Friday, June 24, 2011

Rentetan Kisah Accident itu...

ini rentetan kisah sedih semalam... ye ke sedih? muahahahah... tak jadi minah rempit semalam.. sebab Pak Radie tanak naik motor kepit-kepit ngan aku.. oooohh? dulu boleh? sekarang tanak? hahaha.. alasan dia panas... eksen ko yeh? ok lah takpelah.. lagipon tak jadi hantar kat bengkel area subang.. semalam dapat bengkel lain kat Sg. Chua.. lagipon orang tu hantar ktorang balik rumah balik.. dan documentation utk insurans semua dorang yang buat.. so ktorang cuma goyang kaki tunggu kereta siap dan satu sen tak yah bayar.. tak reti bersyukur lagi?

si pelanggar dan dilanggar..merenung nasib kereta yang cedera.. erkkk...

aku rasa teruk lah jugak nie... giler ko... tekoyak kulit bumper myvi tu.. temasuk plak dalam kereta aku.. hehehe... 

dari fender membawak sampai ke pintu co-pilot, sampai ke pintu belakang.. sampai ke belakang T__________T

Pak Radie memekak kata aku laju kan? pastu dia kata napa aku tak stop immediately? napa aku nak tekan lagi minyak.. huhuuuuuhuuu... eh, mak tekejut okehhhh.... mak ingat mak mimpi, rupanya betul.. tak dan nak break..muahahahha... 

ini keadaan myvi tu.. ek eleh, sikit je bang... dia leh cakap "macam ni lah bang, saya buat kereta saya kat bengkel saya, abang buat kereta abang kat bengkel abang.. sendiri-sendiri".. eh eh ehhhhh... Pak Radie yang gangster terus jawab "abang punye sikit je bang.... saya punye sapa nak bayar? mau 2, 3 ribu tu.. hancur fender ngan pintu-pintu semua tu?" pastu mamat tu kata nak gi balai... aku laju jer.. "Balai? ok jom".. malas aku nak bejawab-jawab kat situ.. takde pekdah... 

Pak Sarjan kata reverse ada mcm-mcm reverse, bukan senang nak salahkan orang.. tapi dia kata kes aku, aku betul... muahahahahhahaha... yebedabeduuuuu... 

ni kat bengkel Sg. Chua.. panasssss okeh.. mak diri bawah pokok.. i kan puteri lilin.. (lagi ada hati nak naik motor)..hahaha... Pak Radie ko menolak pintu kereta, pintu dah stuck, tak leh bukak dah.. aku main panjat keluar ikut pintu driver.. hihihi... paling lama 6 hari leh siap ;) aku takde hal, claim insurans orang tu.. duduk jer diam-diam.. 


pastu pikir cemana nak pinjam kereta kancil Wan.. eh dah tukar hak milik jadi kereta adik aku kot? eh ye ke???? maybe lah sebab dia dah invest banyak kat kancil tu sebelum dia tukar kereta lain.. ko jangan... dia kemain sayang kancil nie.. bebungkus okeh! gerun giler nak bagi aku pinjam... 

eh helloooooo... aku lagi lama bawak kancil ni tau.. semua orang sayang kancil nie.. sebab banyak giler jasa bakti kat keluarga... dulu time aku kat uitm shah alam.. nie lah kuda aku.. dulu kaler silver... now tukar kaler putih ;) tapi zaman aku bawak dulu. takde lah mira mira nie.. sayang gilerrrrrr gilerrrrr ok... rajin aku membasuh kereta ni dulu... ulang alik aku drive dari shah alam ke ampang.. 

comel kan.. eh tadi bawak kereta nie.. best giler dow... pick up kaw-kaw.. terus aku rasa mcm minah rempit bawak kereta mengaum-ngaum..muahahhahah *mak maluuuuu* hahaha.. anak dua, bawak kereta kancil turbo..muahahah.. kewl lah tu.. hahaha... tapi ko lom tengok Wan bawak kereta ni gi pasar lagi... hahah.. lagi comel giler ;)

aku text Pak Radie pagi tadi.. 

Filla: Gile racing.. muahahahahhaha
Pak Radie: Klu perah minyak lebeh lg syokkkk... kasi ada bunyi tuh.. fushhhhhhhhhhh..

boley tak? text ayat siap bunyik 'fushhhhhhhhhhh'.. hahah.. adik aku kalau baca ni mesti sakit jantung.. lekkk lekkkk lekkk Pit... 

pastu text adik aku plak..

