Tuesday, December 27, 2011

RED

Dah lama teringin nak beli red lipstick.. red tu yang reallyyy red yer.. bukan red manja-manja.. haha..

tapi tulah.. kena tengok gak sesuai ke tak sesuai ke dengan muka.. sebab silap haribulan seram plak orang tengok.. hehehe...

 gambar captured ngan bb jer.. so blur lah macam biasa ;)

dalam gambar tak de lah merah sgt kan.. merah lah jugak -_____-"

tapi kalau tengok real.. muahahah... merah menyala bijik saga ok..


So kalau korang berkenan nak merah menyala.... aku suggest amik colour nie:-

MAC
Russian Red
RM68

dan fyi, lipstick Russian Red ni jenis matte... so memang payah sikit lah nak apply.. guna moisturiser seperti vaseline dulu.. baru apply.. dan bila lipstick nie terlampau merah pekat sangat.. senang nak comot masa apply.. digalakkan apply guna brush.. atau apply mcm biasa.. tapi kemudian kemaskan dengan brush utk keliling bibir bagi sharp dan tak comot.. kalau ada duit terlebih.. elok gak beli lip liner yang sama colour ngan russian red nie..

dan tips kedua... kalau korang nak bibir merah menyala-nyala macam nie.. pastikan korang tak buat smokey eyes at the same time.. untuk mata.. make up light sajer.. guna eyeshadow natural je.. yang penting eye liner jer... kalau bibir merah sangat.. mata eyeshadow gelap-gelap..dikhuatiri tak dapat bezakan anda dan langsuir..






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

adoi fila ayat last tuebuat ila ketawa kuat.. langsuir?? mmm

cik EPAL said...

merah mak ngah ok! sentap mak ngah aiiiii tengok lipstik uolsss merah menyala. hehehe :D

Miss Moon said...

auw pilla nampak sangat shekshiiii
bila bibir meghah cam tew auuw

NenetPenne (NP) said...

betul
kalau lipstick dah merah menyala jangan buat smokey eyes...
biar contrast kan...
kalau tak, sebijik mcm gothic..

i am who i am said...

ewahhh...kita memang sehati sejiwa ke apa ni...semalam baru review lipstick merah kat blog...meh datang tengok lipstick kita punya kaler plak...memang taraf nk kena kejar lembu...tapi kalau akak pakai mayb kena kejar dengan pak radie...heheheh...

NUNU EERA said...

da bli eh kak.. bru la seksi.. ;)

Mymie Sein said...

wahhh kelas ko jahhh...

Aya Ariel said...

amboiii..merahhhhhhhnyee mak ngah..nak tau jugakk..bile pakai lipstik merah bijik saga nih..pak radie cakap ape?? menusuk kolbu tak?? ngeh ngehh..
kakk..knape muka nampak cam jerawatttt...ekk?? soriii...tanye jer..still guna olay ke??

Filla ~ Kasihs said...

aya ariel: wahhh.. sentaphatimak tau.. memang ada jerawat pon sentiasa..muahaha... ai jenis tak leh stick to one product lelama sangat..nanti dia dah tak effective.. sekarang guna produk baru.. kalau bagus ai gebangkan bulan hadapan ;)

Ummi M.I.M said...

auuww... gambar first..
bibir seksi gitewww..
lawo.. lawo..!

Aya Ariel said...

takyah nak sentap2 cik kiah..nih..aku pon naik jerawat jugak nih..heran betui..oehh..mybe sbb akhir2 nih stress sikit..jerawat pon muncol..muahahha..kalo nak gebang...bleh tak cik kiah carik atau syorkan mana2 krim atau ubat yg sesuai utk jeragat..satu lagi..kulit aku jenis oily..giler dah taraf bleh masak telo dah ni..so..nak mintak jasa baik ahkak pilla comey nih..gebang2kan yehh..muahh..lap u lah kak..ngeh ngeh

JMR said...

mak aii..merah giler.lipstik kaler itam ada x?:-p

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Seksi!