Wednesday, November 20, 2013

WEEKEND WITH MY FAMILIA..

Mari kumpulkan gambar yang ada dan longgok beramai-ramai ;)

Aku sekarang mood terajin sikit nak masak tiap-tiap hari untuk dinner.. walaupon cabaran dan dugaan tu agak berat sebab kau masak dan kau tak boleh makan nasi.. eh setakat 3-4 suap tu tibai jugak la hahaha.. 

Acih memang penggemar masak lemak cili api.. sebab dah lama tak masak tu.. so jom lah masak ayam masak lemak cili api.. buat sambal belacan letak tomato sikit, ulam-ulam, goreng sayur.. dapnyeeeeee... ratah lauk je lah pon.. Pak Radie bukan jenis pemakan sangat.. tiap kali aku cedok nasi tak pernah nya habis licin dia makan.. mesti ada lebih.. terguris hati ai tau.. tambah nasi memang takkan ada la... tu lah rahsia dia slim.. kene menuntut ni hahahha... 

Hari Sabtu Pak Radie ada kerja so dia tak leh ikut.. Aku memang nak gi rumah Pak Long.. so angkut semua sekali ngan bibik pon angkut sekali.. Ani kalau part berjalan memang dia akan ikut kemana sahaja.. ko gi kedai area umah pon dia akan excited nak ikut jugak.. 

Jenggo ngan Atok.. now Jenggo dah manja ngan Wan ngan Atok.. ngan Wan lagi lah super manja.. tak kuasaaaaaaaaa!!! haritu bawak gi vet, menjerit-jerit bila doktor tu nak pegang.. so doktor tu terpaksa suruh Wan yang pegang dia, baru dia diam.. dulu Jenggo kurus.. berdiri pon menggigil kaki dia.. tulang je.. sekarang gemok ok... bulat je badan dia.. mana tak nya.. Wan bagi dia susu.. S26 ok.. ko mampu? hahahah.. nasi dia suka beras mahal.. yang panjang-panjang tu baru banyak dia makan.. pastu ada time kene bagi yogurt tapi bagi guna syringe.. susu pon sama... petang dia nak kuih pau kacang.. ada jenis pau dia suka ada yang dia kureng.. Ek Eleh ko ni Jenggo... mengada gila ok. gi KLCC Mother Care, aku shopping baju budak-budak.. Wan belikan Jenggo towel kecik.. mothercare ok.. ada 3 helai.. Wan bagi Leecha selai.. setarap ko ngan anak aku.. memang hebat hahahahahhaa... 

Now Jenggo duduk ngan Wan memandangkan abang aku sibukkkkk manjang kan.. ok lah.. Wan sayang sangat kat Jenggo tu.. terhibur sikit Wan ngan Atok.. petang-petang bawak Jenggo lepak kat ranting-ranting pokok.. Wan menjahit letak Jenggo kat sebelah bagi dia main-main sebelah Wan.. serious Wan jaga dia dah macam bela baby okkkkkkk... 

sampai umah Pak Long tu tengok Wan tengah masak.. Wan memang camtu.. kalau tau aku nak datang mesti tengah masak, atau dah siap masak.. hahaha.. dia tau anak dia memang kebulur je doplohpatjam heheh

cry-cry tengok sambal udang petang.. aku kan gila sambal.. selamba badak ratah gitu je.. dah lah malam tu aku masak ayam masak lemak ngan sambal belacan tu satu rumah sakit perot.. hahahahahaha.. pedas kot.. aku dan pedas tak dapat dipisahkan.. ke jamban pon ke jamban la.. hahah

Abang aku memang gi gym je kan sekarang.. dah lama dia jaga makan.. so kalau Wan ada.. mesti Wan masakkan dia makanan-makanan diet nie.. tapi Wan tibai je masak.. guna magic pan.. senang je u olls.. ayam ni Wan gaul garam kunyit sikit.. tabur segala herbs yang ada kat umah abang aku tu.. chili flakes sekali.. letak air sikit je.. pastu masak guna magic pan.. kojap dah siap.. kalau ada broccoli ke, ubi ke.. letak je sekali.. sedap!! 

Dah lepak jap.. terus ajak Wan ngan Atok gi KLCC.. aku nak ajak gi MotherCare sebab tak shopping lagi baju Amaani ngan Aleesya untuk nak gi Gold Coast nie.. baju Acih dah settle dah kat Zara haritu.. aaaaaaaaaa... takut nak mintak cuti ngan boss.. tapi cuti sekolah kan.. haruslah bawak berjalan..

shopping kat KLCC tu tunjuk receipt depan MC tu.. boleh dapat few activities for kids.. ada face painting la.. ada art sand ke panggil ni? so bagilah Acih ngan Ani main ni dulu.. 

Acih pon happy sangat.. tapi pastu nangis sebab Amaani buat apa tah kat gambar dia tu hahahah.. 

nak makan dah kenyang.. tapi Acih ngan Ani nak makan.. jom la kita ke food court.. eh kat pizza foodcourt tu.. dia punya Oglio Olio ke apa? yang seafood tu.. mak ai.. sedap!! murah je kot.. dalam RM8-9 je.. Leecha dah 4 hari kot batuk, selsema and demam sikit-sikit.. tapi ni dah nak ok dah.. 

