Tuesday, June 04, 2013

Ahkak dan make up..

Memandangkan aku lama gila tak beli make up.. So aku mesti beli.. tak kira apa pon terjadi. mesti mesti mesti!!!! 

Kannnn??? agak-agak lah... kesian sangat dah nie.. 

tapi terjebak beli ini, ini dan ini.. muahahahaha... ongpompuan.. biasa laaa... blusher ada dua jenis.. yang matte biasa tu RM75 kot? tapi aku beli yang lain.. dah kene hembus ngan SA tu tadi.. dia suggest amik blusher yang mineralize supaya pipi Kak Ton akan nampak lebih berseri, bercahaya dan lichennnn.. yang kak ton punya nie namanya mineralize blush - DAINTY harga rm100.. takpe kita pakai selama setahun.. 

Gatal beli eyeshadow.. ongpompuan biasalah.. eyeshadow belambak tetap rasa tak pernah cukup T___________T 
sebab tu kita ni perempuan kan???? sokonglah sokonglahhhh.. hahahaha... eyeshadow tu nama dia VELVET rm62.. cantik dan jimat.. guna sikittt jer pon dah ok.. kita blend je bagi rata.. pastu dia ada macam shimmer effect sikit.. auwww.. bling bling.. 

Lipstick asyiklah pakai kaler yang sama.. selagi tak habis selagi tu.. kita ongpompuan kenelah ada variety sikit colour.. so amik kaler ni pulak.. tak terang sangat.. tapi tak nampak pucat sangat.. sweet-sweet gitu.. nama dia COSMO.. and dia ada moisturizer so bibir akan lembap je bila apply.. 

nampak tak pipi kak ton dah pink-pink sikit.. 

tapi mata kakton sepet, jadi tak berapa nak nampak eyeshadow yang kakton apply tadi.. 

tadi kak ton gi makan.. saja nak belanja kawan kak ton nie.. dia ganti tempat kak ton masa kak ton besalin hari tu... eh aku lempang kang kak ton kak ton kak ton.. 

sebab harini semorang cakap ai gemok.. ai telah memilih salmon sahaja dengan harapan pinggang mengecil 2 inci. 

kawan ai makan apabenda tah nie.. chicken mushroom bla bla with rice katanya.. amboi, tak dapat nasik tak hidup ke? tapi dia kurus.. dia makan satu guni beras pon tak kan gemok punya.. 

penyejuk tekak.

berseri tak muka kakton ai dengan make up baru ;)

ok itu je nak cerita ceriti.. nanti sambung ye ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

Aya Ariel said...

i like u lah kak ton..kak ton pon kak ton laaaa..ongpompuan mmg cenggitewww..

Kenit Cinonet said...

seriously ahkak, pic yang last tu memang sejibik kak ton ekekekekekeke.

lovely said...

Berseri.. kak ton... hehhee..

Farah Waheda Wahid said...

memang berbaloi pun...sebab pakai setahun kan? he he he...biasalah orang perempuan cam kita ni memang cenggitu...

Anak pak cik Azhar :) said...

hai kak ton:)

Sue Sakarnor said...

kaler cosmo mmg suggested. kalu gi MAC Alamanda gerenti dorg suh beli cosmo tu.

~ Huda Qamar~ said...

Kaler lipstick tu cantiknye alahai...

najatulanirah said...

comel la kak ton! haha.. like2!

Mrs.Farhana said...

haha..lawak la kak filla ni..tp kak ton tetap omeiii!

suzy said...

x sesuai la gaya tudung mcm tu...nmpk muke besar n berumur..u sesuai pakai shawl ngan soft awning inner..baru la cun..hope u'll accept my positive comment :)

suzy said...

x sesuai la gaya tudung mcm tu...nmpk muke besar n berumur..u sesuai pakai shawl ngan soft awning inner..baru la cun..hope u'll accept my positive comment :)

momnsofea said...

terima kasih yee kak ton diatas info diatas...kak ton nmpk berseri2..I like

.::Make up by Azreen Zainal::. said...

Kak ton knp muka kak ton dgn kwn yg ganti tmpt k.ton mse bsalin tu cm adek badek?sedara ke?k.ton muka ade sikit bentuk dulang dh...hehe...jgn marah ye kak ton..kak ton..kak ton..kak filla la :)

wira paramartha said...

subhanallah.. ya tuhan jangan kiamat dulu ye.... ;)

Aku Ibu Muda said...

lipstik tu sgt cantik warnanya!

PutriesNoora said...

lipstik cantik!!!