Monday, December 19, 2011

Nuffnang Asia Pacific Blogger Awards 2011

Berlangsung Jumaat 16 Disember 2011 di Marriot Putrajaya dengan gilang gemilang.. wah gitewwww.... Tahniah kepada bloggers yang berjaya menerima award memasing.. kami yang menonton telan air liur sajok..sebab hadiah adalah BEST.. eh tapi tak telan air liur.. sebab food pon sodapppp yummeh.. 

Jom kita tengok dulu siapa yang menang untuk setiap kategori yang dipertandingkan ;)

BEST PARENTING BLOG
www.geekout.ph

BEST PHOTOGRAPHY
www.photoblog.hk

BEST FOOD BLOG
www.ladyironchef.com

BEST FASHION BLOG
www.cheeserland.com

BEST LIFESTYLE
www.jennieperson.com

MOST ORIGINAL BLOG DESIGN
eatshowandtell.com

BEST TRAVEL BLOG
www.justwandering.org

BEST ENTERTAINMENT BLOG
www.beautifulnara.com

BEST MICRO BLOG
www.twitter.com/kennysia

HIDDEN GEM BLOG
www.googlygooeys.com

MOST INFLUENTIAL BLOG
xiaxue.blogspot.com


Itulah dia blogger-blogger yang bertuahnyaaaa lahhh badan... rezeki memasing.. buat yang kalah.. takpe.. maybe bukan rezeki masa nie.. cuba lagi di masa akan datang.. aku vote Hanis Zalikha, Sue Anna Joe.. tapi diorang kalah :(   huhu.. takpelah yer.. tapi yang aku kenal Beautifulnara menang! hoyehhhhh!!! siap dapat Iphone4s lagi homaiiiii... kalau telepon dah belambak, meh jual murah kat aiiii..ahakahak.. 

pastu yang menant Travel Blog dapat gi Osaka ditaja oleh AirAsia.. uhukuhuk.. i want!! hahaha.. bestnyaaaaa!!!!! 

Ok takde apa nak bebel.. korang pon menyampah kan.. so mari kita tengok gambar sahaja.. lebih menghiburkan mata.. 

baju tak beli baru :( hahaha nak jimat cost.... dan aku takde masa untuk keluar nak carik baju.. so mix and match baju lama sajer.. make up pon bedal sendiri jer.. muahahah.... rambut nak buat ala-ala fazura konon.... fazoro adaaaaa... dah macam rambut orang baru bangun tido pon ada.. memula ok..lelama dah jadi tak wavy..sakit hati mak tauuu.. 

spoil betul cadar mickey ni tau.. kantoi. 

oh yer, Moon bersiap kat umah aku.. tapi sempat gi tengok Ombak Rindu bersama-sama.. arghhh..bengkak-bengkak mata aku, sumbat-sumbat hidung tau.. tensiiii okeh!  



tinggi menggalah si Jemah nie.. ok, first time jumpa dulu memang malu-malu kucing budak Jemah nie.. 2nd time jumpa dah kelakar dah.. muahahahahaaaaa.. tunggu 3rd time sok cemana ;) 

 Comel, perasan comel dan Zaimah

 haaa kan.. Mah dah malu-malu dah.. kau kenapa Mah.. haha

tumpang bilik si cantik jelita Ceera nie.. buat tebalkan muka menompang jap.. 



 the crowd.. ramai giler... dan wowwwwww!!!

 meet the beautiful bloggers ;)

 ko ingat ko retis? muhahahaa...

auwwww... ingat nak sign besar-besar bagi sebatu dah nampak.. nasib baik sedar diri.

 kami yang dapat table asing-asing.. pastu terus tensi takde mood.. last-last dorang dapat gak gang..aku?? makan sorang-sorang jer.. tapi takde hal.. sebab food sedap.. sesekali kena bersosial campur kaum-kaum lain pulak kan..

 Kak Nani pon sampai ngan anak dara dia Hanis.

 filla-Cik Epal-Jemah-Ceera-Kathy-Comel



 Moon.. lawa bulu mata ;) heheheeee..

 with Teh Cindy.. ingat? yang masuk Olay 6 Weeks Challenge dulu..


 Kak Nani and Wawa from Putrajaya

 Hanis.. mak aiii tinggi nyer lah si hanis nie.. ok ahkak pakai kasut 1 inci jer.. (dimaafkan)

hanis and moon

 ramping tinggi lampai.. terus haku rasa nak gi gym angkat berat masa tu jugak

 Sue Anna Joe bertanding untuk Best Photography Blog.. cantik kan dia? kecik comel jer orang dia..terus terasa diri ialah gajah hutan T____________________T

with Shila Shower yang kebabom biru cantik baju dia.. 


 pompuan seksi-seksi nari kat tiang.. auwww takotttt.. hahaha.. nasib aku duduk jauh kebelakang..

 style.. calon-calon untuk setiap kategori.. 

 dan the Winner ;)

ai kat table 45

-menu-

 sedap.. dah lah lapar.. memula sampai ni je.. rasa nak nangis.. makan berjimat cermat.. kuakakakak

 Reshmonu in the house

 Puree of Split Pea Soup

ok nie memang sedap.. terus rasa macam juri masterchef masa rasa soup tu.. muka menikmati. sedappppp ;)



cantik lah Moon-nie ;)


 Grape Sorbet

 Dory Fillet pon sedap.. fillanie apa yang tak sedap kan? hehehe

 Winner for Best Travel Blog 

dapat pegi Osaka yooooo... 

