Monday, November 25, 2013

KASIH ALEEYA.

Cuti Sekolah.. Kasih kalau cuti sekolah selalunya memang akan dipos ke sana sini ;)  bukan aku saja nak pos dia okkkk.. dia sendiri yang mintak dirinya dipos hahaha.. So dia cakap seminggu umah Atok n Wan Enstek.. pastu seminggu rumah Nenek.. dah tu rumah kita bila Kasih? hahaha.. takpelah.. Kasih memang jenis dari kecik lagi tak kisah.. dia kata duduk rumah nanti asyik gaduh ngan Amaani.. hahah

Now Atok and Wan jaga Jenggo.. dulu Acih takut ngan Jenggo.. aku perasan Acih ni penggeli sikit.. dia geli binatang berbulu.. ular.. dan semua binatang pon aku tengok dia tergeli-geli.. sabaaaar jelah pon... 

tapi sekarang dah berani.. haha. tupon nampak macam menahan geli tu.. Jenggo pon dah suka ngan Acih.. kalau Acih nak pegang laju je dia lompat kat Acih.. orang nak amik pon dia senyap tak nak berganjak.. rasa nak cekik-cekik la Jenggo ni.. comel.. 

nasib dia tak kencing ko nak.. hehehehehehhe... 

aku tunjuk gambar Acih ngan Jenggo tu.. terus Amaani buat muka macam nie.. hahahahahhaha.. macam Eiiiiii kakak beraninyaaaa!!!! 

mau dia tak suka duduk Enstek nie.. kalau ada Amaani jangan harap la dapat duduk tenang... dapat paw water colour bagai ni.. memang akan diranapkan oleh Ani ;)

sejuk mata mama kalau camni ;)
Lepas maghrib Wan biasanya terus ngaji sampai Isya'.. so bila Acih ada sana.. Wan pon ajar lah Acih mengaji jugak... sampai lapar hahahah.. Wan whatsapp cakap "cemana ni? Kasih kata dia lapar gila nak kene tunggu sampai Isya" hahahaha... 

Pi makan satay kat area Enstek gak kot nie.. ngan Atok Braim teman gaduh and teman sayang.. hehehe.. 

Pastu Wan kata hari Jumaat lepas Wan nak balik Melaka.. Ada jemputan kawin.. tak tau nak bawak Acih ke tak.. Acih kata dia nak ikut.. nanti sabtu petang Wan antar Acih balik.. ok lahhh..

Sampai kampung Wan tido umah bestfriend Wan, Cik Nor.. pastu tengok Cik Nor buatkan langsir untuk cage Jenggo.. hahahahahahah.. dah macam pengantin ko Jenggo.. hahahah... actually cage ni Wan beli dia besar sikit lubang dia tu.. Jenggo boleh keluar.. so tinggalkan kat umah Cik Nor je.. untunglaaaa ramai yang sayang ;) #jelous


Ni lah kampung Wan.. 

Kampung Brisu, Melaka.

Ok tu je percutian Kasih Aleeya seminggu duduk ngan Atok and Wan.. lepas ni cuti kat Shah Alam pulak.. nanti kakak-kakak send pic Kasih kat Mokcu ok? nanti boleh buat entry cuti kasih part 2 plak ;) Oh ye.. ajak Kasih buat cake tau Sofia? kesian dia dapat mama tak pandai buat cake hahahahahah... 

Oh ni nak cerita sikit.. hari tu.. Kasih gaduh ngan Amaani.. gaduh yang teruk gak lah.. bingit telinga aku ni hah.. tapi aku diam je.. aku marah sekali je.. aku cakap, if aku dengar lagi suara tepekik-pekik aku rotan kang... biasalah, kalau mak dia yang marah, semua takut sikit je.. pastu begaduh lagi.. tengah baring pon boleh menendang-nendang.. aku tengokkkkk je.. kaki dah naik dah.. dia sepak dia, dia sepak dia.. pastu menangis.. masa tu Pak Radie tengah buat kerja dalam bilik kerja dia.. terus Pak Radie bangun.. Eiiii aku takut kalau apak dia dah naik angin.. apa lagi.. dua-dua lah kena.. Amaani dah lari kat aku.. dia ingat dia leh selamat? takkkk ok.. hahahah.. terus papa dia tanya.. Amaani kene dulu.. "Kaki mana yang tendang kakak tadi? KAKI MANAAAA??????" hahah terus Amaani nangis-nangis tunjuk kaki.. Pak Radie amik kaki dia.. tampar tapak kaki.. elehhhhh kalau aku dah guna rotan dah.. Pak Radie tu susah sangat nak pukul anak.. cer kalau aku.. dah lama retak dinding aku hayun rotan.. dinding je lah ponnnnn T______T heheheh... 

