Friday, March 16, 2012

Siapa Blogger pinjam duit tu?

Tenang dulu ye.. Aku saja buat entry nie supaya korang tak salah sangka... Benda ni tak de isu apa pon sebenarnya.. Tapi since ramai pulak yang tanya aku "Akak ke Blogger yang Kak Di maksudkan tu?" dan ada jugak yang komen "Saya suka Kak Filla, tapi lepas baca entry Kak Di tu, kalau betul Blogger tu Kak Filla, saya dah ada lain tanggapan kat akak, harap akak explain".. holohhh holohhhh holohhh sweet sangat..haha... aku ingat malas nak buat entry membela diri.. buat apa? sebab dah sah-sah aku tau tu bukan aku..

Sila baca blog  Di Green Apple  nie dulu..entry Motifnya Apa Sebenarnya Ni? bertarikh 14 Mac 2012.. then datang sini balik ;)

Well, aku pon taktau memula tu.. bila ada reader suruh aku tengok entry tu.. baru aku tau.. tapi kelakar lah sebab blogger tu bukan aku.. so buat apa aku nak panik-panik pulak.. tapi aku taknaklah korang pikir serong pasal aku pulak... Di tak de salah apa pon.. dia buat entry tu sebab marahkan blogger tu.. kalau haku pon hangin... ko nak belagak, tapi ko pinjam duit orang? apakah? lain lah kalau ko betul-betul memerlukan duit sebab anak sakit ke.. nak bayar bil hospital ke apa ke..aku pon dah bersms dengan Di malam tadi.. Di pon gelak tekejut sebab tak sangka plak ada yang ingatkan blogger tu aku ;)

Sebenarnya kebetulan je.. aku pulak memang gi travel.. dan dah berblog bertahun, dan pernah masuk blog pilihan intrend tu.. hahaha... Aku ngan Di masih kawan sampai sekarang.. ktorang nak keluar dating lagi kalau sempat next week tau... hohoooo.. so takde masalah... ok? bawak bertenang dan jaganlah percaya kepada gossip #bajetretis. muahahahaa..... ko ingat ko retis?

So pengajaran buat kita semua jugak.. jangan cepat buat andaian.. kalau tak betul bisa memakan diri dan menimbulkan fitnah..

Love U Olls *muahhhhhhhhhhh*






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

26 comments:

^*NaNa*^ said...

siapakah gerangnya blogger ituewww...??

Anonymous said...

ahhh..nasib bukan akak.saya pon dah negative thinking dengan akak.ye la..pe kes nak travel tapi pinjam duit dengan orang.plak tu nak top-up hutang.memang patut akak buat entry membela diri ni..

aishah jamrek said...

kak filla, at first memang terfikir kak di cakap pasal akak sebab banyak yang boleh dikaitkan.tapi macam akak cakap jangan cepat sangat buat andaian.n bila fikir balik, takkan la kak filla..dah baca blog akak since 2009..saya tak fikir akak jenis camtu..
but..but..as a kepochi rasa tingin jugak nak tahu sape..huahua

asyrafsuleiman said...

saya pon tak caya ngan crita tuh.. nampak sangat bukan kak filla sebab akak telampau famous!serius. =)
sabar je lar kak.*tangan di dada mata ke atas..

Syarida said...

Hehehe...mula2 saya pun terfikirkan filla...sorry...tapi kira ok la sebab ada explanation...hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila tak baca belog d.. tp bagus gak.. ada reader yg tanya filla sendiri dari diorang pk bukan2 betul tak?

mamawana said...

Oh ada plak pesyen pinjam2 duit kat blog ni yek??? Hmmm....cam gossip retis...ihiikks

my everything said...

filla kalau i order framekasih nak nextweek sempat tak huhuhuhu sebab tibe2 ade projek tegempor.. sorry larik tajuk ....

