Tuesday, November 30, 2010

Takde Citer..Tapi Nak Citer Gak...

huiii haiiii... betapa bizinya diri ini..hanya aku yang tahu... hihi... jadi entry hari ini kita buat entry dan gambar secara rawak... gambar-gambar yang main hentam jek snap..pastu tatau nak buat citer apa...

ini anak dara besar nama dia Acih.. hari-hari dok bersuara "mama, papa belilah PSP untuk Kasih... macam Kak Syasya tu".. ewahhhh ko hingat PSP tu rm29.90??? sorry Acih.. mama dulu main brick game jer tau... tu pon saper punye ntah.. jangan harap lah Wan ko nak layan mak ko nak macam-macam.. dulu time aku kecik-kecik, orang tegila-gila main patung barbie.. zaman tu ko tau berapa harga dia? rm100++ okeyyy... pastu penah tejumpa kat satu mall nie.. kotak barbie tu gambar barbie tengah duduk kat kerusi.. harga tak sampai rm15.. wahhh ceria giler..laju-laju tunjuk kat Wan.. nak beli!!! rupa-rupanya kerusiiiii yang barbie tu duduk jer okeh!!! kerusi dia jer dah dekat rm15.. cepat-cepat letak balik.. punya lah malu dan hampa mak kau nie... huhuuuuu... zaman dulu sapa kaya jer boleh beli patung barbie... sapa yang ala kadar jer.. main lah kau patung kertas yang rm0.20 tu yer...

eh keluar tajuk.. Wan ngan Atok Braim baru balik dari Guangzhou.. bukan wakil Malaysia gi sukan okehh.. hahahha.. sajer berhoneymoon agaknye.. (pa, sila kumpul duit dalam tabung.. konfem lama-lama jadi bukit..leh kita gi jugak lagi 4 tawun)... so, inilah oleh-oleh untuk Acih.. giler high-tech Wan nie.. beli PSP.. walaupon haku tak paham apa brand tulisan cina..kuakak.. bukan takat tulisan cina kat PSP tu.. instruction dgn game dia skali tulis cina hahahahha... tapi takpe.. boleh ejas..nanti kita suh papa donlod game ok??



dan sekarang apak dia plak yang layan game.. siap masukkan kat tv..aku dah agak dah.. ni konpem si sudu ni yang lebih dari kuah nie!

wehhh saper nak gi Guangzhou.. kumpul duit banyak-banyak dan pegilah korang ke tempat yang jual segala gadget-gadget nie..murah nak mampos okeh!!!! takat GPS tu.. tak sampai pon rm200.. blackberry lagilahh! tapi ko pandai-pandai lah beli BB pastu bawak balik Malaysia ni ko tukar lah ckp cina tu jadi cakap omputih..heheh...Wan beli thumbdrive 150GB mcm tu tak sampai rm20 ok!!! gile dasat..Wan pon ada thumbdrive tu.. dia nak copy gambar-gambar dia kat celah pokok bunga warna-warni kat China lah tu.. uiiiii kiut giler Wan ngan Atok..nanti kita masukkan dalam blog ;)

nak apa lagi? stokin Amaani 3 pairs tak sampai rm5.. hahaha.. kalau kat sini.. yang cap ayam pon rm6.90 sepasang.. hahah.. tapi tulah.. mak aku ikut tours.. so ada bagusnye dan ada tak bagus..kalau pegi sendiri ko sendiri leh set time ko, boleh plan sendiri nak gi mana yang best utk shopping.. bile pegi ramai-ramai nie..tempat ko tak minat sangat pon kene gak pegi..lama-lama plak tu.. paham? ok sudah lah citer honeymoon dia... kita gi citer pasal Amaani plak..

tu diaaaaa.. hahah.. Amaani tetiba tido dah! tu cuba ko tarik mainan dia tu.. menjerit-jerit dia nangis..hahah.. dressing amaani ni mintak maap ler yer.. aku ngan Pak Radie memang dari dulu tak reti nak pakaikan segala gown2, skirt2.. buruk plak budak botak berskirt bagai..hahaha... tapi takpe.. ko tengok akak dia.. tak ajar pon jadik gegirl2 nie.. nanti dia pandai-pandai ler sendiri..sekarang asik kene sakat jer.. Pak Radie lagi lah..semalam test marah-marah dia.. dah pandai.. kene marah mencebik-cebik dia.. meleleh2 air mata.. terus mama datang rescue ni no nii nooooo... hahaha.. nampak mama terus ceria hidop dia... kuakakakka...

