Monday, June 20, 2011

kisah di Fitting Room..

Matlamat hari Ahad lepas ialah beli baju, beli baju, beli baju, beli baju, beli baju...

cemana malas pon tetap terngiang-ngiang.. beli baju, beli baju, beli baju, beli baju, beli baju... mesti..mesti...mesti...mesti...

bajet nak gi OU sebab kat sana ada Zara... dan atta cakap ada Nine West bargain till 19th.. jadi aku mesti pegi OU..mesti mesti mesti.. tapi bile mengenangkan OU??? bukan ada Aron Aziz ke??? arghh cancel.. konfem semua nak gi tengok dia kat sana.. kang tak pasal-pasal laki aku mencarut sebab takde parking.. so plan bertukar ke Pavi...

masa jalan-jalan kat Pavi.. aku jalan berdua ngan Acih.. Pak Radie masuk timberland.. aku masuk Topshop.. sekali Acih pandang aku.. "Mama, mama tau tak kasih nampak apa?".. "Nampak apa???".. "Meh sini ikut Kasih.... sambil pimpin tangan mak dia menuju ke Topman sebelah tu.... "Tuuuuuuuuuuuuu".. (Sambil Acih tunduk jer kat lantai... ko tau sapa Acih nampak????

dia nampak Ariel AF.. muahahahahha.. pengacara Trek Selebriti tu.. muahahhaha.. dia kan suka tengok citer apa tu??? yang Mila belakon tu..ala-ala gedik-gedik tu.. erghhh..hahahah.. ok lah kan.. aku buat bodo jerlah... pastu ktorang jalan Ariel ada besandar kat depan topshop tu.. Acih pon buat-buat tak pandang lah konon.. tapi aku tau.. dia konpem bedebar-debar..hahahahha...

ok habis kisah Ariel.. kisah kat Zara.. Ya ampun... banyak giler baju... terus mcm grab-grab-grab... banyak duit ko main grab ikut suka?? hahah.. yang penting try dulu... tapi syok giler fitting bawak Acih.... dah lah aku pilih-pilih baju dia cakap "Mama, biar kasih pegang.. mama pilih".. ewahhhhh... giler dow.. hahahaha...

"Kasih, ni ok???"... "Tak ok, sebab apa tu?? nampak ketiak mama"... "Yeh? ok takyah lah nie"

"Kasih, ni ok ke?????".... "Oklah jugak.. tapi kan Kasih suruh mama amik yang pink tu?? kenapa mama tak suka pink arrrr?????????".. "Arghhh tanak lah pink.. booooooringgggggggg"...

tengok muka Acih.. tak leh blah!!!!

"Kasih yang ni ok ke?"... "Ermmmm ok lah tapi besar.. lagipon kenapa macam harimau??? harimau ada rambut ke?????" muahahahahhahahahah... kelaka kan Acih?? hahahah..

memang lah ada rambut.. mak ko kan harimau betina?

"Kasih, baju ni ok tak? mama mcm suka jer.. cantik tak?".... "Ermmmm... ok lah... tapi panjang.. pastu nampak macam mengandung"...

Haaaa??? mengandung??? ok letak tepi.. tak jadi amik sebab penasihat kata tak yah.. T_____T

sebab tak puas hati.. kita tukar plak.. design sama tapi kaler lain..

"Kasih, ni mcm yang biru tu.. tapi kaler yang ni ok tak?".. "ermmmm.. tak!!!"

T_______________________T


"Kasih baju ni ok? yang ni murah sikit.. ok tak?"... "Fuyoooohh... omaigod, ketat giler..kan Kasih suruh amik yang kaler purple, kenapa kaler hijau???"

"A'ah kan? ketat sangat yeh? buruk yeh?" "buruk lah jugak, ketat"

ok, harus mengambil kira pendapat Acih.. lagipon aku tak reti tangan kedut-kedut.. muahahha.. tapi macam comel plak kedut-kedut tu.. cuma ermmmm.. semput.. sbb ketat..

ko tengok.. Acih memang kepoh giler kalau ikut aku masuk fitting room.. aku nak snap time tu lah dia angkat no.3 tu.. pastu memekak.. "Mama, amik gambar kasih tak? tengok-tengok-tengokkkkkkkkk"... aduihhh.. ko ni bising betullah.. kang SA tu jerit dari luar "No photos pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee".. mampus aku..

ok sekian saja kisah di Zara.. eh tapi seriuos weh, baju kat zara lawa giler.. tapi harga erkkkkkkk... masa bayar Pak Radie boleh datang plak!!! arghhhhh... budak tu punch aku kalau boleh nak tutup machine dia tu.. kantoi... pastu bising.. "2 helai harga mcm tu??????".... alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ni aku tensi nie... ko pempaham lah.. Pak Radie tu jenis sempoi.. aku rasa semua kot lelaki mcm tu.. ke laki aku je? baju dia murah-murah jer.. eh hello, baju pompuan memang mahal... kalau murah dah lama beli *kaver line*

pastu aku rasa baju Zara ni macam banyak yang menepati citarasa... baju dia banyak choice.. especially tuk orang yang bertudung pon ok.. sebab banyak jer long sleeve.. dan sopan-sopan.. i kan sopan.. auwwwww.. cuma harga lah aku letih sikit..

pastu meneruskan perjalanan ke Forever 21.. nak cari high cut boots.. boley? muahahah.. ada, baru RM100.. tapi tak lawa! mana nak carik?? yang bih kurang RM200 tapi lawa?? hahahah.. tapi tanak heels.. nak yang flat boots.. ada info kasi share la kawan.... pastu alamaaaaakkkkkkkk... banyak belambak plak blouse lawa-lawa.. baru RM79... terus aku tanak pandang sebab memaki hamun di dalam hati.. kalau time nak beli, pegi forever takde plak lawa.. bila aku dah beli kat tempat lain.. duit dah habis.. tetiba belambak kat forever.. vavi..

