Tuesday, March 20, 2012

Petronas Motosports Grand Prix 2012 Showcase

Ok, sila percaya aku baru lepas attend showcase Gilang Gemilang di KLCC Concourse pada 18th March 2012... It was such an awesome experience sebab rasa kewl gila bila dapat attend event yang selalunya orang perempuan takkan attend.. hehehe.. mula-mula rasa serba salah nak pegi ke taknak? of course semua lelaki nie.. ermmmm... tapi F1 Petronas Grand Prix tuuuuu... ok, terus setuju!! 

Sebelum kita cerita lebih detail tentang showcase yang awesome tu.. nak cerita dulu cemana tuan tanah/ tuan punya blog nie bersiap nak ke Petronas Motorsports GP event gitewwwww... haha... yang pasti anak-anak sila tinggal di rumah bersama apak korang yer.. eh, aku dah ajak, apak dia tak leh sebab banyak kerja nak settle.. so dia suruh aku pegi sendiri.. omg.. sadis gila biarkan your beloved wife pegi attend event racing-racing bersendirian? ok lah.. terus teringat kat BFF

Yes, Anny yang temankan saya ;) tengkiu BFF ;)

boleh terjumpa Sepet ler plak kat sini.. phewww lega.. kurang nervous sikit haha..

Sampai je KLCC Concourse (ruang legar KLCC) terus tergamam... ada kereta Mercedes Benz kat situ.. terus jadi jakun kejap.. mencelah-celah kat manusia lain dan snap gambar..

sila mark your calender ye... 

Petronas Motorsports Grand Prix 2012 (#PMGP 2012) 
will be held from 17th March - 25th March 2012
venue: KLCC Concourse

opens daily from 10.00am - 10.00pm
Free Admission

Sambil bershopping kat KLCC boleh datang tengah-tengah KLCC tu.. snap-snap gambar sebab ada stage disediakan kat situ.. ada MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team Car, MERCEDES-BENZ SLS AMG Roadster and MERCEDES BENZ CLS 350 cars. 

Ada screen besar jugak kat situ.. tentang F1 laaah.. apa lagi ;)

amboi abang tu.. kemain posing lagi.. menyandarrrrr...hehe..

Aku ni mana lah tau sangat pasal kereta-kereta nie.. tapi bila tengok kereta very the sporty macam tu kat tengah-tengah KLCC tu.. gedik-gedik gaklah amik gambar..orang pompuan la katakannn...hahaha...Jom sepet, kita amik gambar jap.. bukan senang ko nak begambar ngan kereta nie...


Nampak sangat muka nervous, cuak-cuak, malu-malu kan? yelah... ai kan perempuan gitew.. haruslah mantain ;)

Register dulu.. oh cantik tul yang jaga registration counter nie.. 

Oh, untungnya.. dapat ini jugak.. dalam bag ada note book cantik siap letak dalam kotak lagi.. ada pen dan macam-macam.. thank you petronas ;)

Saya di tengah-tengah KLCC..


Kat situ jugak ada booth jual macam-macam petronas motorsports merchandise seperti T-shirt, T-shirt budak kecik pon ada.


 PETMOS collection seperti cap, belt, botol air dan macam-macam..visitors yang datang showcase ni jugak berpeluang mendapatkan tiket masuk ekslusif ke PETRONAS Motosports 2012 GP.. so cik abang-cik abang semua apa lagi? marilah turun KLCC... 

Ada macam-macam activities jugak sepanjang 9 hari Showcase berlangsung.. Tapi aku sempat lah merasa main game.. haha.. maluuuuuuuuuuuuuu... sebab perempuan tak ramai.. Ada 2 monitor screen kat situ.. pastu game tu kena 2 orang.. kiranya fight lah kan..

Orang ramai yang datang ke showcase nie berpeluang try 'Speed of Sound' game nie..

Ada satu line warna green... line kita warna orange tu.. pastu kena pakai earphone.. pastu kena race dengan line green tu.. tapi guna suara kita sendiri.. pastu kita (line orange) kena ikut line green tu. kalau line tu tinggi so suara kita pon kena tinggi.. barulah line tu selari macam high note gitu.. kalau line orange rendah kita kena rendah kan suara atau diam terus.. kira menguji pitching lah nie..hahahaha... mati lah malu sebab ramai lelaki kat situ... tetiba ko nak menjerit-jerit test suara pulak kat situ kan? tapi nak buat cemana tak leh lari sebab Petronas staff yang organize game tu dah tunjuk aku "Okkkkk youuuuu!!!" hamek kau.. tepat kat muka.. hahaha... terus muka confident kena lawan budak lelaki kat sebelah...