Acih memang buah hati pengarang jantung papa.. ngan mama *sakit jantung* hahah... dah besar ni lain plak ragam dia.. dah dua kali aku nak sakit jantung dibuatnya.. first skali last week kat umah Wan.. aku tadahkan air dalam besen luar umah wan.. suh dia mandi.. then aku masuk dalam sembang-sembang ngan Wan ngan Pak Radie.. tetiba Acih menjerit-jerit menangis... kuat giler! punyelah panik.. belari aku gi luar.. "kenapa?? kenapa????" sambil menangis mcm haper.. dia tunjuk kat luar tu.. ko tau apa??? rama-rama kaler kuning hitam!!! bolehhh tak???!! saiko aku tau.. aku mati-mati ingat ular ke... penyengat ke... aduiii haiii...

pastu malam tadi.. masak nasik goreng ayam.. buh kicap.. suap Acih.. gigi dia kan dah rongak kat dpn tu.. so sebelah yang rongak tu plak dah tunggu masa nak gugur gak.. aku cakap takpe..makan slow2.. suap lah.. tengah kunyah-kunyah tu.. tetiba dia menjerit lagi.. menangis-nangis telompat-lompat.. sambil tunjuk anak tekak dia.. aku dah hangin.. panik gak sebenarnya.. tanye dia "kenapa?? kenapa nie??? tetelan gigi ke?? bukak mulut tu cpt mama tengok".. tanak bukak okeh!! skali slow2 dia bukak.. kuakakkakaka.. ada lagi gigi tu.. aper lah masalah ko ni Acih... rupanya dia tetelan isi ayam... pitam mak kau tauuuu!!

nama saya Acih.. gigi saya rongak..saya suke buat mak saya panik mcm orang gila!!

pastu jalan-jalan kat GE Mall.. makan nasik ayam kat the chicken rice shopppp.. bukan sekadar nasi ayam! habis sekadar apa?


oh tak lupa juga.. nak mengucapkan selamat pengantin baru buat my blogger friend Mimi... baru je sanding 7hb baru nie.. mak dah sign otograph kat depan dewan tu tau.. hahah.. hope u like the gift! mak pon beli satu set okehhh!! so skarang kita ada *barang* yang sama ;) sorry gambar giler takde kualiti..hehehe...

ok itu jer story hari nie.. *pening*


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3
SIZE THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

Iena said...

i nampak u kat wedd mimy... tapi segan nak negur...
*acih idokla besar mana yer secara realitinya... :)

yunz_02 said...

geramnya tgk si amaani.. gebu btl la kak filla..

acidburn junkers said...

150GB tak sampai rm20...
bia betik kak...
rugi..xsempat nk pesan..huhu

Ain aka Mama KiMy said...

Hahaha...bagai nak pecah perut saya ni Filla.. lawakla penceritaannya.. nak2 tang kasih tertelan isik ayam tu.. hahaha..

J.M.R said...

very the stylo baju amaani..superman gitu!:-)

Anonymous said...

queen drama betul anak akak...hihihi-echa

mamamarissa said...

pening2 pun, diaorg la pengarang jantung setelah 'sakit jantung' dgn papa dgn diaorg kan...hahaha!!!

mAmAbuDaK said...

aha betol la ape k.jemah cakap ...burok lawak la ko nih..meh kita kawan.(sheak hand)

JuJue said...

alamak..kalo aku pegi kawin si mimi harus nak dok meja perantinnn... sedap je aku tgk yg cucuk cucuk tuh..walaupon blur.. kalo bab makan aku nampakkkk..

Mimie Ishak said...

filanie....dont start giving your kids video game...your life will be miserable.tp apakan daya atok mereka lagi menyayangi mereka......hahhahahahhaha......mcm aku nih dorang berebot psp ngan kamarul...kalau bukan kamarul...ngan deen....nasib baiklah aku tak minat benda merepek nih....tidak tak berasap dapor....kalau battery psp abis...aku kena ganti plak ngan hphone adoi...pastu kalau main belum tentu die kita bahagia pasal die akan berebut dengan si deen...hahahha... dorang terus seluk sendiri jek dalam handbag...dan main...adoyai...heheheh fening fening...SELAMAT BERJUANG!

mummy qaseh said...

hi..i cr resipi spagheti then terjumpa u punya blog ni..nama kita hampir sama..kebetulan yer ialah..nama kita hampir sama..nama anak 1st pun sama and panggilan diorg pun sama...anyway..cute ler anak u..

