Tuesday, November 13, 2012

SHERATON LANGKAWI 2012

Tarik napas.. hembusssss... Tarik napasssss.. hembussss...

Makin tua makin slow update belog.. hahaha.. Lagipun bukan apa.. sekarang aku suka buat sekali harung.. dah tak kuasa nak part by part.. so hazab lah gambar beratus T_____________T harap bertabahlah menscroll satu demi satu ye.. sapa skip ko siap!!! 

Aku buat ala-ala dari mula berangkat ke Langkawi sampai lah berangkat pulang yer.. selamat menonton membaca ;)

Ini rombongan ke Langkawi hehehe..kitorang pegi 2 families.. Kak Nana (mommy Ieky, Rayyan and Keisha) uihh dah ramai askar dia.. dulu gi vacation Ieky jer sorang.. hahahah... Kitorang transit kat Enstek mintak tolong Atok and Wan hantar.. pegi flight lain-lain.. Kak Nana awal sejam ;)

Dipendekkan cerita terus dah sampai Hotel.. hahaha.. gila pemalas nak citer ;)


Kami menginap di Hotel Sheraton Langkawi (Villa Suite, Chalet type) Harga meletop nasib lah share 2 families.. kalau satu family tak dapek der... 




Late check in.. So terpaksa lepak di Lobby dulu.. 




Rasa sangat sweet kan? hahahaha.. patut semua shopping mall ada toilet macam nie utk kemudahan para bapak ;)


settle registration, terus naik apa ni hah? bas ke apa? bawak sampai ke villa kami.. kalau menapak ko boleh pitam.. 

Ini villa kami ;)

Aku memang ada perangai jakun tiap kali gi hotel.. mesti berdebar masa nak melangkah masuk.. bila masuk terus jadi jakun.. ter 'wow' sana ter 'wow' sini.. very the KG.. hahaha.. Oh ye, suite ni ada hall jugak.. chalet macam ni aku tak pasti ada berapa unit.. tapi chalet ni kembar.. ada jugak type mcm chalet nie tapi kembar 4 sebab ada 4 bilik dan takde hall macam nie.. yang ada hall dia kembar 2 je..  

Ada bath tub yang siap ada window tengok bilik tidur.. aku tak paham motif sebenar siapa nak mandi sambil bukak tingkap tengok orang dalam bilik... hahahha.. pastu tub dia siap ada 3 air pancut dari tepi tu.. nampak? masa Ani tengah mandi cemana tah Pak Radie tertekan apa, maka terpancut lah air deras gila dari 3 lubang tu.. teperanjat anak aku.. terus tak nak mandi bath tub sampai lah hari balik... hahahahah... Ani boleh tahan KG macam mak dia ;) 

shower lain plak lagi.. 

kawasan ni ada sink and bath tub jer.. belah kiri tu pintu ke shower dan toilet.. ada lagi satu toilet kat area hall.. so kalau nak terberry tak perlu gusar ;)


Ada dua katil.. nanti tengok kreativiti kami cemana kami tidur ramai-ramai ;)

Ni balcony kat hall.. suite ni ada dua balcony.. satu lagi keluar ikut bilik.. 

Hahahah.. kan??? terus jadi luas.. family ko belah sana.. family aku sini.. macam asrama ;)

Inilah shalet kami.. satu shalet mcm ni ada 2 unit.. kitorang yang ada lampu tu.. sebelah tu takpasti rasanya takde orang kot.. 

Nampak? ada 2 hall.. belah kiri sekali tu balcony yang keluar dari bedroom.. 

Aku pagi-pagi suka bawak nescafe lepak tengok sunrise kat sini.. kemain lagi kan hover tau.. 

Tutup mata pastu dengar bunyi kicauan burung.. bunyi desiran ombak memecah pantai.. amboi jadi lirik lagu.. hahahha.. tapi seram2 sikit sebab ada beruk..hahaha

Cantik sangat kan? Kadang waktu-waktu macam ni lah aku banyak berfikir.. mengenang... sedih.. suka.. duka... bila dah terbawa-bawa perasaan..cepat-cepat berhenti lalu pulang ke bilik... 


Pagi hari pertama kami plan untuk amik Mangrove Tour.. Hoiii Ani buat apa tu? 


Breakfast kat area luar.. tak mampu dalam hotel mahal nak mam.. hahahah

Teh Tarik dia terbaekkkkkkk.. nampak je kaler seram.. tapi rasa dia.. fuhh terangkat wa cakap lu.. 

Ok jom jalan.. 

