Wednesday, March 28, 2012

HONG KONG DISNEYLAND ~ Travel Guide 2

*48 hours sticky post*
*click older posts for new entry*


Hoho... sorry sebab lambat gila baru nak post sambungan Hong Kong Disneyland ;)

So all of you dah ready ke? Entry nie panjang sebab banyak gambar.. heheh.. jom teruskan yer ;)

Hari ke 2 kami di Hong Kong Disneyland... Siap-siap lawa-lawa.. Jom kita teruskan pengembaraan!!! Acih ngan Amaani kemain excited pagi tu.. tapi Amaani tak nak pakai sweater! sentap tau...

From Disney's Hollywood Hotel kami tunggu shuttle bus.. olooo looo loooo comeynya kerusi dia.. rasa nak geget-geget tau ;) 

tunggu shuttle bus tak lama.. baru duduk bus dah sampai.. grrrrrrrrrrr... cuaca sangat sejuk pagi tu.. sesiapa yang plan ke Disneyland Hong Kong early March, cuaca adalah unexpected ye.. semalam panas.. tapi day two sejuk gile.. padan muka.. Pak Radie pakai T-shirt je, bajet panas.. pastu menggigil kesejukan!! hahah.. 


infront Disney's Hollywood Hotel.. aku really suggest korang stay kat Hotel nie.. sebab dari pengalaman aku dulu, pegi Disneyland tapi tak stay dalam sini.. aku menyesal okeh.. now aku puas hati sebab at least merasa jugak stay kat Hotel nie... dah alang-alang sampai Hong Kong kan... better stay lah kat hotel nie, at least one night... anak-anak paling happy ;)

budak kenit yang refuse to wear her sweater.. last-last ko dah beku sejuk, pandai pulak pakai? hahaha.. shuttle bus ini membawa kami ke Station Disneyland dan tukar bus ke Hong Kong Disneyland Hotel.. kenapa? ok ni paling best gila.. sebab ktorang nak breakfast bersama Disney character!!!!! huahahhaaaa aku orang paling teruja ok!!! hahahahaaaa.... 



ENCHANTED GARDEN, HONG KONG DISNEYLAND HOTEL
Buffet Breakfast and Meet Disney Character

Pintu Masuk Enchanted Garden, Hong Kong Disneyland Hotel

snap picture dulu.. 

*tarik napas dalam-dalam* 

hahaha... boleh tengok aku excited lebih dari budak kecik ;)

Hahahahah... Amaani takut.. so kena peluk dia kuat-kuat.. Hellooo, camni punya kiut ko boleh takut? hahah

dah ko pegi duduk sana diam-diam ye nak.. mak kau nak posing kejap dengan Encik Goofy ;)

tau kenapa Amaani time nie??? dia nampak Daisy yang comel gila tu dari jauh.. terus tutup mulut macam OMG!!!!!!!!! hahahahha... tapi penakut.. hehehehe

yes, Amaani nampak Daisy duck nie.. tapi dia tanak amik gambar.. takpe, mak kau ada ;) Acih jugak yang frust sebab time ni dia ikut papa gi snap pic kat luar hotel.. So many attraction places untuk berphoto shoot ;)

Disney Character ni akan datang ke meja kita dan boleh pass the camera to the staff.. they will snap for you.. don't worry.... serious korang kena experience having breakfast here in Hong Kong Disneyland Hotel... berbaloi-baloi... tak payah queue macam kat dalam Disneyland tu.. 

Acih lah orang paling excited sekali... hahahah... tak penah aku tengok dia happy macam tu... kelam kabut nak snap pic dengan Mickey... 