key in nama, contact number and email address dulu.. auwww.. ada orang salin phone number ai yer? hahahahahaaa... dah lah terpampang kat screen tu.. 

ok mari kita feeling masuk studio nak buat recording -_____________-"

Masa main game, dah tak pandang orang belakang.. gila semangat nie.. sekali tuuuuu... YESSSSS!!!! aku menang tuuuuuu!!!! dengan speed 12 mcm tu (ok sengaja bold ayat sebab bangga) hahah.. kesian mamat sebelah tu kena boooooo sebab kalah ngan PEREMPUAN.. auww auww auwwwwww.... sorry cik abang ;)

bukti score!! hehe

Lepas main game tu letak balik earphone tu.. siap gembira rasa nak lonjak.. siap "Yes!! Yessss!!".. padahal tangan teketar-ketar... hahaha.. aku kan ada penyakit sikit... nervous depan orang ramai.. hahahha... nasib tak muntah sekali kat situ.. hahahah... hover kau ni..

Ada briefing sikit sebelum kami di bawa ke satu area untuk bergambar dengan kereta. 

Ok mari-mari.. nasib tak roboh tau stage tu.. Abang krew yang jaga tempat ni dah muka panik sikit dah.. heheheee... 

Jom kita gi tengok kereta racing

hebat tak hebat tak?

kemain syok lagi bergambar.. especially yang lelaki lah.. siap lompat-lompat.. tensi tau... sebab ai pakai high heels 5 inci T___________T kalau tak, confirm i pon lonjak sama.. 

Sebelum kitorang pegi Dinner with Petronas Team... meh nak sambung cerita sikit.. Ini antara activities yang dianjurkan oleh Petronas Motorsports Malaysia sepanjang Showcase ini:-

20th March 2012 (Tuesday) - MERCEDES AMG PETRONAS TEAM akan membuat lawatan ke MERCEDEZ BENZ MALAYSIA di Pekan, Pahang... wah bangga orang Pekan tau!!!!!! 

21 March 2012 (wednesday) - CHILDREN'S OUTREACH PROGRAMME bertempat di PETROSAINS... program ni macam tour of Petrosains with selected school children.. tapi bukan sekadar itu.. hahaha.. sebab ada 2 orang terkenal di dunia yang akan join that event.. 
Michael Schumacher and Nico Rosberg.. huahhhhhhhhhhh... tetiba rasa nak jadi budak sekolah.. 
-
-
-
-
-
-
-
-
ok now sila pay attention...sebab ini lebih penting!!! 

Anda nak tengok Michael Schumacher dan Nico Rosberg secara live???? nak mintak autograph??? 

Ada yang tak kenal ke dengan pelumba dunia ni.. pitam kalau ada yang tak kenal hahah.. meh tunjuk gambar sikit ;)

Michael Schumacher
Born: 3 Jan 1969 (43 yo)
German Formula One Racing Driver for Mercedes Team
Seven-time World Champion (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)


Nico Rosberg
Born: 27 June 1985
Holds dual nationality : German and Finland (but races under the German Flag in Formula One)
Racing Driver for the Mercedes GP Formula One Team
Youngest driver to set the fastest lap in 2006 Bahrain Grand Prix
Scored first podium for Mercedes GP Petronas at the 2010 Malaysian Grand Prix

Hahaha.. mentang-mentang handsome.. terus cerita panjang lebar pasal Nico.. ye lah.. Michael Schumacher dah otai... Nico baru lagi.. muda lagi.. way to go ;)


MEET THE FANS SESSION

MICHAEL SCHUMACHER & NICO ROSBERG
Time: 5.45 pm - 6.45 pm
Date: 21st MARCH 2012
Venue: KLCC CONCOURSE (Centre of Suria KLCC)

Anda dijemput datang beramai-ramai ke KLCC Concourse... Datang lah seawal pukul 5.00 petang.. so korang dapat amik tempat cun-cun sikit.. depan-depan stage gitu... beli marker pen, "I want your autograph, please sign here" #tayang bahu

hahahahaaaaaaaaa.. tak kelaka. 

