Wednesday, March 28, 2012

PENGEMIS HIDUP MEWAH..

Gila siot.. haku dah macam Kak Nam dah nie... weh.. kenot tahan okay...bebulu je bijik mata haku nengok.. 

Tetiba rasa macam paparazzi plak hahah... Aku kan keluar ngan Anny semalam... Pastu lepak kat Restoran Syed, PJ... sapa tau angkat kening.. heheh... masa tengah melepak tu.. kitorang dok perati couple Peminta Sedekah nie... Aku ni dah lah tak boleh terima orang yang cukup anggota badan takde cacat cela... sihat walafiat... tapi mengemis... 

Alamat Pengemis: Sebelah Restoran Syed, PJ (area PJ Hilton)

siapa ternampak makcik ngan pakcik nie.. sampaikan salam aku kat diorang.. 

Tolonglah!!! Orang lain usaha keras nak dapatkan rezeki.. kau duduk bersila tadah tangan je.. gila senang kan keje? at least orang kurang upaya macam orang buta ke.. ada jugak dia menganyam bakul ke.. jual tissue ke... main muzik ke... ini takde buat apa.. duduk je diam-diam situ... Yang lagi buat aku hangin tu.. ramai gilaaaaa plak yang bagi... Aku ngan Anny dok mengira berapa orang dah bagi.. dia lepak baekkk punye depan Kedai 24 Hours nie... omg! Sungguh prihatin masyarakat Malaysia nie.. memang 1Malaysia ;)

Yang Pengemis ni rasanya orang Myanmar ke apa aku pon tak pasti...

Paling best bini dia yang tudung labuh tu hah.. selamba badak hisap rokok.. memang style ;) aku tak pecaya, tapi Anny yang suruh aku tengok.. Aku cakap mana ada???? rupanya bini dia tu bijak.. bila takde orang baru dia hisap.. bila orang nak lalu dia campak rokok ke tepi.. pastu orang dah sedekah.. dia amik balik hisap balik..OMG!! apakah ini semua??? ko mintak duit orang ok.. agak-agak sikit boleh? 

Haku apa lagi.. hala camera kasi zoom maksimum.. 

Salah seorang rakyat Malaysia yang prihatin.. *tabikspring* 

Aku bukan lah tak prihatin.. tapi aku kesian kat penderma-penderma ni semua.. serious kesian.. sebab diorang niat ikhlas dan tulus nak tolong.. kesian kan? tapi dia taktau... dan ada lagi berita menggemparkan ;)

Anny ngan Anneyyyy memang bestfriend.. hahaha... siap tanye "Neyy, itu couple memang selalu ada situ ka? selalu mintak duit orang?"... then Anney tu cakap "Ya, selalu.. tiap hari.. kadang sini.. kadang sebelah sana".. "Ohhh ok"... "Tapi itu orang aaaa... selalu makan sini.. tadi dia baru makan sini dekat RM50.. dia punya laki makan NASI BUKHARA, dia punya bini makan AYAM TANDOORI, lagi minum air sedap-sedap punya" 


OMG


*PITAM*

muka anny time nie... hahaha macam dalam otak berkata "oh myyyyy... makcik, pakcik please lah.. kenapa u olls mintak duit orang? u olls memang jahat tauuuuu"... ish ish ishhhhh *geleng pala*

time balik aku lalu kat makcik pakcik nie.. pastu aku pandang sinis dan jeling.. masa tu dia tengah tadah tangan.. eiii tensi mak tau.. pastu aku sikit lagi nak tegelincir depan dia.. bodoh gila.. baru nak tunjuk garang.... aku dah cakap kat Anny, aku nak bagi seposen.. tapi Anny tak kasi... ko tau Anney tu cakap... kalau orang bagi RM1 dia macam tak puas hati.. omg aku rasa nak sepak-sepak diri sendiri sebab tak percaya... 

kitorang pon mampu makan ni jek makincik... tu pon share...Gila hebat makincik ngan pakincik.. pinjam duit sikit boleh? 



Hidup jangan meminta, Tuhan bagi tulang empat kerat, berusaha lah.. jangan harap kesenangan orang lain, sebab orang lain nak senang pun bukan senang. Hati mau bersih, niat mau ikhlas..

