Thursday, June 13, 2013

Weekend yang padat.

Busy kemain kan... Weekend baru ni agaklah busy.. Pak Radie ada appointment so kena lah sabar menanti dia pulang.. aku nak pegi Birthday Party Rayyan anak Azie.. Dah lama dah kenal Azie nie.. gang-gang masa zaman Fotopages dulu.. banyak cerita dikongsi bersama ;) birthday anak-anak Azie jarang aku miss.. sebab ni jelah pon time nak berjumpa.. kalau tak memasing busy memanjang.. 

Nak buat cemana kan.. laki balik lambat.. nasib orang lom bungkus balik.. kalau tak aku tengok pokok jelah kat situ.. hihi.. buat kat Kemensah.. ada air terjun dalam tu.. 

Baru sampai.. tak sangka pulak tempat ni dah macam Sg. Congkak dah aku tengok.. 
(i'm wearing tsugoi shawl TS-RED)

Member dah nak balik.. huhuuu.. ni pon kawan baik jugak.. nama dia Ila.. jarang dapat jumpa.. sekali jumpa.. besepah-sepah cakap sebab berebut nak becakap.. 

Tudung hijau ni Cikgu Mai.. kawan lagi lama.. hahaha.. kitorang amik course sama kat Uitm Shah Alam dulu.. ex-housemate jugak.. now Mai pon ada 3 anak jugak.. hoih rasa seperti tidak percaya.. 

Tema Army ok.. mak tak ikut tema.. mak takde seluar askar T___________T

tengok gambar pon tau betapa kepohci nye diri ai.. 

Ni lagi kepohci.. hahah.. sebenarnya kitorang jerit-jerit suruh Moon turun nak amik gambau.. Moon very the gadis desa sopan santun duduk kat dalam rumah tak moh turun-turun.. hahahha

Azie (mak pengantin), Zizie (kawan lama gila jugak since FP) tuan tanah, Moon yang ayu dan baju pink sapa tak kenal??? Helloooooooo.. tu HotMama okeh!!!!! sangat terror dalam bidang masak memasak, membaking bagai.. kawan lama jugak masa zaman FP.. 

Sempat lah bajet retis kejap.. sain sain nie..heheheh.. 

Hahaha.. ceria betul Acih ngan Ani... rushing jugak sebab nak kejar gi Hospital.. tengok mak sedara pak radie kat HKL.. 

Baju Hard Rock Penang.. macam homey pulak.. Hospital tak leh bawak budak bawah 12 tahun.. so aku take turn lah menjenguk.. sedih pulak rasa bila melawat... aku lama sikit lah kat atas.. sebab tolong balut kaki ngan plastik (operate jari) nanti nak mandi tak leh kena air.. dan time tu time makan.. so tolong bukakkan bekal.. sebab lauk hospital homaigod.. nak kurus cepat sila masuk sepital.. semoga Cik Aya cepat sembuh dan boleh balik rumah cepat-cepat.. 

Lepas gi hospital Pak Radie nak ajak budak-budak jalan.. kesian teperuk je kat rumah tak keluar-keluar.. meh lah papa bawak jalan kejap ;)

dapat bini jakun.. nak buat camne kan? ai ni manalah merayap sangat.. gi keje balik keje duduk umah.. mitahli sangat nie.. *panggggggggggggg* pening pala ai terus.. muahahahah.. nampak kat batu-batu tu.. terus post kat ig.. suruh orang teka.. muahaha.. semorang tau kot.. ko je yang ketinggalan jaman.. hahah.. ini pintu masuk sebelum ke Publika ye.. 

First time aku sampai kat Publika.. Pak Radie poyo nak geleng-geleng kepala macam aku ni duduk dalam hutan ke apa selama nie.. benci tau.. ko jangaannnnnn aku dah ada wazeee... haaaa tup tup selang sehari aku ada kat sini kang.. hahahah.. 

toilet sangat comel.. 

sempat lah syok sendiri.. kawasan ni best.. bersih.. dan macam sesuai untuk tourist jugak.. ada kemudahan lain seperti surau jugak.. bersih je dan selesa ;)

Hoiiii kenapa begitu???????? 

kat luar tu chill gila.. dah lah angin tengah kuat.. feeling overseas terus.. muahahha.. tudung terbang-terbang dah kembang macam lion king dah aku tengok.. hahahahhaha 

Hadoi semak betul amoi belakang nie.. sibuk je nak masuk belog. 

