Friday, October 25, 2013

PORT DICKSON TRIP..

Salam Jumaat ;)

Hoii letih turun naik gambar dah macam rojak.. Tapi once aku tangguh memang tahun depan kot baru masuk belog.. Ni kejadian hari Sabtu yang lepas.. Plan ni pon masa lepak rumah Kak Nana haritu.. biasalah bila lepak macam tu terus "Ok cepat set nak gi mana holiday nie.. malam ni jugak kita booking" pastu memasing dengan ayat.. "Takde hal laaaa, boleh bayar laaaaaaaaaa".. Tu trademark kak nana lettew ;) Dah lah book Desa Lagoon Waterpark ni kul 1.00 pagi kot.. kahkahkahhhh... call je ada orang angkat.. dia cakap date 19th ni je yang available for 3 rooms apartment...RM535 nett.. kalau aku tak silap la.. semua macam "Ok, book sekarang".. pastu bila dah letak telefon semua buat cerita tokok tambah.. wujud ke tak orang tu.. tu orang ke hantu.. ke dia ngantuk ke jawab call.. 


Desa Lagoon Waterpark

Sampai lah ke date yang nak pegi tu.. Eh sebenarnya aku plan nak cuti ni sebab next week aku ngan Pak Radie gi Krabi.. muahahahha.. aku jenis tak sampai hati pulak kan.. rasa bersalah.. so mari bawak anak-anak gi hotel dulu.. bagi dia terjuk tiruk kat swimming pool dulu.. so nak pegi nanti takde lah rasa bersalah menebal dalam jiwa.. 

Yang Kak Tini dari Bukit Jelutong.. Kak Nana ngan aku dari Seri Kembangan.. so majoriti menang lah.. sila datang kembangan yer.. so janji dalam kul 11.30.. janji melayu, kul 12.00 baru semua berkumpul.. memang dah plan nak lunch kat Sepang.. Kak Nana lah ni suggest.. "Sedap ok.. ada coconut milk shake pandai mayen, ada ikan bakar, sotong bakar dia sedap gils".. Terus perot aku bekeroncong irama tradisional.

Ni kedai tu.. Kalau korang tanya aku.. sumpah aku tak tau walaupon rumah mak aku kat Sepang.. hahaha.. balik umah Wan pon aku sesat, lagi nak ajar orang jalan.. tak payah.


Dari tepi jalan.. begini lah suasana nye.. menurut kata Kak Nana, tengahari memang crowded gils.. 


Depan kedai tu ada signboard ni.. so jangan terlepas simpang ok :) 
Aku beriya recommend ni sebab sedap ok.. lauk kampung banyak.. sedap plak tu.. tapi meroyan gaklah tak dapat makan nasik.. tapi urut dada, urut perut.. agak-agak bumper banyak.. tak yah nak meroyan sangat la..


Tak boleh makan nasi? tak peee tak peee.. Lambak sayuran penuh satu pinggan.. hahah.. uish sedapnya masak lemak cili api daun tu.. pucuk ubi kan tu?  


Pergh bejejeh ailio.. hahhaha.. serious sedap.. terbayang-bayang *amiktisulapailio*

Perot kenyang hati pon senang.. Pak Radie drive.. anak aku Acih ngan Ani dah pindah kereta Kak Tini beso sikit.. longgok budak-budak kat kereta dia.. so aku pangku Leecha je.. "Mendung je Pa, macam nak hujan nie".. Habis je ayat tu.. aku gone.. ZZZzzzzZZZzzzzzz... Sorry. hehehe.. 


Perot kenyang dapat tido.. memang tebaek boss la.


Bukak je mata.. Eh dah masuk sini.. Tekulat-kulat aku suruh Pak Radie slow kereta jap nak amik gambar.. hahahha.. sebab if tak snap sekarang, memang sampai balik tak snap.. apa ai nak mengarut kat belog nanti? kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn... 


Lembut je colour light blue dalam nie.. 


Nombor banyak Ong 


The view... Ok la.. yang kecik sikit swimming pool budak.. yang besar tu dalam..

