Tuesday, November 27, 2012

Acih and Dhya...

Siapa yang dah lama baca blog nie mesti kenal siapa nie.. Nama dia Dhya Jazlina Mohd Rizal.. anak kepada Abang aku.. Jarang sangat-sangat dapat jumpa Dhya.. last hari tu masa gi Genting Highlands.. Sebab Dhya tak duduk ngan papa dia.. 

Oh ramai readers yang concern tanya kenapa jarang sangat nampak Dhya.. Aku pon rasa malas nak berahsia.. sebab takde apa nak dirahsiakan pon.. Dhya tak stay ngan papa dia buat masa nie.. Dhya stay ngan mak dia.. Abang aku dah divorced.. 

Kasih rapat sangat ngan Dhya.. sebab selang umur pon 1 tahun je.. Acih 7 tahun, Dhya 6 tahun.. Dulu selalu gak berebut barang pastu perang.. hihi.. Now dah besar dah ok kot.. Now diorang ada kat umah Pak Long (Papa Dhya).. Wan ngan Atok duduk sana 1 week nak melepas rindu kat cucu... Sebelum ada Amaani.. tu jelah pon cucu Wan.. ada 2 orang ni je.. Dua-dua Wan pernah bela sebab pernah duduk ngan Wan dulu.. Siapa lah tak rindu kan.. jangan kata Wan, aku ni hah mak sedara pon rindu ngan Dhya selalu.. suara dia dah lah nyaring.. kalau bercakap sebatu leh dengar.. hahaha.. 

Dhya panggil aku Mama Filla.. heheh.. suruh panggil Mak Ngah macam tak reti.. ok lah hantam je lah Dhya.. Mama Filla pon kelas gak.. muahahha.. semalam diorang gi makan Nasi Ayam.. Wan call bagitau.. kemain banyak diorang makan.. happy sangat peluk-peluk.. OMG aku ni yang tak boleh nie.. terus serta merta sebak dada nie.. yelah jarang jumpa.. 

Tengok tu.. gedik kemain lagi.. Dhya ada kat sini seminggu.. Aku ngan Pak Radie pulak keja.. tapi aku amik cuti nanti nak join diorang gi cuti.. cuti kat mana? muahahha.. rahsia ;) Follow my instagram kalau nak tau.. amboi kauuu promote.. 

instagram: fillanie

Ololoolloooooooooo sweetnya.. Wan cakap tido kul 1.00 pagi.. jap gi kang korang nak gi mandi manda lagi.. tido kemain lewat lagi.. rindu kat dua-dua budak nie tau.. Ani lagi kesian tak dapat join.. hahha.. mana boleh bawak Ani.. kang datang dia buat perangai suruh Wan dukung? boleh patah pinggang Wan dukung Ani tau.. 

Nanti nak suruh Wan snap picture banyak-banyak kita update lagi kat sini ok :) 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

Irfa said...

dhya beruntung w,pun mak ayah dah berpisah dan stay dgn ibunya tp masih berhubung dgn family belah ayah.ada kes..anak2 jd mangsa tak jumpa tok nenek dan sedara mara bila ibu bapa bercerai

sheisjaz said...

nampak mereka sangat rapat kak filla..Dhya sangat cute.. Acih jangan cakap lah...cute sangat2..
hehehe..

Miss Moon said...

alahai dah besar dah Dhya ........makin comey laks tew

best la Kasih ada geng ....

sweet nya gamba dia org tew

misz anis said...

alahai..comelnye..suke baca bile akak citer sal anak2 k.filla...comel2...yg bakal lahir mesti comel jugak..=)

aSmiDar said...

Dhya yg rmbut pendek n krinting ms kcik dlu eh?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

satu rambut kitin, satu rambut lurus..

~Beb~ said...

ade gak anak buah yang cenggini. jauh dr kami.. sbb nye pon lebih kurang same.. huhuuhuhuu.. mmg sedih. die sorang je jauh tpinggir. time2 coti skolah je sll jmpa. apenakdikato..!

Anonymous said...

kelas kau dik buat gaya top..

cahaya dhya said...

kelas kau dik buat gaya top..

MyraQhairel said...

kak nak tanya..wan to refer kepada mak akak ker?

Filla ~ Kasihs said...

Myra: hehe. yesza.. Wan tu mak saya ;)

JMR said...

dua2 comel..leh buat adik angkt nih..hahaha

mrs kayrul said...

geram tengok rambut dhya...nak pinjam boleh

Anonymous said...

Acik Makin tembam. comel. heheh

Misz Mieza said...

Tengok keakraban Dhya ngan Kasih ni teringat zaman MM kecik2 dulu.. Macam nilah MM ngan anak buah MM.. Even anak buah but the age gap just setahun, so kitorang rapat cam kembar.. Setiap tahun raya mesti ada baju yang sama sedondon.. Last kitorang berbaju sedondon sebijik head to toe is masa umur MM 18 tahun & my niece plak 17 tahun.. Skang dua2 dah kawen, dah takleh nak cotcet2 macam zaman2 single2 dulu.. Huhu.. Rindu pulak tetiba.. :'(

sharifah rosidah said...

Lepas lah rindu si acih dekat sepupu dia....enjoy lah sepuas puas nya.