Thursday, June 09, 2011

mencuci dan menggosok...

Mari buat entry sampah.. hahahah... tengahari tadi sempat cuci jeans.. dua helai aku punye, dua helai laki aku punye.. muahahahha....

aku ni memang bernasib baik sebab Pak Radie tu pegi keje tak pakai slack2 kain licin2 tu.. muahahah... paling smart pon dia pakai jeans ngan kemeja.. tu jer... lepas ni dah berenti keje sana, lagi lah dia hentam pakai apa dia suka..hahahahha...

Pak Radie ni jenis suka pakai jeans berapa kali pastu campak dalam bakul.. mungkin sebab dia gi keje naik motor.. so cepat kotor... pastu dia plak kepantangan kalau seluar or baju bau hapak sebab tak kering betul-betul... habis aku nak buat cemana???? kalau cuaca tak panas???? suruh hantar dobi tak pegi pon!!! dah alang-alang basuh jeans.. aku kumpul semua basuh sekali harung.. mintak2 kering garing.. kalau busuk.. konpem aku kene basuh lagi sekali...

sedih kan ampai kain aku? guna kayu jer..muahahahhaa.... dulu guna batang besi bulat tu.. pastu terjun ke bawah..muahahha.. kene kepala orang, mampos aku!

baru-baru nie Acih tolong sampaikan salam message dari apak dia kepada omak dia.. message berbunyi begini:-

Acih: Mama, mama.... mama tak penah pon gosok baju kemeja papa kan????

Mama: kenapa pulak?

Acih: Papa yang suruh cakap...

Mama: Yeh?? cemana papa suruh cakap???

Acih: mcm nie, Mama tak penah pon gosok baju kemeja papa, nanti Kasih cakap ngan mama tau..


oooooooohhhh.. pandai dahhh.. guna anak nak sampaikan hajat yeh? bila aku tanya Pak Radie, "betul ke pa? awak suruh Kasih cakap ma tak gosok baju awak?".. dia tak ngaku okayyy.. dia cakap mana ada??

sorry lah, aku admit aku ni punyalah pemalas nak gosok baju.. baju kurung sendiri pon kalau ada masa, pagi-pagi sebelum gi keje tu baru gosok baju apa nak pakai.. agak2 tak sempat, sauk jer baju yang tak yah gosok T______T... tapi baju krista Acih aku yang gosok.. muahahhaha...

tapi yelah kan.. dah kene sound tepek mcm tu, tak reti-reti lagi ke? so sempat jugak lah gosok kemeja dia.. hari tu gosokkan selai.. pagi ni gosokkan dua helai... aku tengok dia tak usik pon baju tu.. konpem dia sayang nak pakai kan? muahahahahahhahaha....

sorry lah Pa, bukan malas.. tapi tak sempat.. hahahahahha... kalau sempat ai gosok lagi banyak-banyak yer? baju ai bekeronyok pon ai tak kisah.. janji baju laki ai licinnnnnnnnnnnnnnnn jer..

*peace*



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

JMR said...

hehehe..skali skala, iron le bju pak radie tu gk. kalo nak best lg, iron kan jeans tu skali..:-p

k.filla, im changing my URL..eh, nama sama cuma hosting lain. adjust le kt bloglist@ right sidebar ye.tenkiu.hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hahahah.. pandai papa! ;p

rajin nau basuh jeans. pakai tangan ke mesin basuh? ;p

Aya Ariel said...

basuh jeans lah paling aku malas!!
nasib baek jeans aku jarang basuh..hahhah..jeans laki pulak dia sental sdirik!!
bagos tak -____-!

ikatankasihku said...

bab gosok menggosok ni memang lemah betul...bab lipat2 baju pun lemah jgk..ape yg tak lemah?? shopinggggg......hehehe

rina mazlan said...

ohok ohok terbatuk jap. Terasa pulak aku ni. Aku pun malas nak iron baju laki aku. Kadang2 aku terpikir, aku ni bukan isteri yg perfect kot..

auwcak said...

ahaha cute okayy....

Azie Rad said...

sungguh isteri mithali kwn aku sorang......laki aku pun same la....baju t-shirt pakai kt umah pun gedik nak aku suruh gosok....mmg tunggu anak2 kita esok besa..mmg aku suruh diaorg je gosok baju pak diaorg....tak kose nak layan...hehe

aresaliyana said...

hahhahaa...nak pecah perut baca ayat last tu...

Anonymous said...

pakai softener mcm daia lepas cuci confirm takde bau hapak. else pakai dynamo..confirm takde bau hapak waktu cuaca hujan

sally

mama maman said...

'peace'

sama la wei... kita pun mmg tak berminat nak bergosok2 nih... senang cr baju tak nmpk kedut kann..

NenekPenne said...

kat singapore, depa guna batang buluh untuk sidai baju especially kat flat2 tu..

eh sama, i pun jenis yang tak suka gosok baju..pagi nak kerja, baru gosok baju, kalau rasa tak sempat, pakai jelah baju yang tak payah nak gosok tu...

suka pakai kain cotton tapi mengosok hazabbb...

pakai baju dry cleaning pulak hazabb nak membyar...