Wednesday, November 24, 2010

TANGANI STRESS UNTUK LELAKI DAN POMPUAN...

jom bersama saya penceramah bebas anda pada hari ini... huahahahhaa.... biasalah, orang bagi ceramah kat aku, aku plak bagi ceramah kat orang.. kuakakakka... benda yang baik kita sebar-sebarkan.. benda yang tak baik, ko buat sorang-sorang jangan ajak orang.. kukakakkaa.....

mari adik-adik, abang-abang, akak-akak... topik ni antara topik menarik yang aku penah dengar dan aku rasa menarik utk korang pon tau... hahaha... aku biasalah kan..kalau kursus yang menyentuh kehidupan harian aku memang leh duduk tegak.. cuba bab kerja ker.. apa ker.. meliuk lentok kepala aku tahan ngantuk.. hihi....

meh aku nak tanye sikit, ni soklan untuk kaum HAWA/PEREMPUAN okayyyy... lelaki shuh shuhhh pegi jauh-jauh.. korang nye jap lagi baru aku sentuh..kang datang balik sini..hahahah.. bagi yang pernah berkahwin atau dah berkahwin, atau dah berboipren... korang selalu tak sentap ngan laki? huahah..jangan tipu.. KONPEM pernah kan? bukan lagi pernah, tapi SELALU kan?... lagi-lagi dapat laki yang tak reti langsung nak nolong kat umah... perghhhhhhhhh... uiii tetiba hati aku panas plak nih..hhahaha.. ok ni aku nak bagi ubat kat korang supaya hati korang sejukkkkkk jer tgk laki ko.. walaupon selepas kita ni berhempas pulas bekerja kat opis, pastu lari gi amik anak balik sekolah, pastu sinsing lengan baju tung tang tung tang kat dapo, pastu kejarkan anak melalak-lalak.. pastu uwekkk nak susu.. lepas susu uwekk lagi.. oh berak plak... sana jerit suruh mandi.. dah siap jerit plak kat kita.. baju apa nak pakai.. nak jer aku lambung-lambung kain baju yang lom lipat suh pilih sendiri apa nak pakai... dah siap masak, laki balik nak MAKAN... lepas makan.. eh eh.. kita jugak basuh pinggan mangkuk... GILER STRESS TAK??????

ok untuk makluman korang kan.. apa penceramah tu ckp tau.. lelaki ni lahir-lahir jer sampai ler dia jadi beso panjang... dia tau TIGA perkara jer dalam hidup dia...

1. MAKAN
2. MAIN
3. TIDO

hahaha.. betul tak para lelaki? tp bila dipikir-pikir memang betul pon.. itu jer kot kepala hotak dia? memula tu memang lah rasa nak pelangkung jer dorang nie.. tapi mcm ni kisah dia yer... berserta fakta okeh.. takde plak aku video tu.. penceramah tu siap bagi fakta ngan video..hahah.. perempuan dan lelaki dilahirkan berbeza.. otak perempuan adalah lebih BESAR dibandingkan ngan otak lelaki... dah tu ko pempaham jeklah..kalau dah hotak pompuan lagi BESAR... confirm lah kita ni berpikir lagi BANYAK dari lelaki... itu dah memang termaktub dah... kita pompuan memang suke pikir pasal diri kita, pasal orang lain.. lelaki plak lebih suka pada 'benda'.. sebab tu kalau ko tgk baby or kanak-kanak pompuan.. suka sgt tgk muka orang.. tak nampak muka mak dia pon dia leh merengek-rengek... tp cuba kalau boy.. lantak ko lah kan.. janji dia ada senapang mainan, ko campakkan kat dia bola ke, kereta ker.. diamlah dia.. pompuan lain.. pompuan ni perlu belaian... nak kene manja-manja.. nak kene puji-puji... dah lahiriah kita mcm tu..nak buat cemana kan..

