Thursday, July 02, 2009

Bukan Batu Pahat.. Tapi Pasir Gudang JB....

Aku dah slamat sampai dah nie.. dan selamat gak bekerja pagi nie... ces!!! baru ingat nak EL.... tp sayang ler plak nak EL.. lagipon aku sampai kul 2.30am mcm tu... dah cukup dah tido...lagi nak gedik EL perhal...


Semalam aku silap.. rupanya bukan Batu Pahat.. tp Pasir Gudang okeh.. kat JB situuu... so semalam gigih Pak Radie beli jajan... beli air.... aku lak gigih bawak bekal nasi lemak masak sendiri beli pagi tukat opis... utk bekalan dlm perjalanan.... uiiiiih... dengan bangganyer aku nak announce... aku tak tido langsung okeh!!!!! ajaib giler!!! dah ler mkn nasik lemak dlm kete.. salu nyer aku ni kalo perot dah kenyang senang hati.. mmg konpem membuto membuta jek dalam keter... tp sebab melayan Pak Radie yg bagi teka teki bangang tu kan.... benci aku tgk muker dia....


Nak jawab teka teki lagik??? tp mcm bangang sket lah... sbb aku penah dengar.. tp aku dah luper apa jawapan dier...... ok... teka-teki berbunyi begini....


Dalam Sejarah kita nie.... Ada berapa Hang yang korang tau??? alaaaaa... yang Hang Jebat and the gang tu lah...... dalam buku sejarah ada 5 kan???? takyah ler aku senarai kat sini..sbb aku dah luper gak..tp aku tau mmg ada 5 orang ler....tp kan..Pak Radie ckp bukan 5 org okeh... dia baru ckp mcm tu aku rasa nak sepak jer... dah tentu lawak bangang nak kene kan orang kan...heheheheheh.... tak yah ler nak buat muker beriya-iya ngn soklan tuh.. BENCIII aku nengoknyer...... haaa jawab ler..... pak radie ckp ada 7 Hang... bukan 5..... heheheh.... aku try gak jawab... aper aku jwb smlm ar?? Wak Hang a.k.a Wak Luuu.... huahahahah... tak pon "pepandai Hang ler....." so jawapan dier ialah......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
HANG JAWAB
HANG BODO

Macam bangang je kan soklan??.. mmg HANGinnnnnnnnnnnn aku okeh!!!... malas ler aku nak jawab soklan2 lawak tak baper nak lawak nieh... tp yerlah... kesian kan.. kang ngantuk plak driving... lawak bangang pon okeh... pastu layan station radio Indon... Gratisss.... gratis tu aper? percuma eh?... giler arrr.. kalo radio Era kita dok maki sbb asek iklan jek... ko tau tak station radio Indon.. iklan dia lagi panjang nak mam okeh!! ada ler dlm 4 minit utk satu iklan... siap sebut list harga makanan.... huahahahahhahahahah.....


Ok ler... sambung citer.... so ktorang sampei kul 7 mcm tu... jenazah dah selamat dikebumikan lepas Asar..... cuma sempat tolong2 my MIL masak sup ayam... pastu tahlil lepas Isya'.. ktorang tak jadik nak gerak kul 5 pagi... sbb dah alang2 penat.. biar penat terus... Lepas jek makan kul 11.30 mlm tu gak ktorang gerak-gerak khassss..... mmg kenyang nak mati aku makan okeh..sbb aku tgh lapar nak mati gak time tu...hihi...


pas makan... kenyang sumer... aku pon salam2 sumer... balik... siap2 carik bantal kat seat blakang..Assalamualaikummmm.... gud nite arrrrr!!!.. huahahahhahaha.... nasib tak kene maki sbb tido... huahahahahha.... tq sebab memahami diri ini... sian Pak Radie drive sorang2 ngn aku bedengkur kat sebelah siap cari posisi baekkk punyer rebahkan seat bagai... nasib aku tak hangkut simut skali dari umah..huhahahah...


Sampai putrajaya kul 3.00am mcm tu... tgk rumah tetiba rasa syahdu tingat kat katil ngn bantal busuk... rasa mcm belumba2 aku ngn pak radie nak naik lif... hihihihi.... pastu hazabbbbb kene bgn pagi nak gi keje... huhu..... kesimpulannyer aku lewat 1/2 jam sampei opis....


tu sajer laporan hari ini.... setiap yang hidup pasti akan kembali.... lambat atau cepat kita tak tau... cara bagaimana pon kita tak tau.... semoga rohnya dicucuri rahmat ~Al-Fatihah~

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
PLEASE REFER OUR PORTFOLIO AT THE SIDEBAR
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

Anonymous said...

11.10 TOLAK...2.20 SAMPAI.......HISSHHHHHH..TU LAA..TIDOOOOOOOOOOOOOO JERRRRRRRRRRRRRRR

ejea aziz said...

hehehe...ha tu anoy dh marah...info x tepat...ekekeke...Al-fatihah untuk arwah...

Sham Ummi Echa said...

larat pak radie drive ek.. ko plak leh membuta.. kalo aku mmg aku tak konpiden nk biar laki aku drive sorang cam2..silap2 dia ngan aku skali tido terus dlm gaung

Mimie Ishak said...

ko mmg camtuh kan...nasib baik bukan nko yg drive tidak sampai Batu Pahat jek lah nko....hahahha....nasib Pak Radie ader..

fiza zasmi said...

olo3.. lomentik lak kak filla ngan pak radie leh guro2 main teka-teki..
hehehe..