Puas jalan-jalan.. pening nak makan apa.. aku nak Plan B. tapi teringat haritu punye carbonara biasa jek.. so tak nak lah.. Pak Radie ajak makan kat Chawan.. 

Lontong untuk Pak Radie.

Ini untuk saya dan Ani.. Oh ye, Amaani ialah peminat tegar no.1 kueyteow sup... 

Ini untuk Acih. 

Laicikang.

pemanis mulut.. tapi manis bebeno.. bawah tu gula melaka tu banyak sangat kot.. len kali asing lah kan? so boleh kita sendiri yang ejas tahap kemanisan.. tunggu lah aku bukak restoran esok.. 

aku siap tebal muka mintak waiter tu snap.. dah lah suruh orang.. tak cukup sekeping.. suh dia snap dua keping.. hahahahahah... 

Ok Ok.. mama tau memang Haoooo Liangggg.... jangan over sangat Ani, ni bukan kat umah!!!





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

Atie said...

Sempoi betoi la Ani..dah la comeinyaaaa

Jojet said...

hahaha..ani mana tau umah ke, kedai ke, janji perut bulat die penuh! syabas ani, amik perangai aunty..

NinaAz said...

Ai pun jakun. Tak pernah tahu pun pasal batu tu. Tsssskkkkkkkk

umilia said...

hahaha..ani2..same mcm anak saye yg no 2 amsyar..kalau nak hirup kuah tak kira dimane2..eh publika kat mane..maafla sy pun org kg..tak tau pun..hahaha..

Nad MamaZN said...

Kawan saya keje kt chawan :)

Chekgu Azrine said...

Hehe..sweet je ani...

Kenit Cinonet said...

alolololo happy weekend with happy family..nice one kak fila! (^^,)

mami said...

Hi Fila,

Last pic yg paling best...kalau tak ckp ani pun...kami tau itu mesti animatomato....hahahaha...

HaniShaklee said...

hahaha..ani ani..macam2 la ani ni,,comeyl dia..


http://akutaksunyi.blogspot.com/2013/06/diriku-demam-time-ni-la-nutriferon-dah.html

suzy said...

cantik u pakai shawl mcm ni...baru la cun!!! nmpk muda & trendy :) mcm anak dara..bdn pon dh selim melim..x nmpk mcm anak 3

ixa damia said...

cntik kak fila pkai shawl mcm ni...
sempoi ah nengok pic ani yg last tu..sedap sgt la tu agaknye..:)

Mrs.Farhana said...

sedap nye Ani smpi hirup sup cm tu...:)

lily lotus said...

cutelah u anak beranak ni, hehe

zainatul abu bakar said...

Hari2 mesti nak singgah sini..best baca kisah2 akak sekeluarga :)

iili.lolly. said...

haha..comel ja kak fila..lama-lama tengok macam muka sherry ibrahim teduhan kasih pulak..betullllll

GOLD FINGER said...

hi fila..comey ani..jom kita berbesan nak..hahahah

wira paramartha said...

kat chawan tu ade lakse tak kak?? :)

Cik Cammy Lia said...

geram je tgk si ani tu hehehe..mane baby? x bwk ke?

happy2gether said...

Filla...lama betoi tak borak sama...ya betul cam tak caya jer 'kita' dah anak 3 :-) nanti ada jodoh jumpa kat aqiqah leecha yer...mmuah...

Azie Rad said...

Thanks buk filla for comming to rayyans birthday (wahh budget english bagos la kunon..oh my english) nko mmg x pernah miss birthday party anak2 aku...bangga aku ko tetap filla yg aku kenal ealaupon ko dh blogger yg glemer...auwww touching plak...apa pon keep in touch ye babe...muahhh lebiu