Tapi serious, siapa yang tak nak melepaskan peluang tengok dua orang racer tersohor nie.. pegi lah KLCC on 21st March ni ;)


and lagi satu yang menarik... PETRONAS MOTORSPORTS akan organize 

CONCERT
"TWIN TOWERS @ LIVE" concert
Time: 6.30 pm - 2.00 am
Date: 23rd and 24th March 2012
Venue: PLAZA KLCC, KLCC
IT'S A FREE CONCERT!!! 


dan acara kemuncak F1 akan berlangsung di Sepang:-



FORMULA ONE GRAND PRIX 2012
*WEEKEND SCHEDULE*

Date: 23rd MARCH 2012 (FRIDAY)
10.00-11.30am - F1 First Practice Session (90 minutes)
2.00-3.30pm - F1 Second Practice Session (90 minutes)

Date: 24 MARCH 2012 (SATURDAY)
9.30-10.30am - F1 Pit Stop Practice
1.00-2.00pm - F1 Third Practice Session (60 minutes)
4.00-5.00pm - F1 Qualifying Session 

Date: 25 MARCH 2012 (SUNDAY)
2012 FORMULA ONE PETRONAS MALAYSIA 
GRAND PRIX (56 laps/120 minutes)
Time: 4.00 pm
Venue: SEPANG INTERNATIOANAL CIRCUIT 


*Sila berkampung berkampung kat SEPANG dari 23rd hingga 25th March, Exhibitions and Merchandise semua dah start jual time nie.. banyak booth dah bukak from 10.00 am - 10.00 pm.. 





Ok sudah habis cerita tu.. kita sambung kisah aku pegi event ;)

Dah selesai main game, amik gambar, tengok kereta Mercedes Benz semua tu.. kitorang nak pi dinner plak.. Dinner di The Apartment, KLCC. 

Terus rasa macam best-best je.. sebab dinner sekali ngan Petronas Team kan.. 

Let me introduce u to my BFF Anny.. kalau Pak Radie takde je, memang dia lah mangsa keadaan.. muhahah.. thank you Anny.. siap amik, siap hantar... mana ko nak cari orang macam Anny? muahah... (padahal kena paksa) hahahahahah... 

The Apartment di tingkat atas.. cozy... romantik pon yer jugak.. tapi sebab in big group kan.. kalau datang berdua-duaan memang *ehem ehem*

Kami dihidangkan dengan macam-macam makanan.. tapi ai kan on diet? hahahah *tipuuuu*

so cuma makan nie.. *tipu lagi* (sebenarnya yang lain dah selamat dalam perut, tak sempat snap) sorry. 

General Manager, Puan Anita.

Ok masa tengah makan... ada activities lagi... huwaaaaaaaaaaa.... ada speed trivia challenge...main soal dan jawab. 

Well, event with the bloggers, keadaan ini sudah biasa hahahahhaha.... 

ada short briefing sebelum games start.

Adoiiiiii haku nak menang jugak.. tapi tak sempat angkat tangan, orang lain dah jawab dulu... and u know what, prizes dia.... i repeat THE PRIZES are Samsung Galaxy Notes, Nokia Lumia, Samsung Galaxy SII and  Samsung Galaxy Tab 10"... let's cry together..... 

and here are the winners with their prizes... all smiley faces kan????? Oh my!! yang pakai snowcap tu, menang untuk games yang racing tu (Speed of Sound) game... aku dapat 12 markah.. dia menang keseluruhan dapat 10 markah.. OMG, sikit lagi haku nak menang T_________________T


Congratulations to all of the winners..  yes, i'm sincere.. from the bottom of my heart, congrats!!

*muka macam tak ikhlas yeh*

*peace*






motorsports@petronas

website: www.petmos.com.my
twitter: PET_Motorsports
fb: PETRONASMOTORSPORTS

12 comments:

peej said...

aku dpt gak invitation. tapi katanya membusy nak kawin. tak dapat la nak pergi. tau kau pergi akan ku free kan diri. dapat kak nam sekali. wah sempat.

Miss Anne said...

wow...terer nya kak filla!
bakat terpendam nampak~ hehehe
kalau ada hadiah tempat kedua,sure akak dpt kan... :)

JMR said...

wohoo dpt dinner ngn team f1 tu..pasni leh jadi racer wanita pertama malaysia...phewww

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

gambo first2 tuh!!sengsara tengok peha ko yg kecik!!!

mummy_ayu said...

best nya..Ayu dapat gak invitation tapi tak leh nak gie la.. :-(

R.R.Z said...

adoi akak, apesal akak ni cantik sgt..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nampak filla dah kurus sikit :)

kelipkelipchumel said...

waaahhh..bestnya...

Anonymous said...

sy pun ade kt sane windows shopping...tp knp tk nmpak kak filla...rugi nyer...

kakchik@ella said...

gmbr no. 1 tu, filla nmpk soooo kurus. jeles kakchik oke. hehehe

Anonymous said...

Wah kurus. Berkesan sungguh diet. Congrats. Noor.

chocolatomuffin said...

yang pki cap 'rival' la kirenye kan..tu kawan saye! hahaha photog yg bole thn hebat..captured tuk wedding angkasawan negare tu hehehe.. (motif btau??) haha abaikan.. xpe filla kan dah dpt ipad dlu..mantap jgk tu..(sedapkan ati ni)