Friday, November 12, 2010

BAKAR SEMANGAT SEBELUM TAHUN BARU...

takde gambar dah aku nak jaja kat sini.. huahahha... gambar dah takde.. apa lagi? jaja cerita la plaks :D

sajer nak borak-borak.. giler saiko kan borak ngan strangers kat blog? bile pikir adalah tidak logik... macam ko yer-yer borak.. orang duduk dengar citer kelentong ko... macam kenal.. dah ler tak kenal.. itulah nama dia cinta alam maya.... ah lantak lah kan...

nak tau tak apa perasaan aku disaat dan ketika ini? macam campur aduk.. eh mcm tak biasa plak, fillanie kan selalu tak keruan, menggelupur... blur... hahahha... kali ini perasaan untuk melangkah ke tahun baru adalah sangat berkobar-kobar... orang lain belum buat lagi nie azam tahun baru.. aku dah semat kat hati dah nie.. cehhhh SEMAT tuuu..jgn main-main okeh... pedulik kan azam2 yang tak kesampaian tu... kita kene sentiasa click 'REFRESH' button kat diri sendiri... kalau tak leh fresh2 jugak, ko click jer SHUT DOWN.. huahahahha...

mungkin ada perubahan besar yang akan berlaku dalam hidup saya, atau institusi kekeluagaan saya.. wahhh INSTITUSI tuuuuuuu... eja keluarga jadi keluaga.. ada hati nak INSTITUSI kononnnnn... hahah..

kelemahan orang melayu? takut mencuba... takut tak berjaya.... pemalas.... cuba tapi tak all out.... tanak grab small opportunities, nak yang besar-besar jer sedangkan yang kecik2 pon belom tentu boleh buat.... tak nak perubahan (oh ok, aku tengah hina diri sendiri sekarang nie), berlagak bagus, memilih, HANGAT TAIK AYAM, belum cuba dah mengalah, tapi bila cuba tak buat betul-betul, kalah sikit terus undur diri.... TAKDE DISIPLIN, lembapppppp macam siput.... tak rebut peluang....

now u tell me, boleh ke kita nak maju? tak payah cerita pasal scope besar-besar sangat... kita lihat cermin, pandang diri kita sendiri... sebelum kita majukan kampung/ daerah/ negeri/ negara/ dunia... kita majukan diri kita dulu.. then majukan keluarga kita... faham? untuk MENCUBA adalah sesuatu yang menakutkan, kerana bila-bila masa kita akan termasuk ke golongan BERJAYA atau GAGAL.... saper nak gagal? aku lagilah... aku jenis tak leh dekat pon dengan GAGAL... padahal gagal exam selalu..tapi tanakkk konon!! hahahaha.. gagal exam takpe... jangan gagal dalam hidup.. bahaya!!!  tapi itulah kan? sebelum nak ke golongan BERJAYA tu, syarat dia ko kene MENCUBA... dengan mencuba jer ko boleh masuk golongan berjaya (tu pon kalau nasib ko baik).. nasib tak baik.. nah!! termasuk lah ko dalam golongan GAGAL... tapi takpe kot? sebab ada orang berjaya tapi menempuhi kegagalan kan? dari orang yang langsung TAK MENCUBA??!!!! orang mcm ni.. berjaya pon tidak.. gagal pon tidak... dia statik mcm tu jerrr sampai tua.. nak???? mungkin ada orang bernasib baik.. tak yah cuba pon dah melimpah ruah rezki kat hujung kaki... itu rezki dia Alhamdulilah... tapi kita atau kami tak mcm tu.. so aku harap apa yang aku luahkan ni dapat dikongsi bersama sebagai pembakar semangat KAU dan AKU untuk sama-sama BERJAYA... InsyaAllah...

Aku harap tahun 2011 kami akan mencabar diri sendiri dan akan mempertaruhkan sesuatu untuk mendapatkan sesuatu.. dan semoga pertaruhan ini adalah pertaruhan yang tidak sia-sia... jika benar ia akan terjadi, ia adalah satu perubahan yang besar untuk keluarga kami dan aku harapkan pertaruhan ini adalah satu pertaruhan yang tidak silap... tak kira apa pun ia, aku akan tetap berdoa dipermudahkan segala urusan kita.... semoga ianya akan menjadi titik permulaan untuk keluarga ini...

Eiiii tetiba aku dah start saiko kan? huahahahhahahah.. GILER TUL macam manusia dua alam lah!! hahahahah.... *PEACE YOOOOO*





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

J.M.R said...

mcm ngah baca buku motivasi tajuk, "KE MANA ARAH MELAYU KITA?":-p

Wan Syamimi Aimi said...

haha.
sangat setuju dgn JMR. :)


p/s: first time comment sini. selama ni jd silent reader je,hehe.
btw,psl akak la saya gila kumpul duit sekarang nk try PB :D

Shinnaz Ahmad Rasid said...

rasa macam dengan ceramah dari penceramah bebas. yer filla..nanti I berubah yer..;p

Ain aka Mama KiMy said...

Betul tu..meh kita pakat2 berusaha untuk mengubah nasib keluarga kita pada tahun 2011 nanti... I pun silet reader selama ni..baru lately berani komen...hihi

You rockla dear..

ninie said...

nie mmg "perubahan besar dlm hidup saya"..hehhehehehh-slalu jd silent reader ja..
..motivasi sunguh nie..!!!..
syabbas inspektor shahab..!!!