Papa and Daughter... eh pic Pak Radie banyak gak ngan Disney character.. Benci tau.. mengalahkan anak dia pulak.. Hoverrrrrrrrrrrrrrrr T_________________T

Pluto ngan Acih


kawasan buffet... food sangat variety.. boleh pilih-pilih apa yang kita nak ;) for Muslim pon banyak jugak food selection.. don't worry... 

i love this counter.. ada fruit juice yang sangat fresh.. minum rasa macam makan buah plak ;)

Roti canai and Potato Samosa.. sedap gils ;) Amaani habis sekeping roti canai tu..hahah... 

salads

cereals for kids 

ohhhh nie aku paling SUKA... hahah.. small pancakes yang comel to the max!!! and ada hash brown jugak..

aku kalau travelling memang gila makan roti... tak tau plak kenapa.. hahaha... orang Chinese memang pakar buat roti ke hapa? sedap ok bun dia.. pastries dia semua dap dap dap... 

ha kau.. kelas... pakai botol lagi jam dia.. huhu.... rasa macam Diva plak dah hahahaha.... 


dan ada Yogurt jugak!!!! hahah.. best gilak nie... 

Amacam sedap tak? eh kepala mickey tu rasa nak dilempang-lempangkan aje tauuuuu.... why so cute?




penuh mulut mak kau hahahah... semua nak di makan... sorry lah yek, belambak gambar food.. hahahah.. 

Amaani memang suka Yogurt.. habis dia makan sorang ;)

Enchanted Garden ni sangat spacious... so tak perlu risau tak cukup tempat duduk.. or tak cukup makan ;)

Ok, now dah ready? Saya akan membawa anda mengembara di seluruh Hong Kong Disneyland Hotel... Ready? ok here we gooooooo............

Semua tempat-tempat dalam Hong Kong Disneyland Hotel ini diberi nama sempena Disney Character.. comel kan??? 

Hotel ni berkonsepkan Victorian... glamour gila rasa bila ko turun tangga tu... dan apa yang special pasal chandelier tu? 

Hahahahah... kasut Cinderella tetinggal kat atas chandelier tu.. melampau tau hahaha... 

Toilet dia gila gempak... 

ada banyak Activities for the kids... Contoh Princess Room nie... 

ada costume.. ada meja make up... so anak kita akan di transform menjadi seorang Princess.. siap ada photographer yang akan snap gambar 'after make over' serious best ;)

ok pic atas nie Activities untuk kids jugak... bilik ni dipanggil PRINCE ERIC ACTIVITIES ROOM.. so bila kita stay in this hotel... Anak-anak ada banyak aktiviti yang best nak dibuat ;)

for parents, boleh lah pegi Spa... Victorian Spa.. 

In door Swimming Pool... rasa nak terjun je time tu.. hahahah... sebelah swimming pool ni ada Gym jugak.. 

Oh Myyyyy... lawa sangat nie... 

Ok mari mengembara di kawasan luar hotel pulak yer... 

MICKEY MAZE

Betul-betul located kat luar Enchanted Garden Restaurant tu... sebelah luar pagar tu laut.. wah best gila hokey.. hahah.. jakun haku kejap.. 

with Acih and Amaani


dia dah kesejukan.. terus setuju pakai sweater ;)

best gila dapat spend quality time with family

Jom muntah.. hahahahhaaaaaaaaa.... 




hahah suka gambar Acih yang nie.. macam budak bintik-bintik.. hahaha.... 




Ok now mari kita ke laut.. ada Photoshoot lagi hahahahaaaa... Belambak ok gambar.. ni baru sikit aku upload...  

time ni sejuk sangat... rasa nak polok-polok budak kenit tu.. hahaha... 

Mr. Hubby


love this pic very much.. macam ada story di sebalik gambar ;)

angin tepi laut nie kuat gila.. sejuk plak tu.. dah lah tak pakai sweater.. menggigillll...

ok cukup sesi photoshoot.. mari kita masuk balik hotel...

alamakkkkk!!! serious terlepas Cinderella ni. Acih melopong okeh.. hahaha.. Cinderella lari turun tangga!! Ok now ready, kita nak masuk Disneyland pulak ;)


ADVENTURELAND

"Festival of The Lion King"

Show duration: 30 minutes
show time: 12.00pm, 2.00pm, 4.30pm, 6.00pm

So korang boleh pilih nak tengok show pukul berapa... tapi make sure arrive early coz door will be closed 10 minutes before show.. 



kalau bawak stroller, boleh park kat tepi entrance tu... ada Stroller Parking.

