Thursday, November 04, 2010

Dah Kurus ke Fillanie?

*sticky post for 48 hours*

kuakakkaaaaaa... tajuk tak leh blah.... hehehe... tak reti lah aku nak masuk bakul angkat sendiri...gitusss... aku citer kisah benar yang benar sahaja yer... hari tu dah citer pasal cemana nak pakai Premium Beautiful... hari ni aku kecikkan scope sikit.. aku nak citer pasal aku plak...

korang rasa aku gemok ke? lepas beranak nilah maksud aku? apa yg korang tengok adalah luaran semata-mata ok.... yang dalaman hanya Pak Radie aku yang tau... huhaahahaha... lemak jangan cerita.. itu adalah perkara biasa.... lumrah kata orang... lumrah tu lumrah lah jugak..tapi mak tetap tak leh terima perkataan lemak.. bunyik pon dah sadis dah... LEEeeeee Leeeeee leeee Maaakkkk maakkk makkkkkkk.... ceh! tak suker!!!!

dah seminggu aku pakai PB.. awal sangat ke nak buat weekly report? ehhh boleh jer..sbb aku lom citer lagi kan... hari pertama aku pakai PB hari tu... kepala aku ada sikit pening-pening lalat... hihi.. rupanya itu adalah normal..lain orang lain lah effect nyer... dia baru nak menyesuaikan diri kot... dah lepas sehari dua,, aku makin selesa... serious tak panas langsung!.. ko pecaya tak aku pinjam girdle sil aku masa pantang.. aku asik mengelat jer pakai.. bengkung yang tali-tali tu lagilah aku nyampah.. pakai masa 2 minggu pantang jek.. pastu pakai pagi.. lepas 2 jam, buat-buat gi berak, terus bukak! so tanak rasa bersalah kat badan sendiri sarung ler girdle jer... pastu rimas...hahahah... last-last bukak!!! pakai suar tights, socks, t-shirt.. huhhh aman dunia aku!!

bukan aku nak bodek2 korang suh pakai PB, tapi buat yang lom penah try PB, girdle dia memang cantik melekap kat punggung... mantap lah orang kata... pastu kat hujung kain yg kat paha tu, dari pagi sampai petang.. tak de pon begulung... dia 'hug' paha and punggung ko baekk punye! pastu aku suke kat hujung kain girdle yg kat paha tu.. dia ketat, tapi takde pon mcm nampak paha ko jadi dua bahagian sebab terjerut.. eh korang paham ke apa aku nak sampaikan nie? meh aku bagi korang paham sambil LAPAR... hahah...

nampak kuih lopis dalam daun tu? ko bayangkan itu paha... pastu kalau ko guna girdle yang tak tau apa brand.. boleh buat paha ko jadi mcm tu.... ehhhhhhhhhhhhh aku teringin nak makan kuih lopis... AKU NAK LOPISSSS SEKARANG JUGAK!!! uwaaaaaaaaa.. curah air gula hitam pekat tu.. perghhhhh *pengsan*

ok berbalik pada cerita kita tadi... girdle PB adalah yang terbaik, membuat punggungku nampak menarik... bulat dan mantap meletops... ok dah.. macam iklan murahan plak dah! hahaha...

aper kelas tengok kuih lopis... meh tengok fillanie pakai girdle..

ini jer tahap gambar yang melepasi piawaian untuk dikelaurkan di blog bagi tujuan pembelajaran... hahaha... motif aku upload gambar ni bagi korang tengok bukan aku sajer gedik nak tunjuk badan..ohh tidak... tapi adalah sikit ;) ehhh dah ramping sikit kan fillanie?auwwww... aku cuma nak bagitau... itu ialah SKINNY jeans levi's aku yang aku dok berangan nak pakai.... cepat-cepat, tengok button tu... auwwwww.. button yehhhh!!! mak dah tak main lah nak guna extension2 nie.. tu time preggy leh lah.. arghhhh belagaknye... yelah, ko giler.. aku asik sarung-simpan-sarung-simpan... sekarang boleh sarung.. dan terus pegi jalan.. hahahah... Amaani baru 4 bulan aku dah leh sarung skinny jeans lama aku.. wahhh gembira tak terkata.. cuma tinggal nak operate lemak kat bawah dagu jer... tengok waist nipper tu kemas jer kat badan kan? yang penting sangat comfortable!

no comment!

tu tali waist nipper yang aku cakap auww sexy gitu... hahaha... yang ada tebonjol comel jer kat situ aku taktau aper... muahahahaaaa... giler ko teseliuh tangan aku nak snap gambar ni tau....
weight scale aku bekeladak sikit.. diam jerlah yer.. janji leh tgk nombor dah bersyukur! haha...
51.2kg hari pertama aku pakai PB (25 Oktober 2010)

