Wednesday, December 21, 2011

Amaani yang gedik...

 Cakap anak sendiri gedik tak pe.. ko cakap anak orang gedik ko makan penampa..

Cakap anak orang comel tak pe, ko cakap anak sendiri comel makan sumpahan..

hahahah.. tak kelaka yeh?


Marilah kita lek lek plak yer.. asyik nak isu berat jer.... hihihi.... moh ler nak citer pasal anaknda Amaani plak.. 







tengok muka je baru kan.. ko belum tengok perangai dia lagi.. hahaha... tak daya mak tau.. 

Apa yang dia terror sekarang nie:-

- makan sendiri... ko jangan harap dapat suap dia makan... baru ni Wan belikan tikar sebab tak daya dengar aku merungut Amaani melalak-lalak kalau aku nak suap.. dia nak suap sendiri.. bila dah begaduh.. confirm aku mengalah lah kan.. bagi kat dia sudu ngan mangkuk.. pastu dia jeling.. siap buat bunyi 'haihhhhhhhhhhhhh'.. hebat amaani.. hebat.. 

- pitam aku nak ajar dia sebut mama.. asal  nampak muka aku je.. PAPA... PAPA....  bila saja aku test tunjuk Pak Radie pastu tanya 'dik, tu sapa tu?'.. dengan yakin dia jawab "PAPA".. bila tunjuk diri sendiri, "dik ni sapa ni?".. dengan yakin dia jawab "PAPA".. grrrrrrrrrrrrrr #sentap

- pantang tengok aku lipat kain.. sebab hari tu dah train dia.. bila aku habis lipat kain.. mintak dia tolong pass kan baju tu kat bilik.. wah gumbira betul dia.. belari-lari gi anto baju dah lipat kat aku.. so sekarang aku baru bersila nak lipat kain dia sibuk nak hangkut kain... sabarrr dikkk.. blom lipat lagi... kalau dah lipat.. dia sound "kacau" "kacau".. eh eh??? siap buat acah acah... 

- dia suka tgk iklan apa tu yang mak budak tu tepekik "Aaaaronnnnnnnnnnnnnnnnnn".. ewah nak Aaron jugak kan? hahahah... kang dia plak memekik "Aaaaaaayooonnnnn".. 

- Amaani memang bangsa liat nak tido.. aku amik dari umah babysitter kul 5.30 ptg.. kang kul 12 malam baru nak tido.. sebelum tu memang dia jadi AJK round umah... 

- tak suka pakai seluar.. belari lah mak kau pusing satu umah mengejar dia tetap tanak... "Nanakkkkk Nanakkkkk"... kalau dia dapat seluar tu kat tangan dia.. memang dia bawak kulu kilir.. siap acah-acah seluar kat muka aku nie... 

- dia ngan Acih memang tak penah ngam.. ko pisahkan dia 2 minggu tak jumpa pon.. bila jumpa je.. Acih nak peluk.. menjerit dia tanak ok.. tapi bila main-main nak plak? pelik bin ajaib.. 

- sekarang masuk je pintu umah dia berzikir "Ipad.. Ipad... Ipad" sungguh celik IT anak-anak zaman sekarang T_________________T

- asal nampak aku solat.. dia jerit "olat olat olatttttttttt" pastu sibuk masuk bawah telekung.. pastu siap mulut kumat-kamit.. muka khusyuk giler... tetiba dengar dia menjerit "aminnnnnnnnnnnnnnnnn" oh terima kasih anak tolong aminkan doa mama.. haha..

-kalau nak apa-apa lembut je tepuk tepuk sambil slowkan volume 'mamaaa.. mama..... mamaaaaa' syahdu giler aku dengar.. haha.. manja jeeeeee.. tapi bila tak dapat.... dia punye volume jadi nyaring giler.. tanjat mak tau.. 