lelaki ni dia ada hormon testosterone... hormon tu yang membezakan dia ngan pompuan.. hormon tu menyebabkan dorang ni rasa berkuasa, ada kekutatan fizikal, hormon tupon mempengaruhi ketegasan, rasa ingin bersaing (dgn jantan lainlah), pintar cekap.. sebab tu lelaki ni tak suke pikir yang leceh-leceh macam kita nie... sebab lelaki dilahirkan untuk Mengetuai dan perempuan untuk Mengurus... cuba ko bagi sikit lelaki suruh dia handle keje-keje umah.. aku rasa bagi 2 hari pon dia dah tekangkang-kangkang kot???? hahahah.. HEBAT tak kaum HAWA??? 

lelaki ni kan tak suka nak pikir yang sekecik-kecik kuman.. dia tau yang besar-besar jer.. pompuan ni,, dari opis dia dah pikir pasal hal kat umah.. balik nak kene buat apa... lelaki takkk... dia sampai depan pintu umah baru dia tau ohhhh aku dah sampai umah.. hahahah.. cilake gak lah bunyik dia kan.. tapi kita redho jerlah perangai lelaki ni mcm tu.. oh ada satu ujian dorang buat yer... ada video gak.. telinga lelaki eventhough ada 2, tapi tahap pendengaran dan kepekaan dorang ni satuuuu jer.. sian kan dorang? hahahaha.... dorang tak multi-tasking macam perempuan... kita orang pompuan ni pemikiran kita.. sekali pikir.. semua benda kita pikir..hahah.. lelaki tak boleh.. dia kene pikir satu-satu.. dan selesaikan satu-satu... dan tolong lah jangan paksa lelaki untuk pikir macam kita WANITA yang hebat ni.. dorang tak leh okeh..hahahha... 

contoh lah aku bagi kat sini yer... ini terjadi kat aku.. dan aku rasa korang pon sama jer.. hahah... contoh:-

*laki baru balik keje*

Pak Radie baru jer bukak pintu umah, aku dah serang..hahah.. (dalam hati aku dah bebulu.. pegi discuss ngan kawan kul 6 petang..kul 10.00 malam baru nak sampai umah) "Awak pi mana yang lama sangat baru nak sampai umah? Ingat kejap.. lamanya? bincang pasal apa yang sampai berjam-jam? dah lah Amaani ni dari tadi tanak tido-tido, dah naik lenguh ni tangan asik dukung jerk..letak jer nangis.. penat lahhhh! awak sekarang baru nak balik... dah makan ke blom?".... 

hahahhahahah... sekarang ko bagi tau kat aku apa Pak Radie nak kene buat? langsung dia tak jawab satu pon soklan aku.. dia blah, amik towel gi mandi.. hahahahhaha... sebelum gi kursus hati aku ni gerammm jer bila tanya macam tanya ngan tembok... tapi lps pegi kursus nie.. aku rasa sudah-sudahlah tu.. takyah lah nak emo stress-stress... kita ni org pompuan mmg suka nak serang hendap.. selagi boleh ko nak luah semua skali.. skali tanyer tu diaaaa... macam peluru.... tak sompek orang tu nak jawab satu pon..hahahahah... 



TIPS HANDLE LELAKI

1) Satu isu untuk setiap perbincangan
hahaha.. ni yang aku citer tadi.. dorang ni lambat sikit nak pickup.. so dorang tak leh handle banyak-banyak.. kalau ko nak cakap dengan laki, tanye dia satu-satu... kalau isu nak balik kampung.. dah ko tanye isu balik kampung jer... jangan lah nak citer pasal balik kampung, pastu citer plak anak jiran sebelah umah mak ko nak kawin, pastu jiran yang tu anak dia blajo overseas, yang sorang lagi tu kawin ngan orang keje itu, yang sorang lagi baru becerai.. pung pang pung pang... cuba ko tanye dia balik.. apa yang dia ingat dari keseluruhan citer ko tadi? hahah.. mesti yang dia tau 'BALIK KAMPUNG' jer.. hahahahha...

