Friday, November 16, 2012

My Pregnancy - 6 months

 Lama dah tak letak muka sendiri yang ala-ala syok sendiri ecehcehceh.... Well dah biasa semua orang pon syok sendiri.. so tak de salah pon.. Ini gambar last week kot... Sorry lah baju sama jer.. memang aku beli baju ni sehelai putih lagi sehelai shocking pink ni.. sebab dah terberkenan kan.. harus amik 2 hehehe..

Ini pregnant anak ke-3.. dah 6 bulan 1minggu dah pon (kalau tak silap la).. memang yang kali ke-3 ni rasa pantasnya masa berlalu.. nanti tup tup eh aku nak beranak dah ke? hahah memang seriously berbeza lah dengan anak pertama dulu.. masa pregnant Acih dulu.. Ya Allah hai.. rasa macam eh, napa aku ni tak beranak-beranak lagi.. rasa dah setahun boyot.. gila pressure ok.. yang ni rasa macam tak preggy (bukan nak ckp mcm ni sbb badan slim) tetap tong dram ok.. cuma malas nak layan perasaan penat ke apa ke.. pregnant kali ni rasa mcm bila tak tengok cermin, terlupa plak perot besar.. bila tertengok cermin, baru rasa macam, oh ok, perot aku besar nak mam rupanya.. hahaha... 

Eh tapi penat jugak.. lagi-lagi sejak duduk rumah sendiri dah 2 tingkat.. kalau duduk tingkat bawah.. memang kat situ jelah aku.. once aku dah kat tingkat atas memang aku malas gila nak turun.. Ramai cakap aku pregnant anak perempuan lagi kot.. hahaha.. Eh tapi ada jugak yang cakap aku pregnant anak lelaki.. gila terror wooo.. semua ala-ala mata mak bidan nie.. eh tapi aku dah tak percaya langsung cakap-cakap orang nie.. sebab masa pregnant Ani dulu.. yer-yer semua cakap "ni anak lelaki nie" perut tajam lah itu lah inilah.. keluar-keluar GIRL jugak.. hehehe.. so bagi aku.. bentuk perut tidak membawa apa-apa erti.. kecuali ko gi scan kat doctor.. siap nampak private part dia.. itu baru aku percaya.. 

So ehem ehem.. aku ada checkup esok.. rasa excited macam dulu-dulu memang tak lah.. kalau dulu kan.. asal nak check up je.. huuiii tak tido malam aku sebab berdebar nak tau gender baby.. kali ni tak berdebar.. lupa lagi adalah.. nasib demc sms aku gitau ada appointment.. kalau tak.. memang lupa.. hehehe.. 

Agak-agak kepada peramal wanita mengandung, muka macam aku ni mengandung anak boy ke girl? jangan ingat aku tak gemuk ok.. aku dah takde dagu sebenarnya T_________________T tapi disebabkan kehebatan mengambil gambarkan.. eh dah berapa tahun ahkak kau ni berkecimpung dalam blog-blog nie.. harus lah ada skill nak bagi dagu runcing.. 

Sebenarnya purpose aku snap pic ni sebab nak buat entry pasal eyeliner.. hahaha.. tapi bila tengok balik.. tak nampak pon aku apply eyeliner.. disebabkan kesepetan mataku ini.. so abaikan lah entry eye liner.. kita tukar entry pregnancy pulok.. 

Hari ni ramai yang cuti kan? sunyi je rasa.. tapi aku tak cuti sebab nanti hujung bulan aku kena cuti nak bawak anak-anak ngan anak buah gi jalan-jalan.. Semalam tak sempat nak ucapkan Salam Maal Hijrah buat semua umat Islam.. Aku tak gi mana pon semalam.. duduk rumah je.. cuma bila dah keras kat umah.. malam tu gi dinner ngan Pak Radie kat PapaRich.. itu jelah kerja bila anak-anak takde kat umah.. sedih :( 

Ok nanti kita sambung lagi k.. bye ;) 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

sha said...

kalo tgk muka...x nmpk cam preggy pon...muka selim melim...dagu runcing tu yg mahal... :)

@YUNID@TI said...

tetap cantik...

Kniedaz said...

Salam Maal Hijrah sis!

mrs kayrul said...

kalau tengok gambar macam tue, mesti ingat kak filla x pregnant...nampak awek muda lagi ada la

Surynn Zain said...

Syokkan! Semoga semuanya dipermudahkan! :-)

Ikhwan Suhaimi said...

mata kalini kurang sikit sepet..

NuNU EeRa said...

6 bulan da kak.. cepat jgkkn.. take care..:)

nurul.asiken said...

salam maal hijrah..:)

zura said...

Kak Fila pregnant anak laki..sbb kite pon peknen lepas muke seri je len mcm cun lak walopon ye mmg xde dagu tp muke cun semacam 24 jam and pastu kuar nah ko ada 'roket'..org kate kalo anak pompuan ni amik seri mak die tu yg mak muke sembab,entah btol ke tp org kate bkn saye kate..

sharifah rosidah said...

Filla....jangan percaya kata siapa2 pun sebab aunty masa pregnant anak perempuan....bidan cakap anak lelaki dan doktor pun cakap anak lelaki tup tup keluar anak perempuan....terus bersyukur kat Allah sebab memang nak anak kedua perempuan.

bee said...

apa pun kak Filla memang style dan cumil.Peknen pun bergaya gaya juga!:)