Tuesday, June 28, 2011

PEMBENCI..

ramai orang kata aku sombong.. ramai orang kata aku tak campur orang... ramai jugak orang kata air muka aku ni.. air muka orang belagak.. kesian diorang kan? sebab diorang tak tau tapi suka buat conclusion sendiri...

ada masa memang aku suka diam.. aku diam sebab taktau nak cakap apa.. so better diam... ada masa mulut aku non-stop.. lepas aku, aku lagi.. orang lain tak de chance..hahah.. air muka tu tak dapek lah nak nolong kan? sebab memang dah lahir ngan air muka yang payah nak sengih.. ingat lagi masa baru masuk keje.. jadi bahan umpatan sebab muka berlagak.. sian aku.. biasalah mulut orang kita tak de hak nak menahan.. tapi aku kalau masuk tempat baru yang aku tak biasa.. aku mesti 'semekom kak'.. tak pon selisih ngan orang.. asik angguk-sengih.. lepas sengih-angguk... pon orang kata sombong... sian aku...

tapi satu jelah kelemahan.. aku kalau tak suka.. memang terpancar dari muka.. hahaha.. ada sesapa boleh ajar cemana nak hipokrit?? tak kira lah aku tak suka orang tu ke... terus muka aku keras.. hahah... tapi bukan senang lah aku nak suka-suki benci orang.. kalau dah tahap melampau.. memang patut pon.. tapi aku bukan jenis suka-suki pegi jumpa orang tu dan sound tepek.. aku tak pandai... aku mcm makan dalam sorang-sorang jer... pastu luah kat orang lain.. orang lain tu selalunya Pak Radie.. pastu aku kene sound tepek balik.. sebab suka memendam perasaan..

aku memang bangsa cakap lepas.. eh bukan cakap lepas.. tapi aku main cakap jer tulus ikhlas dari hati.. tapi kengkadang aku tak perasan benda tu mengguris perasaan orang lain.. eh tapi kadang aku rasa tak mengguris pon.. oh mungkin orang tu yang bangsa senstip lebih? oh aku rasa ada orang penah cakap aku ni macammmmmmmmmmmmmmmm bagusssssssssssss.. berlakon baik depan semua orang, padahal... hahaha.. komen-komen bangang macam tu sorry morry i tak layan.. utk pengetahun orang-orang yang rasa aku ni berlakon baik demi mendapat perhatian atau mungkin demi mendapat kasih sayang kerana kurang kasih sayang... let me tell u, aku tak perlukan perhatian dari sesiapa pun.. aku bahagia dengan apa yang aku miliki.. apa yang aku buat.. so buat apa aku nak berlakon-berlakon demi meraih perhatian? lagi pon cer citer.. aku nak perhatian dari siapa dan untuk apa? tak paham plak aku ni...

aku ni menjalani hari-hari aku apa adanya.. muahahahhaha.. kang aku nyanyi kang... aku rasa macam life ok jer sekarang.. biasa-biasa je... aku tak kisah pon orang lain lantak kau lah.. kalau ko kaya.. aku suka jer.. lagi-lagi yang kaya sebab gigih berusaha.. aku memang jadikan orang-orang yang mcm ni idola.. dan dalam masa yang sama motivate diri sendiri untuk berjaya macam orang lain... aku tak de plak rasa rendah diri sebab orang lain lagi maju.. zaman nak mendengki dengan kehidupan orang lain tu takde ok.. ada banyak lagi keje nak dibuat...ni aku cakap macam ni kang adalah plak yang kata aku macam bagus nie.. hahahah.. takpelah mak rela.... tak luak sebutir pon beras kat umah...

aku ada banyak benda nak cakap, tapi sebab macam aku cakap tadi... ada ramai je yang tak suka aku.. tapi tak suka tak suka sibuk gak menempek kat sini.. muahaha.. ok sekarang dah start laser.. tak, maksud aku.. aku tak penah larang sesiapa pon nak baca blog aku.. silakan... kalau aku tak bagi baca, baik aku private kan je.. orang nak baca, bacalah.. mungkin orang boleh menilai aku dari blog aku sendiri.. nilai lah... aku tak kisah... sebab apa yang ada kat blog bukan bermakna kau kenal aku 100%... dekat blog ni aku asyik menjaga apa aku nak cakap... apa aku nak tulis.. bukan sebab takut kene hentam... hentam-menghentam ni aku takde hal...

aku kurang berkenan lah maki-memaki dalam alam cyber... nak memaki dalam alam cyber tak de hasil.. nak maki baik maki depan-depan lagi puas hati.. muahahahahha... tapi tulah.. pusing-pusing orang salahkan aku balik.. cakap aku ni poyo, control, belagak baik.. kan kan kan kan???

eh aku ni cakap pasal sapa? aku pon tak tau.. tapi untuk pembenci pembenci tegar fillanie.. *haiiiiiiii nah amik ni nak flying kiss sikit.. muahhhhhhhhhhs* teruskan lah membenci dan menskodeng life aku.. aku suka.. sebab rasa macam glamer gitewwwwwwwwwww.. hahaha..

ok bye.. aku tatau ni entry sampah apermende tah..





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

Anonymous said...

owh kak filla...sy x benci...sy PENYUKA akk..haha~ abaikn je pembenci.. ;) - Yayang Fafau

kema said...

lantak pi la dier org nk kater aper pun...kalo ader perasaan dengki..mmg cm2...x leh tgk org lain senang....

eda said...

kitaaaa samaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~~
cmner yerk nak jd hikoporit tu .. .. mencik tau .. ckp tulis dr hati kan sonang hahaha ~~~

i lap u hakak !