Pastu pegi kat Kasih pulak.. Acih tu kalau pak radie mengamuk macam tu.. dia punya menangis mengalahkan adik.. macam takut gila... menangis panik.. drama swasta betul.. dia pon kene soal.. "Kaki mana tendang adik tadi??? KAKI MANAAAAA???????" terus taktau nak tunjuk kaki mana.. panik punya pasal.. hahahah.. kene jugak tapak kaki dia.. eleh tapi ala-ala tampar je.. tapi kuat jugaklah.. kalau tapak kaki aku kene tampar macam tu.. memang gatal-gatal terus tapak kaki.. stok kene rendam ngan air panas nak bagi hilang gatal.. hahahha.. aku tengokkkk je tak bersuara.. 

Pastu Pak Radie duduk kejap dia panggil anak-anak dia.. mulalah bagi ceramah sikit.. "Papa tak suka korang bergaduh, paham? Kasih kakak, kene sayang adik tu.. Amaani pon sama.. adik-beradik kene sayang menyayang.. bukan bertendang-tendang.. bla bla bla.." hoiihhh panjang hoihhh menguap aku duduk tepi meja makan tu.. hahahaha... pastu terus lah bermaafan.. Amaani salam kakak dulu.. "Amaani mintak maaf".. pastu Kasih pulak salam adik.. lepas salam terus Kasih naik atas.. dah besarrrr kannn.. dia nye merajuk tu mestilah ada.. Amaani tu kecik lagi.. nangis sikit, mintak maaf.. pastu dah lupa dah... 

Dah settle semua aku pon naik atas.. pastu jumpa ni kat tangga..  

Hahahahah.. aku tak tau nak gelak ke nak sebak... aku bawak 'surat cinta' ni bagi kat Pak Radie.. senyum je papa dia... pastu aku sound "Jangan lupa cium dia jap lagi".. Amboi mak dia ponnnn hahahah..

Lepas Pak Radie kiss, aku tanya lah.. "Dah tengok ke Kasih?".. "Dah, dia tidur dah pon".. then aku plak gi jenguk.. teringin gak nak jiwang.. sian tengok kannn.. so aku pon kiss.. tapi aku syak dia berlakon.. dia belum tido.. ko jangan nak menipu ye Kasih ye.... mak ko ni makan garam dulu.. setakat berlakon meraih simpati, tu semua mak kau biasa buat dahhhhhh.. hahahhahahahaha..

Walau apa pon.. mama sayang kasih.. semua anak ada keistimewaan masing-masing.. 

I Love U Mr. Arrogant Kasih Aleeya.

23 comments:

J.M.R said...

hehehe..best gk melayan citer amaani+acih..pasni leecha dh besar, mesti lain lak citernye kan..:-)

eryeyn idris said...

alamak....sayu n sebak lak bila kasih mtk papa die kiss die....huhuw...begenang air mata kite nih...emo taw....huwaaaaaaa

mashelas said...

Iyela kak Filla, terharu dengan sikap sensitif Kasih. Good girl, Kasih. :)

~farah~ said...

suwittttttttt :)

Miss Brenito said...

hihihi..senyum sensorang mak incik baca... bestnyer anak-anak dah besar, paling tak tahan bila mak dulu makan garam. siyes lawak.. ihihihi

Dayah said...

alamak kenapa sebak n bergenang air mata pulak nie time baca surat kasih tu?sayu sungguh rasa hati kekekekek

Unknown said...

haha..cute!!!

Unknown said...

haha...cute!!!!

Unknown said...

haha..cute!!!

Unknown said...

haha..cute!!!

Unknown said...

haha..cute!!!

Unknown said...

haha..cute!!!

dela said...

ala.. sayu je baca.. :)

tyneedy said...

suka sangat dengan ani. so comel. hari tu ada nampak anak2 Filla kat tesco Nilai (masa Filla gi cuti tu). tgh makan dengan atok n wan.

tyneedy said...

suka sangat tengok ani. so comel. hari tu duduk sebelah meja je dengan depa. depa keluar makan dengan atok n wan(dekat tesco, masa Filla gi cuti). rasa nak picit2 aje pipi si ani. so geram...

tyneedy said...

suka sangat dengan ani. so comel. hari tu ada nampak anak2 Filla kat tesco Nilai (masa Filla gi cuti tu). tgh makan dengan atok n wan.

Kasih nur azie said...

Kak..sape ajar dia tulis surat mcm ni?

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihihihihi... alololo....comey sgt Acih...siap bagi surat cinta kat papa dia ... dah tersenyum-senyum sensorang depan PC ni..ekekekeke

Taty Hasbi said...

alaaahhh kak..sebak pulak bca psl dorg gaduh, kene mrh,pastu acih mntak papa dia kiss..hihiii...comel je perangai...

sya isyah said...

alaaaa tacingnya baca entry yg ni. esp part kasih tulis surat dekat papa dia.

be a good girl kasih, amaani!:D

AWAN ♥ said...

sumpah best gelak golek golek baca entry ni

nona hidayah said...

Lembut hati si kasih nie :)

eda said...

hahahah part "ko jgn nk menipu ye , mak ko neh mkn garam dulu " tu mmg part dramaaa betul laaa ..
IRL gtuu hehe ..
somel la family akak neh .. haishh bila la nak terserempak ngn akak kat mane2 hehe ..