Thursday, April 12, 2012

KARI AYAM

Seriously aku tak pandai sangat masak kari... mungkin sebab aku belah-belah selatan.. so Asam Pedas lebih menjadi pujaan hatiku.. tapi kan.. ada masa-masa tekak memang teringinnn gila nak makan kari ayam.. so buat lah jugak... kadang terpekat sangat.. kadang tercair sangat.. 

Tapi baru-baru nie buat.. ter jugak.. tapi tersedap.. muahahha... matilah dibenci masyarakat ;)

Aku tanya Pak Radie.. "Pa, sedap kan kari ni?" kang dia jawab "Ok la"... "Ok jelah".. "Sedap ke Tidak".. "Kari nak sedap cemana? Rasa Kari la"..

Serious annoying sungguh laki guwe... carilah suami yang suka memuji isteri kalau korang bangsa kuat merajuk.. tapi kena terima jugak kalau dia bukan sahaja memuji isteri, tetapi memuji anak dara kampung seberang.. acaner tu? hehehe.. so aku redho lah dapat laki jenis annoying ;) hahah.. eleh, dalam hati mesti macam GIlaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedap nak mampos bini aku masak.. 

Ok, ayat sedapkan hati.. 

Tak yah goreng-goreng sayo.. laki bukan makan sayo.. so kita hiris timun jepun yang lagi 1 hari ko tak potong boleh campak tong sampah sebab belendir.. hihi.. 

Pergh. Pergh. Pergh.

Kari Ayam + Telur mata kobau

Gila tebaek wa cakap luuuuuuuuuuuuuuu... letak pulak kicap manis.. makan ngan nasi panas-panas..

Mak Mertua lalu kat sebelah, angkat muka sikit "Hai mak".. terus sambung makan.. 

*Panggggggggggg satu kali, hantu punye menantu*





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

kathy jem said...

woiii serius meleleh...

hatim a.r said...

mak saya pun pro asam pedas je.kata spesis jawa. tapi dia berjaya jumpa satu taktik masak kari ayam sedap. serbuk kari tu beli timbang dekat kedai india.haaa kompem rasa macam makan dekat assalam maju. telur goreng plak mesti minyak banyak,kuning biar cair.woh laporrrr

Anonymous said...

memang ayat mintak pelempang lah kak filla! hahaha, terbaik!

R.R.Z said...

hai akak..share lah resipi. sedap nampaknya tu. menggiurkan

sy baru lulus masak ayam lomak cili api.. so nak try kari plak..

:)

meGUrl said...

kalau ada sambal belacan lagi "terangkat"... :-)

Somel-somel Adliza Azilda said...

meleleh ayaq liuq tgk kari tu kak

ita citot said...

telur tu sungguh menggoda hokeyyyyyy...... *lap air liur*

shuweet said...

nampak sangat menarik...sorry saye silent reader..tapi harini sebab nampak telor goreng mate kobau tu rasa nak komen lak..hehehe...slalu kite goreng telur camtu gak..nak lagi umph kan..pehtu goreng lak bawang besor hiris2 ngan cili padi..pehtu tabur atas telor tu buh kicap..yummeehhhh jugak..hehe..sekian

eKa said...

fuiyoooooo...terliur sgt

syafisyifa' said...

Haha kelakarlah akak ni...sedap nampaknya tu

Mooniqueen said...

Ni nak Kene belajar masak Kari ....susah tak???

kakchik@ella said...

len kali kalao masak sedap camni, jgn tunjuk je tau .. tp ajak kita makan sekali. hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

baru2 nie ila masak nasi dagang. pastu lawannya kari ikan tongkol.. hubby ila cakap "sedap kari nie" dia pun sama mcm pak radie susah nak cakap sedap kalau ila masak so last week bila dia sepontan memuji ..kembang setaman rasanya haha

ibuhebat said...

mlm ni boleh buat roti jala lak.. mkn dgn belen kari tu. atau beli roti canai. yummm..

Jan@Afzan said...

ayooo...filla. sgt terliur dan tetiba lapar tgk pic u..

p/s : adakah teknik mengambil pic antara reason makanan filla nampak gorgessss? hhehe atau masakan filla memang sedap bangat (i think that is the answer lah, u masak memang sedap wpun telur mata kebau..)

selamat memasak & post pic lagi ye..saya suka jee

Aya Ariel said...

aku paling suka buat kari ayam..sebab tak payah pening2 pk resepi..belakang plastik kari ayam adabi tu dah siap tulis step by step..ahahaha..kelas tauuu..sambil masak sambil belek plastik..hahah