Aya Ariel said...

muahahahha..
jahat betul..
kat pembenci jer ke flying kiss tuh..
kat penyayang mcm aku nih takde ke..
sob sob sob..
meh tempek flying kiss aku utk anak-anak dara ko yehh..
hakhak

NenekPenne said...

mungkin u mcm i kot
kalau tak suka seseorang air muka terus nampak tak boleh nak buat2 suka atau hipokrit..dan terus tak bercakap dgn orang tu....
some say i jenis berlagak.. dah muka i muka eksyen kan nak buat cemana
tapi hati baik maaa...

kat my exhubby punya wife, i terpaksa maki dlam telefon dan kat blog sebab kalau ada chance jumpa depan2 i terus kasi penampar/terajang jer...

memendam perasaan tu tak elok, esok2 kita gak yang sakit

Miss Moon said...

sapa yg bagi komen tak elok kat fillanie nih ...cakap cakap

alah filla aku tgk nko ok je . mmg la muka nko cam tew tapi nko baik aku suka sangat ...n selesa kawan ngan nko ....and aku adore sangat kat nko

nko stylo ...tp sangat humble . Nampak je cam sombong tp tak sombong langsung hokey ....kepala masuk air adalaaaaaa hahahhaha

love u fillanie ...sebab aku mengenalil kamu ...auwwwwwww cam surat cinta laksssssssssssssss

Hidaya (IbuBalqis) said...

Assalam,

Ahkak Fillanie yg dikasihi, sy ni silent reader ahkak yg baru thun ni mbc blog ahkak satu hari 44kali slagi tak ckup 8 jam kt opis ni..sy dkt je ngan ahkak kt seberang jambatan tu, CBJ..

Mahcik sy pn dok kt area ahkak duduk tu die kt blok B ..tgkt 5 gitu..(taktau la pe kes ni siap kasitau mahcik sy lak duk situ).

Hari ni baru terbohkak hati sy nk meninggalkan jejak ku ini...

Sp la gaknye yg 'pembenci' tu eh, dah benci bc lagi lak blog nie.. sila la GTH, WTH wif them all..kan..kan ..

Apapn sy mmg peminat tegar ahkak Filla nie..:) serius ni takde nk kipas2sate punyer la...

Kalo sy tjumper ahkak di mn2 pasticonpem sy tak keruan spt tgk artis gitukkkkkkk..

Ahkak Fillanie...truskan la update lg & lagi..i likeeeeeeeeeeeeeee smue2nyer.....dr ahkak mbebel2 hinggala mende coetmoet yg akak coratcoretkan di sini...Hokeh wassalm..ni dah cm surat layang bukan spt komen lg....Sekian.

mama maman said...

ok ai admit.. i staker blog u.. hhhiii.. tp honestly.. suka bc sebab cam jujur je.. cam selamba je.. so true org mat saleh kata.. xde pun nmpk..[nmpk ke..??? hhhaaa] sombong ke, tunjuk lagak ke..?? atau seumpamanya la... bkn nak puji.. bukan nak keji.. jujur dr mama yana...:)

Ummi M.I.M said...

tapi saya suker jer awak.... sgt menjadi idola saya.

syida onn said...

pedulikan je ..lahabau2 tu semua.. yg penting aku suka baca blog ni walaupun aku tk kenal pemiliknya.. aku rasa filla ni seorang yg sempoi je hilang rasa stress baca blog dia semua ckup..gelak..sedih.. jadi bengong semua ada... klu rasa nk private...jgn lupa invite i tau..

theotherme said...

susahkan nak pleasekan hati org. balik2 kita gak kene ...sighhh...

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said...

muahahaha... mesti makan hati pembenci akak baca kumen2 ni kannnn....

setuju sama 'aya ariel' ... tak haci tau, kiss kat pembenci.. kat penyanyang ni yg patot dpt lebey tauuu... wuwuwuwuwu...

kita pun memula gerun gak ngan akak, coz mcm garanggggg giler tp muka tak garang pungggg...kelakar + hati jeli lagik ade la.. kannn kannn kannn.... ^_^

lantak pi la kat pembenci tu.. pembenci = 1 .. penyuka = 10000000 !!


** last sekali, ai la dhiyaz86 kat tweet tweet tu... i follow u...

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said...

ehhh.. kita pun nak kata, if nak privatekan blog ni.. mesti invite kita tau!

harnidahussin said...

bersyukur la kalau ada dok mengumat camtu..bertambah pahala ko kak Filla oii...diorang jer yg dapat dosa...muahahahaha...

JMR said...

uiks..ni pe kes lak..ke gimik je?:-p

Anonymous said...

suka sgt blog kak filla..everyday mesti drop by..

for those yg tak suka blog ni ke ape ke...dlm tak suka tu..korang singgah jugak kan..heheh..LOOSER!!
-dilla-

Filla ~ Kasihs said...

owh... utk pensuka, terima kasih.. utk pembenci babai...

jmr: tak kosa mak nak gimik2 nyah..

hOtMaMa said...

tu maknanya ko dng artis mmg dah setaraf nok... tak caya cer tgk tok ti.. w/pun dia syantek & tak kacau idup org.. tpp ada yg benci dia kan.. adat le tu katanyer...

Anonymous said...

i suka bila u sedar u ramai pembenci,tapi i lagi suka bila u tak sedar2 kenapa org ramai membenci sedangkan u rasa u tak buat apa2..renung2kan,dan semoga berjaya!!

Filla ~ Kasihs said...

anonymous: first of all, hai my PEMBENCI... i suka ayat u yang puitis dan mendalam tu ;), i lagi suka sebab u memang pandai berkata-kata, i suka bila u sgt berterus terang, i suka sebab secara terang-terangan u kata u suka bila i tak sedar2 kenapa org ramai membenci..tapi satu yang i tak suka.. kenapa u anonymous?????? haha, takut ke?