Wednesday, March 28, 2012

KASIH ALEEYA

penampilan terkini Kasih Aleeya anak dara ai ketipang payung.. hehe.. aku baru potong rambut dia.. gila panik memula potong macam senget.. tapi mak kau pro.. sap sap sappppp siap.. kemain lagik.. macam keluar salon ;)


Gila lama aku tak story mory pasal Acih kan? yelah mak kau ni macam kan sibuk doplohpatjam.. sibuk nya 2 jam... lagi 22 jam buat-buat busy.. hehehe... 

Ada banyak sangat nak cerita pasal Acih yang dah anak dara nie.. cuma masa nak, masa tu tak cukup nak.. tetiba nak, lempang nak? apa benda aku type ni? 

Ok Acih kat school sekarang so far so good.. mak dia pulak memula jek mithali.. now tali je yang tinggal.. muahahah... dulu gigih haku masak pagi-pagi bawakkan dia bekal.. gigih konon, padahal nugget je..haha.. tapi dia dah tak nak nugget-nugget, baiklah.. mak kau lagi suka..hahaha... yelah, dia kan dah bajet remaja, dah pandai beli sendiri kat kantin.. aku pon dah tak macam memula dulu, tetiap hari amik dia tanya "Beli apa kat kantin pagi tadi? petang beli apa?" kalau ada tape recorder.. tinggal replay jek.. soalan sama.. jawapan sama.. kadang soalan tidak dijawab, maybe dia tensi sebab soalan yang sama everyday..hehehe..

Hari tu kemas bag sekolah aku jumpa buku siap wrap dengan pembalut hadiah kaler pink.. kemain lawa.. terus mak dia hover..

Dialog 1

Mama: Kasihhhhhhhhh apa nie? sapa kasi?

Acih: Kasih dapat hadiah, cikgu bagi *riak*

Mama: Kenapa????? 

Acih: Kasih menang mewarna paling cantik..

Mama: Ohhh? berapa orang dapat hadiah?

Acih: Kelas kasih, kasih sorang je.. kelas lain pon sorang je menang.. 

Mama: Wahhhh bangga lah mama.. pandai lah anak mama ;)


Belum apa-apa dah poyo mak kau ni, siap tanya plak siapa lagi yang dapat, bajet anak kau je pandai.. hahahha... 


Dialog 2

Mama: Kasih, kat mana-mana pun, jangan ikut orang yang Kasih tak kenal ok? bahaya..

Acih: tauuu...

Mama: Dengar tak yang dalam berita tu? budak kecik 5 tahun tu? dia meninggal sebab orang jahat bunuh dia? padahal dia pegi kedai dekat je dengan rumah dia... bahaya.. jangan ikut orang tak kenal.. orang bagi gula-gula ke apa ke pon tak boleh amik.. paham?

Acih: Tu bapak dia lah bunuh dia!

Mama: *OMG anak aku tengok berita?* Eh, mana kasih tau? bukan bapak dia yang bunuh, tapi orang jahat.. jiran dia...

Acih: hmmmm.... 

Mama: Ingat ye mama cakap nie.. jangan ikut orang tak kenal, jangan ikut kawan pegi tempat-tempat lain.. kang hilang, orang jahat tangkap, potong tangan, bawak kasih pegi thailand mintak sedekah.. nak???

Acih: kenapa kena pegi jauh-jauh? Thailand tu mana? jauh? kan dekat-dekat pon boleh?

Mama: *grrrrrrrrrr* yelah.. dia bawak gi jauh-jauh supaya polis tak dapat tangkap dia.. supaya budak-budak kecik tu tak dapat jumpa mama dia ngan papa dia lagi.. 

Acih: Ok.. kalau orang jahat tangkap Kasih nanti kasih jerit.. Kalau orang jahat tu orang putih.. Kasih jerit "HELPPPPPPPPPPP" kalau Melayu kasih jerit "TOLONGGGGGGGGGGGGG"

eh anak aku ni kelaka gak kan? muahahah... 




Dialog 3

Acih: Mama, mama tau tak, Kasih ni Penolong Ketua Kelas tau sekarang.

