Monday, November 19, 2012

25W 5D

26weeks..Ah lebih kurang lah gitew.. 6bulan 2 minggu.. Baby bersama saya mengharungi suka duka penat lelah.. ewah mesti nak over tau ;)

2 hari lepas baru gi check up.. Adalah excited sikit sebab scan kali ni maybe boleh tau gender baby.. Adik Kasihs ni boy ke girl.. Tapi pergi checkup kali ni tak bawah Kasihs.. 

So ini hasil scan.. 
Dr. tanya.. "Ohhh nak tau gender ke nak surprise je nanti?" .. pastu aku cakap "Kalau boleh tau, nak jugak tau sekarang".. Pak Radie pulak jawab "Tak nak tau sekarang, tapi nak tau sebelum keluar dari bilik Dr.".. rasa nak penumbuk je.. ayat dia buat aku macam berfikir kejap.. blur kejap.. apa nie? hahah.. 

Dr. cakap "ok insyAllah hari ni leh tau ye.. tapi tu last sekali.. bagi Dr. ukur baby dulu".. macam biasa.. tiap kali scan je.. Pak Radie mesti bediri lagak assistant kat scanner tu.. pastu sebelum Dr bagitau ni apa, tu apa.. dia yang bagitau Dr. dulu.. "Dr, ni paha dia kan?".. kang Dr jawab.. "A'ah betul".. pastu Dr baru nak bukak mulut "Dr. ni tumit dia kan?".. "A'ah betul, pandai lahhhh".. 

Pastu aku pulak sound "Dr, ada nak pakai assistant ke?" hahaha.. Dr. jawab "Eh boleh jugak, tapi dia tolong scan baby je lah.. dah terror dah tu".. ehem anak dah nak masuk 3 kot.. hahaha... Pak Radie kalau tukang scan? mintak hampun la para mommies nak gi scan perot.. muahahhaha.. 

Alhamdulilah semua normal.. aku ok, baby pon ok.. size baby pon memang bersesuaian dengan umur dia.. Alhamdulilah ;)

tulang belakang baby tengah bersujud.. Ini dah kali kedua kot bila scan je baby tengah sujud.. -______-"
Position bersujud ni buat Dr. tak leh nak detect dia boy or girl.. Haiyakkk.. ini budak kan memang tau.. Dr. Norleen try jugak kacau-kacau dia tolak-tolak kot dia berpusing ke apa.. tapi dia tendang balik ok.. tekejut ktorang hahaha.. "Opps dia marah lah".. muahahahhaha.... 

So sampai kesudah dia sujud je.. bila dia sujud.. tulang paha dia block 'tut' dia.. acaner nak tengok? haiyaaaa.... kena lah tunggu next month.. aku rasa sampai ke sudah kot takkan nampak kalau cenggini gaya.. Lelaki ke Perempuan ke redho.. janji baby sihat.. aku takde masalah kalau baby girl lagi.. baju Amaani banyak boleh pass kat adik dia.. kalau boy pon takde masalah boleh shopping baju baru ;) 

Tapi bila tanya Acih dia cakap dia nak boy.. tapi dia rasa baby dalam perot mama is a girl.... hahah.. acaner tu? Acih pon dah pandai jadi tukang tilik nie ;)

So hampa lah semua orang yang tertunggu-tunggu nak tau it's a girl or a boy.. Doakan kesihatan saya dan baby lah ye.. itu lebih penting kot ;)

EDD : 25.02.2013

InsyaAllah semoga dipermudahkan.. 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

29 comments:

Puteri Satu said...

apapun akak doakan semoga selamat dan dipermudahkan segalanya untuk filla...

p/s : besday akak 26 februari.. beza hari je dengan EDD fila... klu on de dot bb lahir la...

Cik cyida said...

owh, baru nak excited bce td kak.. xpe xpe.. yg penting kesihatan akk dan baby.. kat, tk care ye!

C!kpuanmuda® said...

wah edd sama ngan laki aku.. hakhakhak. motip? k. bye.


aku doakan both ko and baby sihat. gender tak kisah janji sempurna kan?

amaniammar said...

Alhamdulillah semua sihat..
ketawa kuat sy smpai jiran leh dgr..ttbe gelak sorg..mana x assistant buat kelakar erk

ape pn sis saya doakan semga perjalanan kandungan hingga saat melahirkan berjalan lancar dan dilindungi Allah

x ty ani dlm pewot mama boy ke gurl..

Anonymous said...

