Wednesday, March 21, 2012

DEMAM.

Buah hati pengarang jantung nie demam :(

start demam hari isnin malam kot.. huhu.. Amaani jarang demam.... tetiba pulak bila demam nie rasa panik pulak lah mak dia... tak panas melampau lah.. cuma dia merengek-rengek.. pastu sesikit "Dokongggg".. haihhhhhh kus semangat nak dukung tau... pastu sesikit jerit "Takyah lahhhhhhhhhh".. "Jangannnnnnnnn lahhh".. "Noooooooooo"  padahal takde buat apa-apa pon kat dia.. agaknya dia nak bagitau yang dia demam dan tak selesa... so semua nya ayat-ayat serba tak kena yang keluar dari mulut dia..

Pastu membebel-bebel... siang dia ok jer kot.. budak memang selalu demam malam kan.. makan ubat pon senang je..malam tadi dia ok tak panas langsung.. haku ingatkan dah baik teruslah demam dia.. tapi dah tengah malam sikit.. dia panas plak sikit.. kul 6.00 pagi dia kejut.. nak dukung lah.. itu lah inilah.. "Atiitttttt, Atitttttt"... alahai sian... 

Hantar umah babysitter je.. bila pass kat Kak Ila tu dukung dia.. terus dia pelok kak ila tu kuat-kuat.. ecewah.. ko tak heran mak kau yeh? bila cakap bye, dia pandang ekor mata je... hihi... 

Ok lah sayang, get well soon, jangan bagi mama risau banyak-banyak ;)







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

22 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

jadi ibu mcm tuela fila.. tak senang nak g opis bila ank sakit kan? sakit sikit ke banyak ke..dah namanya anak kita..tul tak??

kelipkelipchumel said...

moga amaani cepat sehat..

ikatankasihku said...

comel si tembam amani :)

samalah..anak saya pon demam gak..risau kalau budak demam lama2..huhuhu

Nur Dalila's said...

rindu disneyland lagi kot kak ^^

rina mazlan said...

Moga cepat sembuh. Budak membesar mcmtulah mesti slalu nak kena demam..

Siti Fatimah said...

Semoga Amaani Cepat Sihat Amin...

JMR said...

alololo cian lak kat amaani nih..meh sini abg dokong meh..hehehe:-)

ArsheedA said...

alololo..cianya budak tomey demam...get well soon amani!

MiszNoRuL said...

kak,

kalau budak2 demam sekarang ni dan berlarutan ,better pegi check la sbb anak kawan sy ade yg kena penyakit kuku, hidung dan mulut..pastu bulan lepas ade yg kena rotavirus..bahaya skrg ni..tkleh wat main2..

hope amaani cepat sembuh

ArsheedA said...

alololo..cianya budak tomey demam...get well soon amani!

Anonymous said...

get well soon amaani bam bam!

Mama Tuah Melaty said...

Ala mucukkk mucukkkk Demam eh..? Syiannn dia tu. Nanti balik suruh mama buat sup ayam ehhh..? makan manyak manyakkkk yeee mucuk mucukk aunty! Biar cepat sembuhhhh...! mmmuuuaaahhh!!

balqis said...

banyakkan sabar ye kak filla.mmg anak demam,ibu yg xsenang duduk.. klu berlarutan better bawa g klinik / hspital sbb takut kena HFMD.tak pun klu tak kebah juga bawa gi jumpa 'org2 pandai' sbb kita tak tau kdg2 bdk2 ternampak benda yg bkn2.. sbb risau bila dgr amaani ckp 'janganla..., tak payahlaa.., nooo...' kita tak tau kan. kita hanya berusaha.. ni cuma pendapat sy.. anyway, suka baca blog akk.happy je..

Aya Ariel said...

alaahaiii..cian nye lah anak mama fillanie..

cepat2 get well soon yer nak..

anak aku plak asma..semput2 tp aktif takyah cakap laa..smlam pegi sedut nab kat A&E..ok laa sikit tp dada tetap turun naik..kesian jugak..

cepat2 laa sehat yer anak2 ku~~

ak yuyunz said...

get well soon amaani budak tembam =)

Anonymous said...

ALA CIUT NYER MUKE DIA!! MKN UBAT YER AMANI...

Anonymous said...

ALA TIAN NYER BDK DEMOK DEMAM.. MKN UBAT YER..

Anonymous said...

kat mane nk cr kedai yang boleh buat sulam name kat towel ek kak??

Anonymous said...

haha.. geramnye ngn budak kecik ni... rasa nk gigit je...

_mama zikri_ said...

aduyaiii.. tian amaani bambam nih.. GWS cayang..

Anonymous said...

alahai amaani bambam demam..baru perasan, muka amaani sebijik macam wan..:)

boring with blogger entry takde modal said...

Hai Fillanie.

I cuma nak cakap satu je. Tolong u, takmo wat entry pasal ubat ketiak invisible tu ok. nak muntah rainbow i baca entry yg sama je hari ni. uwekkkkkk!!

tengkiu. lap u. c u.