Friday, October 07, 2011

RESEPI ORANG BUJANG...

Orang dah kawin tak boleh tengok entry nie okay.. malu ahkak nanti... tapi kalau ko dah kawin tapi ada sikit pemalas mcm ahkak... ok boleh teruskan pembacaan.. muahahahah....

Ini semua gara-gara Soffiya TV3 kul 7.00 ptg.. *takkan mengaku salah sendiri* 

Aku balik keje penat... (Pak Radie mesti tengah jeling tajam lepas dengar statement nie) pastu takde mood lah nak masak kan? nanti tak concentrate tengok Kak Ton.. camne? tapi aku plak bangsa tak senang hati kalau anak or laki tak makan sedangkan aku ada kat umah.. kalau iye aku malas sangat... aku beli je, janji ada makanan... mithali nye ko ni filla... untung laki kau *muntah darah cik laki*

So pukul 7.30 masa iklan, aku lari gi dapur masak nasi... lauk apa nanti lah pikir... pastu masa tengah tengok tv, otak ligat fikir apa benda simple nak dimasak? ok nasi goreng.. muahahahhaha

iklan, lari lagi keluarkan udang kasi rendam sikit... kuarkan baki capsicum merah tu.. hahah ok itu je bahan.. nak kuarkan ayam haku malas.. sebab keras mcm batu.. 

Habis je Soffiya, terus gi dapur... ini first time buat nasi goreng paling bodoh di abad ini.. memang dasar pemalas gila babs... bawang pon aku tak pakai.. ko ada? muahahahha... 

Eh, tapi resepi ni sesuai untuk orang bujang.. so readers yang rasa dia jantan sejati, meh tengok nie.. nanti boleh masak ye? 

itu je bahan.. hehehe.. kalau ada mix vege boleh guna ye.. kata nasi goreng cina... 


Cara-cara
Panaskan butter.. eh lupa nak cakap, aku pakai butter..haha.. panaskan butter pastu campakkan udang.. gaul hingga agak-agak masak.. then campak capsicum tu..buh garam sikit...letakkan nasi.. kacau rata-rata.. buang lubang kat tengah-tengah... pecah telur dalam tu.. bagi telur agak-agak masak baru ko goreng nasi tu balik dan taburkan serbuk Nasi Goreng Cina. 

Siap.









Alaaaaaa bodoh-bodoh pon












boleh tahan lah jugak

















kata aku
















bukan kata Pak Radie


























eh, lantak la























nak tengok?























jom tengok nie
























 ok je kan? tabur bawang goreng sikit.. sap sap soiiiiii.... Ok yang ni pon Amaani makan banyak.. sekarang semua benda tak leh nak pedas... haih bermulalah masakan aku mcm masa Kasih kecik-kecik dulu T________T... hahah.. Amaani tu apa benda je yang dia tak makan! oh satu je dia tak makan.. tapi memula nak jugak.. masuk mulut, dia kunyah terus muka dia panik dia keluarkan balik...keropok Belinjau pahit tu.. padan muka, nak sangat kan? 


Aku mengamalkan konsep.. Janji kita tak mati kelaparan!!!!! hahahahah





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

kema said...

haruslah...kata nk jd isteri dan ibu solehah...mcner kene masak jugak kan... nsb kiter dpt laki yg ala-alla aper pun bleh janji keyang....hahaha...TERBAEK...


p/s; walau cmner maleh aku ttp nk letak bwg gak.. hiris pun bleh...hahah

mamasuri said...

terbaek wok..aku pun pernah jugak bt gni...hahaha..

ikatankasihku said...

janji kenyang yer dak..

Iela Fazielah said...

filla..aku pernah guna skali je perencah ni...tp rasa bolehla.. kat tekak budak mmg sedap kot.. kat tekak aku agak kureng sikit..

Mymie Sein said...

hehe...okla tu sis fila rajin la turun dapor masak..mcm saya ni kalau dah malas memang turun kedai bawah beli bege sorang 1...hahaha...tok si kecik tu belikan bege w/o sos...

syah9997 said...

beb, ko layan cite soffiya tu yek .. aku nak tanye lah sape mamat rambut pjg yg intip2 soffiya kat umah kak ton tu? pastu siap bg duit lak hasil ragutan dia ..sorry Off topic lak ..huhuhu

HappyIrfa said...

boleh la letak nama NASI GORENG EXPRESS TAK NAK MISS TENGOK SOFIYYA :-)

Filla ~ Kasihs said...

Syah9997: hahaha.. mamat tu kwn sekampung soffiya dulu.. tapi dah kene pukul sampai mati ngan bapak soffiya sbb dia tau kes soffiya kene rogol tu.. maybe dia tak mati lagi lah tu.. tu yang muncul menyemak je.. sakit mata haku.. kepala dah lah tesentak-sentak.. kuakakka...

Filla ~ Kasihs said...

hahah.. sapa kenal aku.. aku ni main tibai je.. semua aku makan.. hehe..kalau sedap gila.. aku mkn 2 pinggan.. kalau tak sedap.. aku mkn 1 pinggan.. hahahah

Tina Othman said...

simple dimple punya resepi nasik goreng

Rizziela said...

ok la tu..kira rajin gak..kalau saya order ajer 1300 13 1300

Anonymous said...

Sometimes makanan simple yg sedap.

Regards,
Sally

theotherme said...

simple2 pun sedap gak tu..mg kalo ada anak kecik semua takleh pedas kan..

Sofea Aisha said...

ok la tu kak filla....kak..nk tnye...sy ade anak baya amaani...tp susah nk mkn la...akak slalu bg amaani mkn pe ek?

IdaShazana said...

ibu paling mithali abad ini.

suami otstesen 3 hari, yahu...bole masak yg simpel2 je

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah bujangnyaaaaaaaaaaaaa....

NaniRostam said...

salam...kak nani kalau ada orang yang masakkan...rope apa pun belasah...selera betul...maklumlah tinggal makan...mana ada pikir panjang

Asalkan "bukan aku yang masak"..rasa diri macam mem....hoho seronok jadi mem ni...

Aya Ariel said...

kelas kau kakkkk!
nak tengok sofiyya punye pasal..layann jerr...asalkan kenyangg ;p