Monday, April 16, 2012

Anak Pengusaha Restoran Steamboat baca belog...

Gila poyo tajuk.. hahah.. aku dah lah selekeh nak mamp time nie... ko bayangkan, lepas mandi siap-siap.. sarung t-shirt ngan jeans je.. sebab nak hantar Mak Long aku balik umah kat UK Perdana.. pastu tatau apa nak makan.. Mak Long cakap ada jiran pernah cakap, "Makcik try lah makan kat restoran Sisa-Sisa bawah block tu.. sedappp Mee Bandung Muar dia"..

Aku macam "Eh? biar betul nama restoran Sisa-Sisa????" oihhh tak de nama lain ke.. haku nak makan pon tak lalu tengok tajuk restoran cenggitu -___________-"

Pastu pusing-pusing hah kauuuuu!!! 

RESTORAN ASAP-ASAP  
Steamboat and Grill Buffet

"Mak Long.. salah lah! dah agak dah... mesti salah tajuk nie".. hehehe.. 

Masuk-masuk je "Eh, Kak Filla.... i baca blog kak Filla, everyday without fail"... bedegup-degup jantung ahkak tau.. rupanya anak tokeh.. hahaha... masaklah ko dik.. sebab akak ni terus terang sikit.. tapi nasib baik lah sedap makanan kat sini ;) 

Mummy dia ngan anak dia... Thank you atas layanan hari tu yer...  friendly betul orang Johor ni tau.. hehe

Tuan kedai bagi complimentary Burger.. eh tapi lupa nama burger nie.. besar gedabak!!! tapi belum start dijual... maybe next month kot.. pastry dibuat sendiri yer ;) daging dia besar... rasa dah macam version Big Mac ;)

hehe camera lupa nak bawak.. so mengadaplah gambar super blur guna BB je yer.. 


western food pon ada... 

Mee Bandung nie memang special.. tak tipu.. aku rasa kat Asap-Asap ni lagi sedap compared yang kat Tirai Ratus tu... pastu kat sini ada 3 jenis... 

Mee Bandung Tetel
Mee Bandung Udang Galah
Mee Bandung Ketam

kalau aku tak silap lah.. tapi ktorang semua amik Tetel.. Harga lain-lain.. yang tetel nie baru RM6.50.

Oh sedapnya.. pekat tak pekat.. cair tak cair.. pedas.. original mee bandung muooorrr... eh aku bukan nak bodek tuan punye kedai yeh.. ini memang pendapat aku ;)

ada Set Nasi + Asam Pedas jugak... yang atas nie Asam Pedas Tetel.

Sebenarnya majoriti orang datang sini amik Buffet Steamboat.. tapi ktorang kenyang.. ok lepas ni kita dah tau ada steamboat.. kita serang je!!! oh siap ada Grill sekali.. ala yang macam kat Seoul tu.. dia siap marinate ko bakar sendiri tu ;) Harga ok kan tu? 

So sapa nak try boleh lah pegi ;) tu address.. alaaa naik atas bukit tuuuu... 


"SELAMAT MENCUBA"




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

6 comments:

Naf naf said...

Err sis, rasanya sis maksudkan pastry tu 'patty'kot.. Pastry tu utk bakery kan? hehe sharing is caring...
Tapi memang nampak besh pun... *gosok-gosok stomach*

Anonymous said...

wahhh mcm best je mesti pg ni

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kat ampang? ok..dekat jer

Riena Haiqal said...

wah sedap sungguh makanan2 nya...... :)

JMR said...

1st gmbr yg beger tu cam sodap je. besar lak tu..sumer pelanggan mmg akn dpt complmntry beger tu ke? ke owner blog kasih filla je??..heheh

Julie Hawa said...

Assalamualaikum kak...
Terima kasih ... Terima kasih datang... Saya tunjuk kat ayah, mummy n semua.. Semua baca senyum lebau... Nanti datang lagi ye bawa Amani... Boleh try Steamboat pulak...
P/S: btw, eh kak kulit akak nampak flawless lively (bukan bodek tau)
http://www.facebook.com/asapsteamboat