Anonymous said...

nsb bkn akk,,pn dh terpandang serong kt akk..huhu.ampun

Filla ~ Kasihs said...

nana: ontah lah labu..

anon: aipp tak baik sangka buruk ;)

aishah: haha ok ler tu..

norasiah: haa kan tak elok mcm tu.. Di ngan akak ok jer ;)

asyrafsuleiman: phewww *mata ke atas jugak* hehe

syarida: ok ;)

mamy amana: yes, good for them to ask.. tanya takpe, tapi jangan terus assume tanpa usul periksa ;)

mamawana: hahah tulah, siapa lah agaknya blogger tu.. *kepohci*

my everything: boleh, tapi extra charge.. hihi.. apa2 email ;)

FiZa said...

walaupun ciri2 blogger tu byk persamaan dgn k.filla, tp fiza percaya bukan akak pun...

wpun fiza hya kenal akak melalui blog tp fiza tahu akak bkn jenis org cam tu...betul tak...hehe

Afra said...

sy pun memula ingat akak, tp bile disiasat point2 yg kak di bagi yg blogger tu suka cerita pasal travel and shopping, x kene plak dgn ciri2 yang kak filla selalu tulis kt blog especially pasal shopping. klu pasal masak2 bg terliur ada la.

Anonymous said...

nasib la aka bagi keterangan , saye pulak yang takot

onniesham said...

serius aku x terpikir pon org tu adalah ko. sbb aku yakin ko x macam tu. and mmg x dpt nk agak sapa kah gerangan nyaa... jengjengjeng

hatim a.r said...

saya tak rasa tu kak filla pun tapiiii saya dah agak mesti ada yg igt tu akak hahaha.sebab kebetulan gila blog ni masuk yg pilihan intrend tu.kita ni tau kemampuan kita takat mana kan.takdela sampai sanggup nk pinjam duit utk benda2 yg tak necessary.orang bukan tau pun susahpayah kita kumpul duit nk pi travel tu semua.nampak je kita jalan2,ade la yg assume ni duit pinjam lah,pow makbapak lah

Nurul Aziz said...

Haha. Masa baca entry kak Di memang dah agak dah lepas ni mesti orang cakap blogger tu kak Filla. Mula2 ingat kak Filla gak tapi bila Kak Di mention blogger tu beli kamera baru, sah mmg kak Filla. Haha. Nampak sgt haku ni kepochi.

cik chinta said...

nasib baik cpt kuarkn entri. baru nk berpikir negatip. hihiks

ain said...

Kalau ada yg mengsyak ni,sah tak pernah bc both blogs thoroughly. Sah2 Di da tulis org nya dia kenal ms memula blogging..2006 la lebih kurang. Secondly, fila n di kenal kan since olay challenge last yr.

R.R.Z said...

sy x tfikir kat akak lgsg..

:)

inazamri said...

akak pun mula pikir filla gak...nasib baik bukan.Blog filla & di mmg best.

Anonymous said...

kalau sis filla..sure dia kata rajin post resipi2 dan masak2 jugak...so BUKAN,, sbb sis suka masak dan post sini.. ehehe

wahimazya.blogspot.com

Anonymous said...

Mybe ada point kak d nmpk mcm org tuu adalak k.filla. Tp bila pk blik wife n hsbnd keje xkn la nk pnjm duit bagai klo nk pnjm pn baik pnjm dgn wan ker kn. Dgn bisnes lg xmgkin la k.filla nk pnjm.

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Kesian pulak kat akak... Canerla pembaca blog bleh terpikirkan akak plak.. Padahal entry akak very the humble jer... Shopping pun biasa2 je bkn ala2 jutawan MLM tu pun kan.... Cerita travel akak ni pun utk kongsi yr happy moment sambil berkongsi info kat pembaca yg brhajat nk pg 1hari nanti tul tak.

izan said...

huhu..nasib baik bukan kak filla yg disayangi nie..

Aya Ariel said...

perghhhh...patut laaa ko punyer reader sentap..sebab klu2 tu hampir2 sama..tp bukan..aku percaya yg fillanie takkan buat begitu kannn...#moralsupport

so..abaikan..

NenetPenne (NP) said...

actually i pun terkejut bila ada orang ingatkan filla yang Di sebutkan tapi bukan nak kata i ni terror ke tak..tapi i dont think orang yang Di mentioned tu is u, filla.... sebab kalau baca betul2, ada a few yang Di mentioned tu tak tersangkut dgn filla langsung..