Thursday, April 12, 2012

KUCING HILANG, MISSING CAT...

 Hari Selasa lunch time aku balik rumah...lepas tu nampak kertas ni atas meja.. Terus lari masuk dalam bilik kerja tanya Pak Radie..

Ma: Kucing hilang? mana kucing????
Pa: Carikla..

Rupanya kucing tu duduk bawah katil comel... mata je nampak -______-"

berserta bukti dah gambar yang paling tak menahan tu.. hahah

Comel sangat nie.. aku panggil dia Blackie... Manja sangat.. 
Pak Radie balik dari jumpa client.. pastu Blackie ni follow je.. Pak Radie shuh shuh pon dia ikut sampai masuk lif.. bercahaya sangat ke muka kau sampai kucing ni nak ikut? *mata keatas*

Pastu sian tatau nak bagi makan apa sebab tak belikan dia food lagi.. so Pak Radie suruh bagi Chicken ball.. pastu dia cium dia blah.. haihh aku geram dah time nie.. orang bagi makan ko jual mahal yeh? 

Wah sistem paksaan.. nampak tuan ko nie.. memang pitam lah dia.. hahahah... 

Pak Radie dah macam sayang kat Blackie.. tapi ego kan? kemain cerita tido sesama atas dada lagi.. ai pon tak tido atas dada u tau.. *ehem ehem*

Amaani balik tu.. menjerit-jerit excited nampak ada cat dalam umah... kesian Blackie ketakutan dengan Amaani.. siap marah-marah ok.. "Sini aaaaaaaaaahhhh" "Meh ahhhhhhhhhhhhhhh" "Eishhhhh siniiiiiiiii"... sambil tonggeng-tonggeng nak amik cat bawah meja.. grrrrrrrr.. kalau aku jadi kucing pon seram tauu... 

Blackie takut-takut.. sebab dia tengok ramai sangat kot.. lagi-lagi Amaani suara petir tu kan.. masa aku balik lunch time tu dia ok je.. tak takut langsung tengok muka ahkak yang penyayang nie T__________T

Acih penggeli.. letak cat atas paha.. terus menggeleman.. hahah.. Amaani tak leh.. kang dia peluk cat kang.. penyek terus.. pastu aku suruh Pak Radie tampal je notice missing cat tu... tapi aku cakap ntah-ntah tuan dia dah tampal dulu kot? 

Sekali tepat ramalan aku.. dah ada dah notice kucing hilang sila hubungi bla bla bla.. neighbour ktorang plak..hahaha.. pastu Pak Radie call la dia.. wife dia jawab.. diorang kebetulan ada kat bawah tu.. terus jumpa.. hahah.. Pak Radie cakap, nak kucing bak duit.. hehehe.. sian wife dia siap nangis-nangis sebab kucing dia hilang.. huwaaaaaaa....

pastu dia follow Pak Radie naik atas nak amik kucing dia.. Blackie tengah lepak kekenyangan.. Pak Radie belikan dia frieskies ke apa tah.. aku tak leh nak jenguk sebab pakai seksi..huhu... so intai celah tingkat kecik je.. olohhhh holooohhh sian wife dia.. aku dengar dia panggil
"Blackieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sayanggggg" aku plak nak nangis..sebab aku pon macam sayang nak bagi Blackie kat tuan dia balik.. tapi hak orang.. mana boleh amik ikut suka hati kan.. aku sangat tau cemana rasanya kehilangan kucing kesayangan.. aku dulu sampai mimpi-mimpi.. tak boleh tido malam.. aku rasa kucing aku datang balik kat aku tengah-tengah malam.. pastu aku dengar suara kucing mengiaww tengah malam aku lari pegi belakang umah sebab aku tau tu suara dia.. stressssss ok!!! kalau kucing kesayangan mati lagi lah aku gila.. seminggu tak lalu makan.. asyik menangis tak sudah-sudah.. 

Tapi serious macam kelaka sebab aku yang bagi nama dia Blackie.. pastu memang nama dia Blackie.. heheh.. comel la.. 

Buat Blackie, jangan naughty-naughty... jangan memandai nak keluar umah tak mintak izin.. 

Buat tuan Blackie, rezeki kamu dapat balik Blackie.. pasni jaga Blackie elok-elok tau? kang lepas ni kalau orang lain jumpa, terus amik tak bagi balik..(aku la tewwww) hehehe.. 










EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

Anonymous said...

alolooo blackie, sib baik pak radie yang jupe, kalu orang lain tak bagi dah..

i pun penah hilang kucing, seminggu tak balik, kite kat umah dah nangis dah buat semayang hajat bagai, cukup tujuh hari baru balik, rupa2nye die lepak umah mak mertua die, depan rumah i je, kite hari2 round depan umah org tu, panggil die, die boleh buat tak dengar..
hanya yang ade bela kucing je tau perasaan bile kucing hilang.

Anonymous said...

entah lah filla.. kenapa lah saya suka sgt baca blog awak ni.. masuk keje pagi .. 1st blog saya bukak ... this blog.. kalu x da update .. lepas balik minum mesti bukak lagi...best baca blog awak ni..

Nazirah Azeman said...

comel nyer kucing nih

FIERA said...

sebijik rupe ebby fira, tapi ebby fira gomok ha, semalam timbang dah 6 kilo..... tgk gambar kat belog akak rasa nak balik rumah je gomol die....

bdbetm said...

alolololoooo nyiauuu!!
sangat sangat sangatttt cintakan kucinggg! kalau dapat kat i blackie ni, serious simpan dulu seminggu pastu baru kuarkan notice ;P

Natasya Naslin said...

waaa...tbaik ah kak. siap wat iklan lagi =) kalau org len salu nye mmg lenyap terus ah kucing tu -_-"

si blackie ni pon satu *err..wlupon dia mmg 1 je* , noty sgt.. jln2 x ingat balik rumah.. ke muka pak radie mmg bchaya kot. ngeh3. jgn marah bro =p

cinda said...

salam suma...hehe saya silent reader filla n jiran filla..wah vangga gituh...sayalah tuan Blackie tu...huhuhu..Jutaan terima kasihs pada pak radie n filla sebab good take care kat blackie...pandai si blackie pilih orang..hehehe..gempo pepagi kat opis bila member baca blog filla citer pasal blackie..sebab blackie ni kesayangan oficemate gak coz my bos yg bwk p opis masa nak bagi kat saya jadi suma dah tangkap sayang kat blackie.. bila dia hilang tu..mmg risau giler n nangis2 bengkak mata terbayang baru dok guling2 sebelum tdo ngan dia.huhu risau gak nak jawap pe kat diorg naknak diorg selalu jengah blackie kat umah time weekend..
ape pun thanx again to filla n pak radie..janji xkan berulang lagi..insyalllah

Filla ~ Kasihs said...

Hahaha tebaek la korang sumer.....

Cinda: huwaaaaaaa owner blackie baca blog ni.hahaha tak sangka la plak...blackie sihat? Dah jadi anak angkat dah blackie ngn kitorang tauuu...sedih tu nk bagi balik...pak radie asik ckp bestnyeeeeee ada kucing.....ok la jaga blackie baik2 pasni tau, jgn sampai telepas lagi ;)

NUNU EERA said...

kak.. nk kucing x.? i byk kucing tpi mama da xlarat nk jga.. menada sgt.. blackie i xde tpi snow white i ade.. nak x?? nak x?? hehe..

Aya Ariel said...

apa kata pasni g pet shop cari blackie utk amaani seko..hahaha..mesti riuh rendah taknak pegi nurseri dah..nak main ngan cat jer kejenye..

Filla ~ Kasihs said...

nunu: huwaa ko jangan offer... kang tak terkawal kehendak hati, ahkak setuju kang haaaa.... tak leh lah.. no no no.. (tapi dalam hati mau)..no no no.. not now kot..

hana montana said...

Dear filla, i suka blog u ni sbb aritu i nak gi bali, kawan i suh i bace blog u. memang besh tahap melampau! terbaek..

untuk entry ni, i pun nak offer, kalau u nak kuceng fluffy i tak? kitorang ade 5 ekor, nak letgo kasi FREE.. klu mau, or sesape mau(oops, free advertise plak! hahaha) boleh email saya: nurulhanayaacob@gmail.com. mekaceh filla...

Miss Anne said...

comel lotei laaa!!!geraammm..
teringin la nak dgr suara Amani jerit2 gerammm kat kucing..hhehehe..

eda said...

heheheheheheh tuan blackie baca blog hakak ~~ hehe cumill and kantoii seksi tak kuar time tuan blackie dtg ehhehe .. tuan blackie dh tau heheh ... * saje ngusik * lalalala ~~

nina said...

akak comel.. :)

Mohd Fitri said...

Apa nombor pencari kucing hilang tu