Monday, April 30, 2012

MACAM-MACAM AMAANI...

Ok kali ni kita update asal boleh je lah yek? gambar pon from phone sikit, from camera sikit... Nak citer pasal anaknda Amaani jap.. heheh

Anak korang suka makan apa yek? Amaani suka makan semua.. hahah.. kalau aku bagi dia keropok belinjau yang pahit tu pon dia makan.. tapi pastu dia keluarkan balik semua.. siap air liur semua tekeluar.. sebab pahit kan.. tapi masuk jugak lah mulut.. serious perangai macam mak dia.. makan dulu, tak sedap kita bluek kan je balik.. hahaha... 

Acih dia dari kecik fussy sikit.. sebijik apak dia.. itu tak leh, ini tak leh, lembik sikit tak leh.. ada hijau serpih daun sup sikit tak leh.. #pitammakkau.. Fav food Acih masak lemak cili api.. tak kisah lah, janji kuah tu kuning.. hahah.. Ani dia jenis main belasah je.. janji makanan.. tapi semua makanan dia panggil AYAM.. "Ani dah makan?" jawapan standard dia ialah "BLOM".. (walaupon sudah sebenarnya).. "Ani makan apa?".. "AYAM" walaupon dia makan mee ke, telor ke, udang ke, ikan ke.. tetaplah Ayam.. bila ko buat-buat confuse, "apa?? ayam???" kang baru dia tukar "Udang".. eh ikut sedap tekak je nak cakap apa..hahah.. 

Tapi paling dia suka gila ialah PIZZA HUT.. hahaha.. ini memang lah.. kalau nak tengok dia makan non-stop.. bawaklah gi pizza hut.. lagipon kids eat free kan... so mak bapak suka lah..hahah.. soya bean for kids tu.. setengah cup dia sorang je.. soup lagi, garlic bread lagi, carbonara lagi, chicken wing lagi.. 

gambar Acih takde.. sebab dia follow apak dia gi mana tah.. kemain susahlah nak snap gambar dia sekarang nie.. memang tak nak pandang camera.. hishhhhhhh.. 

Ani and mama

dah tau orang nak snap.. saja je buat-buat busy.. sentap mak nak.. 

"Aniiii, tengok perot, kenyang tak? gemok tak?" laju-laju dia angkat baju... 

paling kelaka.. ada family makan kat table sebelah.. eh bukan yang tu.. orang sebelum tu.. mak, bapak dan anak bih kurang 3 tahun.. pastu last sekali budak tu muntah.. tapi mak dia sempat lah tutup ngan towel.. Amaani nampak.. relakkkkkk je dia sound "Eiiiiiiiiii untah... ngoto"... makkkkk malunya haku ngan Pak Radie tatau lah dia dengar ke tak.. pitam mak apak kau tau.. mulut takde insurans punya budak... 


Pastu jumpa orang Johor kejap.. ada short discussion.. wahhh short discussion katanya.. sebab dia cakap kalau tak masuk muka dia kat blog dia nak buat apa yek? nak bom yeh? 

ok saya menepati janji... *peace yo* 

sekian sahaja.. wassalam.. selamat bercuti esok.. 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

Aya Ariel said...

hahaha..pandai ani..len kali sound biarrrrrr teghaangg sikit dik..biaq depa tau yg ani budak cerdik..huhu..

comel ikat rambut..tak berperang ke nak toncang tu??hehe

Nazirah Azeman said...

ani comel nyer.perut ani mahal hihihihi

strawberi said...

ani tu...suka jwb blom..sbb dgn harapan org akan offer mknn..hahah..cute je tau amani nih..nt gi enstek..rasa nk ketuk umah wan...kot2 amani ade..bleh kidnap jap..hikss

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

kakahahahahah :D lawak je Ani...
dialog saper la tu dia ikut eh...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tak tau pulak ila free kat piza elalu bwk bdk2 tak free punnn

sya isyah said...

sis!ur daughter comellll sangat2!!!geraam..adik bongsu sy 5 tahun, tp amani memang montel lah!1

terigin nak jumpe amaani..:D

genuine1224 said...

budak mmg gitu.. bukan mulut xdak insuran, tapi jujur..hahaha

lily lotus said...

comelnya anak u sis :) salam perkenalan...