Mama: Eh? dulu Kasih cakap budak lelaki kan?

Acih: Budak tu dulu bukan cikgu pilih, dia yang angkat tangan sendiri nak jadi..

Mama: hahaha.. ye ke? ni cikgu pilih ke?

Acih: Yelah.. Ketua Kelas Hannah.. (sebelah Acih) tapi kan mama, susah Kasih nak cakap tau.. (buat muka bermasalah) Hannah tu ketua kelas, tapi dia tak reti baca... haihhh.. ada budak Pra-Sekolah tu pon pandai baca mama... 

Mama: *telan air liur* tak pelah, nanti lama-lama dia pandai lah baca.. Kasih buat apa jadi Pen. Ketua kelas?

Acih: Sapa bising Kasih suruh senyap.. kalau tak senyap kasih tulis nama dia (siap tunjuk nama 6 orang kat aku).. ni semua yang bising mama..

Mama: Hehe.. pastu buat apa dengan nama tu?

Acih: Kasih bagi kat cikgu.. pastu cikgu panggil pegi depan.. suruh ketuk ketampi..

Mama: OMG, mesti lepas ni kawan-kawan tak suka kat kasih.. macam poyo jek?

Papa: Confirmmmmm dibenci punye lah.. tak yah lah kasih, nanti orang tak suka..


Sebenarnya apa tau.. apak kau tu masa zaman sekolah, dia nakal sangat.. asyik kena sebat kat bontot.. pastu menyumpit orang dengan kacang hijau.. pastu apak kau tu.. gesek-gesek pemadam laju-laju pastu amik pemadam panas.. pegi letak kat muka orang.. mau tebaka muka kawan ko kan? jahat gila.. patut lah tak suka pengawas.. 

Acih tu ciri-ciri aku banyak gak tu.. poyo, hover, disiplin, kuat mengadu, manja, rajin, satu je ikut perangai apak dia... 

kuat Sentap, Sensitif, kuat Merajuk






Euuuuwwwwwwwww geli stok bebulu telinga ai tau... hahahahha... 

izinkan mama mengundur diri sebelum apak kau terbaca entry nie.. makan penampa mak kau kang.. 








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

s.z.a_s.z.a said...

MUAHAAHAHAHAHA~
tak boleh control gelak ok.
berterabur gelak depan pc.
bos pndg2...

Rinah said...

Bijaknya Kasih Aleeya! sejuk perut sis Filla mengandung ;)

Aya Ariel said...

hahahaha...sempat ngutuk papa kasihs lagi tau..

p/s : lari tajuk sat..cemana nak follow blog kak di green apple? tak jumpa butang follower pon??? ke ai yg rabon tahap babon????

Norasiah Nasir said...

kah..kah..kah..ala filla, pak radie ok je...

afid said...

ekekkekekekek...

Ina Khairina said...

hehe kasih dgn mama sama2 comelll...kelakar la k.filla ni,kalu baca blog akak mesti mcm org gila,sambil baca sambil gelak....haha

R.R.Z said...

comel ah kasih ni..

jadi adik angkat kakak lah nak???




*kakak katanyeeeee*

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

makan asam pedas lagi ke malam ne? ikan kerat 4?? kiki

..jemari menari.. said...

hahaha
syok kan akak jadi mummy kat girls ni kan?gumbira jak..*bila la nk kawen ni*

lyn_linna said...

hahaha..klaka2..satu family klaka.. :)

Anonymous said...

Makin meningkat remaja, makin kurus ek Kasih tapi pipi maintain bolat tapi tak bolat macam dulu. Hehe

Mama Tuah Melaty said...

Comel lah kasih dengan rambut baru..:)

nurul said...

hahah...teringat masa jadi ketua kelas dari darjah 1-3..asyik tulis nama org bising je..kadang tulis kat kertas..kadang kat papan hitam..mesti semua budak kelas benci hakuuuuu...... T_________T

Citra Della said...

Lawak....lawak... Lagi2 dialog 3 yg papa kasih nyampuk tu.... Tergelak sorang2 kat umah

cik puan hana said...

kelakarla..sambil baca sambil tergelak saya di buatnya..heheeh
best la akak ni..