Friday, December 30, 2011

HARI CUTI...

 Masa nie nak menuju ke Enstek.. terbayang-bayang lauk kerang Wan.. sebab Wan cakap Wan masak Rendang kerang + Cendawan kukur.. eh ye ke nama cendawan kampung yang kecik-kecik tu kukur? hantam..


Amaani ya ampun.. notti kemain lagi sekarang... saba je laaa... macam boy yeh? tapi suar ada riben.. kasut pon.. hahah.. tapi baju tu bli kat cotton on.. tapi baju boy.. hahah.. haku kan sukeeee je baju boy.. tapi match-match jugak lah dengan baju girl.. supaya orang tau anak ai gegirl ;)

Acih kalau pasal begaya... pilih baju pon ikut taste sendiri... 


sampai je umah Wan terus carik nasik... hahaha.... sedapnyaaaa kerang nie.. pedas bedesing okeh.. pastu Wan buat plak bendi rebus, ulam-ulam makan ngan sambal belacan.. menggelegak lidah kepedasan.. heheh.. 

petang bawak budak-budak nie gi Playground umah Wan... best nye laaa.. Amaani kemain lagi kat playground.. join akak dia.. duduk besila ngan budak-budak besar.. tak padan kenit.. 

makan biskut.. dah basah-basah airlior.. tanak ko keluarkan balik.. sibuk nak suap mak kau.. eiiiiiii... 

panjang dah rambut dia kan? serabai gila.. 

Acih memang suka sakat Amaani.. dia himpit-himpit Amaani sampai tesepit lemak perot amaani tau... dah penat main kat playground.. apak dia sampai.. Pak Radie ada kena jumpa orang kat mana tah.. so petang dia sampai kat playground.. aku pon angkat bontot nak balik.. it's your turn ;) 

Wan buat Ayam Berlada pulak.. adoi lah.. skarang citer sikit.. cemana nak kurus?? cemana???? kalau makanan yang indah-indah yang enak enakkkkkk ada depan mata.. nak pandang je??? pagi dah lah breakfast nasi lemak sebungkus besar gedabak siap lauk ayam goreng.. bagus!

pastu bosan... Acih cakap nak gi KLCC.. dah lama sangat dia pujuk bawak dia gi KLCC.. "Mama, Papa, jom lah pegi KLCC.. Kasih janji Kasih tak nak beli apa-apa pon.. jalan-jalan je"... kesian lah pulak.. dah lah nak pos anak-anak balik umah nenek plak... ok lahhh.. marilah anak-anak kuuuuu yang terchentaa... kami pon ke KLCC ngan Atok ngan Wan sekali.. tapi Atok ngan Wan naik kereta sendiri.. nanti balik destinasi lain-lain... 

Sampai KLCC... "Mama.. Kasih nak Mocha Ice Blended starbucks je.. boleh tak?" ok baiklah anak.. boleh... 

Pastu nampak sale kat sana sini.. rasa nak pitam haku tau.. beli lah jugak sikit.. auwwwww... 

Cantik betul KLCC nie kan? 

bangga ok jadi rakyat Malaysia.. negara sendiri pon cantik jugak.. membangun apa KL nie kan? *kagum*

Amaani ko tengok.. ko tengok... eiiii aku rasa nak cepuk je tau... oh ada yang tanya kasut Amaani pakai ni beli kat ne.. beli kat MotherCare KLCC.. ya ampun SALE gila babeng okeh.. kasut tu kalau tak silap 50% discount.. pastu semua kat Mothercare tu.. ada lagi additional 10%.. kasut tu 60% kot.. jadi lah dalam RM40 kot??? muahahah... kasut tu longgar sebenarnya.. tapi kaki amaani je yang tembam kat bahagian grip getah tu.. T________________T

pastu ada budak kecik anak mat salleh ke apa tah.. datang.. hahahha.. baju dah lah sama colour ngan Amaani.. comellll... 

dia datang.. tapi dia memalu nak amik gambar.. amaani??? hahaha.. apa dia kisah... laju-laju dia peluk anak orang tu.... pastu apak budak ni plak snap gamba dorang nie.. 

heheh.. relekkkkk je Acih ngan suar askar and t-shirt singapore.. heheh.. suar tu beli kat cotton-on.. suar boy jugak.. muahahahhaaaa... sedap kain dia.. nanti Acih nak pakai sama-sama ngan Apak dia.. loving nye lah anak-bapak ni

Acih and Amaani


Ok itu je nak citer.. nanti aku citer lagi.. bye.. 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

Siti Fatimah said...

