Friday, November 12, 2010

Lagi cerita macamana kehidupan selepas pakai Premium Beautiful...

Dah lama tak citer progress aku memakai Premium Beautiful kan kan kan??? bukan apa..sebelum nak kompang pang pung pang pung... kene lah betul-betul ada progress..tak baik menipu tauuu.. x de progress tapi cakap ada..hihii....

Marilah sesama kita tengok apa perubahan kat diri ini setelah memakai PB untuk 18 hari.. ish ishhh sekejapnye masa berlalu.. dah kurus rupanya aku... hakkkktuiiiiii..hehehehe...

Aku tanak citer kebaikan PB yang macam korang dok baca merata-rata tu.. tak thrill lah kan? tapi ini apa yang berlaku kat aku... kita buat numbering yer...

1. Untuk yang masih menyusukan anak, memang highly recommended... dulu aku dengar jer Yati cakap ada kawan dia pakai PB susu jadi banyak.. aku tak delah aim sgt yang tu.. sebab susu tepung kan ada.. blasah jerlah kalau breast milk tak cukup... tapi baru pakai 2 hari kot? susu aku jadi banyak plak.. ewahhhh... dulu kan aku citer kat korang aku gigih pump waktu lunch? tapi now cannot mehh.. sebab aku dah ada boss.. giler ko, kang tengah pump2 dia datang dpn aku.. nak ckp apa? bunyik printer??? hahahahah... jadinya, 2 minggu sbelum aku pakai PB tu.. susu dah start kurenggg sket.. sebab apa aku ckp gitu? sebab aku tak pump dah tenghari.. so bila balik umah pon aku lekkkk jer lagi.. kadang malam dah pukul 8 baru aku bagi Amaani susu badan... tapi lepas aku guna PB, tak sempattt okeh... baru kul 4 petang dah bengkak mcm haper! yang ada experience susu bengkak tu paham lah betapa sengsara nya kalau bengkak! mcm nak meletops okeh... masa tu menggelupur balik keje tak pikir apa.. tau nak sua kat anak jer.. kalau dia dah kenyang pon kita boleh jadik hangin kalau dia tak moh! hahaha.... panjang nyer aku citer..hahaha.. so skarang ni.. amik Amaani kat nursery.. aku kene gendong dia ke tepi pinggang.. tak lepas babe nak bagi dia himpit2 ikut depan... balik umah bagi dia susu.. dia kenyang dia senyum.. aku pon senyum.. sama-sama gumbira.... best kan???

2. stretch marks makin kurang ke? ermmm ni aku nyesal tak tengok tul2 dulu cemana? sepatutnya aku amik gambar before and after (gambar utk diri sendiri nyer tatapan jer).. kalau aku cakap kurang korang kata aku prasan ke? sebenarnya yang ni aku tak kisah sgt.. sebab kat dalam kan..saper nak tengok pon? masih ada lagi stretch marks tu.. tapi light sikit... pelik jugak? hanya sebab girdle tu leh buat stretch marks jadi pudar? ok siler pecaya jerlah nak buat camno... hahaha...

3. dengan memakai PB aku jamin korang takkan makan banyak walaupon nafsu makan ko mcm buaya aku..ini ikut logik lah kan.. bila dah sendat kat badan.. mana ko nak sumbat.. kalau ko sumbat jugak mcm aku ni, boleh jer.. tapi hamik ko.. rasa mcm nak tekeluar balik lah plak.. hahaha... so ikut logik, bila ko tak makan banyak, so ko rasa ko boleh kurus tak? ok ni budak tadika pon boleh jawab.. so takyah lah tanyer lagi...

4. bila pakai PB nie kan, boleh membantu memolekkan posture badan ko.. at least masa ko tengah pakai lah.. ko rasa cantik ke kalau umo baru 20an or 30an jalan pon dah tebongkok-bongkok.. aku ni tak ler bongkok.. bongkak iyer! hahahhaha... tapi bile pakai pb, badan ko jadi tegak.. tapi tak lah tegak mcm robot.. so ko akan nampak lebih berkarisma *bluekkkk*.... tak caya? budak lelaki opis aku ni kan ada skali tu aku lalu kat dia.. dia leh mengelak bila aku lalu.. bodo kan? hahhahaa.... mantop sgt ke? bongok gaklah..aku terus termalu-malu, so sekarang sentiasa memakai shawl atau blazer...hihihi....