Show dah nak start... cantiknya dalam nie.. stage kat tengah berbentuk bulatan... kita boleh pilih nak duduk kat mana-mana ikut suka... 

Fantastic!!! itu je aku boleh cakap... make sure korang tak miss the show... sangat berbaloi.. 

ada banyak stalls yang jual Pop Corn dan sebagainya dalam Disneyland nie.. ini salah satu stall yang terdapat di Adventureland.. dan jangan lupa beli Pop Corn dia sangat sedap!!! aku beli sampai dua sebab satu tak cukup hahahaa.... 

Souvenirs Shop in Adventureland.





FANTASYLAND

Kita masuk semua tempat yang ada di Fantasyland ok? aku senarai satu-satu untuk guideline korang kalau plan nak ke sini... 

Ada banyak foodcourt kat dalam Disneyland... ini salah satu yang terdapat di Fantasyland.


Mickey's PhilharMagic 

Sun, Mon, Fri, Sat - open at 10.00am - Park Close
Tue-Thu - open at 10.30am - Park Close


Ini wajib... rasai sendiri kehebatan menonton 4D kat dalam nie... 

Anda akan diberikan spek stylo nie hahahah... real gila dow.. siap rasa muka kene percikan air.. hembusan angin semua..masa menonton rasa kita pon ikut terbang ;)

The Many Adventures of Winnie The Pooh

located kat Fantasyland jugak.. budak-budak pasti seronok sebab kita dibawa mengembara ke Many Adventures of Winnie the Pooh... 


setelah selesai mengembara di Many Adventures of Winnie the Pooh, boleh tengok gambar kita kat luar tu.. hahaha... nampak tu we all dalam gambar.. haku sibuk snap picture.. hahahah... kalau tau ada camera depan tu dah lama mak posing ;)

Jalan pimpin-pimpin tangan.. so sweet....  

Ada banyak benda boleh kita main di sini... antaranya yang kuda pusing-pusing nie.. Cinderella Carousel.... 


Dumbo The Flying Elephant

kat sebelah Mickey's PhilharMagic je Dumbo nie... ok time nie paling kelakar.. sebab aku naik ngan Acih, Pak Radie naik ngan Amaani... Pastu Acih nangis sebab dia tensi ngan aku.. dia nak control yang boleh tinggi rendah tu.. aku menjerit-jerit tak bagi.. sebab aku takut tinggi.. hahahaha... menangis budak tu.. hahahaha... 


hah tu tempat control tu.. sian Acih dumbo dia paling rendah.. orang lain semua tinggi-tinggi.. haih nasib lah, sapa suruh naik ngan mama? muahahahaha.... 

kesian mak kau nie.. naik Dumbo pon pejam-pejam mata..

Acih nangis... Amaani gak relax jer makan Pop corn.. gaya dah macam gangster kampung seberang.. hahahaha.... Acih asik cakap "lain kali Kasih tanak naik ngan mama lagi.. Kasih nak naik ngan papa"... anak-anak aku semua genetik papa dia.. tak gayat.... kalau ikut mak kau.. hahaha.. masak!!!! 

TAHITIAN TERRACE RESTAURANT
(Adventureland) 

Ada few cafes lagi kat Adventureland nie.. tapi for Muslim, korang boleh makan kat Tahitian Terrace.. sebab kat sini Pork Free and Halal... dan for your information,Tahitian Terrace Restaurant nie baru je launch tentang Halal Food nie... jadi tak perlu ada rasa was-was lagi.. kita semua boleh makan kat sini... 
don't worry ;)




Nasi Briyani pon ada..