2)Beri arahan satu per satu
aku takde anak lelaki so aku taktau.. tapi biasa tak kalau kita bagi arahan kat anak lelaki or suami kita.. contoh nye mcm nie "Pa, kang jap gi awak tukar lampu meja makan tu dah tebakar dah.. dah seminggu dah tak tukar-tukar, pastu awak tukar lah skali lampu hall tu dah malap.. dah alang-alang tu amik magazine yang awak baca 2 minggu lepas, gi simpan balik.. rimas lahhhhhh"... ko agak-agak dia bangun tak pegi buat? KONFEMMMM TIDAKKK!! hahahah... sama ada dia malas, atau dia tensi sebab banyak sangat arahan, atau dia tak paham nak buat yang mana dulu.. or dia dah lupa apa yang ko suruh dia buat.. sebab banyak sangat!! hahahah... so lepas ni kalau nak suruh.. bodek dulu... "Pa gelap lah kat meja makan nie.. kang makan ikan tecekik tulang mampos plak ma kang... awak kawin lain plak kang.... eh awak ada bli kan lampu aritu? nanti lepas makan kalau dah takde apa-apa keje awak tolong tukar yeh?"... ok itu cara dia.. bagi dia satu keje je dulu... ko tengok mesti jap lagi lepas makan dia tolong tukar lampu.. kalau dia tak pegi jugak.. ko sound lagi.. "Paaaa.. tolonglah tukar lampu... nak upah tak?".. hahah.. ok kalau beserta ngan upah, ko suruh dia tukar mentoh 10 bijik pon dia sanggup kot? ;) .. lepas dia dah tukar lampu tu.. biar kan dia rehat-rehat macam raja dulu... pastu ko bodek lagi... "Pa.. ma dah tengok dah magazine pasal umah tu.. lawa giler... nanti kita buat umah kita mcm tu yeh?... eh nanti awak letak balik magazine tu kat tempat dia.. jap lagi ma nak vacum lantai... jangan letak kat lantai".. see?? see???? mudah tak nak suruh dorang nie? al-maklum lah.. lelaki ni kan ada hormon BERKUASA... so bila dia rasa dia berkuasa... dorang ni ANTI-ARAHAN sikit.. bile kita mengarah-ngarah..mula lah dia bengang.. so dengan cara BODEKAN jer baru boleh jalan.. huahahahahah... mcm anak lelaki gak kot.. kalau kita suruh "Alonggggg, pegi basuh kasut sekolah tu, pas basuh tu, amik kain ni sidai kat luar tu.. lepas tu bukak buku tu buat keje sekolah, kemas sekali depan tu besepah-sepah dah mcm haper"... ko rasa budak tu akan buat yang mana??? hahaha.. konfem dia gi basuh kasut sekolah.. pastu ko tengok dia dah hilang gi main bola ngan kengkawan dia.... JANGAN LEPASKAN DIA.. ko suruh dia basuh kasut jer dulu.. bile ko tgk dia dah siap basuh kasut, terus ko suruh dia sidai kain..bila kain last dia sidai tu ko suruh plak dia buat keje sekolah... hahahhaha.. lelama anak ko pon tensi terus lari umah!!!! mak asik suruh buat keje jer..huahahahhahaha....

3) Bagi soalan sekali dengan jawapan
ni contoh dia macam nie:-
*situasi Pak Radie baru balik dari keje*

Eh awak dah balik dahhhh... lambatnye.. ohhhhh awak gi minum dulu yeh? ke OT?
haaaaaaaaa nampak tak soklan aku beserta ngan jawapon objektif??? so dia boleh pilih nak jawab 'minum' atau 'OT'... lelaki kan mulut PEMALAS nak becakap.. so dia akan jawab 'MINUM'... okkkkkk.. selesai masalah ko... eishhh kadang pelik kan orang lelaki nie? macam ada harta karun dlm mulut dia.. susahnye lahhhh nak becakap... kita tanya 10, dia jawab 1 jer.. cuba kalau pompuan... sebab tu bile exam.. bab soklan subjektif, orang pompuan memang terror merepek meraban sampai tak cukup kertas, siap angkat tangan nak extra kertas...lelaki??? hahahahhahahahahahha

ni contoh yer...

