Wednesday, April 04, 2012

Meehoon Goreng.

Malam tadi aku tak berapa sihat.. hidung tersumbat dan rasa nak demam.. kat office ni dah belambak orang demam.. mungkin musim kot..

Jadi yang ada dalam kepala hotak 'mee goreng, mihun goreng, nasi goreng, maggi kari' ringkas mudah dah cepat.. 

tanak bagi nampak pemalas sangat.. ko letak la telo sebijik... (sebab memang tinggal sebijik je pon).. itu untuk Pak Radie.. agaknya kalau aku bagi dia mihun semata macam tu.. lagi lah mencebek mulut dia.. nasib ada telo.. nampak berhias jugak lah.. eh nyampah pulak tau orang memilih makan nie.. 

Amaani jugak best.. pedas ke, hapa ke.. semua dia sapu.. sebijik perangai mak dia.. Acih sebijik perangai Apak dia.. punya lah memilih.. Pak Radie tu cemana yeh? tak lah cerewet sangat.. cuma ada lah menu-menu yang bila ko hidang dia macam muka tak bernafsu je terpaksa makan.. eh, haku lagi tak bernafsu tengok muka orang tak bernafsu..hahaha..kang dah setengah dia makan dia offer "nak ke?"(bahagian dia) malas banyak bunyi aku sound balik "tanak bak sini".. kalau kena ko dapat bini kaki sentap, memang selamat lah.. hahaha.. aku ni jenis tak kosa nak melayan.. janji aku dah masak.. kalau ko selera, alhamdulilah habis licin lauk semua atas meja.. kena ko tak selera.. bak sini aku habiskan.. tetap licin gak atas meja tu T___T

Amaani punye bahagian pon aku sapu gak kengkadang.. tapi selalunya tak arrr.. sebab dia suka ramas-ramas.. euwwwwwwwwwwwww geli ai tau.. hahaha.. tapi Amaani senang gila.. dia suka Udang dengan Ayam.. pastu lain-lain pon takde hal.. janji MAKAN... selalu kalau aku dah siap masak aku jerit je "Amaani, panggil papa makan!".. laju jek dia jerit "Papaaaaaaaaaaa Ataaaaaaannnnnn" dia dulu betenggek atas meja makan... pedas ke hapa ke dia sapu jer.. paling kuat ko dengar dia cakap "Dasss Dassss" tapi aku tengok hantam jugak! hahaha... serious macam mak dia -_____________-"

*hehe entry dasar pemalas.. sekarang konsep baru, satu entry satu gamba*

sekian tqvmbabai





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

Anonymous said...

AKAK..NAK RESEPI BIHUN GORNEG,,, SAYA NI BARU NAK BLAJA MEMASAK.. PLZZZZ

Filla ~ Kasihs said...

hahaha... alaaa malu la.. meehoon goreng jeee tu...

kakchik@ella said...

bihun @ meehoon goreng feveret ai u

Anonymous said...

akakkk filla. hihi. before nie sy silent reader jer.. tp hari nie tetiba rasa nk leave a comment cket. hihii. seriuss dari dlu sy mmg sukaa sgtt followwwwww blog akak. sbb apa.??? akak beshhhhhhh n steady. serius suka cara akakk..! even akak bekerjaya n ada anak2 cinonet jer tp akak maintain muda remaja.! besh , nk jadi cam akak. hihi. eh eh lupa plak nk cakap, sy dari kota bharu, kelantan. hihi jauh kan silent reader akak nie.? lau akak nk jalan2 kelate, akak cakap ler nannttiii. :D .
fiza.

Aya Ariel said...

naseb baik tak bernapsu tgk laki makan takde napsu..kalau napsu itewww..sendirik mau ingat laa..hahaha..

ok salah topik..

nampak best nye bihun goreng ni..nak2 pulak time lapar nih...haihhlaaaa...sedapnyeeeeee

R.R.Z said...

pehh..dah la kat opis. tgh plak lapa..


menarik jiwa betul meehon akak niiii!

mamasuri said...

smlm kku tpk gak nak wt mihun ni..tp last2 call laki aku cakap ..beli lah apa2 utk awk mkan malam ni...mlm ni sy diet...hahaha..jahat kan...walaupun simple tp ada udang...sedap tu...terliur aku...laki ko sama ngan laki aku..cerewet...aku lak giler pedas...

cikirah said...

sedapnye bihun..qira law wat bihun mest tak jadi..huhuhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Cmna pun I baca gal filla

hani syahida said...

kalau ada udang, sure sedap punya..saya suka!

Anonymous said...

betul la cikirah... sy pengomen yg kat atas sekali tu... wat bihun mesti tak jadi, bagi la resepi kak filla... sy silent reader dr sungai petani tau...

NeenaAnuar said...

eh kebetulan.. neena pun baru jer buat entry pasal MeeHoon goreng! hehehe.. my fav dish tuu.. yumm yumm..

btw get well soon my dear sis! :)

saly said...

fila, nnt klu amani jerit papa atannnnnnn lg skali, tlg la gigitkan peha dia yg gebu tu utk aku yehh.. ckp kat die from aunty reader blog mama.. atan atann.. aunty matan ko nnt kang amaniii.. aku ni hari2 bukak blog ko filla oii, tenung si amani ni ha, kot2 nnt anak aku kuar gebu cam die.. hehe

chocolatomuffin said...

prangai pak radie ni sejibik pangai mr.mafia aku ni kak.. mknn memilih homaih..