Tom Yam Noodles and Laksa Penang... hahah.. tapi tak rasa tomyam.. dan tak rasa laksa penang.. rasa Mee kari pon ada.. hahah.. tapi tengah sejuk gila.. lapar plak tu... memang sedap lah dapat makan benda panas-panas nie ;)

Lepas makan kami nampak uncle staff Disneyland nie tengah melukis atas jalan nie.. Gempak gila uncle nie.. sangat talented.. ramai orang snap pic.. dia lukis semua character Disney nie guna penyapu dicelup dengan air... wah kagum kagum!!!!


Acih bersama salah satu lukisan 'Uncle'... 

with talented uncle... pastu yang bestnya kat sini... ko jalan sikit dapat sticker.. kalau terjumpa staff Disneyland mesti semua nak bagi sticker.. uncle ni pon bagi kitorang sticker.. Thank you uncle ;)


TOMORROWLAND

Ok now please be ready.. Fillanie nak bawak korang mengembara ke Tomorrowland... ada banyak games boleh main kat sini ;)



oh tepi tu salah satu foodcourt dalam Tomorrowland


Buzz Lightyear Astro Blasters

I'm your tourist guide today.. come follow me..

Memula aku macam 'apakebenda nye lah Astro Blasters nie.. mak tak paham'... 

hahah.. pastu dia yang hover.. hehehe... rupanya main tembak-tembak... ada point yang appear kat dinding-dinding keliling kita tu... sambil bergerak kita kena shoot dan tembak (laser) dan ada point jugak kalau kita dapat shoot the target... point tu ada kat depan tempat duduk kita tu.. 

nak tau point yang kita dapat tu hebat ke tidak.. haaaa.. tengok Status Board tu... tapi gila tak hebat aku nie.. hahahahahahha.... ai mata rabun you ollsssss.. hahahaha.... 


Space Mountain

Kalau korang tak cuba Space Mountain kat Tomorrowland nie, seriousssssssssssssss menyesal... Best Gilaaaaa!!!!!! Aku suruh Pak Radie jaga anak.. sebab aku nak try jugak!!! gila perangai telah bertukar menjadi kanak-kanak riang ;) tapi make sure control ayu.. sebab bila dah selesai.. boleh tengok gambar ko kat luar tu.. hahahahaaa.... laju boleh tahan... tepekik telolong jugak lah sengsorang kat dalam tu... tapi puas hati sebab rasa macam explore bulan dan bintang ;)

my anak dara yang tak letih-letih ke hulu ke hilir.. very energetic lah ini budak... 

kalau malas mandi.. boleh pegi mandi kat situ.. confirm basah hahahah... 

pastu tetiba ada orang buat persembahan spontan... Kewl gila okeh.. guna tin, tong sampah, baldi.. berus jamban... tapi best gila.. rasa nak joget je ikut rentak.. hahaha...  


Stitch Encounter

yang ni pon a must jugak... dibuka pada tahun 2006... dan anda boleh berinteraksi dengan Stitch.. gila hebat tuuuuu ;)

now sambung Photoshoot lagi.. hahaha.. tak habis-habis.. letih mak!! 

background : Sleeping Beauty Castle.. malam-malam bertukar jadi castle yang sangat indah dilimpahi cahaya lampu berwarna warni berserta percikan bunga api dan diiringi muzik gilang gemilang... 

Syok gila.



MAIN STREET, U.S.A.

Kami banyak melepak di The Main Street, U.S.A. sambil keluar masuk Souvenirs Shop yang belambak kiri-kanan street nie.. 

Pop Corn sedap di tangan Acih.. berebut-rebut sebab sedap..hehehe

Wah mithali nya, laki sapa la nie... 

ngeh ngeh

hahah tengok muka naughty Amaani tu.. macam-macam hal budak kenit nie tau... 

tengok tu kenit... tak padan kenit.. ada hati tolak kakak ;)


hahah Acih terbang...

Seronok dapat buat anak-anak happy.. hilang stress kejap... 