*filla baru balik dari keje, pak radie kat umah*

Pak Radie: Eh, lambat balik...banyak keje ke kat opis?

ko ingat aku nak jawab 'Ye, banyak keje'.. pastu amik towel blah gi mandi?? ohhh tidak... wanita ni memang hormon dia mulut macam bertih sikit.. aku rasa kalau situasi kat atas tu.. jawapan aku ialah:-
"a'ah.. tulah tu... ingat nak balik awal tadi, tapi tetiba plak boss masuk balik... dah lah masuk opis balik.. suruh buat itu ini.. kan dah lambat nak balik? pastu dah buat-buat keje tu hantar kat dia..salah plak! dah kene buat balik... adoiiii laaaa.. penat gile... dah lah dia moody tak abis-abis... eiii tensi tul lah... sib baik tak lambat amik budak-budak tu kat school tadi..kalau tak... tak pasal-pasal jer kene bayar nursery plak sbb lambat... eiii mintak-mintak lah besok leh balik awal sikit..kang lambat sikit jer..parking tu nak keluar dah jam tak begerak-gerak"

hahahahha... standard tak jawapan aku mcm tu????? hahahhaha... well.. pompuan biasalah tuuu :)


4) JANGAN guna perkataan 'MENGAPA?'
baru ler aku tau lelaki ni dia ada pantang sikit... dorang anti dengar perkataan/soklan MENGAPA? atau KENAPA? hihihiiiii... kita ni plak orang pompuan.. tulah soklan feberet.. betul tak???? ok mari kita saling mengerti kemahuan or kehendak pasangan... orang lelaki, tolong paham yer.. hormon orang perempuan memang mcm tu.. lahir-lahir lagi dah memang bertih goreng... tapi multi-tasking..hahaha.. so terimalah kalau dpt bini/girlfriend kuat celoteh/bebel/memekak.... yang orang pompuan plak.. terima jelah lelaki ni memang lahir-lahir lagi telinga dia walaupon dua, tapi satu jek function..hahahaha... arahan tak leh byk-byk.. eh penah tak korang suruh laki gi kedai beli barang.. tapi tak tulis... main cakap mulut jer "awak gi kedai nanti tolong beli timun, halia, kunyit, cili padi, bawang putih, daun sup ngan kentang"... KONPOM dia bawak balik barang tu.. tak complete.. pecayalah cakap aku ni..hahahahhaha... pastu siap boleh betekak plak kata "eh mana ada awak cakap suh beli kentang ngan daun sup tadi?"... haaaa tengok tengok tengok??? dia nak menang jugak!!! bagi kaum LELAKI ni.. bile ko tengok jer muka dia ko terus tanye "KENAPA balik lambat?".. KENAPA mcm ni.. kenapa tak mcm tu.. KENAPA? KENAPAAAA?? KENAPAAAAAA???.. lama-lama kita makan penampar..hahahahha... itu boleh mendatangkan STRESS kat dorang.. ok lah.. mulai dari hari ini..marilah kita kurang-kurangkan penggunaan perkataan KENAPA.. eh tapi KENAPA dorang mcm tu ah?..... HAHAHAHAHAHAHHAHAHA....



TIPS HANDLE PEREMPUAN

1) Puji-pujian
auwwwww.. nama pon perempuan..lahir-lahir je dah 'pujilah aku-pujilah aku'.. hahah.. susah ke puji bini? bini ko lawa ke.. tak lawa ke... ko puji jerlah.. bukan rugi pon puji bini.. "cantik nye, baju baru ke".. confirm dia senyum.. diikuti ngan ayat panjang lebar.. ko tanye satu soklan jer... tadahlah telinga bila dia jawab "Eh? ye ke ni cantik? mcm ada apa-apa je awak ni? awak cakap tul-tul nie.. betul ke cantik? apa yang cantik? make - up ni ke? ke baju nie.. lipstik ni ke warna dia ok yeh? ni bukan baju baru, tapi jarang pakai.. lawa eh? tulahhhh.. orang dah ckp dah ... orang memang sesuai pakai kaler mcm ni awak tak pecaya..blah blah blah blah...."... pastu ko jgan marah tengok rupa-rupanya laki ko dah krohhhh krohhhhhh krohhh membuta!! hahahahahaha... lelaki kan cuma tau 3 perkara... MAKAN MAIN TIDO...