Kami sewa Pregio..Siapa nak sewa Pregio kat Langkawi boleh contact:

Zaidi - 013-5095999
Untuk Mangrove Tour pon kitorang deal dengan Zaidi jugak.. kalau ko bayar kat sana terus.. alamat pitam sebab mahal nak mam.. dengan Zaidi kitorang dapat Mangrove Tour 3 jam = RM230.. satu boat kitorang sahaja takde share ngan orang lain.. sewa Pregio pon murah jugak.. tapi aku taktau how murah sebab transport Pak Radie ngan Pak Remy yang urus.. tapi staff hotel kata kitorang dapat tu murah ;)

Ini supir kami di Langkawi.. Pak Remy.. kuakakakkakaka.. 

Banyak sawah padi on the way ke Kilim Geoforest Park (Mangrove Tour) 


Ok dah sampai.. jangan excited sangat.. kewl kewl je sudahhh.. 

Ini harga kalau ko beli tiket kat sana.. 1 hour RM250? al-pitam.. 



Ini boat kami yang punya ;)

Mula-mula gi Bat Cave dulu.. Gua Kelawar.. 


Azab jugak lah.. dengan perot boyot kena tunduk-tunduk.. senak kejap.. 


Mak Ani yang gemok dan Ani yang lagi double gemok..

Suka tengok muka Acih happy ;)

Ieky and Acih



Cuak takut gemok ni tecampak dalam air.. duduk dah lah sipi je.. 

Pastu gi Fish Farm.. Tengok macam-macam ikan.. 

ni best.. ikan ni pandai sumpit air kat roti yang dorang lekat kat tiang tu.. ikan tu sumpit air tepat ok.. pastu roti yang melekat kat tiang tu jatuh ke air dia pon makan.. ikan bijak!!! pastu lekat roti kat jari Ieky.. ikan tu lompat makan.. nasib jari dia still ada.. hahahah.. 

Eh eh.. cannot lah Ani.. dosaaaa ok pelukkkk... hahahha... 

Amboi ngan menantu ke?


Area paya bakau.. 


Siapa ada kutu boleh singgah kejap kat sini ;)

Watch Eagle

Pulau Langkawi diberi nama sempena Burung Helang dan Batu Kawi.. so digabungkan menjadi LANGKAWI.. 

Handal sungguh camera.. tak de panjang lagi ke bang? hahahha



Oh so sweet berpegangan tangan ;)

Pastu gi Fish Feeding pulak.. bagi ikan makan.. siap boleh pegang-pegang time kita feed dia.. 

dan singgah mandi kat beach ni sekejap.. 


Untuk yang pregnant don't worry.. selamat je naik boat nie.. walaupon ada lah hentak-hentak sikit.. tapi alhamdulilah ok jer.. hehehe.. 

dah settle mandikan budak-budak.. eh aku pon mandi sekali.. melekit belengas-lengas ok..hahha.. pastu ada kedai kat tepi tu.. lunch sekali ;)

Ok ini yang acik nanti-nantikan.. Ntah bila aku dah tukar title jadi makcik ntah.. dulu rasa bila orang panggil akak.. akak... akakk.. eii rasa tua.. now korang boleh panggil Makcik Filla.. aku redho T_____T 

Selamat lah beli pinggan mangkuk sudu gerapu sikit ;) siap add on luggage kahkahkahhh.. 

Sekejap je dah besar budak-budak nie.. 

Then ke Dataran Helang.. hahah rasa macam dolu-dolu sangat.. kena amik gambar kat tugu-tugu gitew.. apa-apa jelah labu... 


Ieky berani gila ok.. macam ni lah menantu mama.. Eh? hahahah... masa gi Bat Cave kan kelaka gila.. Ieky cakap kat mommy dia "Mommy, saya nak tipu sikit lah.. saya nak cakap kat kawan-kawan saya, saya pegang kelawar tu".. muahahahhaha ko nak eksen jugak yeh? ok ni suruh Mommy print besar-besar.. masuk dalam bag sekolah.. leh tampal dalam kelas.. Ieky hero ok!! 

Anak ai gegirl.. tengok ular pon takut.. duduk jauh-jauh.. sekali Ieky tunjuk kepala ular kat Acih.. teperanjat terus nangis.. hahahah.. gegirl sangat T_______________________T Eh, Acih dah tembam kan? tengok pipi dia... (mak kau takut terima hakikat tembam sorang-sorang.. habis semua orang dia cakap tembam) hahahhaaaa

Balik singgah beli coklat.. pastu dinner kat kedai Tom Yam.. terus balik hotel.. 

Day 2.. Plan ke Cable Car pulak.. 

Breakfast kat tempat yang sama.. Hari ni ai makan roti canai and roti telo.. tebaekkkkkkkk.. sedap gilos.. rangup dan kuah dia sedap gilos ;)

Cuaca kat area cable car dah mendung sikit.. 