Hari ke 5 aku pakai PB (29 Oktober 2010)
berat aku jadi 49.9 kg... rasa nak nangis tengok angka '4' huhu.. dah lama tak tengok angka '4' tu.. weight aku before pregnant kan Amaani ialah 47kg -48kg.. tapi 48 tu bam-bam lah.. tak mohhhh!!

sejak sarung PB nie.. aku jadi tak kuat makan... uishhh aku tak kuat makan? oh itu bukan fillanie kan kan kan? aku makan jugak lah pagi-pagi kat office.. kadang habis..kadang tak habis.. petang-petang aku dah tak memerlukan karipap ker.. donut ker... leh jer aku relax? ini citer talak tipu punye... tembolok aku memang besar okeh!! pantang nampak makanan..asik lapaaaaa jer... tp bile ko pakai PB nie.. agaknyer dia 'sempit'kan perot ko, so nak sumbat bebanyak dah tak muat ;)

nak tengok gambar tuan tanah? hari ke 6 guna PB???? jom main scroll-scroll dulu...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

 
ni tanpa memakai set PB... nie kain 'orang gaji'.... menci ai tauuuu.... auww malu ada bakul baju Amaani kat situ.. hihihihihhiihhiiiiiiii... kira ok lah yek?? kalau time ni mak pakai pb lagi nanges tengok... orang gaji kelas atasan!!!

saper nak jadi orang gaji kelas atasan tapi pakai PB leh contact:-

YATIE
013-3998972

or

email orang gaji kelas atasan sendiri:-


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

29 comments:

missT said...

betul2 berkesan ek? wah wah... menggugat iman nk beli ni.. hahaha...

Knisa Zain said...

eh you mmg hot mama la.......

emy/mamasuri said...

jelos tgk filla kurusssssss...
hot gitu..
tapi pb tu cam mahal je..
uhuhu..
tgk filla je lah kurus..hehhe

Zareene Saifuddin said...

awwww... jeles mak tengok filla kurus... hmmm... ni sume racun2 tuk mendapatkan pb ku sendiri nih.. hihihi... filla nak dapat berat zaman anak dara balik ker? papepun, cayalah... walo dh branak dua, tetap selim & vogue gittew... bila nk pindah seri kembangan? kat paragon kan? wah... berjiran seberang jalan la kita nnt... *pis*

Mrs.R @ Emi said...

eh..eh..ahkak filla udah kurus :)
kak..kalo pakai PB nih kencing or berak susah x nk buka2 PB tu??

p/s:soklan straight to the point

Filla ~ Kasihs said...

missT: haha.. baru 7 hari rasa mcm berjaya jerk ni..huhuu.. kita tunggu lagi 7 minggu, kot2 mak leh masuk ratu kebaya.. uhuk uhuk...

knisa zain: hot? auwww..panas..haha

emy/mamasuri: jgn kira full amount..tercirit gak i dengar..haha.. installment kan ado? bayar monthly sikit2..lelama habis bayar..korang pun slim.. sekian terima kasih!

zareene saifuddin:yes harus bersemangat waja!! mesti dapatkan balik my previous weight! yg penting my previous shape! wah mcm lah previous shape mcm model cat walk..uwekkkkk!

Mrs.R@Emi: ohhhh ahkak mmg suke jawab soklan straight nieh.. tak susah..first day pakai panik gak.. lelama lek jer.. dah tau cara (refer entry 1st akak psl pb) senang jer pakai.. tapi takdelah semudah ko sarung spender!! haahaha...

Anonymous said...

salam kenal...
saya silent readers fill,penak tgk pun masa zaman FP dulu...skrg layan FB je la...last sunday nmpk fill n family kat carefour alamanda...segan sgt nak tegur,filla ni orgnye kecik molek je la..muka sweet je

Jehan Najib said...

filla... mcm interested la.. tp, tk susah ke kalau nak ngepam2 EBM? maklum le... beranak kecik, mcm leceh je plak nk bukak-pakai, pakai-bukak sampai 3 kali kat opis kan...? advice pls?

Filla ~ Kasihs said...

anonymous: ya ampun.. first time org kata muke mak sweet... huahah..kalau tak org salu komen, kata muka ai mcm harimau.. mcm mak tiri, sombong, tak penah senyum.. dan yg seangkatan!!! hahah.. first time gak org ckp 'kecik molek'..hahahhahahahahahahahah..