Awie penah belakon citer apa tah kat sini dulu.. citer kelakar tu... view memang ok la.. tapi bilik agak sedih sikit.. hahahah.. tak seperti dalam gambar masa google.. muahahha.. well biasalah..jangan expect gempak sangat ok.. bayar nak murah.. pastu ko nak ala-ala 5 star.. lempang mau?


Bilik kat bawah ada 2.. muahahah ini je lah keluasan bilik.. sendu ok.. hahahah... ingat kan 3 rooms tu boleh lah sumbat 3 families.. nak mampos 1 family sumbat bilik besar nie? kalau aku tau, bawak toto siap-siap.. huh.


Ni bilik sebelah dia.. dah lah kalau ko turunkan tilam tebal tu nak jadikan konon 2 lah kan.. tak leh.. sebab kayu tu lubang-lubang.. patut letak la plywood kan.. tapi takpe.. kitorang dah biasa ala-ala camping.. takde hal la... boleh hidup laaaaa! amboi eksen. 


Toilet.. lawa lagi toilet umah aku la.. bahahahaha.. shower tu sakit ati je.. suka teleng ke dinding.. aku fokuskan ke tengah.. dia tetap terpusing mengadap dinding.. tapi sinki aku suka sebab lebar.. muat lah mandikan Leecha dalam tu.. heheheh

From Left : Kak Nana, Kak Tinie, Filla

Tengok Leecha tu.. hoi payah gila.. tak nak kat orang... hazab mak ngkau.. dah lah tak bawak bibik.. tapi gi vacation ni aku kureng sikit nak bawak bibik.. kang dia tak selesa, aku lagi tak selesa.. lagipon ni lah masa aku nak handle anak-anak sendiri...Sebelum berkemas dan terjun dalam swimming pool, mari bergambar.. baju dah lah sama kaler.. sabar jelah.. takde pon janji... semua nak nampak sweet 17 lettew pilih kaler pink.. puiiii sangat... heheh.. tapi tak leh lawan tudung ai lip lap disco.. u olls ada? hahaha

Sekali lagi.. Leecha jangan tekejut sangat ye.. 

Kakak-kakak awal lagi dah terjun tiruk.. aku paling lambat hahahaha.. aku malassss nak swimming-swimming ni.. tapi sesekali ok lah layan budak-budak seronok-seronok.. 

Hahahha aku siap nak pusingkan kepala Leecha.. sampai macam tu sekali ok.. 

Acih and Iman

Muka happy terpancar kat budak-budak.. eleh tanak ngaku mak-mak pon muka happy takleh blah.

Ada GoPro ni best jugak amik gambar dalam air.. kalau harap kamera biasa memang takde la gambar swimming.. banyak Pak Radie amik video dalam air.. tapi air ni keruh sikit.. ko tunggu.. kat krabi nanti aku amik gambo tengah diving cari batu karang.. amboi over.


Tengok Amaani hahahaha... dia tak takut langsung ok.. pakai pelampung kat tangan laa.. dia boleh terjun tiruk kat swimming pool dalam tu selamba.. hoi aku tengok video, aku plak cuak.. 


pagi tu sebelum gi PD tu.. Wan ngan Atok datang amik bibik.. nak bawak bibik gi Jln TAR ngan SOGO.. pastu Wan bawak putu mayam, pulut kuning dengan rendang.. masa aku bawak.. semua buat muka macam "Ek eleeee.. makcik-makcik sangat tapau".. muahhaha.. pastu bila bukak, amboi licin.. 

Lepas swimming memasing siapkan anak memasing.. dah siap.. diorang suruh aku tanya kat FB mana dinner best.. Kak Tini nak makan sup2 sebab dia sakit tekak.. aku pon nak.. tak dapat sup, dapat kedai ala-ala masakan thai pon ok.. ikan bako ke.. ramai yang suggest pegi Pasir Panjang.. semua ok lah boleh lah.. sekali set kat waze.. 9km.. tak agakkkkk.. dah telanjur boleh lah.. jauh ok!!! sekali sampai, alamak sedih... hujan lebat gila.. budak-budak membuta dalam kereta.. perot bekeroncong.. parking susah.. mari kita patah balik.. wa tak sanggup.. 