2) Dibelai
alahaiiii kacang giler kan belai pompuan.. mcm ko gesek-gesek kepala kucing tu... garu-garu tengkuk kucing tu.. sedappp jerrrr.. hahahahah... setitik peluh pon tak keluar... terus cair mcm air terjun.... lepas ko dah puji dan belai-belai manja tu.. ko nak MEMBUTA 24JAM pon orang pompuan ni dah tak kisah dah..hahahha..

3) Dihargai
haaaa ni lah dia orang lelai selalu fail.. ntah aper yg susah sgt aku pon tatau.. hargai lah sikit... bini masak rasa rumpai laut pon, ko cakap jerlah sedap... dia ckp ko tipu..ko ckp jerlah ko tak tipu..mmg sedap..hahahha... kalau sebelum ni dia hidang 2 lauk.. bile ko hargai tu.. besok ko siap.. 10 jenis lauk dia hidang..hahahha..

4) Kejutan/surprise
hahah..nak taip 'surprise' pon aku rasa gedik giler..kuakakakkakaka.... nak buat cemana wahai lelaki.. dah itu yang pompuan suker... kalau ko beli coklat 3 ketul pastu ko bungkus lawa-lawa ko buh riben seketul pon... ko suh dia tutup mata time balik keje tu.. pastu ko jerit "SURPRISEEEEEEE!'.. tup tup coklat tiga bijik... jgn risau.. konpem dia terharu sampai mata jadi bekaca-kaca kesedihan dan kegembiraan dan keterharuan.. huahahah... takpon kalau jenis POMPUAN mata duitan mcm aku.. konpem buka mata jer "ha? ni je? ingatkan apa tadi"... huahahahahhahahahahhaha.... takpe takpe... laki aku bukan jenis tetiba jer jerit "SURPRISEEEEEEEE!'... hahahaha.. mau mati tekejut aku kang..hahahahha.... tapi aku percaya, ramai perempuan dan lelaki kat luar sana yg suka buat kejutan dan suka tekejut..hahahahha...

5) Dibantu
pompuan ni boleh jer nak handle semua benda... kata GAGAH PERKASA multi tasking segala... tapi kalau ko tolong dia.. perghhhhh dia akan ingat sampai mati..walaupon ko cuma tolong angkat spender yang sidai kat ampai tu... apatah lagi kalau ko tolong banyak benda.... kalau dia gagah, dah lama dia lambung-lambung ko macam timang anak tu... hahahhahahaha... olooo loo loooo comel...

6) Teman gi shopping
hahaaa.. kaedah terbaik utk perempuan nak release kan stress is shopping.. tak dapat shopping, tapi dapat jenguk-jenguk jer pon dah cukup dah... tapi orang lelaki ni tebalik.. pegi shopping tu lagi menambahkan STRESS kat dorang.. hah lantak ler.. ada aku kisah ker...hahahha... tapi apa lah salahnye teman.. bile teman tu.. jangan ler muka PAKSARELA.. teman ler dengan senang hati... redho jerlah... ada duit lebih, hulur skit kat bini tu... bagi dia lagi happy bershopping.. yang bini pon agak-agak lah.. dapat duit tu jgn lah ko jadi tak siuman plak... tak bagi duit pon takpe.. ko teman pon dia dah happy...

eh aku rasa ni aku dah bagi ceramah ikut fakta aku dah ni..hahahhahaha.. aku lupa lah apa penceramah tu citer semalam.. hahahhahahaha...

