Monday, November 12, 2012

Lepak kat Cyber

Hari Jumaat hari tu gi lunch ngan Moon.. Lama tul tak jumpa Moon.. lagipon Moon kirim coklat from Langkawi.. Aku pon dah lama tak lunch kat Cyber.. so moh le kiteee..

Tuan Tanah bersama Moon

alamak lupa pulak nama tempat nie.. tapi kat Street tu lah.. apa tah nama dia.. makanan not bad.. sedap jugak.. Oh ada jumpa sorang reader datang tegur.. hihi.. "hai reader" *lambailambai*

Saya makan ini.. sedap ;) Kung Fu Yee Mee.. 

Moon makan Singapore Fried Mee Hoon..

 Ada kejadian kat luar kedai nie.. ada orang jual-jual kan.. pastu aku memang tensi betul ngan akak jual make up tu.. maybe korang yang biasa kenal lah kot.. sorry lah tak bermaksud nak hentam dia.. tapi pengajaran jugak kan.. aku tengah jawab phone call urgent masa tu.. so Acih bediri depan makeup dia yang belambak tu.. Acih cakap dia tak kacau pon.. ada satu eye shadow ke apa senget.. Acih betulkan lah tolak kedalam sikit.. then akak tu sound Acih.. Aku plak tengah cakap kat phone tapi mata aku tengok dia.. dengan muka garang gila.. dia marah Acih.. siap berdecit plak tu.. dia cakap "eh, jangan usik.. Eiii budak-budak ni memang suka bla bla bla".. dia marah Acih.. pastu ada 3 orang lagi customer depan akak nie.. pastu dia mengata-ngata pasal budak nakal usik barang-barang make up dia.. sambil pandang Acih.. 

Oihhh aku dah hangin dah time nie.. bukan nya aku ni jenis orang tak leh sentuh anak aku.. kalau betul dia salah, dia nakal.. aku tak kisah orang nak tegur anak aku.. tapi biar ada cara kalau nak tegur budak-budak.. aku tau sangat Acih bukan jenis nakal usik-usik jahanamkan barang orang.. lagipon aku tengok dia time tu.. mana ada dia buat apa pon.. aku dah tak concentrate dah kat phone.. aku terus pegi kat akak tu aku sound "Kak, sorry kak ye, anak saya".. Terus berubah muka garang tu terus jadi macam sengih-sengih kerang busuk cover line "Eh, tak lah".. aku tak nak dengar apa dia explain, aku tarik tangan Acih suruh ketepi.. aku terus sambung cakap kat phone.. macam  dia tak nampak plak aku tengokkkkkkkkkkkkk je ko tengking anak aku.. 

Acih tu dah lah jenis sensitif.. berkaca-kaca tahan nak nangis sebab kene sound.. Hoihh.. geram ok... kok ye pon nak sound cakap lah elok-elok macam "Dik.. jangan usik dik ye.. pandang je.. kang pecah" pastu senyum lah.. ini ko main tengking-tengking muka dah lah garang macam rimau... pastu siap mengumpat anak aku kat customer depan kau.... memang melampau. 

Sekian, Mak Rimau dah naik hangin nie..







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

kelipkelipchumel said...

pergh.sesedap rasa jep dia sound budak macam tu.mmg kompem hangin lah.minah bajet bagus tu kena byk blaja lagi tang komunikasi tuh.cemana kekdah ntah dia nk jual produk dia.haihhh..tumpang hangin sis.ngeee...

Nad @ MamaZN said...

Sgt x patut! Ksian acih! Budak2 kot..

Anonymous said...

die buat perangai mcmtu ingat customer lain respect ke? customer lain yg dok dgr citer die tu pon mesti fikir perangai ntah ape-ape, cakap ikut sedap muluuuuuttt je. Cian Acih. Xpe acih, ada ubi ada batas, lain hari orang lain pulak yang balas.

ratna said...

Berani ekk dia nak sound2 gitu...sepatutnya zaman skrg kita kena ada lebih sikap penyayang pd budak2..dgn cara mcm tu la bole buat budak2 hormati kita.

Anonymous said...

buruknya perangai org jual make up tu. biar lah dia. agaknya perangai mcm tu, pasal tu kena jual make up kat tepi kaki 5.

Sally

Anonymous said...

mmg kak filla,saya pernah kena sound dgn kak yg jual make up tu pasal sy bwk beg,dia takut kena barang make up dia tu..huh...

Alicia said...

i penah kena gitu....kita tau anak kita mcm mana kan...ingat suka sgt usik2 make up dia tu...tapi masa anak i kena tu i sound penjual tu...mcm biasa tersipu2 cover peel...ikut perasaan mcm nak terbalik kan tempat mekap tu :p...hahaha

Anonymous said...

Ini akk yg jual tupperware tu skali kan..? Dah ramai yg kena ngan dia.. bukan setakat bebudak, org besar pun dia marah.. Xde adab akak tu... Nak tegur, xleh nak elok.. menengking je.. Saya kalau lalu situ, dari nak tgk brg dia, terus x jadi....