Patah balik je pon dah kene tempuh 9km.. hahahaha.. hoi lapar laaaa.. Last-last nampak kedai Cowboy ni hah.. Nasi Kukus Ayam Panggang.. boleh lah, dah tahap kebulur dah ni..

Tak silap aku kedai ni tutup kul 10 mlm.. tapi kul 9.30mlm dia dah tak layan.. nasib kitorang kul 9.15 dah sampai.. kalau dia kata nak tutup.. kita bako je.. 


Tapi best la.. i mean effort dia tu nak mencantikkan kedai nie.. bila tanya menu.. tu je ada.. nasi kukus ayam panggang.. jangan mengada nak mintak sup ekor ke, tomyam ke.. 


Semua ala-ala Red Indian pon ada.. 

Ada live band u olls.. tapi kitorang sampai lambat.. diorang pon nak blah dah.. 


Leecha tido sepanjang time makan tu.. 


Dah lah lupa nak bawak gelas plastik untuk lepak kat hotel.. terus.. "ooii masuk bag cawan kertas ni pakai 1 cup share ramai-ramai".. muahhahaha.. boleh buat nescafe.. kat sini sempoi je.. pinggan ngan cawan tu semua pakai buang.

Rasa pon ok.. ni je set dia pon.. simple.. 

Tapi kuah hitam cicah tu memang best lah.. pedas.. aku syak dia blend sekali oyster ngan cili padi.. kawww..kalau tak moh nasi nak ayam je pon boleh ;)


Sedap gila budak ni tido.. naik lenguh tangan mak kau nak.

Lepas makan.. balik.. paksa anak-anak tido awal.. kalau tak siap ugut tak bagi swimming esok.. muahhaahhaha... tensi je diorang kot.. budak-budak tido kat master bedroom kat atas.. kitorang tido kul 5 pagi.. memang tebaekkkk.... borak, ketawa, makan maggi, minum kopi, minum nespeke.. kong ajo pak radie suka merepekkan ayat.. dia cakap kat opis dia semua cakap tebalik la.. tesasul la.. 


Pagi breakfast ni... budak-budak sambung swimming... aku tak kuasa nak swimming.. pastu aku siap paling lambat utk check out sebab Leecha tak nak kat orang.. cemana lah aku nak mandi? Pak Radie tengah layan budak-budak swimming.. tepaksa lah aku jadi orang paling last mandi.. choiii sangat.


diorang dah siap.. boleh lah begambo sakan.


Kejap je rakyat dah ramai.. dulu ingat lagi gi vacation.. Adib yang sebelah kasih tu.. baby lagi.. 

Ok dah siap.. Filla leh join.. senget benget bepeluh-peluh aku bersiap.. 

Semua ada dalam gambar.. best :)



Heeeee amik gambo je nak buat sign peace.. bosan dowh... nak pikir lepas ni nak buat aksi apa pulak..

Leecha je lek isap jari.. hahahha

Ok dah tau.. lepas ni nak buat macam dua beradik (ieky ngan rayyan) buat muka kemik.. mesti comel auntie filla buat muka kemik ;)

Panas weh... banyak nye lah aksi nak amik..

muka best je.. lepas snap smua lari-lari kepanasan.. 


Amaani happy gila kot kat sini.. janji ada swimming pool.. lelain dia takde hal... masa dah suruh naik dari swimming pool pagi tu.. dia diri kat tangga.. dia cakap "Mama, 1 kali je lagi".. dia boleh lari terjun balik swimming pool.. sabar je laa.. 

 Ok dah belambak gambar... mari check out..

Singgah makan kat Asam Pedas ni.. sebelah pon ada.. tapi mashaAllah kotor gila toilet restoran sebelah tu.. sorry to say la.. lorong nak ke toilet tu lipas mati ada dekat 4 ekor kot.. pastu ada susun beras kat situ.. beras yang dah bukak terbiar je gitu.. omg. satu lah PD ni kan.. dari dulu sampai sekarang kenapa tah kedai makan dia tu takde la nak jaga kebersihan.. no wonder ko tak pernah nampak foreigner pon kat PD.. pelik tapi benar.. dulu aku penah membebel jugak pasal PD nie.. tapi sampai ke hari ni.. PD tetap PD.. takpe, walau pon aku kutuk PD tapi PD tetap dihatiku.. sebab drive dekat je.. hahahaha... 

kepala ikan ok sedap.. tapi tak masak.. wth? cakap kat tokeh.. tokeh suruh staff tukar ikan baru.. pastu aku tengok dia just masak balik dalam claypot ni ikan yang sama :(


Ok siap makan.. cium-cium blah.. bye...