eh dah penat plak aku.. camne ah? ok ok..cikgu BM dulu selalu cakap beratus-ratus kali dia ingatkan..setiap karangan mesti ada penutup... ok kita buat rumusan yer... mcm nilah, perempuan dan lelaki dilahirkan tak sama... masing-masing ada hormon masing-masing... jadi kalau dah memang tebiat pompuan mcm tu.. kaum lelaki tu.. ikutkan jerlah rentak perempuan nie... tak susah pon.. sama jgk lah mcm perempuan.. dah tau lelaki tu mcm tu... ikut jerlah..jgn ler kita marah-marah dia.. dia marah-marah kita... janji saling perlu memerlukan... saling amik hati masing-masing... bile dah tau apa penyebab kita dan pasangan kita STRESS, sama-sama lah kita mencari jawapan untuk menanganinye... barulah hidup aman dan damai....



sekian,
penceramah bebas






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

36 comments:

yellowie roses said...

kak filla..saya stuju ..laki memangg cenggitu..nk marah wat sakit hati sendiri..dan sememangnye.....mereka mmg dilahirkn sebegitu

mamyharraz said...

hilang stress baca statement anda :)

Anonymous said...

Hebat dan terbaik. Tahniah pada ustazah siti nor'fillanie'. Dah boleh bersiap sedia untuk jadi penceramah bebas ni.. memang setuju 100% dengan isi kandungan ceramah tu..

Akhir kata, memang terbaeekklahhh..

'kaum hawa'

melin melinda said...

hahahahah......

giler best entry ni....nak C&P boleh?

:)

ujee said...

suka entry ni..
serius!
hari2 aku bebel kat laki ku itu...
hahahahaaa....
bebel salah satu hobiku..hehehehee..

b a m b a m ' s said...

hahahaha...kelakar lar kak filla nie..!!!tapi kan...cuba gak tanam kat hati nie..LELAKI MEMANG CENGGITUH...tapi lama2 bengkak gak hati..adoi...!

daia said...

give me five!!!.. hahahahahaha sebijikkkk

dorin said...

nak gelak guling2 baca entry kak filla...sy mintak kebenaran nk link entry ni kat blog ye..bg member lain baca...hahahaha

MummyYana said...

ye kak filla sy amat bersetuju....lelaki dan perempuan dilahirkan mmg td sama....sungguh berkesan siap bg contoh lagi....

lpas ni boleh try amalkan tips dr akak...huhu...org pompuan ni mmg banyak benda nak fikir...hehe...

Liyanaroxx said...

terbaek kak!mekasih lah bagi ceramah F.O.C camnih..now baru tau yg kita nih SUPERWOMAN berbanding kaum adam! =P

Filla ~ Kasihs said...

yellowie roses:haha..sian lelaki..

mamyharraz:yer..jgn stress2 tak elok..

anon:haha..siti nor fillanie..dap gak kan?hehe

melin melinda: c&p lahh..

ujee:bukan hobi u jer..hobi i juger..haha...

bambam's: bengkak tak pe..jgn meletop sudahh..

daia: *FIVE*

Filla ~ Kasihs said...

dorin: link lah..

mumy yana: mana yg elok tu kita apply ok!

liyanaroxx: yeayy kita mmg SUPERWOMAN!

Mimie Famee said...

ni mmg entri yg outstanding..
best ;)

onniey84 said...

hahhaha best la kak filla berceramah..berguna sungguh tip2 tu,,rasa macam nak print out jer..thanks kak filla

yunz_02 said...

so right.. so pasni x pyh la kita pening² kepala lagi dgn kaum adam. good tips. terbaekk!! :D

genny da bomb said...

mak setuju!!!!errrr..apsal pompuan kalo tanya sepatah jawapannye berpatah2 akakakaka...part suh beli barang balik tak cukup barang or salah tu kompemmmmmmmmmmmm akan terjadi..so kena prepare siap2 redhaaaaaaaa...

dah la salah beli takmo terima salah plak..huhuhuu

Sue said...

mmg betul la sume tu. kalo suh laki p kedai beli 5 brg, dia bwk balik 3brg...

pastu anak ppuan dr kecik lagi mesti nak ada org dpn mata. tak reti nk main sndiri. anak laki, bg je bola.. pandai la dia bawak diri

^*NaNa*^ said...

bagus tip2 yg kau bagi ni kak fila..pasni aku da tak stress ngan laki aku dah..mmg lelaki sama je peel nyer ...part tips nk menang ati wanita tu yg aku suka tu..nk kasi laki baca lah...