5. terus teranglah yer.. saper yg dok cakap mak ni kurus.. tq i lap u lah! hahah... tapi realitinya... menggelebeh gak kat certain-certain part tu.. cumanya bila pakai baju tu tercover lah jugak kan... tapi bila pakai pb (berapa byk dah aku ulang 'bila pakai pb'?) ulang lagi.. bila pakai pb nie, masa tu jugak badan ko bershape.. yang besar jadi kecik.. kecik jadi makin kecik...hahaha.. ok ini aku tak main-main.. tipu bedosa! aku pon rasa mcm kelakar.. sebab bila tak sarung.. hahhhh.. bambam ciku ciku bambam... lepas sarung sampai bepeluh-peluh tu.. terus kecik.... inilah rahsia kelebihan pb yer adik-adik... takyah tunggu berbulan..ko sarung jer ko jadi kecik.. aku dah mengalaminya.. stok mcm ko kene sedut jadi kecik.. tapi bile bukak jer pb bambam cikuciku bambam balik.. hahahha.. aper ni promote suruh beli pb tapi citer pasal bambam plak.. kata nak jujur.. tapi slowly lah ko akan kecik..kata takleh makan banyak! setuju?

6. ada yang tanye 'saya still pump susu.. nanti tak leceh ke nak pump? kene bukak ke?'.. jawapan dia.. takyah susah-susah..longgarkan jer tali bra.. pastu 'cakkkkkk!'.. selak jer.. dah tu jer.. pam lah ko banyak mana ko nak pam.. hahahha... sedangkan aku yang tak pam nie.. kalau balik keje.. dah tak nyempat nak tanggal semua.. satu cangkuk pon aku tak bukak..selak jer.... terus mcm *phewwww..lega*

7. ada yang tanye 'kalau sakit perot dah tak tahan sangat, nak kene bukak girdle and semua-semua ke? tak susah ke?' jawapan dia.. ko buang air kuar kat ne? kuar kat bahagian bawah kan? so bukak girdle jer yer.. tak yah susah-susah sampai nak kene bukak segala long bra dengan waist nipper tu..hahahaha.... kang dah sudah bisnes ko tu.. ko pakai lah balik girdle tu.. makan masa sikit lah kat bilik air tu..hahahha... 

8. eh ini bukan progres aku ni..ni dah masuk Q&A session plak..hihi.... ok, aku pakai pb ni asik sendawa tak habis-habis.. utk pengetahuan korang.. aku adalah manusia yang paling susah nak buang angin dari badan selain dari terkentut-kentut... ada orang pakai pb asik nak kentut... aku plak pakai pb asik sendawa kenyang jer... tapi bile aku bukak pb baru aku start kentut-kentut.. cemana tu eh? hahahha.. x perlah janji semua angin-angin tu keluar dah kira bagussss...

9. oh mesti ada yang cakap blakang-blakang 'alaaaa... filla tu dah kurus memanglah tak nampak apa pon pakai pb..kalau gemok lain lah'... eh eh eh ewah wah wah wahhhhh.... suke kutuk blakang bedosa okeh... ko ingat orang kurus tak leh pakai pb? pb ni untuk kesihatan yer... bukan utk nak cantik slim river jer baru nak pakai... aku dah ada 2 anak tau... aku tak nak buat sedut-sedut lemak semua nie.. jadi konfem lah tang perot tu tak seindah dulu... (eh dulu indah sgt ke?) hahahah... yerlah... mengandung tu perot jadi sebesar alam... bila dah kuar baby.. ko ingat leh tegang sempurna mcm nicole richie tu? orang lain mebi adalah kot mcm tu.. tapi aku tak... perot tu menggelebeh jugaklah... sebab tu aku suke pakai pb nie.. nampak perfecto jer...

eh penat lah... nanti sambung boleh tak? ada yang email/chat nak beli PB.. boleh... tiada paksaan untuk membeli or tidak membeli.. tepuk dada tanye selera... nak time untuk kumpul duit dulu.. bolehhh... aku memahami.... ada yang minta khidmat nasihat... betulke berbaloi beli pb? lain orang lain lah pandangan kan... tapi aku rasa berbaloi JIKAAAAAA kau seorang yang berdisiplin.. jangan hangat2 taik ayam.. eh? bukan aku repeat ke 'hangat-hangat taik ayam kat last entry'..hahahha.. hidup ni adik-adik, kalau tak berdisiplin.. satu hasil pon ko tak nampak... tanyalah kawan-kawan rapat aku.. aku memang manusia GARANG yang dorang pernah jumpa... sebab kalau tak garang.. orang tanak dengar cakap aku... bebuih-buih mulut bagi nasihat.... jadi from now on, sila dengar cakap mak tiri korang ni... DISIPLIN.. bila orang cakap pakai 8 jam... buat betul-betul... pakai 8 jam.. aku ni hah pakai lebih 11 jam... hahah.. giler glabah tak?

