Tuesday, December 06, 2011

GILA CADAR..

 Korang tau tak aku ni sebenarnya penggila cadar? penggila quilt cover.. sarung bantal... bedsheet... selalu kalau Aussino ke apa buat sale mesti aku tengok-tengok.. tapi tak beli.. ko pempaham lah.. mahal leh tahan.. nama je sale.. pastu yang murah pastu lawa semua habis kena sapu... habis aku nak sapu apa kalau korang dah sapu dulu? #sentapmak.

So hari tu berjalan-jalan kat Parkson.. pastu nampak nie.. terus menggelupur.

 Korang pakai tak ni? Protector... aku dah ada queen size protector ngan 2 pillow protector nie.. tapi tengah pakai sekarang.. ada tu je satu set.. aku rasa bodoh-bodoh kita kena ada 2 set.. supaya bila ko tukar cadar ko boleh basuh sekali dan ganti je ngan set lagi satu tu.. kalau ada 1 set je... cemana kau nak basuh? bila kau basuh... takkan nak biar tilam tu togel tunggu protector tu kering dulu??? 

logik tak alasan aku?  tapi protector ni takyah lah kau nak basuh kerap macam kau basuh cadar..kita guna protector ni sebelum kita sarung bantal ngan pillow case tu.. so selamatlah bantal kita tu.. kan? macam tilam kan.. takde lah direct ko terus je letak bedsheet.. mesti kena ada lapisan (protector) in-case anak kau temuntah secara tiba-tiba ke.. selamat lah tilam kita.. kan? ko ingat tilam murah???? kang dah bau muntah, bau hancing.. ko daya nak tido???? 

untuk Queen Protector AKEMI ni murah gils u olls.. hahah.. after 50% discount.. jadi RM39.95 sajork. hahaha.. dulu aku beli brand Aussino kot? dalam RM100 gak lah.... 

yang pillow protector atas tu after less jadi RM16.95 jer satu.. takkan beli satu? mesti beli dua.. darab sendiri.


pastu aku amik queen size bedsheet colour ni selai.. sekali set ngan 2 pillow cases.. nampak mcm maroon kan? tapi dalam gambar.. tengok betul-betul lagi lawa.. macam purple2 pon ada.. berseri je.. (padahal saja amik kaler gelap tahan kotor) muahaha.. dasar pemalas. tak lah.. sebab aku prasan cadar aku kebanyakan pink, yellow, green... takde pon kaler garang.. aummmmmmmmm... grrrrrrr..haha

ok yang atas ni Quilt Cover ngn two pillow cases.. dah lama beli kat aussino tapi lom pakai.. nak pakai mcm sayang.. so dia duduk dalam laci je.. benci tau... ada ke orang cenggini? dah beli tapi simpannnn ntah bila tahun baru nak pakai? 

so kalau nak belikan bday present.. belikan lah cadar kat ai.. eh? bukan bday baru je lepas? ok.. ada lagi 11 bulan.. *hakak menanti penuh kesabaran*



Tips: utamakan kain jenis cotton untuk keselesaan.. warna gelap seperti dark brown sangat cantik.. tapi awas! nyamuk suka okehhhhhh.. hahah.. pilihlah warna-warna lembut... barulah tenangggggg je hati dan perasaan ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Mimy Hamid said...

ala ko ni tunjuklah gambar katil baru nampak hasil semua tu..

my everything said...

kite samee memang gile cadar!! dulu time dok umah sewa rajin tebeli cadar kalau sale tp tak pakai bersemadi dalam laci sampai la pindah rumah sendiri baru pakai waa sonok gile rasenye hahah tapi nape bile dah ade rumah sendiri mcam dah tak rajin membeli cadar ?? huhu duit licin dah kot tu yang i diam je dari beli cadar hahah

Yellow said...

saya pon giler cadar!! tapi suka yg plain je.. bunga2 ade la satu! itu pon mesti nak putih... kalau gelap, tampak tomfok tomfok air liur basi anak la plak...

marinahunny said...

hehehehe suka sorang2 baca belog fillanie nih..hehehe

ak yuyunz said...

yeah! betul-betul.. tunjuk gambar katil :)

ibuhebat said...

kalau cadar sweet n fresh.. rasa sejuukkk mata memandang. hehe... i like!

jemput join GA kat blog saya! http://hebatkan.blogspot.com/2011/12/giveaway-1st-anniversary-blog-ibu.html

Filla ~ Kasihs said...

hahaha... lagi nak tengok gamba katil kan korang? hahaha... mana lehhhh.. malu lah aiiii..kahkahkah

Mymie Sein said...

Wahhh suke sangat beli protector mattress kan??macam saya suke je beli tapi pakai yang itu gak...hehehe

honey bedazzled said...

saya pun sama suka gila cdar..kengkadang beli quilt cover murah kat ikea and beli cadar asing kat aussino gitu.masa nak dapat anak gila hurung cadar towel babies, haha

Cik Bambam said...

sy cadar rembat mak punye jek~ ekkeke

eh kak filla.. td nmpk pak berahim dekat post office giant nilai.. rasanya lar.. :P

(bajet mcm kenal jek bapak akak tuh..hahaha)

Anonymous said...

kak filla, nampak pak radhi,acih ngn amani kat parkson ahad tu.rase mcm npk artis plak.heee.cari2 gak kak filla tp tak npk. :)