Saturday, June 01, 2013

PENCUCI MUKA MANGGIS?

*sponsored post*
*scroll down for new entry*


Baru-baru nie pegi hypermarket nak beli barang dapur sikit... singgah nak beli pencuci muka sekali... Pastu bila lalu kat section produk Safi, aku stop kejap.. Safi ada banyak kot jenis-jenis pencuci muka.. tapi baru perasan yang gambar manggis ni ;)

Hati melonjak-lonjak nak try.. lagi-lagi bila tau produk ni berasaskan ekstrak tumbuhan semulajadi.. Safi dah lama gila di pasaran.. masa zaman aku sekolah lagi.. so aku memang tau Safi ni rumusan dia sangat lembut.. sangat sesuai untuk orang yang berkulit sensitif.. dengan menggunakan bahan berkualiti tinggi dan diperakui HALAL.. aku kalau cari produk, aku very particular sikit.. nak tau apa ingredients dia.. halal ke tidak.. lembut pada kulit ke tidak... 

SAFI kini keluarkan variasi terbaru yang diberi nama SAFI Pembersih Muka Mencerah & Melembap dengan Sari Susu Manggis.  susu dan sari manggis... of course dapat membersihkan kulit wajah dengan berkesan tanpa menghakis lembapan semulajadi wajah dan bonus pulak bila membersih dan dapat mencerahkan kulit wajah ;)


Dulu kalau balik kampung je mesti happy bila musim manggis tiba... sebab aku suka gila makan manggis.. kagum tengok isi manggis tu putih bersih... tapi tak pernah tau khasiat manggis.. memandangkan manggis ialah bahan utama dalam produk pembersih wajah ni baru sibuk nak amik tau khasiatnya.. Ia mangandungi lebih 4x anti-oksidan yang dikenali sebagai Xanthone dimana kebaikan anti-oksidan adalah lebih baik daripada Vitamin E dan C, kerana ia membantu menentang radikal bebas dengan berkesan agar kulit wajah kekal remaja... Ia juga mencerahkan kulit secara semulajadi tanpa mengeringkan kulit wajah walaupon digunakan beberapa kali sehari... Semua jenis kulit pon boleh guna ya ;)

Untuk membuktikan keberkesanan Safi Pembersih Muka Mencerah & Melembap dengan Sari Susu Manggis ni, meh aku tunjuk sikit dan share ngan korang pengalaman aku... 

Kalau nak beli korang beli yang macam ni ye.. make sure yang ada gambar manggis ni.. teringat pencuci muka zaman sekolah-sekolah dulu.. hahahah..  

Basahkan tapak tangan dan wajah terlebih dahulu.. dan picit sedikit di tapak tangan yang basah. 

Ni muka sebelum dicuci ye.. masih oily sikit-sikit masa nie.. 

ratakan sabun di kedua tapak tangan

cuci muka seperti biasa.. cuci rata-rata di seluruh muka ye.. 

bilas dengan air bersih

tu diaaaaaa... Eh seriously memang rasa bersih dan lembap.. bila sentuh kulit muka dengan jari rasa lembut je... harga pon murah.. sesuai untuk semua jenis kulit.. yang muda remaja pon boleh cuba..

Rangkaian produk SAFI boleh didapati di pasaraya utama, pasaraya hyper dan farmasi..dengan harga:

50g - RM5.50
100g - RM9.90

For details please visit http://www.safi.com.my/ and FB Safi 





9 comments:

Jojet said...

manisnya akak kita ih skrg =)

Kenit Cinonet said...

a'ah ada beza la kak fila..nak try la nanti. Tapi, pencuci muka lama tak habis lagi, acaner? hehe

Chekgu Azrine said...

Nti nk cubala..

Miss Moon said...

wahhhh sapa jd tukang amik gamba nko filla ekekeekkeke

murah giler pencuci nya ...nampak bersih je muka nko pas cuci ...nak gie try la ...

Ibu Dhia Danial said...

perlu cube ni.. bau manggis ke kak? hehe

Filla ~ Kasihs said...

bau sedap je yg penting lps cuci rasa segar

bintang hati said...

pencuci muka safi memang best...lembut n sesuai ngan kulit org Asia :)

Elyssa CE said...

Ya pernah cuba. Memang kulit rasa lembap dan lembut. Guna byk kali pun tetap lembap, Wangi pula tu :)

Ietams said...

eh eh.. dah iras² fatin liyana pulak dah..