Ok lah, ai dah nak balik nie... bye Disneyland #libasrambutmatakeatas (seperti dalam gambar)

Bye.  Yang pasti 2 hari di Hong Kong Disneyland meninggalkan kenangan abadi untuk Fillanie and co. 
Kenangan yang tak boleh dijual beli, ditukar ganti.. Ewah.

Pergi Station, amik shuttle bus ke Hong Kong Disney Hotel.

DINNER: WALT'S CAFE, HONG KONG DISNEYLAND HOTEL



Cantik tak? Retro gila.. sukeeee sangat!!!!! 

The Chefs.

mine 

for the kids, Macaroni and Cheese. 

Sauteed Fresh Mushroom, Baked Vegetables Lasagna with Parmesan Cream.. 

Roasted Vine Tomato Soup with Basil Pesto in Demitasse

Cinnamon Apple Tart with Vanilla Ice Cream


Setelah perot kenyang marilah kita pulang ke Disney's Hollywood Hotel.. 

suasana malam di Lobi Hotel.. cun kan?

Good Morning Hong Kong.. view pagi hari dari bilik kami..

Please book yours now:-




BUFFET BREAKFAST: CHEF MICKEY, DISNEY'S HOLLYWOOD HOTEL




In love with the Deco... 

rasa nak angkut kerusi bawak balik..hahaha... comel sangat nie.


Wah Acih dapat stickers lagi.. Acih pon dah besar.. boleh pegi amik makanan sendiri ;)

tempting gile.

Jom kita sepak Winnie the Pooh nie ramai-ramai... haper homel hangat nieh? 

Toilet in Disney's Hollywood Hotel.. kan aku dah cakap? ada tempat tukar diapers kat setiap Ladies Toilet.. aku tak kira... kalau ada orang interview cara untuk meningkatkan sektor pelancongan di negara kita...aku nak mintak kerajaan sediakan meja kecik untuk tukar diapers di setiap Ladies Toilet.. melampau ke permintaan aku? hey, jangan pandang ringan ok.. Berapa ramai pelancong pegi melancong bawak baby??? sekian terima kasih ;)

Ok, cepat strike a pose.. ni last.. kita dah nak balik Malaysia dah nie... 

Pak Radie dengan staff Disney's Hollywood Hotel yang friendly... oh ya, kalau nak taxi ke Airport just ask at the receptionist counter..they will call the taxi for you...in 3-5 minutes je taxi akan datang menjemput anda ;)


Itu lah pengembaraan Fillanie ke Hong Kong Disneyland selama 3 hari 2 malam... Experience yang pasti takkan dapat dilupakan... Kenangan manis bersama keluarga, berhibur bersama anak-anak, makan yang best-best, Hotel yang gila best, Staff Disneyland yang friendly dan baik-baik, menonton amazing shows in Disneyland, pengalaman melihat Fireworks yang indah, menonton Parade di Mainstreet, U.S.A., wahhhhhhhhhhhhhh semuanya best gila lah... 

Definitely will come again... Kalau ada rezeki lebih, why not kan? So korang pon cepat-cepat simpan duit, bila dah cukup, mari ke Hong Kong Disneyland, i bet u won't regret! 


Untuk diri sendiri, anak-anak, kaum keluarga dan sahabat.

stay tune, i'll blog on budget/cost soon... eh ikut tahap kerajinan lah yer.. hahaha



"I LOVE HONG KONG DISNEYLAND"





48 comments:

Anonymous said...

kak, agk2 bpe ye kos keseluruhan kesana?....niat adde jgk nk pg ni....tp kne tggu ank besr ckit la...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

thanks filla entry nie mmg best sangat.. insya allah ada rezki nanti..

Suriza Selamat said...

wowwwww...seronoknye....macam mengembara sama ke alam disney...good info..