itu jer lah.. mana boleh garang-garang sangat..nanti aku dibenci masyarakat.. huhuuuuuuhuuuu...



apa lagi.. nak pb pegi contact aku.. framekasih@yahoo.com , tanak contact aku, pegi contact
Yatie - 013-3998972

or

email her itayrah136@yahoo.com eh ni pon dah mcm ulang-ulang? yerlah..korang kan pelupa... korang kan nak senang jer, semua sedia depan mata... ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

Anonymous said...

kak, brape harge PB ni?..

-nora-

Anonymous said...

filla ko beli bape byk pb ni? kalu dah pakai ari ni,esk pakai balik pb tu,ulang la selame 5 ari gitu?aku x bape paham ni?ko tolong bg tips skit!x kan nak beli 5 elai..tokey balak pun lingkup..muahahahaha..aku yg x mengerti..

Filla ~ Kasihs said...

nora:harga sebenar rm2400 size s dan m, rm2600 size L dan ke atas..tapi boleh bagi rm2000.. apa2 hal email yer..

anon:ya ampun..jgn kata toke balak..toke kapal tebang pon tak larat..haha..saya pakai 5 hari then baru basuh...alaaa..lek arr..bukan kotor pon.. ;)

Anonymous said...

ooooo...pakai ulang2 ar..pakai girdle tu ko pakai panties ke tak..bkn ape takut la kuar kotoran2degil ke..kalu pakai panty liner,selesa tak?apenyer soklan kan..tp aku nak tau gak!hehehe

Filla ~ Kasihs said...

anon:girdle tu utk kawasan *tuut* tu dia ala2 mcm jaring/net utk bagi 'benapas' kot..tapi rasanya pakai panty..ok selesai tak masalah?

^*NaNa*^ said...

ok...kalau saiz cam sy ni besar gedabak nak kena saiz xl jgk ker...?camno nak tahu saiz fit utk bdn kita yer?...skg ni umur muda lagik da sakit urat pinggang ..ada ka patot nyah oiii...

Filla ~ Kasihs said...

Nana:tu yg kene ukur size..tak leh main blasah je nyah!

NaniRostam said...

Wah Filla bertambah beautiful kau filla....

kalau kak nani seusia filla dulu...target janji leh pakai lowcut jeans tu kira cun ar....dah beranak satu gerabak keretapi wut do u expect?

nak back to normal tu....tinggal mimpila.....sekadar tak sakit mata sendiri memandang tu pun dah besar rahmat.....

cuma dalam pantang tu jer kena jaga.setiap kali pantang...setiap kali menjaga....insyallah kalau dipandang bolehla diterima dek akal.

Filla ~ Kasihs said...

Kaknanirostam:haha stujuuuu..janji mata sendiri tgk dah ok alhamdulilah dah.yg x thn tu kalau mata sendiri tgk dah x lalu, mata org?aduhhhh..so kene ada effort utk atleast sempurna dimata sendiri..wah gitew!
Dasat akak anak satu leh pakai low cut jeans?piwiiiit saspekkk ;)

Anonymous said...

kak, saya nie kl nk beli kene pakai yg xl kot.. tk pn xxl. ader saiz ker..

pastu payment nyer 2600 segedebuk ke?? ansuran tk blh eh??

heheh saje tanyer :)

Anonymous said...

akak, saya dah 3 hari pakai. so far s good. cume nak tanya, camne nak ikat yg tali yg ade cangkuk tu eh? saya punya macam saya dah cangkuk tapi still menggelebeh. camne nak ketatkan eh?

MUMMY AISY said...

sis..saya ader Pb kawan hadiahkan selepas bersalin haritu..sy pakai tapi kenapa bila pkai perut nampak lg kedepan..ker sy silap pkai..tapi mmg pkai mcm cara sistulah..

Filla ~ Kasihs said...

mummy aisy: kena pakai ikut cara yg betul.. dan pb tu mesti size yang betul.. jgn silap size plak.. suppose bila pakai badan akan nampak lebih kemas ;)

marline kletus said...

best pakai PB kan.terbukti berkesan.