Monday, November 22, 2010

selepas 5 bulan melahirkan anak saya..terima kasih Premium Beautiful..

sorry ler yer kalau title tu annoying gilak..hahaha... memang dasar iklan semata-mata ke apa? tak tak takkk.. ni tak tipu, bukan superimpose ke.. or photoshop ke.. i cuma edit utk masukkan watermark jer tauu..hahah... nak buat iklan, ayat mestilah meyakinkan tapi tidak menyakitkan hati.. ini gambar masa raya haji baru nie.. teringin plak nak pakai kebaya.. bukan kebaya baru, tapi kebaya tahun lepas..kebaya masa lom pregnant..hehehe.... akhirnyaaa.. tercapai jugak impian nak pakai balik..al-maklumlaaah.. raya haji tak de baju baru, so bedal pakai baju lama
 :(

auwwww.. ada ke pinggang? harussssss... ada ke lemak? ada ada adaaa.. tapi berjaya disembunyikan dengan mantap disebalik PB saya ;) masa ni saya pakai PB.. yelah.. supaya ada shape sket dan supaya saya beringat tak melantak banyak-banyak di hari raya ;)

semak samun kat blakang tu tolong ignore yer.. hahahah... macam biasa..pinggang mesti kasi cekak sket ;)


gambar dari sisi..auwwww...

sorry gambar guna phone memang gini jerlah tahap dia yer...


paksaaaa nie suruh Pak Radie snap... mak ngan anak sama kan pose? hahaha.... Pak Radie cakap "Nape pinggang macam botol?" hahah.. haku tak paham apa maksud dia macam botol? kakakakkaaaa...
*saje buat tak paham*

gambar diatas ialah gambar sebelum pregnant memakai baju yang sama.. hahahahaaa....ni bukti okehhh... baju lama... hehehe...

amacam gambar atas ni? gile tempayan okeh! masa ni still dlm pantang... tak hengattttttttt!!!

jgn nak lopong-lopong mulut tengok muka aku yeh!!!! gambar ni tak pernah keluar kat mana-mana website pon okeh! mak simpan baeeekkk punyer... ada skali Pak Radie kuarkan kat facebook dia..gile apa? mengamuk aku suh dia remove gambar ni..hahahah... jgn korang kata Natra tak de pon dtg tengok aku bersalin..dia datang okeh..aku beranak kul 6.40ptg.. kul 10 malam tu jugak dia sampai... dah lah ada kenangan sweet masa natra datang..meh aku citer..dia baru balik meeting.. pastu kocoh-kocoh dia sampai.. so semua orang dah balik... tinggal dia ngan aku je.. Pak Radie kuar gi mana tah.. pastu aku nak gi toilet tukar pad, ngan nak buang air kecik.. si Natra yang comel ni pon pimpin lah kesayangan dia ni gi toilet.. then dia tanye mana pad nak ganti... dia pegi angkat alas katil yang besar empatsegi supaya x de stain kat cadar tu... bongok tul.. ada ke dia ingat tu pad? hahah..sian atta blur nie..hahaha... tekekeh2 aku gelak.. nasib tak bentan..hahaha.... pastu masuk toilet sama-sama... aku kalau ngan natra ke anny ke.. x de hal..kata bff.. aku berak pon leh masuk sama-sama dalam toilet kan kan kan? hahahaha... pastu atta tolong lah salinkan pad.. aku suh dia tutup hidung sbb takut dia muntah!!! hahaha.. eh dulu lps spm natra ada buat minor operation.. aku visit dia kat sepital.. pastu bius nak hilang tu memang ko kene muntah.. so natra pon nak muntah..sebagai bff yang setia.. aku siap ckp "tak pe natra, awak muntah je..biar kita tadah"..eh dulu2 time sekolah kitorang awak-kita tau..hahah.. dah tua2 ni baru tukar kau-aku..heheheh... dia muntah aku pon tadah dlm bekas muntah tu.. pastu aku lek bawak muntah dia gi cuci kat sinki.. pastu aku plak muntah kat sinki..hahahahahah... ko ingat tak natra? sweeeeet sangat kan kan?


sian muka aku kan? double triple dah dagu ni.. tak leh blah..tapi masih ada hati buat peace.. ohh tidak betul lah gambar nie..hahahahha... nasib aku dah kecut skarang... PB banyak jugak berjasa ;)

tidak dilupakan bff lagi sekor nie.. datang visit the next day nyer... aku seboleh-boleh tanak tgk camera..maluuuuuuuuuuuuuuuuu sbb gemok gilaaa.. thanks anny.. dah visit aku, siap leh colek laki mak bawak gi kedai buku.. x pe x pe... nasib aku tgh pantang.. kalau ikut hati.. memang aku nak follow jugak!