Hujan pulak masa nak naik... kabus tebal.. duduk dalam tu putih je tak nampak apa.. elok lah tu.. kalau nampak lagi aku seram.. 

Acih takut ke? 

Mama pon takut.. sebab tu tak lepas pandang phone jer.. tak pandang luar pon..hahah.. 

Ani budak takde perasaan.. dia tak paham kot.. 

Papa and Ani

My big girl Acih.


Hahha.. sempat melentik cover perot belakang Kak Nana ;)


Ok ni tak leh cover dah.. budak-budak start melalak dah time nie.. heii boring tul.. 


Ni nama dia ibu berhati kering.. anak nangis.. mak kau buat bodoh je.. siap sengih-sengih lagi amik gambar.. bebulu je budak tu..hahahhaha.... suka kacau dia.. rasa nak kunyah.. nangis lagi kuat.. lagi mama kunyah.. 

Time ni Acih moody.. aku siap ugut.. amik gambar smile ok.. tak smile siap!!! mak tiri gila.. 


Huiiii macam teddy bear terletak je gedobok macam tu.. hahahahha.. leher pon takde dik... 

Auntie Nana layan lah yer.. 

Ieky and Acih

Balik jer hotel terus tukar baju.. dah tak sabar dah budak-budak nie.. hari-hari dok zikir bila nak balik hotel.. bila nak swimming.. letiih ok.. apak-apak sila bawak anak masing-masing.. ibu-ibu nak rehat.. 

Petang tu aku jalan kaki slow-slow menikmati petang yang indah di Sheraton.. 


Infinity Pool


Ada satu benda kelaka nak cerita pasal Ani.. hahahah.. Pak Radie cakap dia nampak Minah Salleh bukak baju.. badan leh tahan berisi lah.. bukak baju tu so dia pakai two piece je bikini.. Ani menjerit 

"Hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Oh My Englishhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!"

Aku tebahak-bahak gelak bila Pak Radie cerita.. sebab tebayang muka Ani yang cheeky tu.. suara dah lah macam petir.. aku rasa dia nak cakap Oh My God.. tapi jadi English pulak.. hahahha.. nasib Minah Salleh tu tak dengar #pitamapakkau





Papa and Mama

Petang tu siap-siap nak gi tengok sunset kat Pantai Cenang pulak.. Oh ye.. sesiapa nak amik gambar time sunset sila ke pantai Cenang sebab matahari jatuh kat situ ;)


Ada jugak room type macam nie. boleh lah rancang honeymoon ok ;) 

Pantai Cenang, Langkawi.




6 months pregnant




Beautiful Scenery

Dinner area Pantai Chenang.. belambak kedai makan.. sila pilih sendiri... For me, Restoran Hj. Ramli ke Romli ntah.. ok ok jer lah rasa dia.. sedap lagi yang ktorang makan malam before tu.. restoran biasa je tepi jalan depan petronas.. kat mana ntah.. 


Breakfast sama-sama kat Hotel.. RM44 per adult. 


Lepas breakfast budak-budak gi sambung swimming.. check out hotel kul 1.30ptg.. 

Terus gi makan kat belakang airport.. kitorang pegi kedai first sekali bertajuk Laksa Power.. ok memang power pon.. sedap ;)

Laksa dan Rojak.. Kuah Rojak tu pon sedap ;) Harga meletop jugak.. adatlah tempat dah well known, kena lah kasi tekan sikit ;)


Ok itu je lah percutian kali ini.. 

Good Bye Langkawi ;)







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

31 comments:

Anonymous said...

Sunset scene kat pantai Chenang mmg awesome.......dulu saya stay kat Pantai Chenang...mmg sentimental sgt bila dok tgk sunset mcm tu....terasa betapa indahnya alam ciptaan Tuhan...
Mangrove Tour tu mmg best....tp saya x nerani naik cable car sbb saya jenis gayat & mabuk...bayangkan masa pi Paris...boleh tunggu hubby naik ngan member2.....dok kat bawah mkn chocolate sementara tunggu diaorg turun...huhuhu..kampong kan? hehe...pastu second time kat Paris....x boleh jadi...naik jugak...tp masa dlm lift tu berdiri yengah2...so x nmpk luar...cuma tgk belakang org je :-)
Eh btw Filla x bawa budak2 gi Waterworld and Birds Park ke?

Riena Haiqal said...

wah memang best la.... suka tgk ani dan acih...

Aya Ariel said...

sonoknye laaa dapat g holiday ye..comel ani..geram tgk dia..hihi

eyqaaman. said...

Ohmyyyyy Ani is so cuteeeeeeeeeee! bambam betul pipi anak akak tu..rsa nk kiss kiss je pipi dia..ehehee..

btw, salam..silent reader akak yg..errr..xbape baru laa..hehehe :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

seliper ani lg besar sgt dr kaki dia ke

hanabanana said...

monyet cari kutu tu comel gila!haha. ani pon comel gile. eeee gerammm!

rerehalim said...

oh my english tu HIGHLIGHT of the entry. ani ni memang laaa. haha!