Suriza Selamat said...

wowwwww...seronoknya..mcm mengembara sekali ke alam disney..good info..nice photo..love u amani...:)

Aya Ariel said...

menjejeh ayaq liuq~

amaani..awk chomel..sechomel winnie the pooh..bolat pon dah sama mcm dah..hehe

AIN said...

akak..nnt kuakan la entry bujet ke hong kong disneyland..
teringin nk g..nk kumpul duit ni..hihii!~

Norasiah Nasir said...

wah...jelesnyerrr.....
terujanyerr tgk...

CT@mamaLuqmanTiara said...

seems like Filla prefer makan kt Disneyland Hotel rather than Disney hotel tempat u stay....napa ek??

Anonymous said...

Brape kos?

bdbetm said...

serious terharu tengok gambar your kids yang happyy. even bila acih nangis I pun sebak. sampai ke jiwa lah nak katanya.

I wish bila I ada anak nanti dapat bawak diorang vacations gembirakan diorang.

ok tengkiu for this useful entry. lap u. c u.

Anonymous said...

ahhhh boleh giler kak filla , hahahah

afid said...
This comment has been removed by the author.
afid said...

kak filla,

katala tak stay kat hotel Disneyland tu, kat park tu ada tempat solat tak? ke cemana?


tq..

Anonymous said...

salam filla..kt dlm tu ade x tmpt sesuai nk solat? kt mane u all solat?

zaimah,phg

Anonymous said...

cepat la kak hapdet bape budget kalau nk g sana...

ape tips kalau nak bawak budak2 kecik p tempat2 mcm ni ? Nak kene prepare emosi ke cane ?

FZ said...

Terbaek la your entry ni Filla...luv it!!!

Haris Zuhaina said...

As Salam. filla, blh bagi dak anggaran harga dr mula perjalanan sampai abih, banyak mana...
mana la tau kot ada rezki pas ni...

kelipkelipchumel said...

waaaaahhhhhhh!!!!BESTNYAAAAAAA!!!!nak pegi jugakkkkkkk...

AisYah said...

Salam Kak Filla,
Best giler akak review. Please buat entry psl cost pulak. Please..

hatim a.r said...

amboih amaani dapat popcorn sampai terkangkang makan tak pandang kiri kanan.satgi dh masuk umur acih mesti memilih makan hilang babyfat semua.

Filla ~ Kasihs said...

fyi, takde problem at all utk solat kat Disneyland.. sebab ada option ye..
1. stay kat mana-mana hotel in disneyland, so bila nak solat korang boleh inform kat staff yang jaga entrance tu.. kata nak balik hotel to perform solat, pastu kata nak masuk balik, the staff akan put a mark supaya korang boleh re-enter the park ;)kat hotel boleh borrow compass ;)

2. if nak solat inside the park also can.. sila contact guest relation at city hall (inside park), diorang boleh arrange a room, tapi kena advance booking lah.. (1-2 days) advance.. maybe boleh request masa book ticket.. bagitau awal2 on date bila korang ada sana nak request city hall/room untuk solat...

so hopefully this info will help u guys ;)

Filla ~ Kasihs said...

kalau korang nak costing/budget entry.. nanti aku buatkan yeh.. hopefully niat murni aku bagitau cost segala tak disalah erti kata mak ni belagak whatsoever.. niat mau betul ya adik-adik ;) al-maklumlah... ada je orang kata ai belagak.. gilo apo? hahahah

Anonymous said...

k.filla, kalo xstay kt hotel tu tp nk lunch or dinner kt saner..kene bt reservation dulu ke just walk in boleh?

Sis Cuzzies said...

Filla cepatla wat budget kos. Hihi

Anonymous said...

wahhhh bestnye..teringin lah nk pegi. huh!USS pn x smpt nk g lg :(..ala fila biarkan dgn org yg jeles tu..tak rasa pn fila berlagak. ok je sempoi lak tu..hihi..luv u n kasihs!

-ayda-

my everything said...

akan tarik napas kuat2 nak tunggu entry kos pendapatannye heheheh....

fatin amalina said...

kak filla,

makan2 kat situ semua halal ye?
besh ye.. teringin nak pergi..