Filla ~ Kasihs said...

jehan najib: i rasa takde masalah..sbb u boleh adjust tali bra tu.. so tak yah bukak long bra tu.. just longgarkan tali dan pam!!oh ye lupa nak ckp, pakai pb nie, boleh bagi breast milk byk.. org lain i tatau, filla skarang dah petang kul 5 mcm tu bengkak sbb tghari dah tak pam! sblm guna pb aritu dia dah start nak kurang.. tak bengkak..leh lepak2..mlm baru bagi amaani..skarang tak leh, balik jek keje, kelam kabut bukak pb sbb nak bagi amaani BM..

- Malia - said...

peerrghhh sudah kurus ka??? bukan ka body mu sudah mantap gitu!!!! papepun ahkak tetap cantekkk!!!! org gaji class atasan mmg canteekkkk2 belaka!!!!

C!kpuanmuda® said...

apa??! dah 48 kg??! bencik!

Sham Ummi Echa said...

ko yg kurus slim ni pon brsemangat nk kurus badan. aku semangat gak..tp badan la yg semangat..hahaha

ishh ishh sana sini org dok promote PB ni..dah trgugat jgk ni. abis sumer kurus aku sorang gemok camne plk

::The Shopaholic Tauke:: said...

woww...!!gilerr kurus..hari tu nampak filla kat alamanda x kurus mcm nihhh...heheh...

btw, PB is a verryy gud investment!!dun worry kawan2..

Mimie Ishak said...

aku tau ini bukan sbb PB ini sebab nko punye semangat yg buat nko kurus...anyway filla sgt salute kat nko kerana berjaya menguruskan badan..sgt berbaloi lah HARD WORK itew....hehehehehhe .......

Ann said...

Hi Filla,

sana sini PB tgh hot tp disebabkan mahal, dpt tgk je laa...penah nampak filla & famili kat ikea..masa tu filla pregnant with baby no 2, kecik molek & sweet orgnya..ni dah lepas bersalin & pakai pb lagi laa kecik halus agaknya..huhuhu..

SR- Ann

Ain aka Mama KiMy said...

Wow.. bestnya kesan dia.. ni yg makin berkobar2 nak pakai dan jual PB ni.. hehe..anyway gambar you yang 1st tu...body cam anak dara tau..auwwww.

Chooyaya! said...

BENGANG DAH JELES

yunz_02 said...

adeihh.. mcm nk kne pakai masa pantang nnt ni..

appledia said...

Mantooop! =D

b a m b a m ' s said...

nak kurus jugakkkkk!! huuuu~

Filla ~ Kasihs said...

malia: kuakakakaaa...kategori bibik boleh ler mak nak bangga sket..kuakaka...

cpm: lom ler yang..doa2 lah..ceh..badan dier yg dah kurus selim river!!!

Filla ~ Kasihs said...

sham ummi echa: aper lagi..sound lah encik suami..pegi urut kaki dia malam nie ;)

the shopaholic tauke:alamak yeke? hahaha... ok, bagi lagi 1 bulan..auwww.. ni yang haku nak touch up lebey sket kalau keluar nie..hahah..

Filla ~ Kasihs said...

mimie ishak: yer mie, semangat aku kobar-kobar dibantu plak dgn pb..senang sikit keje aku sbb nak workout aku tak sompek! hehe..

Ann: oh yeh?wahhh dah 2 org ckp ai kecik molek sweet..kuakaka.. yerlah tuuuuu!!

ain a.k.a. mama kimy: auwwww..hihi..

chooyaya:kuakakaka..nak bli gitau..aku nak ukur ko nie..kuakakaka.... rela tak?

Filla ~ Kasihs said...

yunz_02: yup pakai time pantang mudah dan praktikal..

appledia: eh mantop, tebayang muka shamsul ghau ghau..hehe..

bambam's: yer mesti ada niat dan semangat!

mRs FaR_eAsT said...

i jeles ok...

Filla ~ Kasihs said...

ada komen aku terdelete ke terhilang mana tah, tp dia tanye kalau dah ukur tapi salah size or ada masalah dgn size set pb tu, don't worry, boleh tukar balik..sbb measurement tu akan ikut pada size badan kita..bukan main tibai jer bagi size apa..that's why lah ada cara-cara mengukur badan before we can give u the right size! nak tau detail pls email/contact yati as mentioned.. tq

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

waaaa..nangis tengok badan filla...

nie yg buat teruja nak beli PB gark nie....tp ongkosnyer..huwaaaa..nanges lagi

psst - baru lepas layan DvD citer Lagenda Budak Setan - muka Emilia (ayu lepas accident) sejibik muka filla...tengok dia terbayang kat filla..keh keh ekhe....iklhas ok

Siti NurJ3nab said...

hye...sy stalker blog cs selama nih ;p

tp post yg nih baru lah perasan..

klu lepas bersalin nnti sesuai ker terus pakai PB..jeles nyer dgn body cs skg anak dah 2 tp ttp maintain!!...