Wednesday, November 13, 2013

berterima kasih lah..

Assalamualaikum..

Korang tunggu entry krabi part 3 ke? Adoilaahhh.. banyak nau gamba nak pilih resize bagai.. ai is letih u olls.. nanti lah yeh kalau aku rajin aku buat.. 

Sekarang-sekarang ni kan.. aku perasan, blog aku dah takde dah entry borak-borak.. aku takut korang boring nak baca.. ahkak ni sejak dah tua-tua ni agak membosankan sikit hihi.. tapi bila baca blog orang yang entry takde gambar pon.. tapi best je aku baca.. memang sahlah aku dah tua.. idea dah tak banyak.. 

Tapi bukan sebab tua jugak kot.. bak kata Peej, dulu tak berapa matang.. apa terlintas kat kepala ko type je, pastu tak pikir panjang publish je.. sekarang apa nak type kita kene fikir dulu.. nak publish pon kene fikir lagi.. kalau nak bincang isu hangat nanti bahaya pulak kannnn.. isu politik? tak yah laa.. aku bukan tau sangat politik ni.. kang citer bajet lawak, pastu tak lawak, kene hentam jugak, kata kita ni bajet kelaka padahal badut sangat.. habis apa aku nak tulis? 

share resepi, tapi terasa bangang sangat pulak takat sayur goreng ko nak share resepi.. kang kene hentam lagi.. eh tapi kalau tak nak kena hentam tutup blog je lah kan.. hahah.. hari tu Moon pon ada tulis kat status fb.. maybe ada la tu yang komen kat moon pasal cara penulisan blog ni.. jangan guna bahasa pasar.. habis nak guna bahasa apa? hypermarket? ok tak lawak, sepak nak? 

Aku berblog since 2004 ke 2005 macam tu.. muda remaja lagi kot masa tu.. sampai la ni hah anak dah 3 oii.. dari free hair.. sampai dah bertudung ni hah.. siapa follow aku dah lama, dah masak kot perangai aku.. dan siapa kenal aku boleh nampak kot dalam tempoh tu apa perubahan kat blog ni.. mungkin bahasa aku dah bertapis sikit sekarang... yelah, dah tua kan. 

So far berblog ni takde la teruk sangat aku kena.. tapi tetap ada la haters.. haters tu pon aku tak tau siapa sebab anonymous katanya kan.. dan normal lah orang tak suka kita ni, aku takde hal pon.. bukan artis pon nak feeling-feeling ada haters kannnnn.. kadang pelik, orang yang aku rasa takde buat hal pon.. tetap kena.. contoh hanis zalikha tu.. belambak jugak haters.. itu tak heran la sebab hanis sekarang pon dah jadi artis, so normal la orang suka, orang tak suka.. tapi aku rasa dia tabah gila gak la.. hahaha.. tapi kadang tak paham mentality orang ni.. kalau dah tak suka, siap pulak tinggal komen kat mak dia pulak.. suruh ajar anak, jangan pakai seksi, jangan itu jangan ini.. takde pon hanis tu seksi aku rasa.. tau lah mak dia nak jaga anak dia kan.. kadang kita tak tau... dia free hair, tapi amalan dia yang lain tu ntah-ntah mengalahkan orang bertudung litup ni hah.. kita doa je lah semoga terbuka hati nanti.. ini tak, kalau menghentam tu mak aih.. gerun aku baca.. bukan hanis je lah.. ramai lagi kot orang yang kena.. elok orang tu tengah lembutkan hati nak menutup aurat, terus sakit hati.. 

aku dulu ada dapat email dari readers.. lembut je bunyi dia.. haihhh tersentuh terus hati aku ni.. dulu masa aku lom pakai tudung.. Wan pon ada tegur.. aku rasa Wan tegur tu berlapis-lapis gila kot.. sebab mak aku kan.. dia taulah kot aku ni camne.. kang sentap pulak kan kalau orang paksa-paksa... Atok lagi selamba.. "bila nak pakai tudung? pakailah tudung tu".... tapi sebab Atok tu lelaki kan.. stok dia sound tepek pon aku buat bodoh je.. bangsa degil kan.. tapi dalam hati memang lah ada terlintas, one day.. tapi bila pikir balik.. aku ni bukan boleh cayer sangat.. aku punya one day tu kang ntah bila la kan.. so aku start sikit-sikit.. masa tu aku takde lah plan nak pakai tudung.. tapi ntah, aku sendiri rasa tak selesa bila pakai sleeveless.. pastu pakai short sleeves pon aku rasa tak selesa.. pastu aku rasa suka pakai long sleeves.. pastu aku rasa pakai baju longgar tu macam selesa sikit.. maybe tu sebab tak nak bagi nampak lemak berlipat kot.. hahahah.. dan akhirnya aku pakai jugaklah tudung.. takde sapa paksa.. 

mungkin ada orang akan pikir.. kenapa tetiba dia pakai tudung? dapat hidayah ke? mesti dia mimpi dasyat ni.. tu yang tetiba pakai tudung.. banyak la korang.. jangan suka berprasangka... aku dah lama nak pakai.. cuma aku tak tau nak start bila.. sebab aku rasa, sekali aku dah pakai.. aku takkan pakai-bukak-pakai-bukak.. tu yang macam haishhh ni kene betul-betul ni.. tak leh main-main ni.. aku tau lah tu kewajipan.. tapi dalam masa yang sama.. aku nak parents aku gembira dengan decision yang aku buat ni.. mestilah happy kan.. ntah-ntah siap kenduri kesyukuran, aku je taktau kot.. haha.. eh jangan buat lawak, Wan baca ni.. mampos aku.. 

