Thursday, November 22, 2012

Mr. Steak House

Ya Ampun.. dok melawat blog orang pastu blog sendiri terbengkalai.. kahkahkah.. tu biasa lettew kan.. korang pon kan.. ai busy u olls.. sampai terlupa kepada janjimanisku sendiri yang ditabur kepada anda-anda di fb dan instag.. cakap kalau sedap makan kat sini i'll review katanyeww.. sekali lupa sudah..

Bila tengok album kat phone, eh lom cerita lagi lah yang nie? *mood kepoci pon mari* ai bukan apa u olls.. kalau sedap ai cakap lah sedap.. kalau ala kadar je.. ai cakap lah ala kadar.. so restoran nie dapat 3.5/5 star dari fillanie.. ahahahah.. kedekut star yeh aku? lebih dari 2.5 bermaksud korang boleh pergi makan kat sini.. anggap saja aku kedekut star.. ehem ehem.  aku ni kalau jadi cikgu.. mampoih la anak murid aku menangis peluk kaki ai.. hahahah.. ni semua balas dendam sebab time aku sekolah rendah aku selalu benci kat cikgu yang kedekut markah.. ke kau memang lembs? muahahahha... 

Ok Mr. Steak House terletak di belakang Giant Seri Kembangan... Itu je aku tau.. kuakakkaka.. yang introducekan tempat nie Kak Nana/Abg Remy... yelew.. taulew kitew semuew orang kembanganewww.. apa nieww? muahhahawhawhawehawww... 

*lempangsekaliterusherot*

Deco kedai aku bagi 5/5 star... lepak gila je.. cozy je bersesuaian dengan hidangan western.. konsep kedai cun... yang kedua is harga dia aku bagi 5/5 star jugak... terbaek ;) 

cantik kan? time ni dating berdua je ngan Pak Radie.. anak-anak takde, yang ada anak-anak tekak je.. bahahahah.. sungguh kelakar.. 

Aku suka orang yang put an effort untuk sesuatu benda.. contoh kau bukak kedai makan.. kedai kau cantik.. ikut konsep.. harga reasonable.. food sedap.. menu pon cantik.. dan food presentable.. so if ada terkureng dimana-mana, ai maafkan u.. tupon suara negatif Pak Radie berkumandang di cuping telingaku "Eleh, memula je nie, potong jari lah.. lagi baper bulan harga semua tutup.. ganti harga baru.. mesti mahal".. Ek eleh.. muahahha.. jangan negatif boleh? Eh tapi kalau betul lah... mari kita boikot.. hihi.. 

Komen aku.. semua ok.. cuma daging liat sikit.. Ini Pak Radie punye black pepper steak.. 
harga cuma RM 14.90.. sauce dia ok sedap.. 

Mine, Sizzling Steak RM15.90.. sama jugak, perfect, tapi liat.. aku dah lah tak makan daging sangat sebab kalau liat nanti sangkut kat gigi.. pastu merana gusi berdenyut.. tapi taktau kenapa order jugak daging.. penat rahang tau kunyah! len kali confirm aku nak order chicken pulak ;)

RM4 

Huwaaaaa murah kan? chicken chop RM8.90 sahaja.. 

Siap ada Smoke Salmon ok.. Fish and Chip RM9.90.. murah lah tu.. tu fav Acih and Ani.. nanti nak bawak budak-budak pulak makan ;) bila ada anak ni susah sikit.. bila kita makan, terus teringat kat anak.. rasa serba salah nak makan yang best-best.. 




Chicken Burger kemain lagi gambar dia.. baru RM3.50? "bang tapau spuloh" muahahaha.. 


Tiger Prawn RM49.90 macam menarik je.. 

Ingat, kedai tu belakang Giant Seri Kembangan.. ada banyak shop lot.. sila gigih lah korang round.. carik sendiri.. sebab aku malas nak tanya Pak Radie.. yang aku tau itu je.. kedai ni bukak sampai kul 1.00 pagi setiap hari kot? 

Sekian selamat melantak ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

sharifah rosidah said...

Terima kaseh lah Filla...aunty bukan tahu sangat area sri kembangan ni....nanti kalau kebetulan berada di kawasan aunty cuba lah makan kat situ ek.

Suwaibah YS said...

Kak Fila
nmpak sedaplaaa
kat KG Baru pun ade steak murah
HR Steak :)

Cik Syida said...

nanti kedai ni dah fofular, sure harga mknn dia jd lggggiii mahal kak,

UmmiZulaikha said...

Best giler dok kt kl..mcm2 kedai mkn besh2 nk pegi mkn...

yayang laling said...

nampak sedap.. kena cuba ni sblm beranak

Iela Fazielah said...

aku ada nampak..setiap hari gi keje u-turn kereta kat situ sbb nak elak jammed..mlm mmg ramai org mkn...tp xpernah try..tq 4the info..nak cuba la nnt...

anggun said...

kak filla..ni kedai abg ipar sayew...hehehe..main branch die kat shah alam sek 13..next week akan bwat bday Anggun kat snew...

umilia said...

wah..nak tryla..ssh nak cr restoran western yg sdp n berpatutan dkt2 ngn ptrajaya ni..samela kite..kalau nak mkn best2 msti nak ade anak3 skali..klu tak mcm tak selera je..tp tak selera pun mknn hbs je kan..hahahaha..

Ain said...

k.filla,giant seri kembangan tu giant taman equine ke?

Anne mahli said...

best!!harga pun ok..trus teringin nak mkn chicken chop la plak ni...nyummmmnyumm

Hana Mohd Rudwan said...
This comment has been removed by the author.
Hana Mohd Rudwan said...

Cys try review laman grill restoren chef zubir..bangunan dia sebelah ptpl seksyen 13 shah alam..belah belkang..steak house belah depan..bangunan warna putih..sedapppp..

Izzan Yong Rosdin said...

Baru plan nk mkn steak kt Hr kg baru minggu nie.. sedapnye!

http://izzanyrosdin.blogspot.com

Filla ~ Kasihs said...

Yup Giant Equine.

NUNU EERA said...

ciken chop die ade try x kak? sedap x?

JMR said...

wah..siap ada menu saba lg tu..nak pegi, tp kompem jenuh mencari kedai nih..iskh2

huda ♡ Azhar said...

salam,
arituh kita dah try kat sini tempat mmg nampak menarik tp makanan kurang kaw lah fila
sizzling pun kurang umppph kat klcc signature lagik power tau, pastuh order lamb chop 3 set, semuanyer liat + keras aduh semua tak habis makan...

nurul said...

Assalam Kak Filla, lepas baca review akak pasal Mr S.H trus google, jumpa cawangan lain kat shah alam, n trus paksa family yg kebetulan ada kat shah alam pegi try... rupa-rupanya hampeh, servis teruk, lambat sampai, food kering n sejuk... so kalau yg nak pg rasanya baik la ke s.kembangan, mungkin better, tapi yg kat shah alam, silalah jangan pegi...

Su Hashim said...

Saya dah tryyyyyyyyyyyyyyyy daging dia mmg liat....tapi chicken chop dia sedap and murah!!

::Aja:: said...

kalau area serdang tu ade satu kedai western food dekat dengan kilang coklat beryl's..nama dia Chop & Stick..dulu selalu la ke sana sebab murah dah sedap..tgk menu yg filla tunjuk tu mcm sama je dgn kedai yg saya selalu makan..ade cawangan die kat Kg Baru..yg ada konsep kapal tu..:D