Filla: Gile mcm racing kete nie..heheh... parking nak tecabut tangan!
Pit: Kete power tu... pkai elok2.. syg kete tu.... 

caitttttt.... tapi baru aku tau kenapa orang lelaki ni tegila-gila kereta racing kan? bunyi memekak-mekak aku rasa nak bakar jer keta yang memekak... tapi aku pon bile drive.. siap masuk gear.. tekan minyak lebih.. pastu tukar gear.. perghhhhhhhhhh dia nye feel tu... aku siap buat bunyik tu.. euuuuuuuuuuuuuuuuuuu...desh deshh (tukar gear)..euuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu *nyaring-nyaring* aku tatau kalau orang sebelah tengok dia hina aku apa.. muahahahahha...seat kasi rebah sikit... muka kene poyo sikit..tangan kiri sentiasa standby tukar gear...spek hitam kene pakai.. ok cukup kriteria minah rempit T_________T

ok mulai hari ni, kene kumpul duit beli kereta kecik manual mini cooper.. EH???? 

style?? baju dah macam makcik dah.. ok sesangat lah tu... 

sebab pedal dia bukan getah.. aku takut tegelincir.. so kaki kiri tak yah pakai kasut.. hahah.. 

radio dah lah takde.. aircond?? ada.. tapi aku on.. dah sampai umah baru sejuk T_____T

aku memang salute orang drive manual... sebab drive kereta auto ni mcm hmmmmphhh... semua orang boleh drive auto... tapi kereta manual jer leh nampak ko macam taiko... 

aku kalau jadi jantan, kriteria nak jadi awek gua, mesti terror bawak kereta manual.. itu jer.. hahah


tak cukup lengkap entry tanpa wajah the blogger... 

kan kan kan

lagi-lagi yang bawak kereta manual yang ada ciri-ciri awek idaman malaya, alah yang pandai bawak kereta manual kancil turbo.. hakhakhakkkkkkk...

alah... yang poyo tu...


alahhhh yang berapa kali menghancuskan kereta tapi bukan salah dia >___<"

nak tengok???

jom

-




-




-




-




-




-




-




-




-




-




-




-




-





-





-






-






-






-






-








-








-


serious poyo kan? muahahahahahha







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

| Cik Hani Alani | said...

ahahahahahaa lu gerek sehhh
*ayat rempit sket kasik*

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eh smlm macam ganas je mamat tue nak g balai.. tetiba je dia suruh sendiri2 betulkan?? haha.. dah confirm salah tak mo bayar RM300 ye utk report??

shera haifa said...

yehhh suka racing2 nie..

genuine1224 said...

hahah..klakar la..tetiba jadik minah rempit

ikatankasihku said...

samalah kita,dah bape kali kete hancus, tapi bukan salah gua.....(eh ni ayat minah rempit ke)..hehehe

stkt ni selesa bwk kete manual, dah tu je kete yg ada.. pon pon, vrooommmmmmm gua gerak dulu, beb... :)

::fadxieza:: said...

naseb baik repair free..
:)

rina mazlan said...

ahahah...kelaka la ko ni..

Mimy Hamid said...

aku tetiba bangga baca statement ko kagum pembawa kete manual..ehem ehem aku la tu...kete aku iswara macma stereng lori ko tau tak..dah la ketat...tp lelama ok je...rasa mcm tak lama lagi leh bawa lori la nampak nya

b a m b a m ' s said...

kereta saya manualll~!! ahhahaha.. memecut mmg best! ngeeee~

i am who i am said...

samolah kito...yang menjahanam kereta tapi bukan salah sendiri..heheh...sampai kan my bf cakap..kau ni kena pakai kereta missile proof...bukan bullet proof dah!...kalau aston martin ko buat macam ni boleh bunuh diri aku...(celaka x celaka mulut dia...dah berbuih2 mulut cakap..not my fault...not may fault..kehkeh)

Pn. Zana said...

kelako kan ?hehe. poyo je muka last. topi comel.:)

NenekPenne said...

sama mcm kereta kancil i dulu2... 3 tahun berturut2 accident... last2 jual...

Alkisah said...

wah bawa kereta turbo ka? kat situ kejantan kereta alkisah tercabar..tapi satu je faulll... filla tekan clash tak pakai kasut.. apa cer?

JMR said...

muka stylo gile..kalah KL gangster..kete dah chare dah...hahaha

Aya Ariel said...

perggghhh..
aku rindu sang kancil aku...
uwaaaaaaa!!!!
nanti kena kompol duet..
betuka jadik turbo gak!!

harnidahussin said...

ahaha..kete husb i manual..i takde kete..jadi kena la bawa kete manual tu..tapi kan..i memang drive tak pakai kasut! tak feel nak tekan clutch..hehehe

Akma M.Rudy a.k.a MrsSLuRp said...

Haha aku suke entry nih..bkn prt xcident tuh lah tp prt kancil turbo nih..sbb aku pun skang dah beralih jd minah rempit..haha tp semenjak pkai mmg heaven lah aku rasa..sbb duk tgh kl nih bila pkai kete kecit pastu jenis memekak senang je ko cilok2.. Kalo dulu jgn harap la kan...hihi so skang nih mmg aku jatuh cinta la bwk *mini cooper version aku laaa..sbb silap hari bln 8 tiang aku tinggalkan org lain...hahaaa nak lg best mmg aku manual lady driver yer! Harap maklum..nnti bebila kita bertembung bleh kasi double fushhhhhh3x hahahaa