-Ads-
Hahahahah... Akhirnya aku order untuk kali ke-2... Tak tipu wa cakap lu... Sebab kan Genie Bra ni memang comfortable gila so aku tambah collection.. haritu aku dapat yang colourfull tu.. now aku order yang ni pulak..

Skin Pack : White, Black and Nude
Fancy Pack : Pink, Purple and Blue

Aku plak sekarang balik dari office aku workout kat bilik.. so senang.. pakai yang ni sangat selesa.. untuk yang breastfeed takde masalah.. ramai dah kengkawan aku pakai.. semua cakap selesa.. baik yang plusszie or yang S size.. semua pon cakap selesa.. lepas ni campak bra-bra yang ada wire tu dalam tong sampah.. pastu lagi satu nak share.. pakai genie bra nie.. tak nampak macam pakai span lebih.. nampak natural je giteww.. hahahaha.. untuk yang badan sekeping.. ni lah pilihan terbaik ;) aku rasa untuk orang pregnant pon sesuai.. sebab orang pregnant ni selalu ada masalah tang tu kan.. hehehe.. 

Size:
S - bra biasa size 31-35
M - bra biasa size 35-37
L - bra biasa size 37-40
XL - bra biasa size 40-43

Call Kak Ira kalau nak Genie Bra ni ok : 012-9789311

Only RM90 satu set (3 helai)

 Jangan beli yang fake ok.. Beli ngan Kak Ira dijamin Ori dan Kualiti nya tip top!!!! 

10 comments:

Jueliza Jamani said...

saya pun ada g pd last week.. n makan kat kedai warisan asam pedas tu.. tp kitaorg terkena. 2 ketul ikan asam pedas tu. kecik.. nasi kosong + telur masin + timun & air tea o 2.. rm 25.. masa pergi makan asam pedas kat melaka 2 set nasi yang sama & ikan pari & ikan kembong rm17.. see berbeza kan...

Watie Shaharin said...

Filla,
Ko gi Krabi.. wah best... Leecha meh sini aku jaga..hahahahaha

double H said...

kak, teruja nya tengok kedai minang kat sepang tu... are mane ek? saya dok sepang gak nih(BBST) tapi cam x penah nmpk jek..huhu

double H said...

kak, terujanya tengok kedai minang tu..huhu. kat area mane ek? saya dok BBST sepang, tapi cam x penah nmpak jek..

strawberi said...

kedai mkn yg first tu..lps dr trafic light simpang kajang /bb salak je kan..lalu bawah...dpn tu sket je..hehe...best situ..byk kali singgah kalo nk gi enstek...


waa. krabi...br plan nk gi ..tp kena tunda thn dpn..tkpe..nt review ek...

mannira said...

aritu g sini..ari dah mlm..ada wedding kat sini...bila tgk gamba fila barula nampak suasananya...

~I'M SHOPAHOLIC~ said...

Kak filla, g krabi nnt TOLONGGGGGG lah makan pancake YAMINLAH. Sedapppppppppp gila nak mamssssssss. Tmpt lain x sesedap kat makcik ni. If nak direction nnt sy inbox kak filla kat fb. Sy br blk last 2 weeks tp lom wat entry lg psl krabi ni. Hihi.. Mmg nak repeat blk sbb nk mkn pancake ni!

~I'M SHOPAHOLIC~ said...
This comment has been removed by the author.
~I'M SHOPAHOLIC~ said...
This comment has been removed by the author.
::cik asha:: said...

restoran minang kat sepang tu betol2 depan taman umah saya.. selalu tgk ramai org tp xpernah pegi wpon depan umah..huhuhu.. nak kene try ni tgk sotong bakar tu mcm sedap jer