Ani dan makanan tak dapat dipisahkan ;)

Acih dah tembam kan? pipi dah bulatttttt... 

Atok.. pastu Atok kata Atok nak cari sling bag.. nanti nak gi jalan senang.. tanak kalah.. ajak masuk Prada.. muahahahhahaha.. Tok.. Prada 5-6K tok.. tak yah la... 

pastu ajak masuk Coach.. cakap kat Atok.. Coach for men pon lawa apaaa.. yang leather tu.. so Atok belek-belek, ngan aku lagi menghasut... Atok pon ok... lawa la, aku suka... tengok la kasut.. main sepit-sepi je kan.. tapi lawa plak ;)

Atok very fussy kalau bag ke apa.. dia teliti, belek, lama gila kot.. menguap-nguap aku kat tepi.. hahahah.. dia jenis sayang barang.. tapi dia suka yang elok, tahan, berkualiti.. hah gitu.. bayar lebih pon dia tak kisah janji dia puas hati.. tu lah perangai Atok.. 

Alahai.... si momok Ani ni.. 

jangan sekali korang panggil dia gemok.. nescaya sentap ok.. cakap dia kurus pon jangan sebab dia tau ko sindir dia... cakap dia comel tak pe.. dia ok.. bahahahaha 


sampai tetido la Leecha.. hehehe.. 

Dah settle semua kitorang pon balik.. siap singgah kat Axis sebab Acih nak makan roti tisu.. sedap ok.. ranguppp... dah tu balik umah Pak Long.. lepak.. tetiba Pak Long ajak gi makan kat luar.. gilo ke.. kitorang ni dah kenyang ok.. tapi Pak Long tu kalau dia cakap je mesti macam paksaan.. terus semua kene pegi.. hehehe.. dia ajak gi Concorde.. dia suruh call Pak Radie sekali tanya dia kat mana suruh join makan.. 

Bibik aku tak bawak.. suruh dia jaga Leecha tak sihat kan.. Acih pon tak nak ikut.. beria-ia tanak ikut. dia nak duduk umah Pak Long je tengok tv.. ok fine.. 

haih sedapnya la.. steam chicken and fish.. salmon erghh dapnya.. 

Ani sampai-sampai je ajak gi amik cake ngan marshmallow.. 

sekali tiba-tiba datang beramai-ramai orang baju merah nyanyi lagu birthday.. wth.... hahaha.. serious aku blur nak mampos kot.. ni birthday siapa plak ni???? birthday aku dah lama kot lepas... sampai ke sudah blur.. hahahahahahhahahahaha... siotttt je.. 

Peej and Elly.. tengok muka dia terus teringat kat korang.. especially Bobo.. hahahahhahaha

pastu sambung lagi makan.. nasib lah diet tak diet la kan.. 

concorde best sebab mesti ada salmon.. ai like ;)

with my momma.... terima kasih kat Abang (Pak Long) sebab selalu lupa birthday aku.. tapi dia tak pernah lupa celebrate birthday family... lambat pon lambat lah kan.. janji ada makan ;) 

terharu sangat bila dah tua-tua ni semua masih ingat.. semua tak muak-muak wish.. walaupon aku ni jenis tak kisah.. macam Pak Radie dia memang takdelah nak wish pukul 12 mlm gitu.. memang tak laaa.. tapi effort banyak la.. buat video.. dia suruh semua (family and friends) hantar video nyanyi lagu birthday untuk aku.. pastu dia edit jadikan video birthday untuk aku.. sweet gila kot.... hahahahhaha.. terus macam 'hey apa nie.. i tak expect pon semua ni.. tak yah susah-susah' ... lempang sekali kang.. hahahah.. dikesempatan ni, aku ucapkan terima kasih dari hati yang paling dalam.. buat keluarga aku, keluarga mertua.. anak-anak buah, kawan-kawan, blog readers, kenalan alam maya.. yang sentiasa bersama saya waktu saya di atas dan waktu saya jatuh.. terima kasih.. 

dah tak moh sedih.. jom layan iklan ;)

-Ads-
Berminat nak consume collagen? Jom try BBplus!!!

BBplus Collagen MURAH tanpa gula, tanpa kolesterol, tanpa bau ikan..
Rasa enak dari ekstrak biji anggur, vita C, inulin, blackcurrant, roselle, serat epal, isomultulos, sukralos dan 5000mg kolagen ikan terhidrolisis
Kulit berseri, cerah, lebih anjal dan tegang, kulit lembap, licin, kurang garis halus dan kedutan, kulit lebih cepat sembuh dan pulih serta kurang kesan kerosakan akibat matahari.
Contact 010-2311031 @ WA 014-9739886
IG: @chempakamohddin
#BBpluscollagen



5 comments:

mr arily said...

sesi makan2 bersama family.. kak filla sy nak tanya sikit.. framekasih still available ke?

mr arily said...

keluarga bahagia..
kak filla nk tanya sikit..framekasih still available ke?

Ann@zanyra said...

berkali2 telan air liur bace entry ni..byknye mknn sedap2!hehhe

anyway, salam kenal:)

Miss Moon said...

aku pun telan air liur tgk sambal uwan yg mengancam tewwwwwwwww

SyahNur said...

salam ziarah... enjoy with family n food mmg saat2 yg indah..