Filla hari isnin hari tuh kan... i selisih dgn u masa tuh u naik eskalator nk menuju ke mothercare and i turun... x sempat nk jerit hahahaha... i x perasaan mula2 sofia yg perasaan siap kata mummy2 tuh kwn mummy kan kelas ko filla anak dara i can notice u lagi! hihihi...

AYuNG said...

makin tembam nengok si amani nih..hehe~~

bapa berat dia skang nih?

Anonymous said...

akk.. klu ade mothercare sale gtau r. akk kn rajin jln2. mst tau tmpt mane2 yg best yg ade sale..

~mia~

bonda dadif aka akish said...

fila..anak dare ko nih....cute2 betol..

lagik2...amani....

geram tgk.!

=)

grEEnaPPle said...

kak filla penah g jusco bukit tinggi klang tak...huhuhu ada cotton on, dorothy perkin, pdi(besar gila kot) mcm2 lagi la...bleh gila g sana huhuhuhu

Filla ~ Kasihs said...

siti: laa yeke? kalau tak leh laga-laga pipi ;)

ayung: baper yek? 11kg kot?

anon: dah gi tau ler tewww..hehe

bonda dadif aka akish: heheh ;)

greenapple: serious? tapi jauh sangat ke klang nunnnn... huhu

Anonymous said...

Filla, Pak Radie nampak muda lepas gunting rambut.

Rumah mak you sangat besar ya. Nampak area pun mcm best dan sunyi je

Sally

wardah @ fie shah said...

Amaani comelness!

Iela Fazielah said...

rajinnyer turan KLCC mlm2... kalau hubby ila.. xkosa nak layan

Hannah Haykhall said...

eeeee...omelnyer amani yang cheeky tu. acih makin ayu nampaknyer.sweet je..
kak filla, kerang tu nampak sedap..apa lagi, resepi satu...ehehehe..

ikatankasihku said...

makin kiutlah amani nih..berdepot vontot dia ...hehehehe

nak tanye filla, macamane nak buat gambar yang last tu ek, 3 in 1..sharelah sikit..sayang laju2 =)

kakchik@ella said...

Filla tak gemuk lah. Kurusss je kakchik tengok.

Anonymous said...

Hi.....

I suka baca blog u! U hv 2 beautiful daughters.....comeinye sangat...........
Amani is my fav, sbb dia tu super naughty! heeheheh! Acih pun cantik je mcm emak dia!

Anyway, just want to wish u Happy New year and May 2012 will be a good year for all of us, insyaalah!

aishah jamrek said...

amaani tomei!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

amana pun ada suar askar..oh arief pun ada..oh papa dia pun ada..mama je takde.. tak aci betullll

Wawa Tasliman said...

amaani comelll.. cubit pipi.. :)

ratna said...

Geram tgk amani...pandai posing.

eikieyn said...

next time turun klcc, tolong la update2 kt twitter awal2..tingin nk jumpe si kenit amani.. :p

Luv said...

suke baca blog fila.. dulu jenguk gitu2 jek skang ari2 mesti bukak nak tau status..

ayam berlada tu tapis minyak ek? nengok cam sdp jek bgla resepi...

Anonymous said...

akk, sedapnya adam berlada tu... menendang2 baby dalam pewot ni tgk lauk ayam berlada tu.. heheeeee... nanti akk bg resepi tu boleh.. air tangan mak akk tu confirm sedap.. please ok.. heheee.

pija....