Friday, November 30, 2012

My Perfect Morning with Nestum 3 in 1

Meh nak habaq sikit.. Korang tau tak Nestum dah keluarkan dua lagi perasa baru? Packaging dia pon warna lain.. warna hijau gituuuu... Aku gi Jusco semalam.. sebab stok Nestum 3 in 1 dah habis.. so ternampak lah ada dua jenis Nestum yang lain pulak dari yang biasa tu.. Usha lah sekali.. Both Nestum 3in1 American Ginseng dan Dang Gui Cereal Drinks mengandungi nutrients yang padat dengan fibre, calcium, iron dan Vitamins A,C&E dan other essential minerals. 

Nestum 3in1 American Ginseng

Jangan kerut-kerut kening bila tengok perkataan Ginseng ye... Ingat tak aku pernah pegi kilang ginseng? Masa tu barulah daku tahu betapa hebatnya khasiat Ginseng.. especially untuk kesihatan dalaman... Atok Brahim sejak mengamalkan pengambilan ginseng, Alhamdulilah nampak lah perbezaan dia.. nampak sihat sikit dari dulu.... 

So now, Nestum dah keluarkan minuman bijiran berkhasiat yang mudah untuk disediakan.. Marilah kita cuba rasa sikit ;)

Baca tu.. ada 5 herbs yang terkandung dalam setiap sachet Nestum 3in1 American Ginseng nie:
American Ginseng
Huai Shan
Long Yan Rou
Gou Qi 
Yu Zhu
and it includes the goodness of wholegrain.

Tapi jika anda hamil atau mengambil ubat, elakkan dari mengambil minuman ini ye.. kena dapatkan nasihat pakar atau doktor terlebih dahulu ye.. So aku tak rasa lah minuman nie.. Tapi jangan risau.. suami kan ada... Aku suruh dia yang minum sebab dia kan selalu macam cepat letih.. Kerja pastu naik motor.. berhujan berpanas.. pastu balik rumah sambung lagi mengadap komputer.. so dia selalu keletihan gitu... Lagipon dia kan pemalas nak amik breakfast.. So aku bagitau dia betapa pentingnya breakfast.. lagipon aku tau dia tak suka yang leceh-leceh.. yang ni senang je.. tuang air panas 200ml dalam gelas.. terus masukkan nestum 3in1 nie.. kacau dan telan.. terus kenyang.. dah lah kenyang.. sihat pulak ;)


Nestum 3in1 Dang Gui

Selain daripada American Ginseng, ada lagi satu bertajuk Dang Gui.. lebih kurang sama jugak..it's created with the expertise of Asia's leading herbal specialist Eu Yan Sang. Siapa tu? dialah Asia's leading herbal specialist and u guys can get more info on herbs and Eu Yang Sang here. http://www.euyansang.com.my/ and can contact them at 1 300 888 213

Mengandungi 4 herbs dalam setiap sachet:
Dang Gui
Nan Zao
Yu Zhu 
Bei Qi

Nestum 3in1 American Ginseng dan Dang Gui ni both memberikan energy dan nutrien yang diperlukan oleh tubuh badan.. Kalau lah korang tau betapa hebatnya herba-herba ni untuk tubuh badan manusia.. kalau tak, takkan lah orang sanggup beli Ginseng dan Herba yang harga beribu-ribu ringgit.. just think about that friends.  Nestum 3in1 American Ginseng dan Dang Gui Cereal Drink ni cuma berharga RM9.50 RRP per pack..ada 7 sachet dalam setiap pack..dan boleh didapati di local hyper and supermarkets, RHTO (retail high traffic outlet) AEON outlets yang berdekatan dengan Eu Yan Sang..  murah je ye

Bukan setakat boleh mendapat khasiat sahaja.. ada contest jugak untuk dimenangi.. Mula-mula sila masuk website ni dulu : www.facebook.com/NestumMalaysia godek-godek kat situ yer... Jom lah join.. kacang gila.. setiap minggu ada theme yang berbeza... masa aku masuk Theme ialah :Alarm Clock.. 


Nampak tu? Theme of the week is Alarm Clock... pastu sila click "JOIN NOW"

STEP 1: hahaha.. jangan nak cakap gambar takde kene mengena dengan theme ok.. tu muka happy sebab Alarm Clock berbunyi dan sempat mandi dan bersiap-siap untuk memulakan hari yang penuh mencabar.. sudah tentu hari dimulakan bersama Nestum 3in1..

STEP 2: dah pilih gambar yang sesuai.. sila isi kan caption apa nak letak.. haippppppppppp!!! jangan tiru ayat saya.. 

STEP 3: Registration.. isikan details korang ye.. terus click Next.

Yeay.. dah berjaya dah pon.. seram nak click view photo gallery.. sebab tetiba muka aku je tepacak kat situ macam syok sendiri.. Arghhhh lantak lah.. kalau aku menang contest jangan tetiba datang ngaku adik beradik tau.. ai tak kenal u okay! muahahahha... 

Click HERE to join contest

Click HERE to know more about Nestum 3in1




4 comments:

@YUNID@TI said...

gud luck...

sharifah rosidah said...

Semuga berjaya ya filla...tapi kalau menang jangan lah sombong dengan aunty.....ya aunty bukan adik badik awak tapi sekurang kurang nya boleh lah kadi kawan baik awak kan....umur bukan ukuran tapi kalau awak sombong juga aunty tak nak ajak makan soto kat rumah...ya ya je aunty macam lah orang heran sangat nak makan soto aku....hahaha.

mama_mya said...

dah try join tp x leh.. maybe dorang dah pilih kak filla jadi winner utk tema yg seterusnye jugak. hahahah. T__T

Filla ~ Kasihs said...

thank you.. korang pon join lah.. mana tau ada rezki boleh menang? mama_mya: kenapa tak boleh? boleh lerrr.. cer try lagi.. guna fb apps dia tu.. submit pic.. ada more theme to come..