Thursday, March 22, 2012

Collectible Toys..

Aku kalau pegi mana-mana mesti nak beli soft toys... especially kalau pegi travel anak-anak plak tak ikut.. Confirm kalau balik tak belikan apa-apa untuk anak, rasa serba salah tinggi menggunung.. hihi.. takkan lah ko balik je "Acih, tutup mata cepat".. pastu jerit "Surpriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!"

Acih bukak mata tengok-tengok coklat 2 ketul.. mau melalak guling-guling budak tu kang.. hahah.. bukan lah nak ajar anak bermewah-mewah.. bukan jugak nak mengajar anak untuk expect something bila kita pegi mana-mana.. nooo.. aku tak pernah nak ajar Acih tu expect apa-apa dari mak apak dia.... tapi adatlah.. nama pon budak kecik... ko dah berseronok tak bawak anak gi travel, pastu nak balik tangan kosong? 

Tapi mak apak diorang jugaklah yang pening.. apa benda lah nak beli untuk anak dara dua orang tu.. baju? arghhh kang pakai-pakai lusuh, pastu dah tak muat, buang.  So aku lagi suka beli soft toys yang cute-cute.. sebenarnya haku yang hover.. hahaha... anak lek jer..

Ini beli kat Korea masa gi teddy bear farm ke apa tah.. hand made bear.. yang besar Acih, yang kecik Amaani... geram kan? hahaha.... pastu Acih peluk-peluk kejap.. now dah teperosok celah katil dia T____T

Ini beli kat Hong Kong Disneyland.. Comel arrr.. kenot tahan... belambak soft toys, so suruh Acih pilih... dia nak yang dua ekor nie.. 

Oh ada beli Minnie mouse masa 1st time gi Disneyland dulu.. tapi lupa nak snap.. maybe dah sumbat dalam kotak dah pon ;) tunggu nak pindah.. 

Ini masa gi Bali haritu.. Teddy bear for Acih.. and Pingii untuk Amaani.. kenapa bukan Pingu ah? hahah.. tapi bila tengok dua ekor nie.. macam sesuai ngan character.. hahah.. Acih kan gedik-gedik manja.. so bear tu memang sesuai untuk dia.. yang Amaani punye.. haku tengok dah macam rupa dia.. hahahaha... bolat je muka.

Ni beli kat Universal Studio, Singapore.. takde untuk sesiapa.. collect je untuk kenangan ;)

Ni beli kat HK Disneyland jugak untuk Amaani.. comel kenot tahan.. bila on battery dia.. ko clap your hand.. dia dance tegedik-gedik.. pastu dia diam, clap lagi dia dance lagi.. 

Ini fridge magnet.. tomey jugak rasa nak lempang ;)

Ada lagi yang comey-comey, tapi dah pack masuk kotak and dah seal.. lagi satu Hard Rock nye toys pon collect gak.. dah ada from Bali and Hong Kong.. masa gi Korea, dorang cakap HRC Korea dah tutup ke apa.. so diri adalah hampa :( 

Seronok ada collectible item nie.. lagi-lagi yang boleh disimpan untuk kenang-kenangan.. so korang kalau pegi mana-mana boleh lah collect jugak yek ;)





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

Mama Likha said...

kite pun suka jgk collect soft toys/bear ni tp lama2 mcm menyampah lak penuh satu katil.. huhu.... tp bila tgk fillanie rasa ehh smngat baliklah nk collect hahaha peace !

Anonymous said...

kak filla , ta update entry hong kong daa ?

Anonymous said...

Tak sabar mau tengok new house tour Hehe :p

Aya Ariel said...

comelnyerr...

mcm tuan empunyer diri..amaani ngan acih..mama sila control senyom..hakhak

kakchik@ella said...

ala tomey tomey. suka!!

Anonymous said...

semua kiut2 belaka. pingu yg kak filla beli kat bali tu nama dia pororo, the famous children's president @ korea... ;P

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mengurangkan stress baca entry filla di petang2 ne..

JMR said...

yes, collectible thing utk setiap tmpt kt pergi tu mmg perlu..masa tua2 nnt leh kenang2kan balik kan..

Anonymous said...

Tu bukan pororo ke. Apsal nama pingii plak. Hihi

nax mab said...

kak filla.. yg biru tu.. namanya pororo...

Anonymous said...

kak filla.. yg biru tu namanya Pororo... hehe

xyzifa said...

pororo la kak..bkn pingli..

xyzifa said...

xsilap...tu patung pororo bkn pingli :)

iekah said...

chipmunk eh yg second tu?
k.filla cepat la sambung entry disneyland.

can't wait :D