Renung-renungkan ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

Kancilbiru said...

makan nasi bukhara????

sy pun setahun sekali jer makan...uhuk2...gila kaya org2 tua ni..

Bellmikenzo said...

OMG!!!bila tengok gambar couple nie baru teringat dia pernah mintak saya duit masa tengah lepak dekat starbucks kepong,memang dorang,saya ingat lagi

Aya Ariel said...

haiiiyyyoooo...ini mcm ada kaaa???

ikatankasihku said...

bersepah org macam ni kat kl ek..hadoi, geramnyer.... >_<

Norasiah Nasir said...

Lumrah Dunia..

Nazirah Azeman said...

hi,haah btl pun,guna la tulang 4 kerat.dkt area ofc i nih ade gak yg mintak sedekah.tp ikutkan badan sihat walafiat.penah sekali tuh i selamber jer ckp-pg keje kat kedai bwh dr mintak org duit.

Shada said...

aaaaaa....org tua dua org ni ada merata2 je!
hari tu kat Prima Sri Gombak...
dahlah makcik tu pakai jubah bling bling!!
pastu memaksa suruh derma..dahlah cakap ntah hape tak paham!

rela lagi beli kerepek daripada makcik yang dtg all the way from Kuala Selangor nak berjualan.
at least makcik ni orang kita and ada usaha!

report them to the authorities!

Anonymous said...

eh penah nmpk la pakcik ngan mak cik tu..kat downtown mine..huk3...

::Sebaik-baik kehidupan:: said...

aiyoo..ni mmg malas tahap dewa..amik kesempatan.bole pulak tu berpakat laki bini..kan dah kene tangkap gambar..

Anonymous said...

mereka ada di area puchong jugek....selamber masuk kat klinik minta derma.....

kutak jinggong said...

Saya kat sini lagi best. Siang2 duduk depan bank mintak sedekah, tangan kudung. Sian nampak. Tapi bila malam time tak mintak sedekah, ada pulak tangan dia. Rupanya tipu. Dia masukkan tangan dlm baju buat ala2 kudung tuk dpt simpati...

Anonymous said...

Memula tgk pakcik makcik ni cam kesian..tp bila part da skali mkn smpai 50 hingget apehal..hadoi

sayazakiah said...

'Mengucap' tengok dua orang ni!

Cik Cyida said...

sakit je ati tgk dia akak..siap mkn sedap2 pulak tu..haiish

.zhidayu. said...

kalo x silap ini couple yg pernah mazidul akmal tulis dekat blog dia kan.kata yg couple ni bkn org m'sia tp mnyanmar.tggl kat sini under unicef..
kalo x silap la.cube selongakar balik entry lama2 blog mazidul tu kalo rajin.:p

youramirah said...

saya pernah bg sedekah org buta + assistant. pastu saya xamek pon tisu yg dia bagi tu. derma seikhlas hati time tu xbyk, rm1 je kot. sekali Allah nak tunjuk, saya jumpa balik org tu kt parkson the mall, tengah belek2 purse BONIA ok!!! gile betul. kalau dia jumpa 2oo org yg mcm saya bg singgit je pon dh cukup utk dia beli purse tu. huhu. pdhal duit singgit yg saya derma tu kuar dr purse miss whatever rm44.91 tu pon pas less. hukhuk.

youramirah said...

saya penah sedekah pd sorg buta yg dtg dgn assistant. time tu saya baru keje, sedekah pon singgit je. saya xsmpai hati nak amek tisu yg dia kasi.

satu hari Allah nak tunjuk, saya jumpa dgn dua org tu tengah belek2 purse BONIA ok! bukan kt uptown ke downtown ke, tp kat PARKSON THE MALL lagi. sentap betul!

klu dia jumpa 200 org yg derma singgit cam saya je dh cukup dia beli purse tu kan? pdhal duit singgit yg saya derma tu kuar dr purse miss whatever RM44.90 je after less. sodih!

Anonymous said...

haihhh teruk betul la diorang niii .. makcik tu siap isap rokok sekali tuu..