 Best Entertainment Blog.. congratulations abang Nara ;)

 Tiramisu in Chocolate Cup


 Winner of Most Influential Blog

 xiaxue from Singapore.. kerlas rambut kaler pink hehehe

 all the nominees on the stage..

 minum dulu


masa ni semua sibuk gambar sana gambar sini.. 






kan kan kan??? aku kalau rambut pink cenggini cemana? #pitamWan.. hahaha

Kak Red pon datang.. sarat dah.. katanya anytime.. tolong bukan malam ni Kak Red.. tapi ok gak..sepital Serdang dekat jer..hehehe.. 

with beautiful Tara from Nuffnang.. apasal muka ai tak puas hati nie? muahaha.. 

cantik kan dia? stylo ;) eh? kak Jem.. huahaha.. tatau naper.. suka aku panggil si Jemah nie Kak Jem.. padahal aku lagi tua dari dia.. sentapkakjem tau..muahaha.. 






Wawa kata ada kawan dia kirim salam.. 'waalaikumsalam kawan wawa' *lambai-lambai flying kiss*

sempat tangkap BeautifulNara.. tahniah yer.. 

Cik Epal



 Hahah.. ni pon sama.. Ceera, first time jumpa senyappppp jer.. 2nd time jumpa ko tengokkkkk..ko tengokkkkkkkkkk...dorang cakap pic sebelum ni tak aci sebab muka ai menten kiut.. hahah.. eh mak kan memang kiut jelita? 

 Kathy ni pon sporting ;)

 dah nak balik muka jadi merepek-repek..hahaha

 Emcee.. lawa giler Nadia nama dia..

hahah tengok gambar nie rasa macam Eh? kekwat nye Kak Fillanie..hahaha.. i blom ready okeh... rambut tu asyik nak jatuh kedepan jer.. tensi mak..



gambar last.. serious kelaka.. semua beria-ia amik gambar Award Abg Nara kiter..hahaha

Sebelum menutup cerita.. nak ucapkan tahniah buat semua Winners.. dan calon-calon pon diucapkan tahniah jugak.. tercalon tu dah kira hebat jugak.. cuma rezeki tak berpihak... dan kepada Nuffnang, thank you very much for having us.... seronok dapat mingle around dan kenal-kenal dengan bloggers lain.. hebat tak hebat sebab Asia Pacific yoooo! 7 different countries yoooooo!!!!! 

wassalam ;)






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

kelipkelipchumel said...

sunggoh menarik & bestnya kelihatan..auwww...u look gojes jua lah.

Kemn Azmaili said...

best nye kak filla...seronok tgk bloggers semua berkumpul..bila la saya boleh cecah kat situ..hehe

ibuhebat said...

wah wah.. glam betul semua :)

zoe said...

kak filla, x perasan akak pun, kalau tau dah lame amik gambar ngan akak.. slame ni bace blog akak je kan.. hehe.. next time la kalau ade kesempatan dpt jumpe lagi, bleh amik gambar ngan akak! :)

Mymie Sein said...

wahhh kemain bergaya sakan mama acih n amaani ni yer.. rambut tu kelasss...

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Salam!
Eh eh.. ada gambau i le, huhuhu thanks for the update! nice meet u at NAPBAS! =)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Apa apa belog pun, aku tetap bukak belog 1st cari belog Kasih Aleeya & Kasih Amaani!!!!

Hehe.

cik puan apel said...

Ruuuuuuuuuuuuuuginya tak hamek gamba sesameeeeee.huwaaa -___________-

Aya Ariel said...

lawa2 semorang..

kakchik@ella said...

sedih HZ tak menang. BTW, hai filla. This is KC from misz-ella.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sesekali pg event mcm ne bestkan??

Anonymous said...

salam...

Filla,

You pergi kat add nie...gambar you masa blogger award tu..

http://www.flickr.com/photos/napbas/6524868091/

Filla ~ Kasihs said...

kelipkelipchumel: yep, menarik dan best.. nasib gojes jua.. ingatkan gojes tua tadi.. muahaha..

kemn azmaili: boleh..next time join ;)

ibuhebat: wahhh betul rasa kerdil masa tew..

zoe: huhu baiklah..nanti kita jumpa snap snap k?

mymie sein: huahah..kelas kau filla..

shahrul: haha..auww i lah singaporean tu..auww auww auwwww..

shinnaz:auww sweet..tq shinnaz..

cik puan apel: haaa tulah.. tinggal haku tekedek-kedek kat meja belakang T__________T

aya ariel: lelawa semua..

kakchik@ella: hai haii ;)

mama amana&arief: sesekali ok, seselalu pitam.. haha

anon: ok nanti nak cekidout lah.. now cannot..

happy2gether said...

Perghh lawa ko ngan moon mlm tu...hitam itu menawan...walopun touch up sendiri n baju yg mix & match tetap gempak...bestlah dpt pi...bila la aku nak bergiat blogging bagai ni...huhuu

Wawa Tasliman said...

ha filla member office suka sangat dengan u punya flying kiss tu.. tolonglah.. hehehe.. anyway nice to meet u. filla kat luar sangat pemalu hokey!! :)

ReeneeRaaid said...

hi akak! love your blog entries.. sangat menarik :)keep it up. seronok jumpe akak mlm tu. semua org chantek!!