Hawa said...

Filla, nice photo's... suka bangat!!!! Luv it!! Luv it!! Luv it!! pls update on the costing... teringin nak p sane with the kids...

Anonymous said...

nak gi tapi tak bayo ptptn. huhuhuhu

ikatankasihku said...

Layan habis n3 ni...best3 .nanti share budget nyer yer..tq filla.

aQmaR 0n The Blog said...

best giler..fuhh.. ;)

Anonymous said...

omg!! kesian acih nangis nangis.. nakal betul mak dia nih takut tinggi pulak

onniesham said...

teruja giler tgok entry HK ko ni. terasa mcm aku yg sampai ke HK tu. tq poms..good info

Anonymous said...

Filla...

Tolong jawab soalan akak...mana ko dapat duit banyak2 selalu pegi vacation? Akak mampu gi PD jer...itu pun makanan tapau dari rumah atau beli kat pasar malam PD...teringin gak gi jenjalan obersea...atau sekurg2nya gi USS...tapi x smpi2 lagikk...jelous ngan ko dik...anyway ko mmg terbaik arr...bagi info yg berguna dan menghiburkan..keep up ye syg...

afid said...

banyak info, tq kak jawab soalan atas tu..hehe

Masriezz said...

DEAR, kalau stay kt hotel mmg tak dapat bekpes sekali ek. if so, kalau nk bekpes kt hotel leh walk in ke kena book dulu ek? nway, i nak g next week... =) thanx filla

aimaniman said...

seronoknya, dapat tengok gambar je le,.. nak p sana rasanya x mampu la...

Filla ~ Kasihs said...

masriezz: ermm walk in pon boleh rasanya..tapi kat website tu ada boleh book online rasanya.. lagi senang kot? book pastu print, nanti nak breakfast bawak je yg dah print tu ;)

Anonymous said...

kak filla pergi sekali dengan cik sepet88.blogspot.com ke?

-amy-

aishluveaqish said...

kak filla n family mmng terrrbaiikkk....belagak??biala.....asalkan kita tau niat kita....lantak pi la org nk ckp akak belagak ke haper....mulut orang,bukan tempayan kan??apepun kita mmng suke ape yg akak entrykn kt blog akak...sampaikan my asben ckp cenggini"org klau nk wat blog cm fillanie.....crite seme best2...awak stakat citer pegi balik kg jek...."nyampah!!!!apepun akak filla mmng the best blogger...

aishluveaqish said...
This comment has been removed by the author.
aishluveaqish said...
This comment has been removed by the author.
aishluveaqish said...

akak.......nk g jgak....sangat teruja tngk gambar2 akak(sbb akak mengalahkn acih n kenit)mwahahahahaha

::Azura Rahman:: said...

salam filla.. if u dont mind.. blh tak share kos semua sekali.. transport, hotel and others..

at least, blh la simpan duit skit2 utk target ke sana.. hihihi..

TQ~

Filla ~ Kasihs said...

azura rahman: i dah buat entry pasal budget/costing: boleh refer here http://kasihaleeya.blogspot.com/2012/03/hong-kong-disneyland-costing-budget.html

HanieHyde said...

HIIIIIIIIIIII!!

*saje je nak lambai laju-laju* =P

izza said...

I'm planning for a Disney trip in Honkong next month and I am wondering what to do there. It is similar with Walt Disney World in Orlando? I hope to find Stroller Rental for twins too.

Anonymous said...

hai! bestnya i plan nak pi sana thn depan, nak tanya sikit kat u bila tgk gmbr n cite u kat sana i rasa hotel disneyland lebib menarik dari hotel yg u stay tukan? sebab klu stay kat hotel disneyland kan senang makan semua kat situ tak yah naik shutter bas untuk keluar mkn kan? dekat hotel yg u stay tu ada tempat mkn tak? anyway TQ sebab ssh2 buat travel guide ni untuk kitaorg. sgt membantu hope god bless u n yr family.


may jb