Anonymous said...

Ani ani.... Ooo my englisshhh kelakar dowh. Nasib baik tak keluar ayat censor lain he he

Anonymous said...

kak.. hui.. tekejut tgk gmbr papa n mama. yg akak pkai bj biru tu.. igt kan perut tkeluar.. haha..

Anne mahli said...

Ani nampak dah makin mbesar,to be a sister ;) cantik pemandangan kat tempat tgk brg helang & bagi makan ikan tu...villa pun awesome!! love to see u guys having a great time together..hopefully,i'll be there to one day :)

sharifah rosidah said...

Seronok nya makan angin....filla kalau pakai baju hitam tu perut nampak kecik je...

mc laa said...

commeilaa family akak ... teringinn gilerr nk jumpa divasss mcm akak filla .. <3

Kniedaz said...

Adoila...bila tang cerita Ani mesti gelak sampai kua airmata...ada ke kata Ani mcm teddy bear gedobok haha

Miss N and Mr N said...

best nye ada jacuzi. akak berendam tak dlm jacuzi tu? nnt rasa tenang jer dlm tu.

my everything said...

kelas gile buk filla kite..betukar2 henbek!!! cntik2 plak tu!!

NorMala Bahar said...

suka tg kgmbr budak2 berempat tu.. cantik jer susunan.. dan dorg sangat pandai bergaya.. tq kongsi pengalaman.. boleh jd panduan tuk saya akan dtg..

Cik Eka said...

rindu betul nak pegi langkawi lagi...

kat kilim tu syok je.rasa relaks je atas boat..driver bawak laju..perghh terperecik air..
best best

hehehe

ani comel cam teddy bear...

ederq said...

adoi amaniiiiii

Merah Baldu said...

rojak/pasembor yg paling best kat pekan kuah..nama kedai SELERA TUN..dekat ngan kedai ismail group yg jual coklat shj..mmg best

kelipkelipchumel said...

beshnyeeeeeeeee... ^_^

Noorshella Jaapar said...

salam kak, kak cuba perati pic dkt pantai cenang tyme sunset msa acih angkat tangan, tgk bentuk awan sebelah kiri, mcm bentuk baby dlm perutkn, mcm baca doa pun ada jga.

NUNU EERA said...

owh.. sgt best dpt holiday msa preggy n ade budak tecik.. JMR tkut nk bwk g jln2 sbb die esau i pnt n esau bby.. xsporting sgt.. :(

WaNi said...

hye akak... bestnyee... saya pon baru balik dari langkawi... sume tempat akak pegi pon sy pegi... mkn kat pantai airport.. rojak dia sedap, saya suka bayam goreng tu... sedappp.... mangrove x sempat nak pegi lgpon anak kecik lagi n pregnant 6m cam akak gak.. tkut penin je.. just round kat jeti je... tgk rumah kat sawah lam gmbar akak tu, tu lah rumah yasmin ahmad... :)

Zareene Saifuddin said...

seronoknya g holiday langkawi... island hopping lagik... akak dah lama x pi langkawi.. last was in 2008.. lama gila kan... suka tengok gambo filla kat dalam toilet hotel tu.. muka cam siti saleha... and ani... euwwww... geram betul tengok muka and aksi2 dia tu...

Mama Qadida said...

Geram btul tgok ani ni...comellll!!!hehe

mi$$ Wh@teveR said...

Oooopppss terlepas gelak kuat gila pary "hooiiiiiiiii, oh my english". Hahahahahhahaha

supermommapots said...

panjang kaki acih ek..sheraton tu area chenang rupanya..mangrove n island hopping tu tak sama ek..saya bulan 12 baru nak p..tapi stay area kuah..:)

MyraQhairel said...

Langkawi...bestt..teringin nak pergi lagi..last pegi masa hanimun dulu..ada plan gak nak pergi dgn si hero kecik neh..tapi ckp pasal Ani debab debom tuh..teringin la saya nak 2nd baby mcm ani tuh...comel n debab...sy suke budak debab cam ani tuh..syok worr gomol..Ani ni bila besar cantikk..mesti lagi cantik dari kakak dia.selalu mcm tuh..adik mengatasi kecantikan kakak...hehe..

C!kpuanmuda® said...

Mana aci peknen 6 bln muka bujur cenggitu. Tak aci. Tak aci.

mrs kayrul said...

ok kak..dah siap khatam

La Cocca Di Papa' said...

tub ada air pancut tu nama dia jakuzzi...ngertik? aiyoh rugi lah x digunakan....