tengah sedap-sedap cuci mata, "Mamaaaaa cepat lah.. perut kasih dah sakit dah ni.. tolonglaaaa.. Kasih lapaaaaarrrr.. Kasih nak makan ice cream".. pandai ko kan... lapa makan ice cream? sapa ajar????

maka ke BR.. sebab mak ko pon nak... tekulat-kulat muka Amaani bila aku suap dia ice cream.. muahahah..

boleh mengamuk budak kecik ni bila nak amik cup tu dari dia.. dia nak minum sendiri.. ko kang tonggang ke atas.. masuk air dalam hidung baru tau!!! menjerit-jerit tepekik telolong kat situ..

ok itu saje kisah jalan-jalan dengan keluarga.. ok tak penutup entry? muahaha..





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

24 comments:

NenekPenne said...

bagus anak mak, tak kasi mak dia pakai baju nampak ketiak... goood girl...

time kita dah beli kat situ, bila kita ke kedai lain, haa kat situ pulak ada baju yang cantik2 dan lebih murah.. memang sakit hati...


style blouse sekarang ada tali kat lengan..nak panjang boleh, nak lipat kasi pendek pun boleh... range baju kat situ biasalah RM100 and above..

aku.mamalia.wanita said...

MnG tgh sale

my everything said...

jelesnye tengok kekurusan badan u..... bestnye sarungla ape pun masyukkk je kalau i huhuhu nanges je dalam fitting room tu sume baju tesangkut disana sini hahahaha

Mimy Hamid said...

baju zara , mng, dan sewaktu dengannya memang lawa...tapi nan ado la aku leh muat kan..sudeahh pandang saja dan lalu ke tempat lain

nydia-mama akif said...

seronoknye ade anak dara, sekepala lak tu,anak jantanku jgn kan nak ajak shopping, baru masuk pintu kedai dah ditariknye xbg masuk....sabo je la.....sob sob...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

bagus lah Acih ni!! Hahahahah

ikatankasihku said...

cantik2 baju kat sana...model dia pun cun..hehehe

acih dah jadi penasihat kecik....
pandai dia, tak nak mama dia seksi2 nanti takut mama dia kene tackle.. :)

R.R.Z said...

alahai..cantik nya la sis ni.


*actually lelaki mang gitu kot, lau nk beli baju/kasut..bebel2 plak*

rina mazlan said...

aku rasa baju ijo tu cantik ko pakai. Amikla size besar sikit. Pendapat aku lah..(eh ko ada mintak pendapat ke?)

Nina said...

naper maknyer, anaknyer comei sangat??

genuine1224 said...

tu tanda acih dah besar sebab dah bleh bg pendapat mcm gitu...hehe

Iela Fazielah said...

filla: adik ila keje kat zara tu tp branch KLCC... tp aritu ila masuk zara xbape la berkenan sgt... tp ko kata cantik.. mcm nak dtg balik tgk..haha...

C!kpuanmuda® said...

aku ada 2 dari baju2 yang ko gayakan.. kahkahkah boria kita!

Rtp Farra Arisha said...

eh eh model mana pulak ni yg bergaya :)) hehe.

shada said...

bestnyaaa kasih dah boleh jadi penasihat.. boleh diambil kira plak tu.. giler best!

penah tengok sorang mak shoping ngan anak lelaki dia.. cam tu gak, mak dia dok tanya pendapat.. kalo buruk tu, anak lelaki dia siap buat muka terok macam hina sangat la taste maknya.. hahaha comell!!

JMR said...

hahaha..kasih dh leh jadi penasihat tetap k.filla pasni..

tp skali tgk cam akak ngn adik pon ada nih...

mamayiyen said...

pengsan baca pendapat acih pasal pilih baju ni..macam yiyen juga :p tapi yang penting, filla SELIMMMM sangat! yeehaa!!
baju2 Zara mmg besh!

ratna said...

zara mmg best.. kalau zara kids pun best. kalau kat sini harga lg murah dr msia. beza RM50-100..

Anonymous said...

hye kak filla..

jz nk drop opinion psl bj2 td..

yg animal printed tu cantik sgt..animal printed kan tgh in trend skang..

then bj yg color blue black panjang tu pun cantik gle akk pki..nmpk slim n sopan..kalo jd dress pun ok tp seksi skit laa but bley pki dgn legging or skinny..

bj ijau tu pun cantik gle akk pki jz ketat skit..kalo bley beli besar skit..

so beli laa yg mane aritu??hehe

Jiejah @ Iza said...

seronoknya dah leh shopping ngan anak dara .. cerdik lak tu bg pendapat hihi

Filla ~ Kasihs said...

hahah.. ramai peminat zara kat sini.. zara memang best kan.. yup animal printed tgh 'in'.. tapi haku rasa mcm binatang buas plak..muahahah.... i amik dua helai... ngeeeeehhhhhh ngeeehhh...

Mak Wardah said...

Mum & daughter sama cun..Anak u baik betul, ustazah x bertauliah, cute...

Nur Afzaa said...

akak,airitu nmpk akak kt ax,tkjut hokey nmpk akak..hu3,,nk tgr tp malu coz ade pak radie..hu3,ape2 pn akak cun hokey..;)

Filla ~ Kasihs said...

nur afzaa: huwwaa maluu.. tgh byk jerawattttssss!!!!!