Friday, June 21, 2013

Amaani dan kek..

Baru nie ajak Ani ngan Acih gi makan kat luar.. tapi tak tau nak pegi mana.. tapi teringin nak makan chicken chop yang biasa-biasa tu.. yang RM10 je tu.... tapi keluar pon dah lambat sebab tunggu Acih habis tuition dulu.. lari jap gi Secret Recipe kat Jusco tu.. sib baik sempat lagi.. dah nak tutup dah pon.. kesian Ani takde pon tiup cake birthday dia.. hahaha.. asyik belakon tiup cake je tapi candle and cake takde.. apakah kejam sangat mak apak ko ni.. muahahah..

Muka excited gila tengok cake.. beli 2 slices sahaja.. sebab kitorang bukan pemakan cake tegar.

Pastu round-round kat area PUJ tu.. alaa yang gi makan ikan bako dulu aku citer tu.. nampak lah satu kedai ni.. apake nama pon dah lupa.. tapi stok-stok macam makan masakan panas ala2 kedai kelantan gitu.. tapi ada tulis western food.. aku ni kan suka je buat muka bila Pak Radie cakap.. tu kedai tu ada western food tu.. terus aku pandang sebelah mata pastu cakap "Kedai tu??? ermmm ada ke???" macam tak confident je tengok luaran dia.. hahahaha.. Pastu pak radie kutuk aku.. dia cakap jangan nak poyo.. 

Biaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! hahaha

So sila belajar, don't judge a book by its cover.. biar cover buruk, tapi isi kandungannya bagus.. eh siap nak translate macam orang tak paham pulok.

Kat dalam tu kemain lagi.. kat kaunter siap promosi biskut raya.. hahahah.. ok marilah kita order sebab perot lapa tahap cipan dah nie.

Ko ingat kat Chillis je ada bagi pencil colour ngan kertas lukis-lukis? Helllllllooooooo kat kedai ni pon ada ok.. tanjat ai.. siap 1 box pencil colour lagi.. kelas kau.. 

Acih the big sista.. Jap nak comment lagi pasal kedai nie.. ni lah namanya effort betul tak? kesungguhan dalam melakukan sesuatu perkara.. eh nak translate pulak lagi.. hahahah.. walaupon kedai biasa-biasa je.. tapi effort nak beri yang terbaik kepada pelanggan.. muka manis-manis je abang kedai nie.. tengah amik order.. pastu aku cakap lah chicken chop 2, fish and chip 1.. belum habis order, sambil salin order.. dia dah pusing pandang dapur pastu signal aku order apa.. maksudnya.. belum habis salin order dia dah ready nak masak... omg.. aku suka macam tu.. lajuuuuu sangat tuuu hahahaha.. 

Apaknya.

Seronok tengok muka Ani time nie.. sebab serious muka macam berkata "Hari ni birthday aku, korang ada?? ni birthday aku ok.. ni kek aku.. semua kena nyanyi untuk aku" *sambildabikdada*


kannnn??? muka malu-malu bangga.. hebat anak mak!
 
banyak dia makan cake.. 


Kalau amik gambar kemain dah pandai pose dah.. kepala senget.. sebijik mama ;)

Eh, muka Ani dah macam muka Wan.. muahahahaha.. 

Happy betul dia malam tu... Birthday girl lah katekannnn... pastu pengsan dalam kereta sebab kekenyangan.. Ani ni sampai sekarang tak nak tinggal kat umah kalau kitorang keluar.. laju je dia cari selipar dia.. Acih plak sejak dah besar ni.. malas je nak ikut.. nak tinggal kat umah ngan bibik je.. 

sedap kan? simple je tapi nyamsss.. 

My Acih yang pipi dah montel.. 

Itu jelah kisah di hari jadi Amaani... Semoga Amaani membesar dengan sihat, jadi anak yang baik dan solehah.. sayang papa mama, sayang adik beradik.. sayang keluarga.. berdikari dan berdisiplin.. bijak.. dan paling penting berjaya dunia akhirat.. aminnn... 



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

22 comments:

takgojestakpe said...

Salam,
Kat mana kedai ni ?.blh bg land mark tak. tingin la nk pegi dgn housemate .

takgojestakpe said...

Salam, kat mana kedai ni . blh bg land mark tak. tingin la nk pegi

Cik Cammy Lia said...

ololo comelnye...ani malu2 lepas tiup lilin hehe

Jojet said...

semoga ani jadi anak yg membahagiakan akak ngan pak radie..solehah dan berguna..syahdu pulak..padahal..aishhh

MuMMie BeRRy said...

happy family

strawberi said...

patut tgk keek ani mkn kek..rasa cm kenal kedai tu..JS Cafe rasanya...pernh pi jugak situ..sbb ade western..not bad la kan...yg best..sbb dia pandai layan budak..bg color n kertas

pasni dpn dchiangmai tu..ade puncak steak house ke ape namanya..bolehla mkn western situ pulak..hihi

happy birthday ani

BEA.Xaeren. said...

Gamba ani yang nak suap kek kat akak tu kan..gaya dia ambik gamba tu tetiba nampak macam remaja sangat.. Hahahhahaha... Happy belated bday Amaani!!!

Ohhh..Acih dah nampak makin tembam dan makin ayu laa..awwww.. hehehhe..

farah shazlina said...

comel sgt la ani ni kak filla.. geram tgk! :D

Nad MamaZN said...

Kak filla
Bleh share nama kedai?
Kot kot terlajak ke area puj nun ...

ZuNas77 said...

Ani adalah tersangat sangat comelsssss

WaniGhani said...

Geram btol tgk gamba2 ani..pandai posing..

antalya said...

alaaaa gegurl ayu la sangat amani time dia kuak rambut tu. so sweet lah. happy besday bdk comei

bini edy said...

Saya rasa nama kedai ni JAS KAFE kan..dekat2 mymydin PUJ.

Situ ada kedai lain lagi Baan kin Thai..pastu ada Firzana's Kitchen.

depan k chiangmai tu now tgh renovation nak bukak western restaurant.

wah gigih explain.

bini edy said...

eh JS Kafe..bukan JAS

autumniris said...

Happy bufday Amaani...semoga jadi anak ya solehah n berjaya dunia dan akhirat...Amaani sangat comel...geram tengok pp n bdan yg gebu tu....

autumniris said...

happy bufday Amaani..semoga jadi anak yg solehah n berjaya dunia dan akhirat... Amin...
Amaani sgat comel..pose la mcm mana pun ttp comel n menarik..:-)

intandayani said...

suke sgt tgk muke ani masa tgh suap k.fila tu..homey2..cian leecha asik kene tggl..mihmihmih

intandayani said...

suke sgt tgk muke ani masa tgh suap k.fila tu..homey2..cian leecha asik kene tggl..mihmihmih

wira paramartha said...

pi.. bezday ani... :)

zainatul abu bakar said...

Happy belated bday amani :))

Mummycun yan said...

amin

HaniShaklee said...

ani comel..semoga jd anak yg solehah.. berjy dunia akhirat



http://akutaksunyi.blogspot.com/2013/06/khasiat-set-set-optimum-shaklee.html