ok tengok, aku dah meraban citer hal lain.. tapi entry ni nak citer aku puas hati dengan shape badan aku selepas lima bulan... PB memang membantu mendapatkan curve idaman ramai... auummmm.. eh silap.. auwwwwwww!

ok buat keberapa kalinye aku bagi contact person untuk order PB nie.. takpe mak tak kisah nyah!

contact yatie

mobile:  013-3998972

or email filla

*pasnie leh checkout pasal PB kat sidebar aku yer.. ada beberapa entry dah kat situ...

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

19 comments:

Anonymous said...

saya berminat nak try. tapi saiz badan saya M, saiz kaki (peha + bontot) L atau XL. camne?

Ain aka Mama KiMy said...

Waaa.. cayalah Filla.. mmg membuatkan semua wanita-wanita kat luar sana cam I ni...meleleh I liur.. ni yg makin semangat pakai PB ni... mmg bergetahla body youuuu...

Filla ~ Kasihs said...

Anon:size every piece tu lain-lain..sbb tu kene ukur ;) x de masalahh..

Ain mama kimy:haha iyeke getah?auwwwwww..

J.M.R said...

laki bulih try tak?:-p

Shinnaz Ahmad Rasid said...

phewwwitt! macam anak dara lah!!! boleh berkenalan..lalalala~ :p

C!kpuanmuda® said...

jeles! pasnih tak nak baca blog ni lagi... bluwekkkk! ;p

fadel said...

mak aihhh...kurusnya ko filla!lepas aku bersalin next year..memang aku kena rembat satu PB nie..

Anonymous said...

Kak Filla, akak sgt hawt!!!!
Serius !!
Kalu jumpe tepi jln mesti igt ank dara umur 20 lagi..
Hahahaha

-Ayesya-

cputeh said...

sis owang pn ada guna tp pakai 2 kali pas tu mls..hahahhatp skang cam dh gemok jerk,tp tgk sis pakai mcm nk pakai balik jerkla...tpksala beli baru kn..huhuhuhu..sis tau x cara ukurannya?nk info sikit...tq

shila said...

kakak! shila folow u k..ohh bestnya kakak dah kurus! CUN ! chantikk!..nk kurus jgakkkk...huhu

Sham Ummi Echa said...

mesti pak radie ckp pheeewiittt kt ko kan. fuhhh kurus tuuu.. jeles ai tau. sila sponsor PB satu..kuakakaka

yunz_02 said...

naaaaaaaaaakkk.. tp bersalin nxt year feb. so after deliver la.. dlm pantang blh pkai ke kak.. ganti bengkung??

Filla ~ Kasihs said...

jmr: saper kata lelaki tak leh? bolehhh..tapi jgn ler pakai girdle.. kang senak mak tak jamin..hahaha..guna waist nipper jer ;)

shinnaz: auwwww..boleh boleh..

cpm:dia yg badan cekeding!!! takyah susah2 guna pb..haku yg jeles nie...

fadel: iyer saya sokong.. gi start menabung skarang..

Filla ~ Kasihs said...

anon: iyerlah tu, ko jgn terperdaya okeh...

cputeh: cara ukuran ada kat sidebar akak tu.. gi click kat premium beautiful entry 1.. kalau tak reti jugak, email akak or yati..

shila: ok ;)

sham ummi echa: laki mak bukan ada prasaan.. hahahah..

yunz_02: dalam pantang lah lagi bagus guna pb ;)

Siti NurJ3nab said...

dalam masa 5 bulan jer akak nih dah slim lah..
akak bg lah tip pemakanan atau apa pun yg blh di share..hihiihi..

apa pun tahniah bdn anda telah kembalik slim..lelemak juga telah hilang..

fara.rahman said...

wow weee!! awesome lah! im speechless! u pakai kebaya tu skg lebih cun drp sebelum second baby! gud job!

Hanidah Husaini said...

u saiko la...huhuuhuhuhu...bila la nak pakai PB gak ekkkk

Anonymous said...

fun fact: anda boleh menggunakan mana-mana korset yang ada dijual di luar sana tu dengan harga yang lebih murah and still boleh dapatkan hasil yg sama seperti memakai PB.yup,serius!..yang penting keazaman dan semangat yang tidak mudah luntur...

mummyazroi said...

sis mcm mana nak pastikan saya kurus mcm sis sbb pakai PB pn kawan2 tetap cakap berisi....huhuhu