Tuesday, July 07, 2009

Jangan Lupa Lirik... tapi tukar lirik boleh plak....

Moh ler kiter ajo anak2 kiter lagu2 kemasyarakatan sket.... bosan aku ngn lagu ABC... Twinkle2 Little Star..... dah tahap allergy okeh... tgk Acih nak start jek nyanyi dua lagu tu aku dah cpt2 bagi dia reason suh nyanyi lagu lain... anak aku dah nak masuk 4 taun okeh... dah nak dekat 3 taun aku dok dengar lagu tu..... muak muak muakkkkkkkkk.....

Biler dengar lagu baru dendangan dari anak tercinta.. tetiba rasa sgt kagum.... walopon lirik Acih suker ati blasah tukar jadik lain.. tp aku tetap rasa merdunyerrr sora Acih...

So aper kiter sumer kene buat skang nie??? jom kita nyanyi sama2 ngan Acih yer..... aku typekan lirik version Acih kat bawah yer... so tugas korang ialah nyanyi ikut lirik Acih....





dari...dari ulat jadik kepongkong.....
tidur lena dlm keronsoooo ooo oooo ooonggg... (meliuk lentok sket okeh)
sampai masak keronsong pecah (sampai masak aper nieh?)
*POMMM*
jadilah rama-rama yang indahhhhh...

rama-rama terbang melata...
hisap madu di pokok bungaa a a a a aaaa (ni pon bagi liuk lentok sket)
sungguh cantek aneka warnyaaaaa
tapi sayang hidop tak lamaa...

*mender kepongkong!!!! KEPOMPONG laaaaaaaaaaa..... biler betulkan marah okeh!!!!! ok okkkk.... biar ler dia nak kepongkong gak....

*semoga terhibur......




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
PLEASE REFER OUR PORTFOLIO AT THE SIDEBAR
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

fiza zasmi said...

da gaya penyanyi pn ade acih ni..
time dye sebut pokok tu da gaye cam sape yang nyanyi lagu *under pokok klapak,i'll wait for u...* masha eh??
hehehe,tomei je taw!!
mama acih xmo nyanyi.. *wink*

MIMIE HASZMIZA said...

acehhhh tomeiii
meh cubit pipi skit bleh
hihihihi

Lenny said...

ahhahaa... nieh cam alyala nieh.. suka suki dier ubah lirik lagu kannn..:))

JuJue said...

sangat terhibur okeh aku dgr acih nyanyi..dari aku layan puak puak ni nyanyi untuk michael jackson..kul 2.30 aku tak tido lagi nih.. haiishh soh puak puak ni baca yassin pon bagus..

~myself n i ~ said...

sweet sangat....

Siti Fatimah said...

eh acih pon tahu lagu nie yer!!! kita tahu pon dr my step mom setiap kali nak tido kan my little bro tue lah lagu nyer sampai turn sofia...dr baby i dah nyanyi kan confirm tido hehehe... dia pon tahu lagu tue kalau kita salah nyanyi dia betul kan kita dgr kalau dia nyanyi dah lag ada pelat2 cikit kita tegur kita pulak yg salah boleh......clever lah acih nie :) btw lagu tue sedap di dengarkan...

Miss Moon said...

dia ajak nko ke poh kong la tew akakkakak
dap nyer sora acih so seksi kalau sora ella tau ....pastuh nyanyi sweet jer smilee dari start lagu sampai abih ...

wei poms amik video sambil drive hebats............

Zanna_MamaBatrice said...

comel ler fieyla
x kisah ler kepompong jadi kepongkong ker...

praktise lagi acih....

Liyanaroxx said...

sakit perut!sakit perut!cute sungguh si kecik acih nih nyanyi...kepongkong pun leh gak ler mama!!!=D

reen said...

serak-serak basah giteww..

Mimie Ishak said...

fadilla, aku ingat lagu nih mase aku sekolah dulu suker masuk kelas music.siap main ngan alat muzik lagi clarinet, kerincing, kayu tik tok tuh...hahah recorder, favorite aku....lalalala..memula kepompong pastu rerama....hahah..last last anak nko yg nyanyi...comel! suara serak plak tuh...kalau lah kat malaysia nih ader program Malaysian Got Talent....aku akan vote anak nko...hehhe

mannira said...

comey nye acih...balik ni boleh org plak ajar danish nyanyi lagu ni...

Yann said...

Bestla Acih nyanyi.. Nanti leh ajar kat anak i plak lagu ni.. Ehehe.. Fuyoh.. Buk filla amik video smbil drive ker? dasat dasat

Filla ~ Kasih Aleeya said...

KORANG SUMER: hehe Acih sora dia mmg garau.. tak ikut sora mak dia yg lemak merdu bak buluh perindu nie..hihiiii... oh yer!! setakat nie.. mak mmg terror drive sambil hemek video.. hamek gambo.. sumer boleh arrr... multitasking...hehehe

monamie said...

comellll....kepongkong... tergelak2 mona tgk clip dia. comel la!

monamie said...

ehehe.. nak coment lagik!

siap ada efect bunyi ...POMMM! hee...cute la aih!