I wish sis akan dpt bby boy.mesti lebey happening nnti fmly akk wif kasihs & d'boy..but melalui pengalaman saya,if bby ssh nk taw gender dia ape & asyik bersujud setiap kali scan adlah bby girl.hehehe..ape pun tu x penting.yg penting akk &bby shat.x sabo nk tggu ani junior kuar.

peej said...

kalau beranak ikut EDD. jadi la pisces baby. yeay. maknannya baik n sopan orangnya. hahaha

@YUNID@TI said...

semoga dipermudahkan aminn...

mrs kayrul said...

aduh hampanya kak..tak sabar menunggu mengalah mak paknya..kena bersabar lagi sebulan la gamaknya

Anonymous said...

Hai! Filla

Baca jek selalu tanpa komen2 tapi kali ni i suprise sbb baby u if tepat ler jangkaan doktor and baby pon nk keluar lihat dunia pada tarikh tu, so sama ler tarikh lahir dia dgn i..(25.02.), tapi i dh pangkat auntie tuk dia ler.

Semoga u selamat melahirkan nanti xkiralah tarikh apepon kan.InsyaAllah..

Dari,(Auntie Yatt Othman JB)

mama_mya said...

hadoihhh.. gigih membaca laju2... huhuhuhu. InsyaAllah bby n mama sihat sempurna.. ;)

Puan NuNu.. ;) said...

ala.. men nyorok2 plk bby akk ni.. i pn xcited plk nk scan bby ape utk nex check up ni.. hope die xnyorok la.. :)

Fatin Izuwan said...

kak filla..
berdebar-debar tau baca post ni..mcm nak amek result exam..hihihi..
excited nak tau boy or girl..siap scroll pelan2 lg..kuikui..apa2 pon sy doakan kak filla & baby sentiasa sihat & dirahmati Allah SWT.Semoga semuanya selamat..Amin.. ^__^

SURIA AMANDA said...

seronok tgok org2 preggy ni...oh my makkkkkk...aku nak kahwin sekali lagi...nak feeling preggy lagi...

Cik Yan said...

Situasi kak pilla ni sma dgn situasi kitew masew peknen anak pempuan ketigeww..hewhew...hope kak pilla dgn baby sihat n selamat la ye..

sharifah rosidah said...

Insyaallah anak lelaki kot, jangan berhenti berdoa....mana tahu bila Allah dengar dia akan tunai kan...tapi kalau dia tak tunai kan mungkin ada hikmah nya.

tentang dia said...

kakak!EDD sm besday kita..bg sama tau..hihi..br jg cek upt..ada 2line..esok br p klinik..waahh..suka..1st cek & 1st baby..huhu..n 1st time komen ni..huhuhu

tentang dia said...

kakak!EDD sm besday kita..bg sama tau..hihi..br jg cek upt..ada 2line..esok br p klinik..waahh..suka..1st cek & 1st baby..huhu..n 1st time komen ni..huhuhu

Aya Ariel said...

xpe lah boy ke girl..janji sihat dan cukup sifat..alhamdulillah..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semoga slmt semuanya

laila74 said...

Saya baru lepas keguguran 14w 5d mggu lepas , mmg harap dpt boy,rupanya mmg boy tapi dah xder rezki,baby dh ninggal dlm perut, skrang saya ade 3 girl n 1 boy, ingat nk wat kwn si jantan sorang tu,harap fila dpt boy yer.

laila74 said...

Saya baru lepas keguguran 14w 5d mggu lepas , mmg harap dpt boy,rupanya mmg boy tapi dah xder rezki,baby dh ninggal dlm perut, skrang saya ade 3 girl n 1 boy, ingat nk wat kwn si jantan sorang tu,harap fila dpt boy yer.

safiyyah osman said...

Dupdapdupdap baca entry ni..tgak2 part pak radie klu jdi tuka g scan perut tu hahahaa..lawak2...syaa dulu scan doktor ckp boy pastu scan lagi girl..pastu boy pastu girl..last kluar girl..hehe

Laila Stitch said...

same date besday anak kite la ka filla..tapi year die 2010

Laila Stitch said...

same daye besday anak kite laa kak filla..tapi year die 2010 jek..

Laila Stitch said...

date besday anak kite same klu EDD die btl, leh sambut same2 wahhh

Laila Stitch said...

same date besday anak kite la ka filla..tapi year die 2010

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

In Shaa Allah Filla, semoga dipermudahkan dari mengandung sampai bersalin.. jaga diri dan baby baik2..

genny da bomb said...

nti baby bg kuar awal 5 ari bole same ng bday auntie!!

Anonymous said...

Salam filla,
Suka baca blog filla, lawak la hb filla tu. adoiyaaaaa
Tak sabar nak tau gender, baca pun berdebar2 tup2 filla pun x tau. Saspenda la filla ni. Apa2 pun moga filla n baby sihat.