Rizziela said...

memang boleh sakit jantung lah Acik ni..nasib baik mama dah ok..kalau tak..sian mama acik

Anonymous said...

saya berminat dengan PB. cuba perlukan beberapa pencerahan sebelum membeli dan memakainya.

1. kalau saya beli saiz A, kemudian berat badan saya turun ke saiz B, perlukah saya beli satu set lagi yang bersaiz B?

2. is PB a money back guaranteed product? sekiranya ya, dalam keadaan bagaimana boleh dapat semula duit tersebut? eg rosak, koyak atau kalau x berkesan?

3. bagaimana dengan PB wash? adakah ianya hanya boleh dicuci dengan PB wash sahaja?

4. bolehkah PB kuruskan muka?

5. kalau nak kencing susah x?

6. berapa harga sebenar PB kalau saya beli cash? sebab saya tengok ada byk version.

Filla ~ Kasihs said...

anon: pasal PB tu..kalau nak tau lagi detail boleh call yatie - 013-3998972 or email her itayrah136@yahoo.com..

tapi mana saya leh jawab saya tlg jawab k...

1. yes, u've to buy new one.. tapi jgn risau..sbb setiap size u bli tu material dia sgt elastic, stetchable.. bile tgk mcm tak pecaya kita muat pakai benda tu..sbb nampak kecikkk sgt..tp sebenarnya muat!!

2. dia ada life time warranty..tapi untuk rosak jerlah.. kalau hook tecabut ke.. kain koyak ke.. dll... kalau tak berkesan? konfen berkesan rasanya ;)

3. PB wash tu lembut utk fabrik..tp kalau u cuci dengan softener pon boleh.. cuma lagi elok cuci ngn pb wash..

4. muka? haha.. kita pakai pb untuk kesihatan dan juga untuk dapatkan figure yang menarik.. bile pakai PB kita selalunya takkan rasa lapar...so pemakanan terkawal..bile makan terkawal, berat badan akan turun..bile berat turun.. muka kecik jugak lah kot.. heheh

5. nak kencing mmg lah susah sikit.. sebab girdle tu ketat.. kalau girdle longgar tak baguslah.. mcm takde function plak kita pakai... tp kalau dah biasa..dan tau cara yang betul.. senang je.. ;)

6. skarang promosi.. boleh dpt rm2000-rm2,200.. itu nak tau detail leh contact yatie..

tq, kalau nak detail email yatie or call her.. takut apa saya ckp nak ada salah silap ke.. ;)

Madam Bling Bling said...

hehehe, gitu la perangai vudak2 memang bukan takat saket jantong, radang mata dan juga bakal menyebabkan barah suara..anyway, ur dotter are so cute. anyway, im new and would like to share mine with your blog.Thanks Filla!

Anonymous said...

filla... kalau naik air asia murah jer la g china... kalau nk cr gadget , pergi la hua qiang bei kat shenzen... pehhh ckp jer nk apa... kak zai dh g awl thn ni... brg mmg murah... tapi kalau nk beli thumbdrive.. kena tgk btl2.. mmg murah TAPI tak berkualiti sgt...

kita org pergi tak ikut tour... coz my sis dh pnh g sana.. so mmg enjoy shopping kt sana...

-kak zai-

Shinnaz Ahmad Rasid said...

comel lah tengok gambar Acih ngn Pak Radie. btw kan, geram kan asik nak main game je. Haih!

Anonymous said...

Filla...kita pernah jumpa dalam fotopages tak tahu lah u ingat lagi ke tak btw saya fiza mama to Haziq,Hakimi & Haleef (3 heroes) kita nak tanya berapa mak awak beli psp kat china tu yer? coz kita nak kirim kat kawan yg nak pi sana

Filla ~ Kasihs said...

hi fiza anonymous, ermm kalau tgk gambar mesti ingat kot? neway psp acih tu bli kat china dlm rm130 je..hehe

nanie_ar said...

Seronok baca cite keluarga awak.....:)lucu n ceria......:)