- sekarang dah tanak sebut cantik "Antikkkkk Antikkkk".. sekarang guna perkataan "Lawaaaa Lawaaaaa"

-sikit-sikit nak sebut "Jangan arrrrrrrrrrrrrrr, Jangannnnnnnnnnn aaaaaaaaaaahhhhh".. melawan yeh???

- budak ni sekarang dah kena bantai kalau notti.. heheh.. mak kau dah jadi singa betina.. kekecik boleh lah bagi muka.. now siapa degil ko siap.. 

- mulut dah banyak.. membebel je.. kalau gatal dia cakap "atalllllllllllll... atallllllllll" sambil tekeruk-keruk.. pastu "atittttttttt atittttttttttttt".. yak pon dah pandai datang mengadu "Yak Yak" automatik pusing tayang bontot kat kita..hehehe... 

-dulu lps hisap milk pandai pegi antar botol kat dapur.. sekarang dah malas.. tensi tau.. "Amaani botol ni letak kat dapur".. pastu dia pandang, sambil jawab "Nanakkkkkk".. pastu blah buat muka sadin... 


eh penat nak ingat lagi..

jom tengok last pic amaani
























-























-






















-





























-



























-


























-

























-


Allahuakbar... udah lah tu mama...


ngeh ngeh ngeh







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila suka baca citer anak2 fila myb sbb kita sama2 mama

Ekin said...

Hahaha.. sama dgn Farra bila tang iklan Aaron tu.. Siap tangan dua2 hentak ke lantai tapi sebut "Alvinnnnnnnnnn" . Sebab tgk iklan Alvin & the Chipmunks.. hahaha

FiZa said...

hissshhhhh geram betul dgn amaani ni...kalau auntie jumpe ni mau auntie ikat kuat2!!! comel btl laaaaa amaani ni...kiss cikit utk amaani...muahhhhh!!

Pn. Zana said...

anak sy pun suke iklan aronnn tu. siap hempas2 tangan kat meja. haha. *sy sasuzana tau..beli suar hr tu ..:)

my everything said...

super comel amaani ni muke sebijik kakak dieee hehehe

Mymie Sein said...

hahaha..kebanyakkan sama dengan mya..tapi word yang pandai nanakk je..yang lain arekkk...huhu..

sheila said...

anak bujang aku yg sebaya anak dara kecik ko ni pun dah xmo aku suap. asal nak makan je mesti ammi jadi tarzan...tensi abah dia huhuhu

Anonymous said...

oloh tomei nya.. kak bg amani makan apa smp gebu mcm neh? suka tgk budak2 yg suka makan.. susu apa dia minum kak? mlm dia mkn nasi ke? senang nya laa ada anak suka makan.. senang ati sgt.. bg laa petua sket kak..:D

aemy said...

olo.... tomeynya amani... hehehe~
mcm2 perangai dia...

AYuNG said...

patut ler gmbo dia tuh xpakai suar....hahaha~~

amani comel!

Anonymous said...

kak Amani suka pose tunjuk jari bambam die..tuh simbol 1malaysia ke loser?ekekeke

JMR said...

hahaha..gmbr last tu mmg jeles kelihatan si amaani ni tekun dgr mama dia membebel..dah2..g masuk tido nuh..

OmbakBaik said...

berzikir "ipad" ...:D i like

..:::isainz:::.. said...

comei nya amani ni...

gerammmm okkkk

genuine1224 said...

gedik yg comel xpa, dimaafkan sebab kecik conet lagi.. comeyyy budak kecik nih!xsabar tunggu bby i besar, leh main2..hehe

NeenaAnuar said...

hahaha.. comeyy nya Amani!!

maisarah sarah said...

comelnya la dak debab ni.hehehe

kelipkelipchumel said...

kiut sangat amani ni...deyammmm....

ita citot said...

kecomelan beliau tidak terbendung. haihhhh gerammmm!

suehaida_84 said...

amaani...sgt tomey..putih gebu..ada rupa wan (mak kak filla) dia jgak....:)