Tuesday, December 06, 2011

R.I.N.D.U.

 Acih dah nak masuk 2 weeks duduk ngan Wan & Atok.. lepas ni lagi 2 weeks maybe pindah umah Nenek ngan Atok Shah Alam pulak.. hehehe... dia sendiri yang tanak duduk kat Daycare.. nak wat caner...

Tapi Acih sekarang dah tak macam Acih yang nottii dan berangin dan moody macam dulu-dulu... dia dah besar... senang sikit nak dijaga... Rasanya Acih ni budak baik kot.. auwwww tak agak-agak puji anak sendiri... kuakakakaka... mudah-mudahan, tu doa mama untuk Acih ye??? 

Dia duduk Enstek nie.. asyik pow Wan ngan Atok je yeh? ni dari umah aku nak balik ke umah Wan... tetiba dia cakap kat Wan... "Wan Kasih lapa.. nak makan Mc Donald's, tapi tanak lah drive-thru.. kita makan kat sana lah ye Wan?"..

Kemain lagi demand!

Oh, gambar-gambar bawah nie semua Wan MMS.. 

 Acih sekarang tengah semangat nak makan.... kejap-kejap lapar.. hahaha.. tu memang standard lah tu.. Acih ni dia ada musim.. sebulan kalau dia taknak makan.. langsungggg taknak.. tapi kalau dia tengah kuat makan.. cenggini lah! pipi dia pon dah bulat dah... ahhh rindu lah kat Acih T_____________________T

 pakai tudung Wan ;)

 pastu ada satu malam tu Wan tanya.. "Kasih nak balik umah kasih ke.. nak ikut Wan tido umah Pak Long?".. dan Acih memilih untuk tido umah abang aku.. huwaaaaaaaaaaaaaaaa.... takpelah anak... jangan lupakan mama ye *sob sob*

pastu malam tu Acih ikut Wan ngan Atok gi makan durian kat umah Pak Lang aku kat Keramat.. see? dia memang anjer anjer ngan Kak Nadia my lovely cousin.. gila siot, pak lang aku tanam pokok durian kat tengah kota.. D24 plak tuh.. nasib aku dapat merasa, Wan bawakkan sikit aritu.. tq Nadia.... 

 ni petang semalam...Atok bawak Acih gi playground kat area umah.. pastu Wan pon ikut sambil bawak jahitan.. boleh duduk-duduk sambil menjahit.. Eh.. comel lah menjait kat playground.. hehehehehe....
 Wan siap call aku.. bagi tau Acih dapat kawan baru kat playground..... eh baju kawan acih mcm baju acih je? hahaha... kawan Acih tu baru 4yo.. tapi Wan kata dia petah gila... Wan cerita dia datang bawak basikal.. dia dtg ngan adik dia ngan Bibik dia.. pastu dia ajak Acih naik basikal.. sebab Acih lagi besar, so dia suruh Acih bawak basikal.. dia duduk belakang bonceng. 

Wan cakap.. Acih tak begerak okeh.. dia kata budak tu berat. 

Ok anak ai memang lemah gemalai haha.

pastu budak petah tu cakap kat Acih "Awak turunlah.. awak duduk belakang biar kita yang kayuh"

Wan kata LAJU GILAAA budak tu kayuh bawak Acih.... hahahahaaaa... Acih jangan wat malu kampeni boleh? budak 4 tahun kecik cinonet tu selamba je kayuh.. hahaha... pastu Acih kata tak selesa sakit bontot.. 

 wan MMS gamba atas nie.. ayat Wan :-

"Lari 100 meter Kasih no. 2 tapi dia paling besar"

*nangis mak kau nakkkkk*

pastu Wan call.. Wan kata Wan ngan Atok pecah-pecah perot tegelak dengar conversation budak dua orang nie...

Acih: Awak, nanti esok kita datang sini lagi tau.. awak datang tau! kita main lagi ok?

Kawan: Eh, kita tak tau lagi boleh keluar.. mak kita tak kasi keluar malam...

muahahah.. ok bih kurang lah kot gitu dialog dia.. gagagaaaaaaaaa.. hahahahha...

ni malam plak... Wan MMS:-

Tolong Busu buat keje opis.. susun resit.


OMG.... i miss Kasih :(




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com



10 comments:

Ummi M.I.M said...

alahaaaiii...
sejukkk perut filla ngandungkan acih kan... juruuuiih jer tgk.. hehehe..

eh, amani bambam tk windu atau carik2 kak acih dia ke?

Ana AzNuRuL said...

budak kalau dok ngan tok nenek kalau nak apa2 main order je..dengan mak pak tak berani pulak mintak apa2..mak pak saya pun camtu..kalau ngan cucu kemain melayan..dengan kita dulu kemain macam rimau =)

kema said...

adik ipar aku bwk blik kg anak2 aku 2 ari jer..aku dh mcm nak gile dh..ni lm wo...kalo aku xleh....xleh...ko suke ke x ko kena tgk jer muka ibu ko ni...


haha...

aishah jamrek said...

alooooololoolo

Aya Ariel said...

hehe..biase lah budak2 bila ngan atok nenek jer ngengade kemain..

amaani x cari kak acih ker??

cik wan said...

haha betul tu kak ana...mak sy mnje kan cucu ye..so apalagi order je la..btw kasih da besar...best btl jd mk muda anak da besar ni kan kak filla...
p/s: im ur new reader...

Mymie Sein said...

acih dah makin semangat dah.lagi2 tang muke bukan main lebor hehe...takpela sekali sekala dia nak stay dgn tok wan die kan?mcm anak saya kecik lagi, memang tak boleh berenggang lgsg,,naik rimas pun ade gak..tp nanti mst rindu balik bile die dh besar die lagi suke dok dgn tok nek die plak..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

faham perasaan fila.. bila ank tue ada mulut asik riuh marahkan diorang tapi bila diorang takde..mmmmmmmmmm..rindu sangatttttt

ratna said...

Anak sulung mmg gitu kottt...

suehaida_84 said...

salam kak filla..sy silent reader akak..nk jdk follower mcm tak jumpa plak icon nyer..so hari2 buka n bce citer lps2....comey amani..sgt gembo2...suka cte akak psal akak+beg akak+beg amani+ amani= pokok krismas...blog yg terbaek ..:-)