banyak perkara berlaku dalam hidup aku.. membuat aku berubah.. buat aku tersedar kesilapan aku... semua orang ada melalui saat-saat getir dalam kehidupan.. kadang ujian dari Allah ada bermacam-macam.. cuma kita ni je yang lalai.. nak kena tunggu Allah bagi ujian baru nak ingat.. aku tak cakap untuk orang lain.. sebenarnya aku cakap untuk diri aku sendiri.. kita manusia memang selalu lalai.. Allah bagi kemewahan pon dikira sebagai ujian jugak.. untuk menguji kita.. bersyukur ke tak kita ni? berterima kasih tak? Allah bagi hidup kita susah pon ujian jugak.. dah susah, ingat tak Dia? kalau susah kita ingat Dia.. baguslah.. tapi kalau dah kaya, lagi kita ingat kat Dia.. memang lagi triple bagus lah kan.. Aku dengar ceramah kat cd.. terus rasa malu.. tapi aku ni kan tak suka share..sebab aku ni pon tak betul kan..aku dengar dan simpan je dalam hati.. dan praktik lah jugak.. eh ni aku tak ingat.. kawan aku citer ke aku dengar kat cd.. ustaz tu kata.. time sembahyang jumaat kat masjid.. menjalar-jalar kereta mewah.. parking tepi-tepi masjid sebab nak solat jumaat.. kaya tu tapi tak lupa pon berterima kasih kat Allah.. yang tak tahan ni.. yang tak berapa nak kaya ni.. ngan moto kapcai buruk nya.. tapi liat plak nak solat.. acaner tu? bila dengar ustaz tu cakap aku malu gak sebenarnya.. hihi.. tak susah pon nak berterima kasih.. solat 5 waktu jangan tinggal.. 1 waktu tu alahai berapa minit sangat...kenapa lah berkira sangat.. buat benda lain berjam-jam ok jeeeeee.... kannnnnnn? tu aku lah tu dulu, bukan orang lain pon..

Eh aku ni, nak borak, terborak lain plak.. tetiba jadi ustajah ko dah kenapaaaaaaaaaaaa.. nasib dah tutup comment box untuk anon.. kalau tak ni punca-punca nak kene hentam lah tu.. 

Ok la, nanti aku gi resize gamba krabi ye.. sementara tu aku bagi ceramah sikit la kann.. huahwahahwahwahahhaa.. jom lah kita jadi insan yang berterima kasih ;) 

Assalamulaikum


-Ads-

360 Effects Whitening Cream ni krim pencerah no.1 Asia dan bertindak secara semulajadi dan x merbahaya langsung ye.. seawal 7 hari dah boleh nampak hasilnya..

memulihkan sel kulit rosak
meningkatkan prestasi antioksida
membina sel kulit baru
menegang, melembut dan mencantikkan kulit
melindungi sel kulit dari sinaran UV
membaiki tekstur kulit, menghilangkan pigmentasi
menghalang kulit dari mengalami kerosakan 
membantu menghapuskan radikal bebas yg berbahaya
membantu menghilangkan kesan parut


Kalau nak tau lebih lanjut sila ke blog : http://segalanyacantik.blogspot.com/

8 comments:

Yati Ali said...

Terima kasih filla kerana mengingatkan...terus celik biji mata...hehehe

salwana nordin @ che'wa said...

hidayah Allah tu milik Allah maka mintalah :)

semoga filla terus beristiqamah atas segala apa yg dilakukan..

in shaa Allah berjaya dunia dan akhirat..

ruziyatul mona Adzibi said...

hihi.. waalaikumsalam kak
:P

Tapi betoi.. mona kadang suka gak baca entry akak yang dulu2.. hehe bahasa macam garanggg ja, macam nak bergaduh ja bunyi ayat.. sekarang mcm ikhlas dari hati.. bila baca, rasa dekat ngan akak.. wahh.. dekat :P
Tiap-tiap hari tau mesti update...kalau tak, i is hampa :/

nalsweet said...

blog akak memang superb best..xpenah rasa ada entry jemu *kecuali entry iklan2 la..hehe*
memang saya x skip langsung any word yang kak filla tulis walopun just tulisan tanpa gambar..
best best best sangat..

and i adore u ok..

akak ni nampak macam bersemangat..
dan macam banyak masa..
macam sentiasa bertenaga..
yela..kerja, ada anak 3..umur baby pun ada..
tapi still manage to do housework..masak pun terer..vavavava

saya berimpian jadi macam kak filla..
and to be honest, kadang rasa macam "waaaahhh..syoknye tengok life kak filla"
yela..life sekarang nak happy kena berduit banyak je kot(salah satu punca laa)..terus rasa kagum n nak berduit banyak macam akak)
hihi..ok..bunyik macam all about money plak kan..tp memang betul..saya ada sembang2 kosong ngan hasben, cerita life akak yg mcm best je..tak over..tapi best..entah xtau nak explain..
kagum..bukan jeles k..
kan dah ckp i adore u..hehe

mine sharing how u manage your money? sebab saye pun both lakibini kerja..tapi still buleh hidup so-so je..
eh, bukan tak bersyukur tau..
Alhamdulillah..
cume nak ada sumber inspirasi menjadi lebih baik..

ok, life akak nmpak best bg maksud saya adalah akak selalu bercuti..makan2 n shopping mewah2 gak..ada maid..dan bla bla bla..hehe

*tlg jgn publish kalo rasa mcm overrrrrrr..kang xpepasal orang salah anggap bukan bukan*

Aida78 said...

terima kasih sharing saling mengigatkan antara satu sama lain x pa...

arifah said...

terus hati sy tersedar, thx alot kak
kdg2 sy seakan2 lupa Dia.., thx alot kak

NURUL JAMIAN said...

blog kak filla best

cikji said...

thanks for sharing kak filla, abaikan haters yg dotdotdot.