah said...

As-salam Filla, saya aunty shidah yang semalam jumpa di majlis peeja tu, salam perkenalan ya, aunty dah khatam blog awak selain dari blog ceera dan sepet jadi silent reader je sebab malu maklum lah kita tak ada blog kita cuma suka baca blog je, sorry macam stalker pulak aunty ya.

Miss Anne said...

bestnyaaa... :)
amani sempoi je..geram!!

s.z.a_s.z.a said...

hye kak filla...

thank you anyway sub so rajin melayan diri ini.
sumpah kak filla mesra orangnya...

jumpa lagi insyaAllah...

shuweet said...

lipstick gara2 terpegun tengok peej pakai..tu yang gigih mencari tu..hehehe