J.M.R said...

wow...teks ni dah sama panjang ngan teks khtubah jumaat..cayalah kak filla!

pumpkin said...

i like.memang macamtu keadaannya.sama cam saya.

harnidahussin said...

haha...terbaiklah...bak copy paste dalam blog kasi kaum 'adam' baca leh...

ederq said...

oh sungguh benar puan penceramah bebas! laki mmg tak leh multi tasking. kalau buat 1 menda tu akan focus sampai xleh nak masuk menda lain. kita cita panjang2 japgi yg dia masuk apa je pon. penat ok cite panjang2! haha.

tapi pasal nak minta tolong tu memang laki aku direct cakap kat aku. kalau nak suruh tolong apa2, cakap manja2. jangan bossy. hohhh letih haku kalau tiap kali pun nak macam tu. itu yg menaga terus kdg2. hahaha

Mahirah Kamaludin said...

kak..betul lah..laki saya, suruh bnyk benda, satu je dia buat, pastu dia trus duduk depan tv tgk bola..menyirap darah bini dia ni..baru saya tau dia tak paham arahan... lepas ni..kena bagi arahan satu-satu.

Kit Pryde said...

thanks filla!!!

fuh. kena print pastu study nih.

penting utk kesejahteraan diri sendiri. kalau kekal cam sekarang, mahunye jadi sewel.

ZuNas77 said...

saya suka entry ini!!..mau print kasi sama laki sendiri..hahahaha

mannira said...

i rs nak emailkan kat semua org psl n3 ni... good info... yg best tu..laki tau makan MAIN tido... ha..ha..ha..ha..

sheila said...

best best...
aku slalu pun camtu gak..tekanan jiwa ngan laki aku. aku suruh dia tanggal langsir yg tinggi nak mampus tu dah 3 tahun tak turun2...

iswatie "colours of life" said...

thank dear for this info....

Anonymous said...

filla, smlm pas aku bace entry niii.. aku cm jd down ckit laaa redho lelaki mmg cmtu.. baru jer aku nk cool kan diri aku nii pas bace entry nii. balik kje smlm smp uma.. huuuhhh.. ati panas membara balik sbb die masak (mkn sndiri) pastu kuali tinggalkan cm tu jer kat sink.. tp nasib baek laaa die da tlg susun telur kt dlm pt ais.. sejuk balik ati aku.. klu x, mmg laaaaa... -marina

Anonymous said...

kak filla, setuju dgt3!! nak share link ni dengan org len eh? boley kan? hehe

.atiqaturn. said...

besh3!

ciri2 lelaki mmg sejibik mcm ayah sy.
tengah ckp phone nie, taa habes soalan lg die dah letak.
taa ckp bye ke ape terus je letak.
taa faham nape anti benar nk bercakap.
hehee//

eVy-D-YaNa said...

BEST la enrty ni kak filla!

nk mintak izin link kan kt blog ek..
mekaseh~~ =)

Ashraf.K said...

betul. saya setuju bab laki tu. hehe.

dan bab handle perempuan tu... terima kasih2 banyak2.. *copy paste save dlm notepad*

^ cake mania ^ said...

hai kak selama ni sy silent reader, tp untuk entry kali ni tergerak nak komen..
post akk mmg best.. terbaikla.. bole dijadikan reference..
sy link akk tau..

psst:nway your body mcm anak dara skrg.. hehe

baihaqie said...

MAKAN MAIN TIDO...

pilotHans said...

I can't believe I took the time to read from A-Z....really like it..im sending this link to my Rapunzel ^_^

+mmg take note laa on items that you mentioned...mmg betul laa...seriously like it...

cheers...